Originally Posted by
1prometheus
"Susun" demiþsin ama bunu diye bilmeniz için öncelikle okuduklarýnýzý anlayabilme yetkinlikte olsa. Biz mevzuat gereði þirket birleþimi iptal edilmesi mümkün deðil ve böyle bir giriþimin dayanaðý yok diye bir þey yazmadýk. Sorun birleþmeden hemen sonra yüksek miktarda piyasaya sunulmuþ hisselerde oluþan takaslarda diye yazdýk.
Sadece birleþimden hemen sonra ihracý sonrasýnda dolaþýma sunulan hisselerin sayýsý çok artmasý ve hisselerin çok deðiþtirmesinden ve oluþan yeni hisse daðýlýmýndan sonra, þirket birleþimini iptal edip yeniden hisse tasnifi yapýlmasýna olanak yok ve bu aöýdanda iptal davasýnýn kabul görmesi mümkün deðil diye yazdýk.
Eeee çok bilen doktor! anlat bize bakalým, þirket birleþimi öncesi 60 milyon hisse nin 45 milyonu dolaþýmda idi, ve þirket birleþimi sonrasý 588 milyon oldu ve dolaþýma dönüþüm yüksek miktarda dolaþýmdaki hlsse sayýsý yaklaþýk 145 milyonu buldu. ve bu dolaþýmdakiler sürekli el deðiþtirmiþtir. þirket birleþimi iptal edilecek olursa bu dolaþýmdaki 145 milyon lotun kimlere ait olan hisseler kervan veya sis iplik hisseleri olarak tasnif edilebilir?
Sürekli "siz bilmiyorsunuz susun, ben çok zekiiyþm ben çok biliyorum" diyorsun ya, hadi açýkla durumu?
Çok bilen adam! Eðer þirket birleþim sonrasý kervan iþtiraklerin elindeki hisseler ve zt ye ait bir kýsým hisse dolaþýma sunulmasaydý, ve dolaþýmdaki hisseler eskiden olduðu gibi 45 milyonda kalsaydý, teknik olarak þirket birleþiminin iptali ve hisselerin birleþmeye konu olduðu þekilde ayný hissedarlara tasnifi ile ancak mümkün olabilirdi.
Yer Ýmleri