Artan

15,51 10 16:07
29,10 9.98 16:07
30,22 9.97 13:55
52,85 9.97 16:07
326,50 9.93 16:07
Artan Hisseler

Azalan

260,25 -9.95 16:06
120,00 -9.84 16:07
16,22 -9.64 16:07
16,68 -7.08 16:04
21,06 -5.81 16:07
Azalan Hisseler

İşlem

8.158.114.988,40 16:07
7.093.583.788,50 16:07
6.479.481.638,80 16:07
4.985.634.802,94 16:07
4.946.974.265,06 16:07
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1674 madde; 1 - 8 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Kapalıçarşı'daki altın işlemlerinin 9/10 unun alim yönünde olduğu söylendi. Altın fiyatları küresel olarak da hareketlendi. Bizim yurttaşımız zor zamanlarda yaptığı gibi altın alımı ve yastık altına yönelebilir. Halka arz yatırımcıları hariç borsadan bir şey bekleyen de kalmadı. Eskiler bilir, yükselemeyen borsa düşer. Son dönemde dusmuyoordu çünkü alternatifi yoktu. Ilelebet alternatifsiz kalması olanaksız görünüyordu, nitekim alternatifler ortaya çıkmaya başladı.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Kapalıçarşı'daki altın işlemlerinin 9/10 unun alim yönünde olduğu söylendi. Altın fiyatları küresel olarak da hareketlendi. Bizim yurttaşımız zor zamanlarda yaptığı gibi altın alımı ve yastık altına yönelebilir. Halka arz yatırımcıları hariç borsadan bir şey bekleyen de kalmadı. Eskiler bilir, yükselemeyen borsa düşer. Son dönemde dusmuyoordu çünkü alternatifi yoktu. Ilelebet alternatifsiz kalması olanaksız görünüyordu, nitekim alternatifler ortaya çıkmaya başladı.
    Hiç bir zaman,yatırım yapan,büyüyen,her çeyrek karını artıran bir şirkete altın alternatif olamaz.Emtia duran bir varlıktır..Arz ve talebe göre fiyatı belirlenir.Kağıt üzerinde dünyada 7 trilyon $ altın olduğu söyleniyor..Kağıt üzerinde satışa geçseler fiyat düşer,alıma geçseler artar..Borsa gibi..Ama bizde,geri alım var,kar var,büyüme var..Altını yatırım aracı olarak görmedim kendimce..Borsa,düşse de çıksa da candır..temetüsü yeter..

Alıntı Originally Posted by vali Yazıyı Oku
    Hiç bir zaman,yatırım yapan,büyüyen,her çeyrek karını artıran bir şirkete altın alternatif olamaz.Emtia duran bir varlıktır..Arz ve talebe göre fiyatı belirlenir.Kağıt üzerinde dünyada 7 trilyon $ altın olduğu söyleniyor..Kağıt üzerinde satışa geçseler fiyat düşer,alıma geçseler artar..Borsa gibi..Ama bizde,geri alım var,kar var,büyüme var..Altını yatırım aracı olarak görmedim kendimce..Borsa,düşse de çıksa da candır..temetüsü yeter..
    bir hisse senedi fanatiği olarak tüm yazdıklarının altına imzamı atarım. lakin bugün sahol şu fiyatlarda olmasaydı, örneğin sonraki en ucuz gördüğüm koçholding rasyolarına sahip bir fiyatta olsaydı, yaşımda 50 altı olsaydı, elimde tek bir hisse bulundurmaz, altın ve dolara geçerdim.

4.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bir hisse senedi fanatiği olarak tüm yazdıklarının altına imzamı atarım. lakin bugün sahol şu fiyatlarda olmasaydı, örneğin sonraki en ucuz gördüğüm koçholding rasyolarına sahip bir fiyatta olsaydı, yaşımda 50 altı olsaydı, elimde tek bir hisse bulundurmaz, altın ve dolara geçerdim.
    Eyvallah sayın şef..Borsaya yeni giren arkadaşlar,30 yıl önceki trendleri,bozulmaları,daha sonra güçlü şirketlerin nerelere gittiğini dolar bazlı incelesinler bakalım..Borsa UV kazandırmış mı,kazandırmamış mı..son 6 günün 5 günü düştü diye karalar bağlamaya gerek yok..uçmuş,kaçmış,50fk lı,dd nin 30 katı pd sahip şirketlerde pozisyon almadıysanız sorun yok..gerçekten sorun yok..yeter ki oratğı olduğunuz şirketin karlarında bozulma olmasın.Muhakkak ama muhakkak bir mal ederini bulur..Sahol şu anda finansallarına göre ederinde mi değil.İşte bu nedenle geri alım var.Bu düşüşlerde borsada kaç şirket milyon milyon geri alım yapıyor..Yok..burası çok ama çok önemli bence.Niye şirket yönetimi biliyor ki,gelecekteki yatırımlar,ülke ekonomisinde ki dinamikler,global piyasalarda ki toparlanma,şirketi değerine ulaştıracaktır..30 ve 50 hisselerinde UV skıntı görmüyorum..Para burada kazanılır veya enflasyona karşı koruma sağlanır,burası net..yatırımcı,günlük,haftalık,aylık bakmaz,ortak olduğu şirketine..En az 2 yıl kalmalı..eğer güveniyor ve inanıyorsa şirketine..Ben inandığım için,porföyümün % 80 i sahol de..Hem öyle böyle değil..Çok ciddi bir miktarda..sene sonu hedefim 100 tl..Olacağını tahmin ediyorum.borsada kesin diye bir şey yoktur..tahmin sadece..Risk olmadan,kazanç olmaz..
    Bekleyip görelim bakalım..Hayırlısı olsun hepimize..

Alıntı Originally Posted by vali Yazıyı Oku
    Bu değerlendirmeyi yaparken kendi tercihlerim veya finansal karşılaştırma niyetiyle yapmadım. Bu başlıkta yazan ortakların diyelim 1 milyar dolarları olsaydı ve Sabanci hissesini destekleme kararı vermiş olsalardı, halkın alışkanlıklarının ne olduğunun veya hangi finansal araçlara yonlendiginin önemi olmazdı. Keza, borsa tepetaklak olurken Sabanci'yi bütün hisselerden ayıran bir hikaye veya güçlü bir el, bir beklenti olsaydı borsaya gelen satışların yine bir önemi olmazdı.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •