Sayfa 924/1312 İlkİlk ... 4248248749149229239249259269349741024 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,385 - 7,392 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. - Açıktan para alırsan , parayı sisteme sokarken , taze yapılmış tapu işleminden dolayı maliye açıklama ister ....
    (kesinlikle tavsiye edilmiyor)

- Düşük değerden göstermek istemiyor ama, arsayı rayiç değerden satmak mecburiyetindeysen; yapacağın şey:

satıştan sonra , maliyeye pişmanlık beyannamesi vererek aradaki harç farkını ödemek...( süresi var , ceza yok)

Bu durumda , karşı tarafı yakarsın!!!!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Herkesin bildigi gibi gayrimenkul alim satiminda herkes belediye rayic bedeli uzerinden tapu harci oduyor. Benim merak ettigim 10 sene sonra maliye ceza kesmeye kalksa hani neden gercek fiyatindan gostermediniz diye, bu ceza aliciyami saticiyami kesiliyor?
    İkisine de keser.

İşin ilginci, 20 yıl önceki bir alışverişimizde para "elden" verildiği halde ceza gelmişti.
    Yahu parayı elden vermişim. Rakamı bilmiyorsun. Rayiç bedelin üzerinde bir rakam olduğunu nereden çıkardın? Neye göre ceza kestin?

Kafasına göre kesmiş işte.
    "O dönemde gayrimenkulün değerinin şu kadar olduğunu tespit ettik" diyor.
    Ya arkadaş, rayiç bedel şu kadar diyen sen, şimdi kalkıp "şu kadar değil bu kadar" diyen sen.
    Benim ne suçum var?
    Rayiç bedel artışı olsa bile, geriye doğru işletmek nasıl bir zihniyet?

3 yıl hapis yatıp çıkmış birine "fikir değiştirdik, gelip 4 yıl daha yatacaksın" demek gibi.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3. Bir de , 2023'ten itibaren alım-satımlarda ekspertiz raporu yaptırtma mecburiyeti getirilmişti.

Uygulama başladı mı bilmiyorum....
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bir de , 2023'ten itibaren alım-satımlarda ekspertiz raporu yaptırtma mecburiyeti getirilmişti.

Uygulama başladı mı bilmiyorum....
    Yok henüz gelmedi düzenleme çıkacaktı çıkmadı
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Yok henüz gelmedi düzenleme çıkacaktı çıkmadı
    Bu uygulama Cumhurbaşkanı yetkisinde.
    Bu yönde bir karar açıklanmadı henüz.
    Kolay kolay da böyle bir karar gelmez diye düşünüyorum.

��Sırrı Süreyya Önder: ''İkinci konutlara ağır vergi gelmeli. Hatta ikinci konutlar miras bırakılamamalı. Toprak devletin olsun, vatandaşa üst kullanım hakkı verilsin.''
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ��Sırrı Süreyya Önder: ''İkinci konutlara ağır vergi gelmeli. Hatta ikinci konutlar miras bırakılamamalı. Toprak devletin olsun, vatandaşa üst kullanım hakkı verilsin.''
    Adam hard komunist çıktı Rıza Baba

bir halt olacağı yok.

Sayfa 924/1312 İlkİlk ... 4248248749149229239249259269349741024 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •