Sayfa 226/708 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 1,801 - 1,808 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Yönetimin böyle bir fiyat baskılara kurgusu olduğunu sanmıyorum.Ilac fiyatlarının iç piyasada baskilaniyor olması,firmanın hedge amaçlı tuttuğu döviz rezervlerinin dövizin stabilize seyretmesi sebebi ile fazla bir kazanç sağlayamazsınız karşın kredi faizlerinin çok daha fazla finansal maliyet getiriyor olması gibi sebeplerden ötürü fiyat baskı altında kalıyor.Umutlar bunları dengeliyecek ihracat artışında.

2.  Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Yönetimin böyle bir fiyat baskılara kurgusu olduğunu sanmıyorum.Ilac fiyatlarının iç piyasada baskilaniyor olması,firmanın hedge amaçlı tuttuğu döviz rezervlerinin dövizin stabilize seyretmesi sebebi ile fazla bir kazanç sağlayamazsınız karşın kredi faizlerinin çok daha fazla finansal maliyet getiriyor olması gibi sebeplerden ötürü fiyat baskı altında kalıyor.Umutlar bunları dengeliyecek ihracat artışında.
    Hisse fiyatı yönetimin umurunda değil, elinde olsa isminin borsa kotunda geçmesini bile istemez. Kendi dalgasında takılıyor.

Böyle olunca hisse ilgi görmüyor, çünkü şirket yönetimi ne fon yöneticilerine, ne de bireysel yatırımcıya dostane bir tavırda değil. Öte yandan her şeye rağmen fonlar ve yabacı son 6 ayda hatrı sayılır poz aldı..Buna rağmen fiyat sürünüyor. Belki bilanço iyi gelirse bir hareket yaşanır. Çünkü şirketin işleri fena gitmiyor slında.

Fiyatlar baskı altında dediğimiz 2022'de ciro %100 den fazla büyüdü, belki çok daha iyi büyüyenler oldu diyeceksiniz. Ama 2023'te bu düzeyde bir büyüme mümkün, ama başka sektörlerde 2022 büyümelerinin yakalanması çok çok zor. Bu nedenle bilanço sonrası 2023 beklentileri öne çıkmasına sebep olabilir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hisse fiyatı yönetimin umurunda değil, elinde olsa isminin borsa kotunda geçmesini bile istemez. Kendi dalgasında takılıyor.

Böyle olunca hisse ilgi görmüyor, çünkü şirket yönetimi ne fon yöneticilerine, ne de bireysel yatırımcıya dostane bir tavırda değil. Öte yandan her şeye rağmen fonlar ve yabacı son 6 ayda hatrı sayılır poz aldı..Buna rağmen fiyat sürünüyor. Belki bilanço iyi gelirse bir hareket yaşanır. Çünkü şirketin işleri fena gitmiyor slında.

Fiyatlar baskı altında dediğimiz 2022'de ciro %100 den fazla büyüdü, belki çok daha iyi büyüyenler oldu diyeceksiniz. Ama 2023'te bu düzeyde bir büyüme mümkün, ama başka sektörlerde 2022 büyümelerinin yakalanması çok çok zor. Bu nedenle bilanço sonrası 2023 beklentileri öne çıkmasına sebep olabilir.
    Zorla hisseyi aldırmıyorlar , yönetime filan suç bulmamak lazım . Görüşüne kıymet verdiğim arkadaşlarım çok uyardı dinlemedim . Sorun bende yanlış yatırımı kabullenemedim.

Bu tür hisseler portföyün %10 ununu geçmemeli , bu da bana ders olsun ...

Bende yüklü deva var..hiç korkmuyorum..düşeceğinden fazlasını düştü..169 milyon takası olan Garanti korksun.. deva 70 olduğunda bile garanti takası bozmadı..mal toplu..heralde bir planı vardır..70 den gelmeyen mallar şimdi 55 olsun lanet olsun kurtuldum diyip gidenlerden gelir belki..Dışarda fazla lot kalmadı zaten..Elime para geçtikçe alıyorum..Zamanı gelince Garanti satar bizde satarız..ölü numarasına devam..y.t.d.
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

1882 tane daha ekledim az önce..garantiye selam..beraber turşu kuralım..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

6.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    1882 tane daha ekledim az önce..garantiye selam..beraber turşu kuralım..
    garandan sonra en fazla lot sende galiba bu tip hisselerde portföyün %10 unu, miktar olarak da 1 milyonu geçmemek lazım bence.

bu arada garanda görülen takas, patronun malı, (%84,5 malın %83 ü patrona ait ve takasta gözükmesine rağmen borsada işlem görmüyor bu paylar).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

garandan sonra en fazla lot sende galiba bu tip hisselerde portföyün %10 unu, miktar olarak da 1 milyonu geçmemek lazım bence.
    Ben miktar olarak biraz üzerindeyim , paranın zaman maliyetini de (faiz ) hesaba katarsak , ben 200 lü rakamlardan önce satmam , ama pozisyon az olsa sürekli ekrana bakmazdım , arsa almış gibi unuturdum . Pozisyon beni rahatsız derecede olunca sabır dirençi azalıyor

bu arada garanda görülen takas, patronun malı, (%84,5 malın %83 ü patrona ait ve takasta gözükmesine rağmen borsada işlem görmüyor bu paylar).
    deva böyle kalırsa 1 milyonu geçerim.. takas patronunsa patronu satana kadar tutarız..kendi malının değerini düşüren patron kendi bilir..başka biri olsaydı ilaç kıtlığı olan bir dönemde kendi ham maddesini üreten, bir arkadaş yazmıştı 4 vardiya çalışan bu şirket 100 tl olsa kimse pahalı bile demezdi..ama adamlar bilerek benim malım kötü değersiz demeye getiriyor..Ben de mal değerli diyorum..yanlış yoldan dönerler mi bilmem..bilanço gelsin bakarız..y.t.d.

Sayfa 226/708 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •