Alıntı Originally Posted by Mao Yazıyı Oku
Ben neden kendimi temize çıkarmak isteyeyim pis dersen bana bende burda ky üzerine algı yapan sana pis derim kavga çıkar amacın kavga etmek ise başka kapıya yeter yoruldum ben düzgün konuşma yapmak zormuş bazılarına pis olan biri varsa burda ky üzerine algı yapanlardır ben algı yaptığını düşündüğüm kişilere serzenişte bulunamazmıyım bu neden sizin zihin yapınızda çemkirmek olarak yankılanıyor sizin zihin yapınız çirkin mi ben kendi özeleştirimi yaptım size ne oluyor siz önce hisse hiç çıkış yapmadan önce ki negatif algılarınıza bakın ordan almak isteyen alamayan varsa elinde satmış olan bile tabii olabilir benden etkilenen sizden etkilenmiyor sanki kimin ne hali varsa görsün benim geçmişe dönük yazılarıma bakın bir tutarlılık görürsünüz hep inandım bu hisseye fikirlerimi beyan ettim şimdi bunun negatif yanları olduğunu düşündüm özeleştiri yaptım pis oldum vay arkadaş ne hakimler savcılar varmış burda küçük yatırımcı burda yazılanların algı boyutuna dikkat et etmezsen ilmek ilmek algıyı işlerler burda kafana günü geldiğinde hisseyi patlatırlar yıllarca bekledim uçtu gitti dersin sonra demedi deme yatırımcı ol.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Kendini temize cikarmak bir deyimdir, siz pissiniz demek degildir.

130larda iken gaz veriyordunuz, oradaki sucunuzu ortbas etmek, hatanizdan dolayi vicdaninizi rahatlatmak (temize cekmek) istemis olabilirsiniz. (hatanin soylenmesinin rahatsiz ettigi dolayisi ile soylenmedigi ozelestiriye, tek yonlu muhasebeye temize cekmek diyoruz)

Ben gecmiste iken de simdi de pozitif ve negatif ihtmalleri yaziyorum, yazdim. Forumun amaci da budur, insanlari farkli yonlerden bilgilendirmek, karsilikli fikir alisverisi. Insanlarda farkli ihtimallere gore yollarini cizerler. Tek yonlu bilgi seline tabi tutmak yanlis yonlendirebilir, cunku kimse gelecekte ne olacagini bilemez.

DIger taraftan, sen ise, alternatif yaklasimlara tahammul edemiyorsun, eline gore konusulsun istiyorsun. Bundan sebep olsa gerek, zamaninda benim yazdigim onlarca pozitif sey icerisinde, Rusya savasindan dolayi Rusya satislarimiz kisa vadede etkilenebilir yorumumu topa tutmus kisisin (gercekten serzenis oldugunu mu dusunuyorsun onun). Rusya ile o kadar partnerimiz varken, savas patlamisken, kisa vadede Rusya satislarimiz etkilenmez mi deseydim?

Ozetle, ben diyorum ki, eger uzuncu isen, velev ki benim bu pozitif ihtimallerin yanina ekledigim negatif ihtimaller algi yapacak, asla uzunculari etkilemez. Ya uzuncuyum demeyeceksin beni algi ile itham ederken, ya da kisaci isen, kendinden emin kisa vade yaptigin hedeflerin/gazlarin tutmadiginda elestirenlere katlanabileceksin...ama ben uzunu kastetmistim kaydirakciligi yapmayacaksin, lafinin arkasinda duracaksin.

Yuzde -7 olmus, iki gundur OBOculara laf sokuyorsun. Noldu simdi o aceleci soylenmis sozlerin ne olacak? nasil arkasinda oluyormussun merak ettim.

Diger taraftan, o teknik de sonucta bir kac aylik hedefli. Velev ki tutsun. Uzunculari etkilemez. Ama borsadakilerin buyuk yuzdesi (yuzde 90'dan fazlasi) kisacidir Turkiye'de/