Sayfa 594/655 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644 ... SonSon
Arama sonucu : 5236 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: AKBNK - Akbank T.A.Ş.

1. Böyle bir günde Sasalar,Hektaşlar +%7 yapıyor.(Çok ucuzlar ya (!)) Bankalar çakılmaya devam ediyor. Amatör aklımla 2023'te Bist'in hisseleri Özel bankalar, Holdingler ve Tüpraş ekseninde gider. Çıkarılan kasırganın merkezi burası.Gerisi garnitür.
    Amatör aklımla hisse tavsiyesi değil,öngörü.

2. BİST'TE gerçek yatırımcı yoktur çünkü burası bir kumar ortamıdır. Buradaki herkes birbirinin cebindeki parayı almaya çalışır. Temettü geleneği olan, manipülasyonlara engel olunan, kurumsal oyuncuların (yatırım ve emeklilik fonları gibi) ön planda olduğu borsalara yatırımcı gelir. BİST kesinlikle bu kategoriye girmiyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Her zaman demişimdir: BİST'i bir yatırım ortamı olarak görenler ya salaktır ya da cahil. Bu sözüme kızıyorsunuz ama maalesef doğrudur.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. AKBNK gibi derin ve likit tahtalarda şu 5 ayrı kumarbaz grubu yer alır:

Algolar (robotlar)
    Günlükçüler
    Arbitrajcılar
    Açıkçılar
    Kendi hesabına işlem yapan aracı kurumlar

5. AKBNK gibi likit hisselerin gün içinde anormal marjlar çekmesinin yani aşırı volatilitenin esas nedeni yukarıda saydığım 5 ayrı grubun kendi aralarında tutuştuğu savaştır. Görüldüğü üzere bunlar arasında yatırımcı sınıfına dahil biri bulunmuyor. Bu 5 ayrı grup birbirlerinin cebindeki parayı almak için kendi aralarında her gün savaşıp duruyor. Sonuçta da hisselet anormal günlük marjlar çizdiği gibi hiç gelmemesi gereken seviyelere geliyorlar. Eğer burası bir yatırım ortamı olsaydı ne aşırı günlük marjlar oluşturdu ne de hisseler gelmemeleri gereken (her 2 yönde de) seviyelere gelirdi.

6. Son 1 yıllık net karı 60 milyar TL olan (2023 yılı için bu rakam %10-20 gibi artacaktır) bu bankanın piyasa değerinin 78 milyar TL olması absürttür, saçmadır. Bu saçmalığın doğurduğu anormal ucuzluktan istifade ederek bankambir an önce hisse geri alımlarına başlamalıdır. Temettü filan vermesin, temettüye harcayacağı parayla hisse geri alımı yapsın. Temettülerde zaten bir adaletsizlik var, çifte vergilendirme gibi. Vergisi ödenmiş olan meblağdan tekrar vergi kesiliyor. Alabildiği kadar hsse geri alımı yaptıktan sonra %92 bedelsiz verip sermayeyi 10 milyar TL ye çıkarmalılar. Mantık böyle söylüyor.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Son 1 yıllık net karı 60 milyar TL olan (2023 yılı için bu rakam %10-20 gibi artacaktır) bu bankanın piyasa değerinin 78 milyar TL olması absürttür, saçmadır. Bu saçmalığın doğurduğu anormal ucuzluktan istifade ederek bankambir an önce hisse geri alımlarına başlamalıdır. Temettü filan vermesin, temettüye harcayacağı parayla hisse geri alımı yapsın. Temettülerde zaten bir adaletsizlik var, çifte vergilendirme gibi. Vergisi ödenmiş olan meblağdan tekrar vergi kesiliyor. Alabildiği kadar hsse geri alımı yaptıktan sonra %92 bedelsiz verip sermayeyi 10 milyar TL ye çıkarmalılar. Mantık böyle söylüyor.
    Keşke bu kadar basit olsaydi..

8. Şuan geri alımların başlaması lazım.

Sayfa 594/655 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •