Sayfa 886/1312 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,081 - 7,088 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

bir sorudaha soralım..

istanbula en yakın illerin birinde.. 3,5 - 5,5 şiddetinde bi deprem olsa..

istanbuldakilerin % kaçı geceyi sokakta geçirir. ?

Diyelim ki bildikk, anlamı/sonucu nedir ?

Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku
    Diyelim ki bildikk, anlamı/sonucu nedir ?
    amaç haklı çıkmak bilmek bilmemek değil.

sonuç sonuçmu..

söyleyim.. sonucu sana.. istanbuldakiler sonucu iyi biliyor. o nedenle ölen şanslıdır diyor.

sonuç bu.

ama ben neden damara basıyorum onuda söyleyim. hani şu dükkanım büyüsün evimin odası büyüsün ofisim 2 m2 daha büyüsün diye kolon kesenler varya.. ha işte onlar belki vicdana gelirde ( sanmam ) .. söktükleri kolonun yanına ikitane yaparlar.

sonuç mu.

sonuç belki yüzbinde 1 oranında değişir.

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...32018322/detay

Mersin bgün verilmiş ilan
    Site içi 3+1
    Aylık kira 45.000
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bu deprem sonrası şu söylem çöp oldu...

99 depremi sonrası yapılmıştır...

bir çok ilanda yer alan bu ibare dezavantaj sağlıyacak...

yıkılan binaların %60 ı 99 depreminden sonra yapılan binalarmış...
    Sn akçay,

Kaynağınız nedir? Bakın aynı hatayı 2020 İzmir Depreminde ben de yaptım “Yeni binalar da yıkılıyor” dedim Sonra Sn Güneysu beni uyardı ve araştırdığımda İzmir depreminde yıkılan binaların içinde 1 tane bile 2001 öncesi inşa edilen binanın olmadığını gördüm. İzmir depreminde yıkılan tüm binaları tek tek araştırdım. Daha enkaz kalkmadan benzer algılar bu depremde de oldu. Biliyorum özellikle muhalif kesim olarak müteahhitlerden pek haz etmiyoruz ama bu konuda dürüst olmalıyız. Sayısal olarak elimizde yıkılan tüm binalar hakkında henüz net bir data mevcut değil. Ama tahminime göre bu depremde yıkılan binaların %95 i 2002 öncesi inşa edilen binalar. Mesela ben ev satın almaya başladığımda evin binası sıfır diye satılıyordu ve yeni deniyordu (tapuda gerçekten de yeni görünüyor çünkü dönüşüme uğramış) ama belediyeden araştırdığınızda otelden ya da apart otelden konuta dönüştürüldüğünü anlıyordunuz. Bunu tapuda değil belediyeden yaptığınız araştırmada öğrenebiliyordunuz. Bina o kadar güzel cilalanmış ki dışarıdan ve hatta evin içine bile girdiğinizde seramikten parkelere kadar yepyeni bina görüyorsunuz araştırmayan insanlar buna kanıyor. Örneğin bu depremde yıkılan Trend Garden Residence bu şekildeydi (Kaynak: https://teyit.org/analiz-malatyada-3...ildigi-iddiasi )

Tüm bunların dışında tabii ki yeni yapılıp da yıkılan bina yok mu var. Ama bunlar tahminime göre yıkılan binalarda oransal olarak %5 den fazla değil bence. 2002 deprem sonrası yapılan binaların hepsi Radye temel olmak zorunda ama Eğer yıkıldıysa zemin etüdü iyi yapılmamış, Binanın altında zincir marketler, dev araba galerileri, Spor salonları gibi dükkanların kestiği kolonlar nedeniyle yıkıldığını daha net görebilirsiniz.
    Bu arada Depremde dayanıklılık riskinin %80 i bina %20 si zemindir. Bataklık, alüvyon düz ovalardaki yumşak zemine inşa değil de tepelere inşa edilmesi riskleri minimize eder. Tüm bunların yanında Binanın yüksekliği de depreme dayanıklılığı konusunda risklerinizi yükseltir. Örneğin 5 kat üstü binalar yeni bile yapılmış olsa çıkılan her kat riskleri yükseltir. Örneğin 1999 İzmit depreminde bir çivisi bile zarar görmemiş olan İzmit Tavşancıl belediyesinde yüksek katlara izin yoktu bu depremde Hatay Erzin belediyesinde de bir bina bile yıkılmamış burada da yüksek kata izin verilmiyormuş.

Bakın zaten insanlarımızı köhneleşmiş eski binalar konusunda kentsel dönüşüme ikna edemiyoruz. Ben kayınvalideme bile söylüyorum ama o da bana “bak yeni bina da yıkılmış” diyor. Çünkü maalesef medyada oluşturulan algı bu şekilde. Yahu 125 tane yeni bina yıkılmış olsa Toplamda yıkılan 12 bin 500 adet bina arasındaki bu oran ve olasılık yüzdesi %1 ancak ediyor. Ama sosyal medya dahil herkes bu yeni binaları cımbızlayınca maalesef algılar bu şekilde oluyor.

Bu arada Deprem bölgesine TOKİ’nin yaptığı yeni binalar olan 133 bin 739 konutun bir tanesi bile hasar görmemiş (Kaynak: https://twitter.com/zraporucom/statu...68311290564609 )

Lütfen yorum konusunda biraz daha dikkatli olalım. Elimize data gelmeden erken yorum yapmayalım.

Selamlar…
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ama ben neden damara basıyorum onuda söyleyim. hani şu dükkanım büyüsün evimin odası büyüsün ofisim 2 m2 daha büyüsün diye kolon kesenler varya.. ha işte onlar belki vicdana gelirde ( sanmam ) .. söktükleri kolonun yanına ikitane yaparlar.

sonuç mu.

sonuç belki yüzbinde 1 oranında değişir.
    Depremdeki can kaybının/hasarın, ekonomiye verilen zararın 1.sebebi müteahhitler ve bunların takip mekanizmaları (belediye/denetmen vs.)
    Bir diğeri ise sözünü ettikleriniz.

Ancakk
    O EMBESİL'lere buralardan ulaşamazsınız,
    maaleseff ...

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...32018322/detay

Mersin bgün verilmiş ilan
    Site içi 3+1
    Aylık kira 45.000
    Yakın zamanda bunlara "ÇÜÜŞŞ" denmeli demiştim,
    buradan MAL/mülk sahibi biri "arabanı yarı fiyata bana sat" ana fikirli bir şeyler yazmıştı
    Yok yahu boku çıktı,
    bunlara artık lafta yetmezz ...

Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku
    Yakın zamanda bunlara "ÇÜÜŞŞ" denmeli demiştim,
    buradan MAL/mülk sahibi biri "arabanı yarı fiyata bana sat" ana fikirli bir şeyler yazmıştı
    Yok yahu boku çıktı,
    bunlara artık lafta yetmezz ...
    2 gündür antep urfa taraflarında mıstık usta diye bir yerden vatandaşlar video gönderiyordu. Küçük çay bardağı kadar kağıt bardakta çorbayı 25 tl ye satıyordu. 1 milyon 800 bin geçirmişler. Bolu istanbul arası bir yeri koymuşlar yemekler 100 tl den başlıyor herşeyi katlamış. Depremden gelen insanları soyuyor.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 886/1312 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •