Sayfa 19/45 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 145 - 152 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

1. Çok sık dile getirilir oldu.

SİYASET YAPMA!

olup bitenler karşısında bir şeyler yapmak ve söylemek siyaset yapmak olarak tarif edilebilir,

olup bitenler karşısında susmak, konuşanları bir şekilde susturmaya çalışmak da bir tür siyaset yapmaktır.

Siyaset yapma diyerek de pek ala siyaset yapılmış olabilir.

Hepimiz okur yazarız, siyaset yapma dendiğinde aslında ne istendiğini anlıyoruz.

Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Kaan Bey,

Israrla yapılan yorumlara "çözüm önerisi" sorgulaması yapıyorsunuz. Her vatandaşın, forum üyesinin elbet bir çözüm önerisi olacaktır ancak bizler kendi profesyonel alanlarımızın dışında sadece temennilerde bulunabiliriz. Ben, 1997'den beri Savunma, Havacılık ve Uzay sanayinde çalışıyorum. Bu alanlarda çözüm önerileri, inovatif fikirler sunabilirim. Ancak, bir inşaat mühendisi, şehir bölge planlamacısı, hukukçu değilim. Ortaya atılacak çözüm önerileri ne ise bunlar hakkında fikir belirtebilirim. Ancak, illa bir çözüm önerisi istiyorsanız bizler gibi konuyla akademik bilgi birikimi olmayan forum üyelerinden, çok basit bir cevabımız olacaktır; önce bilim sonra liyakat.

Kurumların başına liyakatli kişileri getirir ve bilimsel çözüm önerilerini uygulamaya başlarsanız yol almaya başlamışsınız demektir. Bunun için de sorunun olduğunu kabul etmeniz gerekir. Hatta ilk önce siyasi otoritenin sorun olduğunu kabul etmesi gerekir.
    Sn. mzffr,

Lütfen yanlış anlama, herkes şu anda yazdığınız gibi düşünüyor.
    Bekleyelim, gelen iktidar işi çözer diyoruz. Abi doğru mu bu şimdi. Hayatımızı başka birine ihale ediyoruz. Bunu söyleyince de iktidar savunucusu oluyoruz. O derece odağımız kaymış.
    Milyonlarca mülteci bir tarafımıza girmiş. Bireysel olarak bir şey yapabilir miyim? Hayır. Mecburen seçim sonrasını bekleyeceğim. Ama ev öyle değil. Hayatımız öyle değil. Gece deprem oluyor, biraz dışarıda bekleyip eve giriyorsun. 9 saat sonra tekrar deprem oluyor. Maalesef bu derece vahim ve yakın bir şey deprem.

Günlerdir şurada yazışıyoruz, olan biteni tartışıyoruz. İktidarın yüzünden diyoruz, gelen iktidar çözecek diyoruz. Bilim lazım, liyakat lazım diyoruz. Eyvallah da, sen ne yapacaksın ey eski/çürük evde oturan. Bekleyecek misin aylarca?

Bir kişi bile "ben veya şu yakınım bunu yaşıyor" demedi. Kentsel dönüşümden bahsetmedi. Maşallah herkes yeni güzel evlerde yaşıyor anlaşılan. İnşallah öyledir tabi. Sabah akşam "gelen iktidar çözecek" muhabbeti...

Sorun bende sanırım. Evin bodrumunda deniz kabuğunu görünce hemen evi boşaltmışım. Halbuki yeni iktidarı beklemeliydim.....

3.  Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    Çok sık dile getirilir oldu.

SİYASET YAPMA!

olup bitenler karşısında bir şeyler yapmak ve söylemek siyaset yapmak olarak tarif edilebilir,

olup bitenler karşısında susmak, konuşanları bir şekilde susturmaya çalışmak da bir tür siyaset yapmaktır.

Siyaset yapma diyerek de pek ala siyaset yapılmış olabilir.

Hepimiz okur yazarız, siyaset yapma dendiğinde aslında ne istendiğini anlıyoruz.
    Siyaset demokratik başka ülkelerde hayatlara bu kadar müdahale etmiyor. Orada bir sistem var, kurumlar var, kim gelirse gelsin işliyor. Kimse de bizim gibi siyaset yapmıyor. Oysa bizde siyaset yaşam şeklimiz olmuş.

Yani siyaset hayata bu kadar etki eden bir kurum, onla yaşıyoruz,onla yatıp, onla kalkıyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Sn. mzffr,

Bekleyelim, gelen iktidar işi çözer diyoruz. Abi doğru mu bu şimdi. Hayatımızı başka birine ihale ediyoruz. Bunu söyleyince de iktidar savunucusu oluyoruz. O derece odağımız kaymış.
    Milyonlarca mülteci bir tarafımıza girmiş. Bireysel olarak bir şey yapabilir miyim? Hayır. Mecburen seçim sonrasını bekleyeceğim. Ama ev öyle değil. Hayatımız öyle değil. Gece deprem oluyor, biraz dışarıda bekleyip eve giriyorsun. 9 saat sonra tekrar deprem oluyor. Maalesef bu derece vahim ve yakın bir şey deprem.

Günlerdir şurada yazışıyoruz, olan biteni tartışıyoruz. İktidarın yüzünden diyoruz, gelen iktidar çözecek diyoruz. Bilim lazım, liyakat lazım diyoruz. Eyvallah da, sen ne yapacaksın ey eski/çürük evde oturan. Bekleyecek misin aylarca?

Bir kişi bile "ben veya şu yakınım bunu yaşıyor" demedi. Kentsel dönüşümden bahsetmedi. Maşallah herkes yeni güzel evlerde yaşıyor anlaşılan. İnşallah öyledir tabi. Sabah akşam "gelen iktidar çözecek" muhabbeti...

Sorun bende sanırım. Evin bodrumunda deniz kabuğunu görünce hemen evi boşaltmışım. Halbuki yeni iktidarı beklemeliydim.....

Bu kadar anormali içinde normal normal olmaktan çıkıyor bazen ama

Yaparım diyene değil yapmış olana itibar etmek gerek

Yoksa en kolayı konuşmak

Çözüm önerisi ortaya koymaları lazım...

Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Sn. mzffr,

Gelen iktidar çözer yazmadım. Akıl ve bilim, liyakat ve ehliyet çözer diyorum. Verirsin 25 yılda toplanan deprem vergileri olan yüzlerce milyar doları ilgili bakanlığa, teker teker tüm apartmanları kontrol ettirir, 8 derece altındaki depreme dayanıklı olmayanları bir kararname ile bir haftada boşalttırırsın, evi boşaltanlara da kira yardımı yaparsın, müteahhitin parasını da devlet öder, apartman yıkılır bir senede yeniden yapılır, mal sahipleri taşınınca deprem vergisi adı altında o daire sahibinin gelirine göre mütahhitin borcunu yasal varislerine de kalacak şekilde 50 yılda ödettirirsin. Alın size çözüm önerisi, kulağa nasıl geliyor?

Yani çürük evde yaşayan bu şekilde evi terk eder. Nasıl olsa herşeye kanun hükmünde kararname çıkartabiliyoruz yeni sistemde.

Br yerden başlamak lazım. Şehirlerin yıkılmasını beklememek lazım. Mevcut kentsel dönüşüm yasası işlemiyor ise onu da değiştirmek lazım. Belki faşizan yöntemler lazım. Yasayı ben değiştirmeyeceğim herhalde. Hükümet değiştirecek. Zaten istediğini yasa haline getiriyor.

Ben de neyi anlamadığınızı anlamadım. Bu konudaki son mesajım.

6. BM, Ukrayna’daki sivil can kayıpları : 6 bin 884 ölü. 1 yılda verdiği kayıp. Biz 1 haftada 29 bin 605 kayıp verdik ve hala artıyor...

7. BM, Ukrayna’daki sivil can kayıpları : 6 bin 884 ölü. 1 yılda verdiği kayıp. Biz 1 haftada 29 bin 605 kayıp verdik ve hala artıyor...

Sayfa 19/45 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •