Sayfa 27/207 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 1651 madde; 209 - 216 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

Yurt içinde büyük para hareketleri oluyor.
    Şimdi de kripto paralar ve Brent hareketlendi.

Sanki maceracı kesimin kriptoya sağlamcıların altın ve dövize kacacakları bir dönem yaşanacak.Eğer borsadan her gün birkaç milyar lira çıkacak olursa spekülatörler ateşe odun atmayı keserler, fonlar da küçülme nedeniyle zorunlu satış yapar.

Bilanço beklentileri ortamı ısıtır diye kabul ediyoruz ama bakalım gerçekten öyle mi olacak? Para çıkışı devam ederse beklentiler de "hızlı geçilir" görüşündeyim.

https://www.paraanaliz.com/2023/yaza...kacis-g-45188/
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2. Bazı insanların sahip olduklarını sandıkları para gerçekte yok ve bazı insanların sahip olmadıklarını düşündükleri para gerçekte var.

Ekonomi denilen şeyi cadı kazanına dönüştürdüler🙂

3.  Alıntı Originally Posted by Laozi Yazıyı Oku
    Bazı insanların sahip olduklarını sandıkları para gerçekte yok ve bazı insanların sahip olmadıklarını düşündükleri para gerçekte var.

Ekonomi denilen şeyi cadı kazanına dönüştürdüler🙂
    Ve gördüğüm kadarı ile bu cadı kazanını oluşturanların amacı gerçekte var olan paranın bir kısmını gerçekte yok olan kısma atıp orada buharlaştırmak.

4. Merkez bankasından ufak da olsa geri adım.
    Bankalar pazartesi coşar. Saholde olumlu etkilenir

Hisse senedi nin bilinçli yatırımcısı, hisseleri inceleyerek bazı kriterlere göre alıp elinde tutan kişilerdir. Diğerleri kulaktan dolma tavsiyelerle hareket eden, düşüşe tahammülü olmayan 5 defa kazanıp bir defada kazandıklarını kaybeden yada çekirge gibi oradan oraya atlayan para peşindeki yatırımcı grubudur. Bu ikinçi grup piyasadan her seferinde kaçar, kaçarken de hem zarar eder hem de ettirir, spekilatör lerin baş tacıdırlar. Para girişi olduğunda ve işler hareketlendiğinde borsadadırlar.
    Yukarıdaki yazı da çok güzel yazılmış. Geçmişte o kadar çok yaşandı ki. Bu borsadan çıkartılan bir çok hisse oldu. Özkaynakları eksi olan şirketleri bile bu borsada halka satabiliyorlar ve halk almak için sırada şaşılacak bir şey.

Hisseleri alırken ne zaman sermaye arttırımı yapmış ona bakmak ta gerekiyor. Hisse senetleri para gibi basılmıyor. Dolarda bile yıllık %02-05 aralığında enflasyon oluyor. SAHOL de uzun yıllardır sermaye arttırımı olmadı, piyasaya hisse sürülmedi. Dövizden (paradan) bile daha değerli bir yatırım aracı olmalı idi. Çünkü şirket büyüdü, karlar içeride yatırıma dönüştü. kayıtlı sermaye aynı kaldı. Değeri döviz bazında bile artması gerekirken, döviz bazında fiyatı düştü. TL bazında da değer artışı son 15 yılda enflasyonun altında kaldı. Bu durum fiyatının çok ucuz olduğunun bir kanıtı değilmidir.?
    BORSADAKİ ŞİRKETLERİ İNCELEMEDEN ALIN BAKALIM HALKA ARZLARI, ELİNİZE YAPIŞMASIN, DUA EDİN DERİM. ARZ EDİLECEK ŞİRKETLERİN ARZA DEĞER OLMASI GEREMİYORMU.? SİZCE.
    ENFLASYONDAN KAÇAN PARA BORSAYA SIĞINIYOR, KERİZ SİLKELEMEYE UTANMIYORLAR, İŞTE BU DOĞRU.
    Son düzenleme : agg; 15-01-2023 saat: 08:58.

Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    borsadaki bu düşüşün ana nedeni, bankaları % 9-10 ile bono almaya zorlamak. bu durum bankaların karını düşürecek, zora sokacak bir durum. piyasada istemediği bu durumdan dolayı iktidara rest çekiyor. yakında geri adım bekliyorum.
    3 aydan uzun tl mevduat için zorunlu karşılık oranı sıfırlandı. daha önce bu oran % 6 imiş ve buna merkez bankası nisan 2022 den beri hiç faiz ödemiyordu. 3 aydan kısa mevduatın % 8 ini alıp faiz ödememeye devam ediyor. merkez tümden in artık vatandaşın tepesinden. neyse iktidar ilk geri adımını attı. pazartesi piyasa olumlu etkilenir, lakin devamı gelir mi, zor. bankalar üzerindeki düşük faizli bono zorunluluğu konusunda geri adım atmadıkça piyasa tatmin olmaz.

7. Epdk ile ilgili konu bakalım EnerjiSa' yı da etkileyecek mi? 🙂

Nasıl bir geri adım anlamadım. Bankaların pasif kaynaklarında uzun vadenin maliyetini dusurmekten başka bir şey değil. Bankayı uzun vade için rahatlatıyor ama asıl bu tercihi yapması gerekenler mevduat sahipleri. Banka 3 ayliktaki mevduat fiyatlamasini yukarı çekerse belki bir şeyler olur. Kendinizden pay bicebilirsiniz. Banka 3 aylikta nette ne faiz vermeli ki tercih edesiniz??
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Sayfa 27/207 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •