Bir grup kişi bir banka aracı kurumuna gelmişler yüksek miktarda ve zaman zaman yüksek kredi ile işlem yapmak istemişler aracı kurum yöneticisi banka yönetimine bildirmiş onlar kabul etmemiş. Oysa teminat sağlam ve garanti yüksek faiz alacaktık demiş.
Bazı iş adamları devlet ile vs pek iş yapmamayı prensip ediniyor, iktidar değişir sonra etkileniriz diye.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Borsaya ilk yapılan yanlış %20 marjını 10 a çekmekti, ordan başlayan içiçe alınmış yanlış kararlar bugünleri getirdi, Yabancı sermaye bu ülkeden niye kaçtı. Borsa dediğiniz şeye bu kadar müdahale ederseniz içinden çıkılmaz duruma düşersiniz şimdiki gibi.
Az akılları varsa geçende yazdım borsayı sebest marjda açarım yarından sonra. Er maeydanı hadi bakalım. En fazla cumaya kadar sancılı geçer pazartesi piyasa biyerde oturur. Ama sen müdahaleye devam edersen piyasa hep diken üstünde olur ve insanlar sistemden para çıkarmak için birbiriyle yarışır hegün 50 kere devre kesersin.
Esasında şu var: kredili işlemlere faiz işliyor.Yani bıst kapalı kaldıkça bu maliyet artacak ve açılış daha da sert olacak.
Hayatın normale dönmesine yardımcı olmak içinde bazı önlemler almak koşuluyla bıst açılmalı.
Bence ptesi-salı kapatılmalıydı..ama bu noktadan sonra işlem iptali beklemiyorum..
99 depreminde %20 düşüş var..zaten %10 oldu...Ne kadar gösterge bilemem ama böyle olmuş..
Sorun büyük çözüm kolay. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu depremlerin 84 milyar doları aşan maliyete yolaçacağını açıkladı.TOBB’un 1 milyon 200 bin üyesi var. Her üye 2 milyon lira yardım yapsa 2.4 trilyon TL (126 milyar dolar) eder. üste de 42 milyar dolar kalır( işte feraset işte ekonomi dehası Necmettin batirelin çözüm önerisi.)
Teknik temel analiz var deprem var. Hasar var. Birde ülkenin ekonomik gerçeği var. Borsadan çıkacak paranın dövize gitmesini ekonomi yönetimi istemez. Buradan çıkacak para nereye park edecek.
mansur yavaş ilk kez konuşmuş.
buyur burdan yak.
Mansur Yavaş: AFAD İlk Gün Kurtarma Ekibinizi Alamayız Dedi! Hatay Havalimanı'nda Ne Oldu?
https://www.youtube.com/watch?v=o45hJgkTJUo
Yer İmleri