Sayfa 919/1312 İlkİlk ... 4198198699099179189199209219299691019 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,345 - 7,352 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Bursa, Nilüfer barajında doluluk oranı bugün itibarıyla maalesef %0'a indi.

kontrolsuz göç...

plansız yapılaşma...

ve kıt kaynaklar...
    yazayaım şuraya 2 yıl içinde izmir bursa ve kocaelinde millet su su diye inleyecek tersine göç başlayacak
    edremit ayvalık bodrum gii ilçelerde de durum farklı olmayacak
    millet karadenizde ev arsa arayacak ege ve akdenizden karadenize doğu anadoluya su göçleri yaşanacak
    insanlar ilk çağlardaki durumuna düşecek
    su kenarlarına dere kenarlarına yerleşecekler
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    cok tesekkurler bilgiler icin

Peki benim anlamadigim hemen hickimse gercek degerinden gostermiyor piyasada. Ama bu adamlarada ceza kesildigini yalnizca 1-2 kere duydum.

Madem gercek fiyatindan gosterilmesi gerekiyor tapuda, e o zaman neden belediye rayici diye bir sey var?
    Sevgili bisikletçi, aslında sizinde her şeyi bildiğinizi ama kenarından da olsa kendinize yontabileceğiniz bir açık aradığınızı düşünüyorum. belediye rayici denen oayla tapuda alım- satım fiyatı elbette farklı şeyler. Devlet istediği anda tüm kurumları aynı altyapıyla birbirine bağlar ama bu meseleyi görmezden geliyor olabilir. İnşaatlar, evler , arsalar sık el değiştirdikçe daha çok alım- satım vergisi kazanıyor.

Ceza meselesini şöyle düşünün ; Vahşi doğada avlanan aslan bir sürüye daldığında ihtiyacı için birisini yakalar. İşini görür. Sürüdeki akıllılar artık aslanı uzaktan gördüğünde bile tüyer. Umursamaz olanlar ise o bölgede yine bana bir şey olmaz diye dolaşır. Denetim elemanları yıl içinde işlem yapılan dosyalardan tecrübelerine göre belli miktarı seçerek inceler ve piyango kime çıkarsa....

Bu konuyu mali denetimciler iyi bilir. Kaynak, Ayhan53

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    pardon ya ...

Biz niye vergi veriyoruz ki ???

Yukarda sayılan ihtiyaçları organize etsin diye olabilir mi ??????????
    Vahşi neoliberal politikaları savunan marabaların yorumlarını okumaktan gına gelmişti. Sizin yorumlar sabah sabah içim ferahlattı.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Sağlam bina mı?
    Sağlam zemin mi?
    Her yerde bu konuşuluyor. Bu durum dikdörtgenin alanını A kenarı mı yoksa B kenarı mı belirler? demekle eşdeğerdir. Cevap: İkisi de.

Ev alırken bu ikisine de aynı önemi vermeliyiz..
    2001 sonrası deprem yönetmelikleri genellikle sağlam bina üzerine odaklandı. Son depremde sağlam zemini olan yeni binaların çoğu ayakta kaldı ama zemini kötü olan ovalarda,alüvyon zemindekiler ise kibrit kutusu gibi yana devrildi. Evet yeni binalara yüzdesel olarak baktığımızda pek bir şey olmadı ama alüvyon zemin yüzünden o da zarar gördü.

Tüm bunların yanında yukarıdakiler de tek başına yetmez. Sağlam zemin ve Sağlam binaya ek olarak binanın kat sayısı kesinlikle Giriş artı 4 katı geçmemeli.
    Ve binanın giriş katında kesinlikle dükkan olmamalı.. Ben Konut yatırımlarımı bu şekilde yaptım.
    Yatırım yaptığım evler 2018 deprem yönetmeliği sonrasına göre yapılanlar.
    Yetmedi Düzlüklerde değil tepelik denilen yamaçlardan seçtim.(Çünkü yeni yönetmeliklerin zeminden ziyade binanın kendi yapısına daha çok odaklandığını araştırmalarım sonucunda öğrenmiştim)
    Yetmedi binanın altında market vb dükkan olanları da eledim.
    Yetmedi içlerinde 4 kat üzeri olanları eledim.
    Riski tamamen yok edemeyiz, ama Riski yönetebiliriz.
    Borsa yatırımcılığının bana öğrettiği Risk yönetiminin aynısını konut yatırımlarımda da uyguladım.

Umarım Konut yatırımı yapacak olanlara Deprem Riski nasıl yönetilir bir katkım olmuştur.. Bu konu çok önemli, hem canımızı hem paramızı kaybetmemek için bu kuralları uygulamalı ve bilimsel davranmalıyız.

Benim aldığım 2+1 fiyatına 1999 yılı öncesi yapılan 4+1 ev alınıyordu hatta yakın arkadaşım bıyık altından bana gülüyordu kazıklandığımı ima ederek. Şimdi bana sen haklıymışsın diyor. Çevremdekiler bile o kadar para mı verilir keşke daha geniş evler alsaydın diyordu. Şimdi onlar da hak veriyor.

Siz doğrusunu yapın emin olun uzun vadede siz haklı çıkacaksınız.

Selamlar
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yazayaım şuraya 2 yıl içinde izmir bursa ve kocaelinde millet su su diye inleyecek tersine göç başlayacak
    edremit ayvalık bodrum gii ilçelerde de durum farklı olmayacak
    millet karadenizde ev arsa arayacak ege ve akdenizden karadenize doğu anadoluya su göçleri yaşanacak
    insanlar ilk çağlardaki durumuna düşecek
    su kenarlarına dere kenarlarına yerleşecekler
    Eğer böyle bir şey olursa uzak gelecekte olacak olan şeyi söyleyeyim; İç kesimlerden su kaynaklarını Turizmi ayakta tutmak için güney ve ege sahillerine su kanalları döşenerek taşınacak. Sanayi ve ekonomiyi kalkındırmak için de İstanbula da aynı şekilde su borularla taşınacak olan yine İç kesimlerde ve Kuzeydekilere olacak.
    Bu spekülasyon ben kendimi bildim bileli "susuzluk öngörüsü" ile yapılıyor. Ama hiç susuz kalınmadı.
    Bu yıl Tüm dünya El Nino döngüsünde olduğundan kuraklık ve kıtlık var 7 yılda bir bu döngü olur ve bu muhabbetler hep konuşulur durulur.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6. istenirse denizin uzerine bile gokdelen yapilir. (biraz abartmis olsam da) maliyet meselesi.

ulkemizde deprem yonetmeliklerinin hala yetersiz kaliyor olmasi universitelerin ne halde oldugunun gostergesidir. siz; cabbar uni mezunu 27 yasinda cocuga proje cizdirip selami universitesi mezunu 23 yasinda cocugu santiye sefi yapip adini soylemekten aciz tipe muteahhitlik yapma izni verirseniz istediginiz kadar yonetmelik degistirin hic bir ise yaramaz. yine coker yine coker

bunun iscilik kismina hic girmiyorum. ben universiteye girdigimde ulkede 60-70 tane universite vardi.

bunun corona zamani emtia sikintili donemlerine girmek istemiyorum , demir sikintisi vs.

bir halt olacağı yok.

Aidatı merak ettim yazmamışlar
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 919/1312 İlkİlk ... 4198198699099179189199209219299691019 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •