Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
CEO 2 sene önce pahalý deðiliz dediðinde PD/DD oranýmýz 3-4 arasýnda , F/K 25-30 arasýnda , FD / FAVÖK 7-8 civarý idi.

Þu anda ise PD / DD 1,4 , f/k 13 , FD / FAVÖK ise 2,3 seviyesinde.

Buradan anlayabilirsin hocam pahalý mýyýz , ucuz muyuz ?

Hintliler 13 sene önce 87 milyon USD deðer üzerinden aldýlar bu þirketi ki Paynet yokken , Brighstar yokken , Arena enerji yokken ve sadece 450 milyon USD cirolu bir þirketken bu bedeli ödediler.

Aradan 13 sene geçti , þirket USD bazýnda %120 büyüdü ve büyümeye devam ediyor ama deðeri 75 milyon USD deðil.

Geçen Azimut Portföyün yöneticisi konuþuyordu ve dedi ki , böyle bir dönemde hisse geri alým yapmayan þirkete dönüp sorulmasý lazým neden yapmýyorsun diye.

Þirket deðeri zaten çok ucuz olmayan bir sürü þirket yatýrýmcýsýný korumak için bunu yaparken , üstelik vergisel anlamda avantajý da varken , bunu yapmayan þirket yönetimin iyi niyetinden þüphe ederim. Hatta kötü niyetinden de emin olurum.

Bunun para pulla alakasý yok. Faize verecek 450 milyon lira bulanlar , hisse geri alýmý için de 100 milyonu pekala bulabilirler. Çünkü bundan para da kazanacaklar. Bu fiyatlardan alacaklarý hisseyi 1 sene sonra belki de 2 katýna satarcaklar. Ýndees bunu yaptý. Böylece krediye ödediðiniz yýllýk %30-35'den daha fazlasýný kazanabilir þirket. Ama hala daha yapmýyorlar. Demek baþka hesaplarý var.

Ama bu kadar yatýrýmcýnýn da hakký var. Allah o hakký koymaz bunlarýn yanýnda. Elbet alýr.
Adamlarýn hisseyi küçük yatýrýmcýnýn üzerinde uzun süre bu fiyatlarda tutarýz gibi bir anlayýþlarý varsa almamalarý normal.Hisse fiyatýnýn ilerleme ihtimalini en iyi bilen þirketin yönetim kadrosu.20 aydýr bu hisseyi aldým ve ben bu þirketin yönetiminin de patronlarýnýn da iyi niyetli olmadýðýný düþünüyorum.