
Originally Posted by
1prometheus
"Susun" demişsin ama bunu diye bilmeniz için öncelikle okuduklarınızı anlayabilme yetkinlikte olsa. Biz mevzuat gereği şirket birleşimi iptal edilmesi mümkün değil ve böyle bir girişimin dayanağı yok diye bir şey yazmadık. Sorun birleşmeden hemen sonra yüksek miktarda piyasaya sunulmuş hisselerde oluşan takaslarda diye yazdık.
Sadece birleşimden hemen sonra ihracı sonrasında dolaşıma sunulan hisselerin sayısı çok artması ve hisselerin çok değiştirmesinden ve oluşan yeni hisse dağılımından sonra, şirket birleşimini iptal edip yeniden hisse tasnifi yapılmasına olanak yok ve bu aöıdanda iptal davasının kabul görmesi mümkün değil diye yazdık.
Eeee çok bilen doktor! anlat bize bakalım, şirket birleşimi öncesi 60 milyon hisse nin 45 milyonu dolaşımda idi, ve şirket birleşimi sonrası 588 milyon oldu ve dolaşıma dönüşüm yüksek miktarda dolaşımdaki hlsse sayısı yaklaşık 145 milyonu buldu. ve bu dolaşımdakiler sürekli el değiştirmiştir. şirket birleşimi iptal edilecek olursa bu dolaşımdaki 145 milyon lotun kimlere ait olan hisseler kervan veya sis iplik hisseleri olarak tasnif edilebilir?
Sürekli "siz bilmiyorsunuz susun, ben çok zekiiyşm ben çok biliyorum" diyorsun ya, hadi açıkla durumu?
Çok bilen adam! Eğer şirket birleşim sonrası kervan iştiraklerin elindeki hisseler ve zt ye ait bir kısım hisse dolaşıma sunulmasaydı, ve dolaşımdaki hisseler eskiden olduğu gibi 45 milyonda kalsaydı, teknik olarak şirket birleşiminin iptali ve hisselerin birleşmeye konu olduğu şekilde aynı hissedarlara tasnifi ile ancak mümkün olabilirdi.
Yer İmleri