Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 364/681 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464 ... SonSon
Arama sonucu : 5445 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. Bir de öyle bir konuşuyorsunuz ASELSAN da olan bitenler sanki bu şirkete özel. Hayır bilmiyorsanız uyanın bu olayların değişik benzerleri bu piyasada en olmaz zannettiğiniz şirketlerde de değişik şekillerde oluyor. Olmaya da devam edecek. Sadece ya ruhunuz duymuyor ya da olaylara ideolojik ya da tarafgir bakarak gerçekleri göremeyebiliyorsunuz. Analizinizin içine bunu da dahil edin hani bilmiyorsanız.

Durumları beğenmiyorsanız yatırım yapmazsınız olur biter.

https://www.haber7.com/foto-galeri/7...ifini-reddetti

Bak olmayan gazında toplam miktarının yarısı kadar cash teklifi gelmiş reddedilmiş.

Hani para yok ya devlette kasalar boş ya......
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Üstat değilim haddime değil. Kısada endeks 4925 üstüne atsa yeterli benim için. Volatilite belli süre çok olur.

Bir ara longcuları doğrarlar bir ara shortcuları yatırımcıya birşey olmaz.

Kredi ya da kaldıraç falan fıstık bunlardan uzak durmak lazım.

Hisse özeli piyasa normale döndüğünde o da normale döner. Bu ara önemli olan genel piyasa.
    Yine kıyamadım Sayın Junge sordu yazdım. Yazı perşembe sabahı. Cuma günü de endeksin gördüğü en düşük 4925.

Yazmam olur biter. Benim için hiç dert değil.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3.  Alıntı Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazıyı Oku
    Sayın bohem artık bile isteye anlamayan bir kesim olduğuna ikna oldum bu baykar meselesini. Bu konu için para ile tutulan bir kesim var bence. Birde bu konuyu bayan millet meselesi ile karıştıran duygusal saf bir kesim var kesinlikle. Sosyla medyada baktım özellikle Selçuk bayraktar sessiz kalıp topa pek girmez iken, Haluk bayraktar olayı ısrarla vatan millet Sakarya gibi savlarla duygusal zemine taşımış ve eleştiren herkesi vatan hainliği ile suçlamaya kalkıyor. Tıpkısının aynısını fetöcüler yapıyorlar idi eskiden.
    Bu meseleyi şu an tartışmak isteyene iyi şeyler yapanları görmüyorsunuz hainsiniz diyerek olayı kaptmak istiyorlar ama Ali babacanı cidden tebrik ederim. Siyasi görüşlerine katılmam ama yaptığı açıklama dün trend topiklere girdi.
    Benim ve bir kaç arkadaşımın üslubumuzu koruyarak sorduğumyz tek bir soruya ne Selçuk ne Haluk bayraktar nede İsmail Demir Haluk görgün gibi insanlar cevap bile vermemişti ama bu sefer hepsi cevap yarışına girdiler ))
    Baykarla ASELSANın şu anki durumu hakkında yaptıpım yorumu anlamayanlar ya bu işi bilmiyorlar yada bilmek istemiyorlar veya ideolojik ve duygusal tarafları yatırımcılıklarının önüne geçiyor.
    Bir kaç gün yazmadım sayfaya ama gördümki hala uçan kaçan şeyler yazıyorlar.
    Yazılanları oku fşnansallara bak borsa performansını incele aradaki bariz saçmalıkları görebiliyorsunuz sonuçta .
    Ali Babacan on bu çıkışına başkalarında destek atarsa aselsna yapılan çiflşk ve fasonculuk muamelesi kımen giderilecektir.
    Benim gördüğümü gören ve bunu dillendirebilme cesareti olan birilerinin olması güzel ve iyiye işaret biz gerçek yatırımcılar için
    Bakın Baykar konusunda Ali Babacan a Amerikalı senetörden destek gelmiş bile , Baykar a yaptırım uygulanmalı diye açıklama yapmış , 100 yıldır bu ülkede bütün savunma ve teknoloji gelişmelerinin önünün nasıl kesildiğini bir bakarsanız hep bir bahane üretilmiştir , Nuri Demirağ, Vecihi hürkuş, devrim otomobili bu şekilde engellenmiş , ASELSAN ın her işi bitti sadece İHA Siha mi yapacak , ASELSAN yapacağı çok iş var yapıyor da zaten ...
    Milletin her kesiminde Bayraktara büyük destek var, üç beş kişi eleştirecek ama bu değere zarar vermeyecek sadece kendilerini bitirecekler

4.  Alıntı Originally Posted by bohem Yazıyı Oku
    her şey para değil hibe kredi destek mestek peki aselsanın yıllarca argeye harcadığı para ve bilgi birikimi yazılımları kamerası falan fistan olmasa ne olurdu? YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
    Her hissede al sat yapilabilir. Ama her sirketin hissesine yatirim yapilmaz. ikisi birbirinden farkli bir mantik.

Bir sirketin hissesini yatirim yapabilmek icin onun sadece gelecek potansiyeli ve projeksiyonuna bakmak yeterli degil. Gecmisini ve yonetim anlayisinida bilmek gerek.

En basta Aselsan bir TSK vakf sirkettir. Kurulus amacida TSK' nin ihtiyaci olan haberlesme, radar vs gibi ihtiyacini karsilamak idi.
    Son yillara kadar da dunyada satilabilir her hangi bir gelismis sistemler uretmedi. Cunku buna yillar oncesinde yatirim yapmaniz lazim idi.
    Son 5-6 yildir ihracati hep 200 milyon-$ dolar civari ile dolanip gidiyor.

Son 7-8 yilda ozellikle acik gizli Bati ambargolari ile karsi karsiya geldikten sonra kamu destegi ve tesvikleri ile Aselsan Turkiyenin ihtiyaci olan sistemlere yogun bir sekilde Arge calismalarina yoneldi. Pek ozel ve kamu savunma sirketleri gibi Aselsa da kisa surede onemli ilerlemeler ve basarilar elde etti. Teknolojisine bagli bazi sistemlerin arge, konsept, prototip, test, kalifikadyon asamalari 10 yil surebilir. Daha uzun surebilen sistemlerde var.

Adelsanin elinde gelistirmekte oldugu o kadar cok kritik proje varki bunlari not almadan hatirlayip yazmak guctur.

Bu onemli projelerden bazilari 2022 yilinda test surecleri bitti bazilari bu yil...Digerleri sirasiyla art arda devreye girecektir.
    Yani Aselsanin ihracaat seruveni daha yeni basliyacaktir. Ulkenin en buyuk teknoloji sirketi durumundadir. Sadece savunma sektorunde degil sivil teknoloji alanlarindada ciddi calismalari basari ile devam ediyor. Ornek yerli chip CAKIL projesi....Tek cekirdekli chip asamasindan cift cekirdekli chip gelistirme calismalarina basladilar.

Bazi musveddeler bu forumda israrla insanlari bu hisseye yatirim yapmaktan uzak tutmaya calisiyorlar. Bu sirketin onu cok acik. ihtimal verebilecegim tek risk ilerde devletin icinde ortaya cikabilecek Feto gibi bir orgutun Adelsan gibi kritik kamu sirketlerin elini ayagini baglamaktir. Gecmiste bu oldu. Cumhuriyetimizin erken tarihinde de kurulan butun basarili savunma sirketlerimiz bir bir ortadan kaldirildi. Bunlarin hepsi malesef devletin eli ile ama somurgecilerin akli ile yapildi.

Aselsanin is ortaklari TUSAS, METEKSAN, ROKETSAN, TEI, TAI gibi yine kamu sirketleridir. Aselsan-Baykar in bir is yada calisma ortakligi yoktur. Ikisi zaten ayri sektorlerde....
    Baykar Aselsanin musterisidir. Bildigim kadari ile Aselsanin Baykara sattigi tek urun E/O cats sistemidir....

Diger bir hususta Aselsan gelistirdigi butun yeni sistemleri TUSAS'in ANKA VE Ak Sungur ihalari uzerinde degilde dunyaca bilinen ve guvenilen Baykarin TB2 ve Akinci ihalari uzerinde denemesidir. Cunku artik dunya Siha/iha pazarinda Baykar firmasinin her urunu cok ilgi gormeye basladi. Bir Baykar platformu uzerinde test edilen her sistem ihracaat pazarlarinda satis sansini artiriyor.

Son olarak sunu ilave edeyim. Kamu-Ozel butun savunma sirketlerimiz adeta bir tarih yaziyorlar....Proje gelistirme ve seri uretime hazir duruma getirme hizlari inanilmaz ve anlatilmaz boyutta.

Gecenlerde SS mustesarligi baskani 2023 yili ihracaat hedefimiz minimum 6 milyar-$ dolardir. Cok yakin gelecekte 10 milyar-$ dolari gecebiliriz dedi.

O müsvedde kelimesi bana ise sadece sana şunu soracağım annen babanda senin gibi terbiyeli miydi yoksa sonradan mı sen bu derece terbiyeli oldun.
    Üslüpta sorunlu zekada . Bazıları beni engeeldiğini söylüyor sende engeller geçersin kaldıramıyorsan söylediklerimi.
    Ambargo aselanaa var Baykara yok mu zekana hayran kaldım neyse sana bu cevaplar bile fazla.

Satın soul yaz veya yazma bu senin tercihin ama lütfen artık bak yazmam görürsünüz ha hımm deme komik oluyor.
    Elimde ASELSAN tabikş var sat al daha iyi demiştim hatırlıyorsan. Diğer şirketlerde böyle şeyler oluyorsa kim yapıyorsa topunun Allah belasını versin ki bu dünyada olmasa diğerinde verileceğine iman eden bir insanım.
    Haluk Bayraktar'ın verdiği cevapları okudum ısrarla olayı duygusallık zeminine çekiyor. Ali babacanıda dinledim adam şeffaflık ve rekabet olsun biz destek olacağız diyor. Baykara nasıl şimdi eleştiriyorsam ideolojik sebepler ile engellemeler olursa onada karşı çıkarım.
    Sen değil ama ağzı bozuk tipler var burada ilginç bir şekilde.
    Bunların konuşulması iyiye işaret . Sana dedim ben öngörülüyümdür diye. Bak dediklerim konuşulmaya başlandı daha da konuşulur inşallah ve senin dediğinin aksine bu aselsana potif yansır.
    Bu kadar dev olan ASELSAN uzun vadeli yatırıma misait olamıyorsa birileri bir çok şeyi bile isteye yanlış yaptığında. Hala bana 24- 64 muhabbeti yapıyorsun borsa ralli yaptı aselanın benzerleri bire on yaptı ısrarla bunuda görmüyorsun nedense.
    Kaç defa sordum cevap vermedin. Neden yönetim adam gibi temettü vermiyor sence uzun vadeli ystıırmcısına. Yada geri alım yapmıyır kaç senedir. Kusura bakma ama sat al yerine uzun vade bu hisseyi taşımam için ya borsayı bilmemem, veya aşırı duygusal takılarak pompalanan haberlere inanmam gerek.
    Adamlar aselanı fasoncu yancı hamal yaptılar. Sadece baykar değil bakalım kaç tane böyle özel fşrma var devlet firmalarını sömürüp semiren

6.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Her hissede al sat yapilabilir. Ama her sirketin hissesine yatirim yapilmaz. ikisi birbirinden farkli bir mantik.

Bir sirketin hissesini yatirim yapabilmek icin onun sadece gelecek potansiyeli ve projeksiyonuna bakmak yeterli degil. Gecmisini ve yonetim anlayisinida bilmek gerek.

En basta Aselsan bir TSK vakf sirkettir. Kurulus amacida TSK' nin ihtiyaci olan haberlesme, radar vs gibi ihtiyacini karsilamak idi.
    Son yillara kadar da dunyada satilabilir her hangi bir gelismis sistemler uretmedi. Cunku buna yillar oncesinde yatirim yapmaniz lazim idi.
    Son 5-6 yildir ihracati hep 200 milyon-$ dolar civari ile dolanip gidiyor.

Son 7-8 yilda ozellikle acik gizli Bati ambargolari ile karsi karsiya geldikten sonra kamu destegi ve tesvikleri ile Aselsan Turkiyenin ihtiyaci olan sistemlere yogun bir sekilde Arge calismalarina yoneldi. Pek ozel ve kamu savunma sirketleri gibi Aselsa da kisa surede onemli ilerlemeler ve basarilar elde etti. Teknolojisine bagli bazi sistemlerin arge, konsept, prototip, test, kalifikadyon asamalari 10 yil surebilir. Daha uzun surebilen sistemlerde var.

Adelsanin elinde gelistirmekte oldugu o kadar cok kritik proje varki bunlari not almadan hatirlayip yazmak guctur.

Bu onemli projelerden bazilari 2022 yilinda test surecleri bitti bazilari bu yil...Digerleri sirasiyla art arda devreye girecektir.
    Yani Aselsanin ihracaat seruveni daha yeni basliyacaktir. Ulkenin en buyuk teknoloji sirketi durumundadir. Sadece savunma sektorunde degil sivil teknoloji alanlarindada ciddi calismalari basari ile devam ediyor. Ornek yerli chip CAKIL projesi....Tek cekirdekli chip asamasindan cift cekirdekli chip gelistirme calismalarina basladilar.

Bazi musveddeler bu forumda israrla insanlari bu hisseye yatirim yapmaktan uzak tutmaya calisiyorlar. Bu sirketin onu cok acik. ihtimal verebilecegim tek risk ilerde devletin icinde ortaya cikabilecek Feto gibi bir orgutun Adelsan gibi kritik kamu sirketlerin elini ayagini baglamaktir. Gecmiste bu oldu. Cumhuriyetimizin erken tarihinde de kurulan butun basarili savunma sirketlerimiz bir bir ortadan kaldirildi. Bunlarin hepsi malesef devletin eli ile ama somurgecilerin akli ile yapildi.

Aselsanin is ortaklari TUSAS, METEKSAN, ROKETSAN, TEI, TAI gibi yine kamu sirketleridir. Aselsan-Baykar in bir is yada calisma ortakligi yoktur. Ikisi zaten ayri sektorlerde....
    Baykar Aselsanin musterisidir. Bildigim kadari ile Aselsanin Baykara sattigi tek urun E/O cats sistemidir....

Diger bir hususta Aselsan gelistirdigi butun yeni sistemleri TUSAS'in ANKA VE Ak Sungur ihalari uzerinde degilde dunyaca bilinen ve guvenilen Baykarin TB2 ve Akinci ihalari uzerinde denemesidir. Cunku artik dunya Siha/iha pazarinda Baykar firmasinin her urunu cok ilgi gormeye basladi. Bir Baykar platformu uzerinde test edilen her sistem ihracaat pazarlarinda satis sansini artiriyor.

Son olarak sunu ilave edeyim. Kamu-Ozel butun savunma sirketlerimiz adeta bir tarih yaziyorlar....Proje gelistirme ve seri uretime hazir duruma getirme hizlari inanilmaz ve anlatilmaz boyutta.

Gecenlerde SS mustesarligi baskani 2023 yili ihracaat hedefimiz minimum 6 milyar-$ dolardir. Cok yakin gelecekte 10 milyar-$ dolari gecebiliriz dedi.
    dediklerinize tabiki katılıyorum tek bir şey var vakıf şirketi kar amacı yok diyelim o zaman borsada olmasınada gerek yok. ben yaptığı işlerle gurur duyuyorum fakat bu işlerin artık finansallarına yansıması gerekmez mi ? borsada olsun olmasın fabrikada üretim başka finans bölümünün kabiliyeti başka birazda muhasebe finans bölümünü güçlendirsin YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR ...

7. ne güzel diyoruz bazı projeler 10 yıla yayılabilir diye eee o zaman milletin şirketi 1 - 2 yılda nasıl başarıyor bu kadar şeyi ? aselsanın yazılımı desteği bigi birikimi olmadan olabilir mi ? ben 13 yıldır aselsan dayım bakalım bilanço nasıl gelecek genel kurul ne kararlar alacak inşallah hepimiz için hayırlısı olur YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR....

8.  Alıntı Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazıyı Oku
    Sayın bohem artık bile isteye anlamayan bir kesim olduğuna ikna oldum bu baykar meselesini. Bu konu için para ile tutulan bir kesim var bence. Birde bu konuyu bayan millet meselesi ile karıştıran duygusal saf bir kesim var kesinlikle. Sosyla medyada baktım özellikle Selçuk bayraktar sessiz kalıp topa pek girmez iken, Haluk bayraktar olayı ısrarla vatan millet Sakarya gibi savlarla duygusal zemine taşımış ve eleştiren herkesi vatan hainliği ile suçlamaya kalkıyor. Tıpkısının aynısını fetöcüler yapıyorlar idi eskiden.
    Bu meseleyi şu an tartışmak isteyene iyi şeyler yapanları görmüyorsunuz hainsiniz diyerek olayı kaptmak istiyorlar ama Ali babacanı cidden tebrik ederim. Siyasi görüşlerine katılmam ama yaptığı açıklama dün trend topiklere girdi.
    Benim ve bir kaç arkadaşımın üslubumuzu koruyarak sorduğumyz tek bir soruya ne Selçuk ne Haluk bayraktar nede İsmail Demir Haluk görgün gibi insanlar cevap bile vermemişti ama bu sefer hepsi cevap yarışına girdiler ))
    Baykarla ASELSANın şu anki durumu hakkında yaptıpım yorumu anlamayanlar ya bu işi bilmiyorlar yada bilmek istemiyorlar veya ideolojik ve duygusal tarafları yatırımcılıklarının önüne geçiyor.
    Bir kaç gün yazmadım sayfaya ama gördümki hala uçan kaçan şeyler yazıyorlar.
    Yazılanları oku fşnansallara bak borsa performansını incele aradaki bariz saçmalıkları görebiliyorsunuz sonuçta .
    Ali Babacan on bu çıkışına başkalarında destek atarsa aselsna yapılan çiflşk ve fasonculuk muamelesi kımen giderilecektir.
    Benim gördüğümü gören ve bunu dillendirebilme cesareti olan birilerinin olması güzel ve iyiye işaret biz gerçek yatırımcılar için
    bende vatansever biriyim isterlerse hain ilan etsinler ben kendimi bildikten sonra ne olacak yatırım yaptığım şirketten kazanç beklemem yanlışmı yıllardır 1 lot satmadım milletin alay konusu olduk falanca hisse varken aselsan alınır mı diye elbet ederini bulacak boşunamı bu kadar yatırım yeterki finansallarıda yaptığı işler gibi mükemmel olsun ben sizin kötü niyetli olduğunuza inanmıyorum hayırlı günler size ve tüm ortaklara...

Sayfa 364/681 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •