Sayfa 235/472 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,873 - 1,880 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Evet değilmiş. Ben de böylece EYT dışı kaldım. o gece carcar açıklama yapan uzmanların gazıyla borçlanma yapan, kredi çeken insanlar zor durumda kalacaklar.
    Olay nedir tam olarak?

99 Öncesi şartlarda zaten kademeli olarak 5000-5975 gün arası prim gerekiyordu. Bunun dışında bir durum mu var?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

2. Dediğiniz prim günleri yeni yasaya göre. 99 öncesi yani benim işe girdiğim dönem sigortalılık şartı erkekler için 25, kadınlar için 20 ve 5.000 prim günü idi.

3.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Dediğiniz prim günleri yeni yasaya göre. 99 öncesi yani benim işe girdiğim dönem sigortalılık şartı erkekler için 25, kadınlar için 20 ve 5.000 prim günü idi.
    Özgür Erdursun bugün yaptığı konuyla ilgili yayınında "Ben 5000 gün diye anladım" dedi.

Yarın çalışma bakanlığından net bir açıklama gelir. İnsanlar 5000 güne göre borçlanma yaptılar.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4. Selam,
    NTV meclise sunulan dokumani yayinlamis:
    https://www.ntv.com.tr/ntvpara/eytya...gkWHCYiVk-CeiQ

Ozetle malum tarih oncesi calisma hayatina giris yapanlar mevcut kanunlara gore emekli olacak. Ama mevcut kanunlardaki yas sarti kaldirilacak. Mevcut kanundaki prim gun sayisi ve sigortalilik suresi degismeyecek. Bu baglamda kisisel olarak sigorta baslangicim Ekim 1997 oldugu icin ben 5900 prim gunu ile emekli olabilecegim.

5.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Dediğiniz prim günleri yeni yasaya göre. 99 öncesi yani benim işe girdiğim dönem sigortalılık şartı erkekler için 25, kadınlar için 20 ve 5.000 prim günü idi.
    Bunu bilmiyordum.
    En kötü ihtimalle prim gün sayınınız tamamlamayı beklersiniz. Eyt kapsamı dışında olmazsınız bu durumda...
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Özgür Erdursun bugün yaptığı konuyla ilgili yayınında "Ben 5000 gün diye anladım" dedi.

Yarın çalışma bakanlığından net bir açıklama gelir. İnsanlar 5000 güne göre borçlanma yaptılar.
    ÖE uzun zamandır EYT konusunda yayın yapıyor, konuya ilgisi, hitabet gücü ile beni de etkilemişti. Ama son dönemdeki açıklamaları, yasalara ve mevzuata çok hakim olmadığını gösteriyor. Sağdan soldan duyduğu bilgileri kendine aitmiş gibi büyük bir özgüvenle anlatıyor.

ÖE önce 2022 Aralık ve 2023 Ocak ta emeklilik durumundaki emekli aylığını yanlış hesapladı, olabilir dedik.
    Şimdi de yasa tasarısında yer alan 506 sayılı kanunun 81. maddesi B bendini yanlış anladı ve önce 5.000 prim günü dedi sonra baktı başkaları farklı söylüyor, henüz belli değil 5750 de olabilir diye kıvırdı.

Geçen cuma da 3600 gün 50-55 yaşla emeklilik olacak dedi. Ben de ÖE yasa tasarısı ile ilgili içeriden bilgi aldı, ona göre konuşuyor sanmıştım, herif boş sallıyormuş.

Bu saatten sonra ÖE nin söyledikleri benim gözümde çöp değerindedir.

Çalışma ve emeklilik konusunda yasa ve mevzuata çok hakim olan Prof. Aziz Çelik'i takip etmenizi tavsiye ederim.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Öyle değildi ilk kademeli olarak primi artirmislrdi.

92.grisi benim o.zama da 5600 simdide Aynı
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

8. 91 giriş tarihim 9900 den fazla günüm var, isterse 7200-8200 gün deseler vız gelir.

Sayfa 235/472 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •