Sayfa 913/1312 İlkİlk ... 4138138639039119129139149159239631013 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,297 - 7,304 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Yıllardır burada ev fiyatlarından şikayet eden kişilerden şu soruların cevabını bir türlü alamadım.

-Sen o malı talep ediyorsan fiyat niye düşsün?
    -Sen o malı talep etmiyorsan fiyattan sanane?

Sorular basit, ama verilen cevaplar hep demagoji, hep çarpıtma.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Yok sn djoz o kadar basite indirgememek lazım.Misal bir gyo hissesinden baya aldım.Bilançosundan eminim salı günü gelecek,çok ama çok iyi geleceğinden üç aydır eminim.Ama emlak fiyatlarındaki belirsizlikler kafamı karıştırıyor.Direk emlak alıp satma ile alakam olmamasına rağmen ben bile konuya acaip kafa patlatıyorum.Bunun camcısı var pimapencisi var fayansçısı var çimentocusu var konudan etkilenen şirket sayısı say say bitmez.Bizim ekonomi direk inşaat ekonomisi gibi bir şey oldu,doların baskılanması,bankaların kredi musluklarını açması falan hemen her şey konut fiyatına endeksli gibi bir şey oldu.Bu konu bizim memleket için hayati önem kazanan bir konu oldu,benim aklıma göre asla olmamalıydı,bambaşka işleri konuşmamız,bambaşka konulara memleketçe yatırım yapmalıydık ama olmadı,bu kafalarla da olmayacak gibi.Konu devasa ,çok boyutlu,çok faktörlü ve hayati.

Elbet söylediklerim ev fiyatlarından şikayet edip etmeme olayından bağımsız.O ayrı bir şey ,realite ne onu anlamaya çalışıyorum anlıyamıyorum.Gerçek ne ne olmalı,misal hangi videoyu seyretsem amerikada emlak piyasasında şu ara olan çöküşü anlatıyor.Elbet tamamen farklı ülkeler farklı halklar farklı dinamikler var,ama amerikada da emlak baya baya artıyordu,acaba düşüş furyası bizim gibi ülkelere de gelir mi.Nominal olarak Tl Bazında düşüş bence olmaz ,olamaz ama dolar bazında altın bazında sanırım bu rakamlar artık tepe gibi, eminmisin derseniz emin değilim,göç var ,depremzedelerin talepleri olacak arz kısıtlı,o nedenle borsada da kilitli kaldım karar veremiyorum.

4. Sayın hkm. Sorumun cevabı olmasalar da dediklerinizin çoğuna katılıyorum.

Hepsi bir yana, böyle üsluba can kurban.

Soruların asıl muhatapları ya "şerefziz aç gözlü ev sahipleri" diyecek kadar çirkinleşiyor, ya da "mülk Allah'ındır" gibi alakasız konuları karıştırıyor (sanki hisse.net'te değil, din tartışma forumundayız)
    Burada eski kalite cidden kalmadı.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5. 1500 dolar kira getirisi olan 3+1 ev ABD Florida'da 155bin USD. 300dolar aidatı ev sahibi ödüyormuş, 1200usd kira. 129 ay yani 10,7 yılda ödediğin parayı BÜRÜT olarak geri alıyorsun.

Dakika 7:50'den itibaren kira ve satılık fiyat bilgisi veriliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=3eOrA3h1Gn8
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

ha şöyle.... hizaya gel

sokoşu sende şikibaba kasedini tak.

keyfimizi bulalım. kupon arazi bakıyorumda ilham gelsin

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sayın hkm. Sorumun cevabı olmasalar da dediklerinizin çoğuna katılıyorum.

Hepsi bir yana, böyle üsluba can kurban.

Soruların asıl muhatapları ya "şerefziz aç gözlü ev sahipleri" diyecek kadar çirkinleşiyor, ya da "mülk Allah'ındır" gibi alakasız konuları karıştırıyor (sanki hisse.net'te değil, din tartışma forumundayız)
    Burada eski kalite cidden kalmadı.
    --bu da soru mu?...ben o malı talep ediyorum, ama fiyat pahalı olduğu için almıyorum...burada pahalı olduğundan yakınmam kadar normal bir şey olamaz...pazara giden ayşe hanım da yakınıyor, ama fileyi doldurmaktan da geri durmuyor ( o doldurmak zorunda, ben bekleyebiliyorum).

8. 6 Şubat depremlerinde hasar gören yapı stoku ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamalarına göre aşağıdaki gibidir (19 Şubat verileri):

– 20.662 binada 71.052 bağımsız bölüm yıkılmış durumda,

– 105.794 binada 384.545 bağımsız bölüm acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı,

– 407.786 binada 1.409.654 bağımsız bölüm orta hasarlı,

– 205.086 binada 1.091.720 bağımsız bölüm az hasarlı,

– 87.653 binada 254.111 bağımsız bölüme ise girilememiş durumda.

https://www.paraanaliz.com/2023/yaza...-vere-g-47674/

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 913/1312 İlkİlk ... 4138138639039119129139149159239631013 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •