Sayfa 948/990 İlkİlk ... 448848898938946947948949950958 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 7,577 - 7,584 arası.

Konu: Viop XLVII

Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    sorma. twitterdaki hüstadların çoğu perşembe ikili dibin altına inince sattı. çok uğraşmayacağım şimdi isim isim ama bazıları sildi mesajları bazılarınınki duruyor.

teknikçi, uzun vadeci, temettücü arkadaşların hepsi şu ocak ayında battık, bittik, neden satıyorsunuz, hükümet borsaya sahip çıksına döndüler. (tipik Türkiye vatandaşı, nehir yatağına ev yapar sonra devlet zararımızı karşılasın. aynı mantık)

şimdi soru 1 - teknikçiysen bu düşüşü nasıl öngöremedin, düşüşten neden para kazanmadın? teknikçiysen sanane borsa düşmüş çıkmış. teknikçiyim ama tekniğe göre satmadılar, teknik çalışmadı diyorsan o zaman kendini bir sorgula hayvan gibi boğa rallisinde ne çizsen gidiyordu dirençler kırılıyordu di mi

soru 2 - uzun vadeciysen yine seni ırgalayan bir husus yoktu. ne güzel alım fırsatı diye düşünmedin mi? uzun vadede hesabını yaparken x fiyattan aldım 5x gördü diye anlatıyordun. şimdi o 3x'e düşünce aslında oradaki 5x'in fiktif olduğunu ve seni mutlu edenin 5x olduğunu mu anladın yoksa?

soru 3 - temettücüysen hele seni hiç alakadar eden husus yok. senin bakman gereken lot sayın değil mi? temettünü onun üzerinden almıyor musun? bu düşüş seni ne alakadar etsin. yoksa sen de enflasyon ortamında önemli olanın temettü değil, karlılık üzerinden voleyi vurmak olduğunu mu anladın. aslında alacağın temettüden çok hisse fiyatına mı baktığını anladın?

bu ocak ayında iyice belli oldu ki Türkiye'de gerçek temettücü, uzun vadeci, teknikçi adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
    şu son katılan "seçime kadar"cılar değil bu arada kastettiklerim. bildiğin 200-300k takipçili adamlar ağlıyordu çarşamba perşembe.

cuma günü borsa +5 kapatınca yine hepsine bir cesaret geldi.
    Düşünmek,bilmek,öngörmek ayrı...uygulamak ayrı.

Zihnin sat diyor sabahdan ,akşama kadar al tuşundan gitmiyor elin (yada tersi )

Önümüz diyorsun kış,
    Lakin genede Ağustos böceğine tutuyorsun alkış.

Hayatda inandığı gibi yaşayabilene ,
    düşündüğünü yapabilene ne mutlu.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

2. 4400 leri kimse beklemiyordu. Çok takipçili hesapların hepsi 4850-4650 son kale tarzı yazılar paylaşmıştı. Sosyal medyada bir seviye hakkında konsensus varsa pala muhakkak o seviyeyi kırıyor bazen shortçuyu bazen longcuyu mezara gömüyor. Çok fazla dillendirilen herkesin çizdiği herkesin gördüğü seviyeler mutlaka kırılır. Temmuz ayında kim yil sonunda borsayı 300$ beklerdi, tek bir kişiden duymadim ama oldu.

3. Tunc Satiroglu fazla mektepli, fazla mantikli. Tr yerine yurtdisi hisse senetleriyle ilgilense daha cok para kazanir. Uzun sure kasasinda piyasa degerinden fazla dolari olan bir senedi tasidim yillarca surundu. Dolar rekorlar kirarken endeks alti getiri getirdi. Boyle bir anomaliyi yurtdisinda yakalasan cok kisa surede para kazanirsin ama burada bekle babam bekle cok baska dinamikler var.

4. Çok şiddetli deprem olmuş.
    Bir sürü yer yıkılmış Antep’te Maraşâ€™ta, Urfa da…
    Allahım sen yardım et herkese.
    Çok geçmiş olsun.

benim çocuk erzincanda sarsıntıdan uykudan uyanmış.
    erzincan neresi maraş neresi.

6. https://twitter.com/hogrbe/status/16...mSrUXL3aBUWoGw

bu adam bunu nasıl bilmiş olabilir

Bölgedeki tüm arkadaşlara direk veya dolaylı olarak ulaştım. Maraş merkezdede çok yıkım varmış insanlar evlerini tamamen terk etmiş. Üniversite kampüsüne düzlük alanlara gidenler çokmuş. Cüzdanı bile alamadık. Bi mont bi pantolon çıktık. Eve girilecek gibi değil ve çok büyük sarsı tılar oluyor. Arabada giderken bile hissediyoruz dediler. maraş ve diyarbakırda yıkım yüksekmiş
    bir halt olacağı yok.

8. Geçmiş olsun

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 948/990 İlkİlk ... 448848898938946947948949950958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •