Sayfa 889/1001 İlkİlk ... 389789839879887888889890891899939989 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,105 - 7,112 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1. https://twitter.com/nbekonomi/status...1NHQrgI-A&s=19
    Bu ara bu konuları kaşıyan çok servetini sistemde tutana kazık atalım bir şey olmaz modundalar zaten negatif faizle tokatlanmadık mı yetmedi mi

2.  Alıntı Originally Posted by Mombasa kampala Yazıyı Oku
    Şaka maka evde kendin sıfırdan yapsan

20 liraya falan geliyor

1 lavaş 5 lira
    1 adet orta boy patates 5 lira
    1 çay bardağı sıvı yağ 5 lira
    Ketçapı mayonezi baharatı vs. derken

2 saat tok tutacak menü bile evde 20 liralık oldun anında
    evde malzeme 20 ise arkadaşlar onu 10 a falan şeyediyordur.. 80 e satmak da hani ne bileyim..

yakında dürüm arası yeşillik de satar bunlar. alıcısı çok olur. koyun bol nasıl olsa memlekette.

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    6 ay sonra dolar misal 30 oldu , yinede yatırdığınız doları aynen geri veriyorlarmi?
    KKM de dolar kuru ne olursa olsun ister 1 tl ye düşsün , ister 100 tl ye . Saat 11 den önce haber verirsen dolar olarak paranı alabilirsin

4.  Alıntı Originally Posted by palmet Yazıyı Oku
    Bizim zamanımızda patates ekmek denırdı.. Beslenme cantamızda da da haftanın bur gunu olurdu.. Ama içecek cok olmazdı.. Okula gıderken para nerde
    Ortaokul ve lise yıllarında okulun karşısında bakkal vardı Hatice teyze hiç unutmam büyük kazan gibi bir tencereye patatesleri doldururdu tezgahın üstünde de yarım ekmekler.Öğlen yemeğimiz patatesli ekmekti.Elleriyle patatesleri avuçlayıp bolca doldururdu ekmeklerin arasına.Colaya ayrana yetecek paramız olmazdı kuru kuru yerdik.Cola içtiğim nadir günler en mutlu öğlen aramızdı.Mutluyduk be.Yine de çok mutluyduk.

5. Seçimler ertelenecek mi: AK Parti de sıcak bakmıyor

Depremin ardından seçimlerin ertelenmesi tartışması başladı.
    Muhalefetin yasal imkanı olmadığını savunduğu tartışmada AK Parti’de de eğilim seçimlerin süreci içinde yapılması yönünde.

https://m.haberturk.com/yazarlar/fat...meyecek-mi-amp

6.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Ben depremden önce İNG de peşin ödemeli KKM yaptım 100 K dolar.
    6 ay vadeli , yatırdığın doları merkez bankası kur u ne ise TL ye çevirip anında %10 tl faizi olarak peşin net ödüyor , stopaj 0. Vade sonunda saat 11 den önce haberini verip dolar olarak çekiyorsun , yalnız haber verince ertesi gün ödüyorlar dolar olarak.
    Eğer kur artışı olmaz ise vade sonunda %9 TL faizi var ancak bu ayrıntının günümüz Türkiye sinde önemi yok , kur daha hızlı artar diye tahmin ediyorum.
    Ez cümle , 100 K dolar yatırıyorsun , 5 K dolar karşılığı TL yi peşin alıyorsun 6 ay vadeli , vade sonu 100 K dolarını 1 gün sonra çekiyorsun
    3 defa okudum ama anlayamadım kusura bakmayın sn roxette.
    Anlayabilen bir arkadaş açıklayabilir mi?
    ALDIĞIM HİSSEYİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANIN DEFTERİNİ DÜRERİM... YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...

7.  Alıntı Originally Posted by alidimitri Yazıyı Oku
    3 defa okudum ama anlayamadım kusura bakmayın sn roxette.
    Anlayabilen bir arkadaş açıklayabilir mi?
    Doları TL ye cevirmisler ..1 milyon dokuzyuz bin TL ...ona yıllık yüzde 10 faiz vermişler net ...6 aylık.yüzde 5 denk gelir ...yani 95 bin TL faiz almış .peşin almış...95 bin TL ilede piyasadan dolar almış ..oda yaklaşık 95.000 TL /19 olsa 5.000 dolara tekabul ediyor.......tl ye çevrilen 100,000 dolar klasik kkm olmuş...ama faizi yüzde 12 değil yüzde 9...arkadaş araya kendi yorumunu katmış dolar 6 ay sonra şöyle olur böyle olur yükselirse dolar faizi almam vs demiş kafa karıştırmış.....ez cümle 100.000 dolarına 6 ayda 5.000 dolar faiz almış .....artı yüzde 9 dan klasik kkm yapmış durum bu..

İyide yillik %10 dolar faizi demek iyi almis.
    Kkm sonunda faiz alsaydi dolar ne olurdu belli degil.
    Bence super.

Sayfa 889/1001 İlkİlk ... 389789839879887888889890891899939989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •