Sayfa 656/919 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 5,241 - 5,248 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Son çeyrekteki en büyük sorun Türkcell in başka bir siber güvenlik firmasıyla anlaşıp kron şirketinden ayrılıp yeni sözleşme yapmamış olabileceği geliyor aklıma....

YTD.
    Evet, elbette, Ufone satis kaymasi yerine bir baska buyuk sirketin sozlesme yenilememesi de ihtimal dahilinde. O zaman adamlarin feci gunahina girmis olurum. Ama ben Turkcell'in birakma ihtimalini coook zayif buluyorum. Zaten sozlesmemiz 3 senelikti. Hem yurtici satislarinda oyle bir dusus gorunmuyor. Birakmissa, bir ihtimal belki bir yurtdisi firma birakmis olabilir.

4. ceyrek satisinin 3. ceyrege kaydirilmasindansa buyuk bir sirketin sozlesme yenilememesini tercih ederim. Cunku bu ticarette bir sirketin tercihi iken, ilki ilkesizligin tercih edilmesi. Yeni sirketler bulunur ama ilkesizlik tedavisi pek zor bir hastaliktir.

Yatirim tavsiyesi degildir.
    Son düzenleme : Usta; 03-03-2023 saat: 13:34.

2. Merhaba
    Ciro tarafında daha pozitif taraftayım , Karlılık dususu beni daha cok kaygılandırdı .
    Acaba yıl sonu prim odemeleri mi , yurtdısı ofislerinlerinde 2023 için bir yatırım mı , yıl sonu marketing harcamalari mi karlılıkta baskı yaptı?

Bildigim kadarıyla Turkcell de cok fazla Kron yazılımı var bu ortaklık kolay bitmez
    PKWARE ve DOMOVO ne kadar güclü markette bilmiyorum ama 2023 te yurtdisi satıslarından cok umutluyum

Her yıl %6 yurtdısı satıslarında dolar bazlı buyume ciroya cok pozitif yansıyacaktır diye dusunuyorum .
    Bugunku satıs belirtildigi gibi 750 K ise karsılayan kişi/ kurum kim acaba ?

3.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Son çeyrekteki en büyük sorun Türkcell in başka bir siber güvenlik firmasıyla anlaşıp kron şirketinden ayrılıp yeni sözleşme yapmamış olabileceği geliyor aklıma....

YTD.
    Ben de kesinlikle böyle (sözleşmelerini yenilemeyen müşteriler olması ihtimali) düşünüyorum. Çünkü, U fone müşterilerden sadece biri. Onun gibi birçok müşteri var. Eğer bu satış bilançoya bu kadar etki ediyorsa, diğer müşterilerin son çeyreğe katkısı nerede? Ciğer buysa kedi nerede, kedi buysa ciğer nerede durumu.

Ayrıca, U phone'a yapılan son satışın, tutar ve satış içeriği açısından eskisiyle çok da alakasının olmadığını düşünüyorum. Eski satışın küçük, yeni satışın da ilave eklemelerle büyük bir satış olduğunu tahmin ediyorum. Yani U phone'un geçen yılın hasılatına etkisi bu denli büyük değildi bana göre.

Bu durumda, 2022 son çeyrek cirosu kabaca, "(2021 son çeyrek cirosu + yeni satışlar - eski müşterilerden yenilemeyenler - U fone 2021 katkısı) x enflasyon farkı"
    olmalı. Yıllık ciro ise "(Ufone (2022 - 2021) katkı farkı + yeni müşteriler - eski müşterilerden yenilemeyenler) x enflasyon artışı" olmalı.

Yıllık ciro yalnızca yüzde 50 arttığına, bu artış enflasyon artışına yakın olduğuna, yeni müşteri sayısı % 65 arttığına, bu yılki Ufone katkısı geçen yıldan fazla (bence çok fazla) olduğuna göre, eski müşterilerden yenilemeyenlerin bulunması ihtimali yükseliyor. Ya da enflasyon kadar zam yapılmadı mı ürünlere... ya da yeni müşterilere çok mu ucuza ürün satıldı, ya da yeni müşteriler (Vodafone anlaşmasından dolayı) çok mu küçük şirketler, ya da (Bu son ihtimalden bahsetmek istemiyorum.)...

Turkcel'le ilgili (satın alım vs.) şüphem oluşmuştu. Şirkete sormuştum. Sorun yok demişlerdi. Bilemiyorum.

4. Simdi gecen sene sadece 4.ceyrek yurtdisi satisi 28 milyon lira iken bu sene sadece 4.ceyrek yurtdisi satisi 22 milyon lira. Yani 4. ceyrek yurtdisi satislarimiz feci dusuyor. Eger 30 milyonu buraya eklersek, 52 milyon ediyor ki dolardaki artisa paralel bir artis, taslar yerine oturuyor. Yurtici satislari zaten enflasyona paralel artmis.

Elbette bir yurtdisi sirketin de birakmis olma ihtimali var. Ama zayif ihtimal. Bir de haberlerin ustuste gelmesi, tuhaf 3 kati fiyattan satislar, bedelsizler, vs. bir amac icin yapilmis goruntusu veriyor. Butuncul bakildiginda alavere ihtimal daha yuksek gorunuyor bana.

Insallah bir sirket satis yenilememistir, zarar etmisizdir diyecek hale dusurdunuz ya bizi. Bu bile size yeter.

5. Hafta böyle bitti maalesef bilançoyu spek böyle kullandı...

6.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Simdi gecen sene sadece 4.ceyrek yurtdisi satisi 28 milyon lira iken bu sene sadece 4.ceyrek yurtdisi satisi 22 milyon lira. Yani 4. ceyrek yurtdisi satislarimiz feci dusuyor. Eger 30 milyonu buraya eklersek, 52 milyon ediyor ki dolardaki artisa paralel bir artis, taslar yerine oturuyor. Yurtici satislari zaten enflasyona paralel artmis.

Elbette bir yurtdisi sirketin de birakmis olma ihtimali var. Ama zayif ihtimal. Bir de haberlerin ustuste gelmesi, tuhaf 3 kati fiyattan satislar, bedelsizler, vs. bir amac icin yapilmis goruntusu veriyor. Butuncul bakildiginda alavere ihtimal daha yuksek gorunuyor bana.

Insallah bir sirket satis yenilememistir, zarar etmisizdir diyecek hale dusurdunuz ya bizi. Bu bile size yeter.

Bu tip şeylerle kimin işi olmaz deseniz, teknoloji şirketi der herkes. İşine, ürününe, satışına bakar normalde. Cidden anlamak mümkün değil. Bu kadar yeni satışa, yeni ürünlere rağmen ciro düşer mi? (Son çeyrekler kıyaslaması)

U fone'nun 3.-4. çeyrek mi olayını devre dışı bırakmak için yıllık ciroya bakıyorum. 84'ten 157'ye çıkmış. U fone yenilemesinden dolayı (2021-2022) arasında 20 milyon fark oluşsa, 104'ten 157'ye yapar. Yaklaşık yüzde 50 ciro artışı. Dolar artışı kadar. İş Bankası, Anadolu Efes, Gartner'daki müşteriler vs vs. nerede? 4. çeyrekten de 1. çeyreğe bir kaydırma mı söz konusu yoksa? Bir kere kaydıran hep kaydırır.

Bir de kar düşüşü var ki hiç sormayın. Geçen yıl 84 milyon ciroda 35 milyon kar. Bu yıl 157 milyon ciroda 50 milyon kar. Yine satış pazarlama mı diye bakasım bile yok.

Şu yeni yönetim kurulu üyeleri kariyerleriyle şirketi uçurur derken, KY için kötü mü oldu acaba?

7. Diyecek söz yok ben hala bu firma ile ilgili beklentilerimi yitirmiş değilim diyecek sözüm olmamasına rağmen bu mesajı atayım da bana ima yollu yazanlar bu mesajı alıntılayıp rahat rahat ben dedim desinler taşlayın beni ben hala bu şirket kadar potansiyeli olan firma göremiyorum ah bir de şeffaflaşıp kurumsallaşsalar ne olur çok analizler yazılabilir burada ama şu bir gerçek bu firmanın yatırımcısı sabır taşı olmak zorunda hisse ile ilgili beklentiler yüksek olup fiyat da ralliye girince hep bir yerden kesilen ayaklarımızı yere bastırıyorlar bir gün o yerden kesilen ayaklarımız bir hava balonuna binmişcesine daha da havalanır umarım.

Yatırım tavsiyesi değildir.

8. Bir firma dusunun, hic haber gondermiyor, ceyrek bilancolari bir anlam ifade etmiyor, cunku satislar son ceyrege otelenmis, ancak senede 1 bir seyler ogrenebiliyoruz.

Sonra bu firma 2 sene haber gondermedikten sonra ardi ardina haberler gondermeye basliyor ve devasa satislarindan birini one cekip her sey mukemmel havasi vererek hisse fiyatini yukari cikariyor.

Normal bir ulkede bu bir suctur arkadaslar. Benim kisisel olarak sikayet etmeme de gerek yok, ilgili merciler bunlari zaten incelemeliler. Sayin Yildiztozu'nun belirttigi gibi, eger bilancoya da bakamayacaksam ben, ona da guvenemeyeceksem, nasil sirket hakkinda cikarimda bulunacagim. Zaten sozlerinin, hedeflerinin hic biri tutmuyor, cikmayan gazlarina bakarak mi hareket edecegim. Sistiniz, sistiniz...hic mi agriniza gitmiyor.

Sayfa 656/919 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •