Sayfa 28/207 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon
Arama sonucu : 1651 madde; 217 - 224 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1. 20 gün önce %30 civarında nakite geçerek altın almıştım.
    Bu hafta da sahol hariç kağıtlarımı sattım %15 daha nakite geçtim.
    Salı günü kriptoya giriyorum.
    Genel itibari ile inandığım kağıda/ araca ölümüne girerim. Ama ortam çok puslu. Yumurtaları farklı sepetlerde taşımak lazım.
    Ne oluyor bitiyor diyene kadar %15/20 uçuyor. Aç kurtlar salyalı dolaşıyor. Kolu bacağı kaptırmadan Borsada trade e devam.

Olumlu gelişmelere rağmen Yılların emeğini kazancını tesadüfe bırakmaz doğru olmaz diye düşünüyorum.
    AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....

Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Nasıl bir geri adım anlamadım. Bankaların pasif kaynaklarında uzun vadenin maliyetini dusurmekten başka bir şey değil. Bankayı uzun vade için rahatlatıyor ama asıl bu tercihi yapması gerekenler mevduat sahipleri. Banka 3 ayliktaki mevduat fiyatlamasini yukarı çekerse belki bir şeyler olur. Kendinizden pay bicebilirsiniz. Banka 3 aylikta nette ne faiz vermeli ki tercih edesiniz??
    mevduat sahibi beni ilgilendirmiyor. banka faiz vererek topladığı mevduatın % 6 sını faizsiz, bedavaya merkez bankasına verirken, şimdi bu parayı kredi olarak verip faizini alacak. nasıl geri adım değil. yeter mi, yetmez.
    bu ülkede herhangi bir kişide tayyip in seçim öncesi faizi artırması gibi bir beklentisi var mı? en azından benim beklentim, bankaların %9-10 lardaki hazine bonosu almaya zorlanmaması.

Bravo size, rasyonel olanı yapıyorsunuz. Kripto almaya üşenirim, zaten bir cüzdanım veya hesabım yok. Ben alabileceğim, hedefledigim maksimum Sahol hissesini aldım. Bir hisseye daha yer açmak istiyorum ama bu hissenin Şişecam olmasından çok emin değilim.. Sanayinin zor bir yıl geçireceğini düşünüyorum.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    mevduat sahibi beni ilgilendirmiyor. banka faiz vererek topladığı mevduatın % 6 sını faizsiz, bedavaya merkez bankasına verirken, şimdi bu parayı kredi olarak verip faizini alacak. nasıl geri adım değil. yeter mi, yetmez.
    bu ülkede herhangi bir kişide tayyip in seçim öncesi faizi artırması gibi bir beklentisi var mı? en azından benim beklentim, bankaların %9-10 lardaki hazine bonosu almaya zorlanmaması.
    Sn Şef, biz kendi aramızda münazara etmiyoruz, ilan edilen politikaları sonuçlarıyla birlikte kavramaya çalışıyoruz. Merkez Bankası eski başkan yardımcısı Sn Fatih Ozatay'in tanımladığı seçim sonrası senaryolar var. Akp'nin seçim kazandığı senaryoda dahi faizlerin bir araç olarak kullanılıp normalleşmeye yardımcı olması da olası senaryolardan birisidir. Yapılmadığını varsayalım. Bütün bir ekonominin finansmanını %10 faizli Eurobond ve dış borçlanmaya bağlı olmasını beklemezsiniz, öyle değil mi?

Sn Şef, biz kendi aramızda münazara etmiyoruz, ilan edilen politikaları sonuçlarıyla birlikte kavramaya çalışıyoruz. Merkez Bankası eski başkan yardımcısı Sn Fatih Ozatay'in tanımladığı seçim sonrası senaryolar var. Akp'nin seçim kazandığı senaryoda dahi faizlerin bir araç olarak kullanılıp normalleşmeye yardımcı olması da olası senaryolardan birisidir. Yapılmadığını varsayalım. Bütün bir ekonominin finansmanını %10 faizli Eurobond ve dış borçlanmaya bağlı olmasını beklemezsiniz, öyle değil mi?
    bende tam onu yapıyorum. iktidar bankaları düşük faizli kredi vermeye zorluyor, bankalarda bahanelerden biri olarak merkezin faiz vermeden uyguladığı zorunlu karşılığı öne sürdüğü bu konuda geri adım atılıyor.
    diğer taraftan düşük faizi iktidar zorluyor iken seçime kadar nerede geri adım atabilir onu söylüyorum. seçim sonrası zaten çok karışık. her zaman enflasyon kadar faizi savunmuşumdur. şüphesiz faiz eninde sonunda yükselecektir. döviz yükseleceğine faiz yükselmelidir. çünkü döviz yükseldiğinde herkes fakirleşmektedir. borsanın da ana rakibi de faiz değil, dövizdir.

Nasıl bir geri adım anlamadım. Bankaların pasif kaynaklarında uzun vadenin maliyetini dusurmekten başka bir şey değil. Bankayı uzun vade için rahatlatıyor ama asıl bu tercihi yapması gerekenler mevduat sahipleri. Banka 3 ayliktaki mevduat fiyatlamasini yukarı çekerse belki bir şeyler olur. Kendinizden pay bicebilirsiniz. Banka 3 aylikta nette ne faiz vermeli ki tercih edesiniz??
    Geri adımdan ziyade, önemli olan kısa vadede BIST'i de etkileyeceğini düşündüğüm serbest kalacak likiditedir. Sn.deniz43'ten aktarıyorum:

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20230115-6.htm

-Merkez bankası 3 aya kadar süreli TL vadeli mevduat hesaplarının zorunlu karşılık oranını değiştirmeden , daha uzun vadeli olanların zorunlu karşılıklarını sıfıra indirmiş.

-Ayrıca, 6 aydan uzun vadeli Eurobond, sendikasyon, banka kredisi ve her çeşit yurt dışı borçlanmalardaki "artış" için 2023 yıl sonuna kadar zorunlu karşılık oranlarını da sıfırlandı.

NOT:BDDK'nın en son yayınladığı Kasım ayı bankacılık sektör raporuna göre ; vadesi 3 ayın altında TL mevduatlar toplamın %76.65'sı,6 ayın altında kalan mevduatlar ise %93.8'i oranında .

-Piyasaya mevcut durumda, zorunlu karşılıklardan boşa çıkan ,bankalar üzerinden 51.6 milyar TL gireceğini hesapladım.(enflasyonist)
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Karsiliktan serbest kalan tutarlar piyasaya girer, enflasyonist etki yapar mı bilmiyorum..EYT'nin geciktirilmesi politikasıyla piyasada daha fazla nakit bırakılması hamlesi ters düşerdi. Mevcut iktidarın yılın ilk aylarında enflasyonu düşük tutma gayretinde olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Bist'e para kalır mı konusu biraz da diğer gelişmelere bağlıdır, özetlemek gerekirse daha da gevşetici bir para politikası beklenmez, beklenmemeli kanısındayım.

Bist'e nakit girişi konusuna bir de alım satım işlemlerine konu kredi talebi artıyor mu? tarafından bakmalı..Artan oynaklıklar, sıkışan büyük oyuncular, borsadan para çıkışı gibi etmenlerle kredi talebinin de düşeceğini sanıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bende tam onu yapıyorum. iktidar bankaları düşük faizli kredi vermeye zorluyor, bankalarda bahanelerden biri olarak merkezin faiz vermeden uyguladığı zorunlu karşılığı öne sürdüğü bu konuda geri adım atılıyor.
    diğer taraftan düşük faizi iktidar zorluyor iken seçime kadar nerede geri adım atabilir onu söylüyorum. seçim sonrası zaten çok karışık. her zaman enflasyon kadar faizi savunmuşumdur. şüphesiz faiz eninde sonunda yükselecektir. döviz yükseleceğine faiz yükselmelidir. çünkü döviz yükseldiğinde herkes fakirleşmektedir. borsanın da ana rakibi de faiz değil, dövizdir.
    Borsanin rakibi çok dostum ..faiz..döviz...altın...kkm...kripto...FED in faiz artis hızı düşmeye başladı..Amerika'da enflasyon hızı düşüyor..işsizlik azalıyor ..yani Amerika'da en kötüsü geride kaldı..bunun anlamı altın ve kriptolar çıkışa geçecek...yalnız kriptolari bana ters olarak gördüğüm için onlara hayatta yatırım yapmam..

Ülkemizde ise altın ve kripto talep görmeye başlayacaktır...bu da borsamizda akan nakit miktarını sinirlayacaktir..bilancolardan sonra bunun etkileri görülmeye başlanır diye düşünüyorum..
    Rezesyon olsa bile ülkemizde enerji,yenilenebilir enerji ,yazılım ,gıda hisseleri pozitif ayrisacaklardir
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 28/207 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •