Sayfa 362/1002 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,889 - 2,896 arası.

Konu: Viop XLVIII

1.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Depremin Vurduğu İllerde İkamet Edilen Binanın İnşa Yılına Göre Hane Halkı Oranı

Habertürk/Ahmet Hamdi Girgin
    Bunlar arasında Malatya ile ilgili şöyle bir bilgi verebilirim..
    Orada bir arkadaşım için villa tasarımı yapmıştım...Tecde denilen bir bölgede tepelik zemini kayalık bir bölge zemin çok sağlam..

Ama o sırada Malatya'yı dolaşma fırsatım oldu, yeni gelişmekte olan bir bölge var genelde hep yüksek katlı binalar yapmışlar...(yeni yapılar bunlar ve iyi paralara satıyorlar...)
    Oradaki inşaatı yapan müteahhit arkadaşla dün görüştüm....Büyük çoğunluğu ya yıkılmış ya da zarar görmüş...
    Zemin kötü, tarımsal arazi üzerine inşa edilmiş ve zemin sağlamlaştırma yapılmamış...Ve zeminin kaldıramayacağı büyüklükte yapılar inşa edince de kaçınılmaz sonuç ortaya çıkmış ne yazık ki.....

Rant uğruna belediye bunlara ruhsat vermiş, müteahhitlerin canına minnet zaten....
    Şayet bir ceza verilecekse belediyeler ve o imar planlarını hazırlayan tüm kamu görevlileri de yargılanmalı....!

2. Aç köpek senden başka buraya pozisyon yazan varmı böyle günde çıkmışın akıl veriyorsun tokatın gülü...
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

3.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Bin kere yazdım Cimere Sahibinden.com kapatılsın diye , kanı bozuk ev sahipleri , galericiler , emlakçılar çeteleşmiş artık piyasanın ırzına geçiyolar resmen , bu kadar halktan kopuk bir iktidar olamaz ya...
    kiraya ev mi verilir bu donemde... bos birak daha iyi, kira artisi alacagin kiradan daha iyi gelir getiriyor...

edit: TCMB ye ilk gorevinin neden fiyat istikrari oldugunu ben ogretecek degilim.

4. Burak beyin Bugün yaşanan şeyin teknik tanımı anlatımı;

Kamu ve Şirketlerin hazır kaynaklarının, likidite sağlamak amacı ile doğrudan piyasa enjeksiyonu yöntemi ile yatırımcıya transfer edilmesidir...
    Şu anda bir serbest piyasa oluşumu değil, bir kaynak transferi durumu yaşanmaktadır.

Borsada Salı günkü düşüşün barı ve hacmi orada, bugünkü tavan hareketinin barı ve hacmi de Resimde..
    Biraz piyasa okumayı bilenler, hareketin nasıl oluştuğunu anlayacaktır...
    Grafiği biraz önceki yorumumu desteklemek amacıyla attım sadece...

5.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Bunlar arasında Malatya ile ilgili şöyle bir bilgi verebilirim..
    Orada bir arkadaşım için villa tasarımı yapmıştım...Tecde denilen bir bölgede tepelik zemini kayalık bir bölge zemin çok sağlam..

Ama o sırada Malatya'yı dolaşma fırsatım oldu, yeni gelişmekte olan bir bölge var genelde hep yüksek katlı binalar yapmışlar...(yeni yapılar bunlar ve iyi paralara satıyorlar...)
    Oradaki inşaatı yapan müteahhit arkadaşla dün görüştüm....Büyük çoğunluğu zarar görmüş...
    Zemin kötü, tarımsal arazi üzerine inşa edilmiş ve zemin sağlamlaştırma yapılmamış...Ve zeminin kaldıramayacağı büyüklükte yapılar inşa edince de kaçınılmaz sonuç ortaya çıkmış ne yazık ki.....

Rant uğruna belediye bunlara ruhsat vermiş, müteahhitlerin canına minnet zaten....
    Şayet bir ceza verilecekse belediyeler ve o imar planlarını hazırlayan tüm kamu görevlileri de yargılanmalı....!
    Kolon kesenler, malzemeden çalanlar denetim yapmayanlari da ilave edersek tam olur.

6.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    aynen şimdi dahi ovanın ortasına 5 katlık yapılan binalar riskliyken rant uğruna 9 kata çıkarılmış önlem alınırmı ben hiç zannetmiyorum

malesef Ateş düştüğü yeri yakıyor…

Mağdur mağduriyeti ile baş başa kalır herkes hayatına unutarak yine devam eder,

Bir çok kez boykot çağırları yapılıpta üzerinden zaman geçtikten sonra unutulduğu gibi,

Maalesef her şey her mağduriyeti her felaket unutuluyor,
    İnsan unutuyor!

7. depremde vefat eden avukat depremden önce zemin kattaki markete dava açmış kolonları kestiniz diye şimdi davayı kazansa ne olur o binanın yerine yeni bina yapılsa ne olur
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

8.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bozkuş talihsiz bedeviyi çölde kutup ayısı öpermiş. Benim 500 lot arsan var tahta kapalı deprem bölgesinde hasarlı olduğu için. Ama kızmıyorum üzülmüyorum depremde yaşanan can ve mal yaşayan insanlara saygısızlık olur diye. Latife olsun diye yazıyorum. Yapacağım bişi yok Alperden ceviz söğüşleyecegiz yemekci abiden yemek sende cigara paramı ödersin böylece geçiniriz. Bende depremzede sayılırım.
    Ayasofya abi gözüme acı biber sürme bak benim 10 kaplan gücünde olduğumu söylerler, fakiriz ama kolluk bende
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 362/1002 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •