Sayfa 197/1002 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: Viop XLVIII

Yoksa siz.. daha sağlam binalar yapıp tanrının işini zorlaştırmak mi istiyorsunuz ?

2.  Alıntı Originally Posted by abka Yazıyı Oku
    benim düşüncem:

deprem-hastalık vs. Bunlar sebeptir...yaratıcı(en büyük senarist) sana rol verir..o rolu en iyi oynaman önemlidir(görevini ifa etmen)..istediği zamanda seni o filim(dünya hayatı) den çeker alır.insanı zigottan ,2 hücreden yaratana , bir şey diyemezsin.

Ve buna göre ''sizi canlarınız-mallarınızdan artırmak-eksiltmekle imtihan edeceğiz'' ile inanc test edilecektir..peygamberler bile öldürülmüş,agacın kovuğunda içinde kesilmişlerdir..yani herkes bu sınava tabi...

bu mantığa göre binlerce vefatın aynı mantığı yok..kimisi günahlarına kefaret..belki kaçak yapan müteahhit ölmüş ve cezasını cekecek.binlerce farklı olay var.. ölen çocuk,zaten masum,direk ebedi cennetine girecektir.

Tevekkül-kader,tamamen farklı..sen ,bilimin,aklın tüm imkanlarını kullan en mükemmel evler yap...tüm tedbirlerden sonrası olanlar kaderin olur.yoksa 2 ton yerine 1 ton demir kullan ..çökünce kader olmaz...cinayettir.

Kaleminizle masaya şöyle bir nokta koyun..işte biz o noktadan bin kat daha küçük zigot iken,ana rahminde karanlık... Bu hale geldik..her kademede bin secenek varken en doğrusu seçildi..ve insan yaratıldı...buna inanıyorsam(zaten olan bir şey) her şeye inanırım...mitokondrideki alt yapı,paris şehrinde yok...mitokondri dediğimiz hücrenin pek çok parçasından biri..

Bu konular günlerce konuşulsa bile bir yere varılmaz..inanç felsefesi en karışık konu..

bence direk sorgulayacağımız: Mühendis,usta başı,belediye,bakanlık ve diğer tüm yetkililer...ben senin sırtını kaşıyayım sen benimkini kaşı olayı..imar affından başlayarak her yetkili sorumludur.
    tevekküle şunu da ilave etmek gerekir eğer hatalı bir iş yapılmışsa o hatalı işi yapana da hak ettiği cezayı vermek de tevekkül içine girer çünkü diğerleri bu cezadan ibret alıp aynı hatayı yapmaz ALLAH soracaktır eyy kulum sen hatalı iş yapıldığını bildiğin halde tespit ettiğin halde gerekli cezayı verdin mi verseydin diğerleri yapamayacaktı sende de hata var derse ne cevap vereceğiz
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    yaradıcının kabahati, tüm dinleri ısrarla aynı coğrafyaya gönderiyor
    herhalde bunlarda algılama problemi var diyor, 3 kitapta da aynı isimler, hikayeler..
    cahil cahil konuşma.. binlerce peygamber geldi ama sadece 25 tanesi kuranda geçer

Dinler aslı temel öğeler aynı olmak şartıyla versiyon farkı vardır..sonra bazıları tamamen değiştirilmiştir.

O alay ettiğin tanrı senin içinde trilyonlarca oksijenli solunum oluyor..her nefes aldığında.. her oksijen bin kademeden geçer..ve o yapıyor..

Peki hayatın oluşumuna ne anlam vereceğiz.Evrim aptalliktir.Burada defalarca sordum

Burada defalarca tartıştım.tez yazarım..

inanmama özgürlüğün var ama alay etme hattin yok..

unutma Allaha olan bu alayını bir gün birinci derece akraban olür veya başına bir şey gelirse de görmek isterim..KAGITTAN KAPLAN ALAYCILARI çok gördüm.

Konu hassas ve benimde yaralayıcı değil tam tersine inanan biri için kaderi sorgulamasina katkısı olur .

Önceki mesajlarda halı silkeleyeni örnek verdim.

Çürük binalar yapıp. Kader diyip geçmek İslam'a asıl zararida bu verir. Bu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    sayın emlak kuranda biz tevratı, incili tasdikliyoruz, doğruluyoruz diye ayet var, maide 46
    tevrat ta diyor ki, yaradıcının tek bir ismi var sonsuza kadar da öyle kalacak
    madem onaylıyorsan senden önceki kitaba aykırı olarak yaradanın 99 ismi var niye diyorsun..?
    Onlar Allahın güzel isimleri sıfatlarıdır.. 7 renk birleşip beyaz ışığı oluşturur.Ama esas tek isim Allahtır.. Tevratı teyit etmek demek..orjinal halini pnaylamaktir.Ahiret,tek ilah vs..hepsinde orjinalde ortaktır...

başka sorun varsa sor...

6. Tüm dünyaya sahip olabilirsin ama ruhunu/karakterini kaybetmemen lazım, tabi zor bir noktada tepen atabilir.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Yoksa siz.. daha sağlam binalar yapıp tanrının işini zorlaştırmak mi istiyorsunuz ?
    Allah'a zorluk kolaylık yoktur eğer evimi yıkmayı murad ettiyse ben ne kadar sağlam yaparsam yapayım ahmagin biri içip içip arabayla evime dalıp yine evim yıkılır.
    Allah evi yıkmış olur sarhoş ahmagi sebep yapmış olur.

Japonya ateisttir..

Allah oraya sağlam binalar olduğu için ugraramiyor mu.

Konunun özeti bu aslında.

Sayfa 197/1002 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •