Sayfa 69/1002 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 545 - 552 arası.

Konu: Viop XLVIII

1.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --sonuç olarak, borsa açık olsun...varsın düşsün...ama ihtiyacım var ise satabileyim...tabandan da olsa...ihtiyacım var ise 3 e 5 e bakmam...borsanın cazibesi bu benim için...evimi arsamı parça parça satamam...

Bu düşünceni alkışlıyorum.....forumdaş....!!!!!!!!!!

Ben bu alemde üç şey ararım.....

Adalet....

Hukuk....

Merhamet....!!!!!!!!!!!!!!

2.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    shortcu longcu kredici, zaten riski baştan düşünmüştür...

burası borsa...kumarcı kurtarma yeri değil ki?

Aynen....

BORSACI....KUMARCI.....

YATIRIMCI....!!!!!!!!...

BORSANIN GERÇEK KİMLİĞİ....

YATIRIM....YATIRIMCILARDIR......!!!!!!!!!!!!!

3.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    moratoryum

1.
    ECO.
    bir ülkede, savaş durumu ya da benzeri olağanüstü dönemlerde, devletin ödeme süresi gelmiş borçlarını yasayla ertelemesi.
    2.
    TİCARET TERİMİ
    borçlunun, borcunu ödeyemeyecek durumda olduğunu bildirerek, alacaklıya ödeme planı önermesi.
    Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 İzmir İktisat kongresinde söylediği “vasiyetim şudur ki, dış borç almayınız, üretip satınız. Bir ülke ne zaman başka ülkelere yardım ve kredi için avuç açmıyorsa tam bağımsızdır. Ekonomik bağımsızlık yoksa gerçek bağımsızlık olmaz. Biz Osmanlının borcunu ödeyeceğiz, ama asla borç almayacağız. benden sonraki devlet yöneticileri de almasınlar”

4. 1958 yılına gelindiğinde dış borçların tutarı 256 milyon doları bulmuştur, bu borç yaklaşık 236 ton altına denk gelmekteydi.

En nihayetinde borçların ödenmesinde sıkıntı yaşanınca, 4 Ağustos 1958 tarihinde moratoryuma gidilmek zorunda kalınır ve Türk Lirasının devalüasyonunu zorunlu hale gelir. Uluslararası Para Fonunun (IMF) kapısı çalınır, IMF ile ilk stand-by anlaşması yapılır.

IMF anlaşılan istikrar programının belli başlı altı öğesi vardı; Devalüasyon; Dış Borç Ertelemesi; Para ve Maliye Politikasına Kısıtlamalar; Dış Ticaretin Serbestleşmesi; KİT Fiyatlarının Serbestleşmesi. IMF ile yapılan anlaşma çerçevesinde, 25 milyon IMF den, 250 milyon ABD den, 75 milyon diğer OEEC ülkelerinden kredi alınmıştır.

Türk Lirası yüzde 221 oranında devalüe edilerek, dolar kuru 2.80 Türk Lirasından 9 Türk Lirasına düşürüldü, aslında dolar kurunu 2,8 TL den 9,0 TL ye düşürmek, büyük ölçüde bir çok dış ticaret işleminde veya karaborsada zaten fiili olarak kullanılan kuru resmen kabul edip döviz piyasasına açıklık getirmekten başka bir şey değildi.

Netice itibariyle üretmeden tüketmek; dış borç ve yabancı sermayeye dayalı bir sahte refah yaratmak asla sürdürülebilir bir düzen değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Devletler arasında mücbir sebep bence yoktur. Ödemeyemem dersen imf var derler. Sorun yok o para verir sana der geçerler.
    Boşa kafa yormayın bence.
    Evet SECBUL haklı.
    Bu deprem şayet İstanbul da olsaydı (Allah korusun)yap işlet devret özel şirketleri belki Mücbir sebep (CISG) ilan edebilirlerdi.?
    Özel şirketlerin dış borçları da az değil.

6.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Mustafa Kemal Atatürk ün 1923 İzmir İktisat kongresinde söylediği vasiyetim şudur ki, dış borç almayınız, üretip satınız. Bir ülke ne zaman başka ülkelere yardım ve kredi için avuç açmıyorsa tam bağımsızdır. Ekonomik bağımsızlık yoksa gerçek bağımsızlık olmaz. Biz Osmanlının borcunu ödeyeceğiz, ama asla borç almayacağız. benden sonraki devlet yöneticileri de almasınlar
    Sonuç: Atamızın 1923 yılında vasiyetinde belirttiği gibi, Seçimlerde dış borç almayacağını taahhüt eden adaya OY umu vereceğim.

7. Sn. Muharrem ince ileri görüşlü,adam olacakları görmüş.

https://www.youtube.com/watch?v=0IEVLMoTSUY

8.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Sn. Muharrem ince ileri görüşlü,adam olacakları görmüş.

https://www.youtube.com/watch?v=0IEVLMoTSUY
    Videoyu izleyince aklıma düştü.
    Hani olur ya sn.KILIÇDAROĞLU şöyle dese.
    Muharrem gel buraya 6 lı masanın Cumhur adayı sensin.!
    Seçimlerde tulum çıkartır mı?

Sayfa 69/1002 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •