
 Originally Posted by 
Emirhan06
					
				 
				CEO 2 sene önce pahalý deðiliz dediðinde  PD/DD oranýmýz 3-4 arasýnda  , F/K  25-30 arasýnda , FD / FAVÖK  7-8 civarý idi.
Þu anda ise  PD / DD  1,4    ,  f/k  13  , FD / FAVÖK ise 2,3  seviyesinde.
Buradan anlayabilirsin hocam pahalý mýyýz  , ucuz muyuz ?
Hintliler 13 sene önce 87 milyon USD deðer üzerinden aldýlar bu þirketi ki Paynet yokken , Brighstar yokken , Arena enerji yokken ve sadece  450 milyon USD cirolu bir þirketken bu bedeli ödediler. 
Aradan 13 sene geçti , þirket USD bazýnda %120 büyüdü ve büyümeye devam ediyor ama deðeri 75 milyon USD deðil.
Geçen Azimut Portföyün yöneticisi konuþuyordu ve dedi ki , böyle bir dönemde hisse geri alým yapmayan þirkete dönüp sorulmasý lazým neden yapmýyorsun diye.
Þirket deðeri zaten çok ucuz olmayan bir sürü þirket yatýrýmcýsýný korumak için bunu yaparken , üstelik vergisel anlamda avantajý da varken , bunu yapmayan þirket yönetimin iyi niyetinden þüphe ederim. Hatta kötü niyetinden de emin olurum.
Bunun para pulla alakasý yok. Faize verecek 450 milyon lira bulanlar , hisse geri alýmý için de 100 milyonu pekala bulabilirler. Çünkü bundan para da kazanacaklar. Bu fiyatlardan alacaklarý hisseyi 1 sene sonra belki de 2 katýna satarcaklar. Ýndees bunu yaptý. Böylece krediye ödediðiniz yýllýk %30-35'den daha fazlasýný kazanabilir þirket. Ama hala daha yapmýyorlar. Demek baþka hesaplarý var.
Ama bu kadar yatýrýmcýnýn da hakký var. Allah o hakký koymaz bunlarýn yanýnda. Elbet alýr.
			
		 
	
Yer Ýmleri