Sayfa 196/1002 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: Viop XLVIII

1. burada islam güzellemesi yapanlar ( yanlış anlaşılmasın ben de severim saygı duyarım dinimizi en ileri huzurla yaşamayı ,saygın ve yüce görmeyi hep arzu ederim) herhangi bir müslüman , hindistana ,çine ,abd ye gidip 10 milyon insanı müslüman yapayım diye mücadele etmezken , bunu bile düşünmezken ....örneğin vatikan gecesini gündüzünü dinini yüceltmeye harcıyor dünyada .....ayrıca moral üstünlüğünü gelişmişlik seviyesini, kültürel hegemonyasını pekiştirmekten öte .... katolik bir hindistan katolik bir çin nasıl kurarım diye mücadele veriyorlar ,katolik bir abd ki bunu zaten başardılar hispanikler sayesinde uğruna büyük emekler veriyorlar ..1000 yıldır ve fazldaro bu böyle devam ediyor....öyle ki haçlı seferleri bile düzenlemeye gidecek kadar katolizme tapınan bir anlayışları hep vardı ...bu doğrudur diye yazmıyorum islamda bu tarz fanatik din sevgisi hiç bir zaman olmamıştır islam daha çok iktidar aygıtı olarak kalmıştır ...

,din konusunda açık ara sınıfta kalırız 15 yy da arnavut ve boşnakları islama sokmuşsuz gerisi .... 500 senelik tembellikten ibarettir. din bir rekabet alanıdır dünyada kendi kendine övünme alanı değildir haklıyım ama 1000 taraftarım var 40 ülkede müslüman deme meselesi de değildir bu iş siyasidir katolizm gibi islam da siyasal bir dindir yok siyasal değildir diyen varsa ...tanımlasın islamı ...merakla okurum yazdıklarını... syasal olmayan islam neyi savunur ? dünyaya mesajı nedir ? bol bol güzelleme mi yapılacak bu konuda afganistan iran ve ortadoğu islamının hali ortada türkiye de pek ilerleyebilmiş değil ...

islamı sevip uğruna kelime lakıdısından öte mücadele bile edilmemesi üzücüdür o mücadeleyi müslüman toplumlar vermiyorlar , akıl, bilim ve özgürlükçü medeniyet umurlarında bile değil sanki...

2. Ronald Reagan'ın anlattığı bir fıkra var.

Rusya'da bir adamın papağanı evden kaçmış, bulamamış. Hemen KGB'nin telefonunu bulmuş aramış.

KGB'deki görevli niçin arıyorsun diye sormuş.

Adam papağanım kaçtı onu haber verecektim demiş.

Telefondaki KGB görevllisi, o zaman karakola veya belediye zabıtasını arayın bizi ilgilendirmez demiş.

Adam, tamam ben onlara da haber vereceğim zaten ama siz bulursanız bilmenizi istiyorum papağaının söylediklerine kesinlikle katılmıyorum onun için aradım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Budist olarak dogsaydin Kur'an'a yine inanirdin inanmak istesen.

Sorum bu değildi.
    yaradıcının kabahati, tüm dinleri ısrarla aynı coğrafyaya gönderiyor
    herhalde bunlarda algılama problemi var diyor, 3 kitapta da aynı isimler, hikayeler..

Konu detaya inip mantık arandığında. Allah var dan öteye gitmiyor tıkanıyor. Bence var diyor diğeride bence yok diyor konu kapanıyor

Bence de olabilir olmayada bilir bilmiyorum. Allah'a inanmak için bence illa din gerekmiyor

Allah uğramak isteyince fay hattından uğruyor. Nedense ? Ve cehenneme girmeden cehennemi yaşatıyor.

Oysa cennette var. Veya mış

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Konu detaya inip mantık arandığında. Allah var dan öteye gitmiyor tıkanıyor. Bence var diyor diğeride bence yok diyor konu kapanıyor

Bence de olabilir olmayada bilir bilmiyorum. Allah'a inanmak için bence illa din gerekmiyor

Allah uğramak isteyince fay hattından uğruyor. Nedense ? Ve cehenneme girmeden cehennemi yaşatıyor.

Oysa cennette var. Veya mış
    sayın emlak kuranda biz tevratı, incili tasdikliyoruz, doğruluyoruz diye ayet var, maide 46
    tevrat ta diyor ki, yaradıcının tek bir ismi var sonsuza kadar da öyle kalacak
    madem onaylıyorsan senden önceki kitaba aykırı olarak yaradanın 99 ismi var niye diyorsun..?

6. Bence Allah ne yarattığının farkında

- İman
    - Salih amel
    - Hakkı savunmak
    - Sabırlı olmak

Hepsini ayrı ayrı yazmış, hepsi bir arada zaten pek mümkün değil. Ateist olan diğer konulara ağırlık verir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Tanrının işini kolaylaştiralim.

Fay hattı üzerindeki tüm illerde daha kötü binalar yapalım ki. Daha çok yıkım olsun.

Sonrada Allah uğradı.. kader diyip imanımızı guclendirelim.

Bu da bir ibadet sonuçta.

Uğrama kısmını ben böyle yorumlarım inanan biri olsam

8. Kader hassas bir konudur basit düz mantıksal çıkarımlar ile islamdaki kader anlayışına ulaşılamaz bunun sebebi dini kendi saltanatlari için kullanan kesimin kitapdan cımbizlayarak bizlere anlattıkları, öğrettikleri bilgilerdir.
    İslam bir bütündür şöyle düşünün çatıdaki bir kiremit kırıldığında bodrum katin duvarındaki tuğla arizalanir.

Evet herşey Allah'tan dir doğru ama Aynı Allah demirden betondan çalma da diyor kul hakkı yeme diyor akıl et bataklığa bina yapma diyor ikidebir imar affıyla ne olduğu belirsiz binaların yapılmasına fırsat vermede diyor çünkü rant olur kul hakkı olur bu ben proje ruhsat yapı denetim diye onca para ve emek verirken bir imar affı hop al sana rant.
    Depremde büyük acı yaşadık doğru hepimiz üzgünüz ama ortada bir gerçek var o binaların yikilmasinda hiç insanı bir hata yok mu .

Kader kulun çaba ve gayretini aşan kısımidır çaba ve gatretin içinde kalanı kuldandir.

Sayfa 196/1002 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •