Originally Posted by
sindoma53
2. sorum 2022 de kredili mal 22 milyardı takip ettiğim kadarı ile bu mal devrediliyor olabilir mi çünkü kredili işlemlerin çoğu bu bademlerin dışarıdan duyduklarımıza göre.
olabilir tabi...aslında buna deleverage süreci diyebiliriz...yani kaldıraç azaltma dönemi...zira deprem aslında her zaman var olan büyük riski hatırlattı. bu sürece %30-40 kredili, ya da viop da full e yakın kaldıraçla yakalananalar batmanın ucundan döndü...bu nedenle bu süreci sağlıklı buluyorum..zayıf eller malı uzun vadeli fonlara tesli etmiş oldu.
tekrar risk alınır mı, tekrar kredi ve kaldıraç oranları artar mı, soru bu aslında...insan aç gözlü, aynı zamanda unutkan bir varlık...eğer seçim tarihi ertelenmezse, şubat sonuna kadar buralarda konsolidasyon, mart ile birlikte de son bir yukarı atak beklerim.
her hallükarda 5500-6000 aralığı zirve olarak kalır görüşümü koruyorum seçime kadar. deprem olmasaydı da bu yukarıdaki seviye geçilemeyecekti bence...zaten yeni yıla girerken 5600 seviyesi q1 zirvesi olarak kalır demiştim twitter da...1-2 tip bıyık altı gülmüştü bu yoruma..tabi o zamanlar borsa çılgınlar gibi yükseliyordu, sosyal medya hüstadları 7-8 bin rüyaları görüyor, eyt paraları da buraya gelecek diye gaz veriyorlrdı.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri