Sayfa 107/1009 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 849 - 856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ALİBEYOĞLU Yazıyı Oku
    Yegenının alnından opun , bir arkadasımın mebsil kardesi Rabırtı bitirdi be sene 65 bininci oldu...eğitimde kalite ozelde devlette bitik kardesim.Avrupada uyle mi ama....
    Evet, Japonlar secti bunlari.

Yav adamlar cahil nesil istiyor rektör ne dedi bize cahil adam lazım ...

Evet eğitim bitmiş..matematikten çaktım bu gece..

Herkese iyi geceler..

4.  Alıntı Originally Posted by ALİBEYOĞLU Yazıyı Oku
    Yegenının alnından opun , bir arkadasımın mebsil kardesi Rabırtı bitirdi be sene 65 bininci oldu...eğitimde kalite ozelde devlette bitik kardesim.Avrupada uyle mi ama....
    65 bininci olmak evet okulun adına göre biraz fazla geri ama genel olarak yabancı liseler, fen liseleri kadar başarılı değil. Ya da bizim kriterlerimiz açısından öyle, şöyle ki; fen liseleri tamamen test odaklı bir eğitimdir. Son sınıfta öğrencinin sürekli test çözmekten başka bir aktivitesi yoktur ama yabancı liseler böyle değil, son sınıfta okuluna göre yabancı dilde drama yazmasını bekleyen de var, yabancı dilde edebi bir eseri derinlenmesine incelenmesini isteyende var. Bu çocuklar test odaklı eğitim görmedikleri için fen liseleri gibi lys de yüksek skor yapamıyorlar ama iş yurtdışında 'isim yapmış' üniversitelerden kabul görmeye gelince de çok açık ara öndeler.

Kısaca yurtdışında üniversite amaçlayanlar için yabancı liseler, yurtiçinde üniversite amaçlayanlar için devlet/özel fen liseleri daha mantıklı.

Kendi adıma imkanım elverirse ve çocuğumda kazanabilirse, yabancı lise ve ardından yurtdışı üniversite benim için daha mantıklı.

Robot gibi yetişmiş, düşünmesini öğrenememiş, vizyonu dar test skoreri mantığı benim istediğim eğitim sistemi değil.

5.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    65 bininci olmak evet okulun adına göre biraz fazla geri ama genel olarak yabancı liseler, fen liseleri kadar başarılı değil. Ya da bizim kriterlerimiz açısından öyle, şöyle ki; fen liseleri tamamen test odaklı bir eğitimdir. Son sınıfta öğrencinin sürekli test çözmekten başka bir aktivitesi yoktur ama yabancı liseler böyle değil, son sınıfta okuluna göre yabancı dilde drama yazmasını bekleyen de var, yabancı dilde edebi bir eseri derinlenmesine incelenmesini isteyende var. Bu çocuklar test odaklı eğitim görmedikleri için fen liseleri gibi lys de yüksek skor yapamıyorlar ama iş yurtdışında 'isim yapmış' üniversitelerden kabul görmeye gelince de çok açık ara öndeler.

Kısaca yurtdışında üniversite amaçlayanlar için yabancı liseler, yurtiçinde üniversite amaçlayanlar için devlet/özel fen liseleri daha mantıklı.

Kendi adıma imkanım elverirse ve çocuğumda kazanabilirse, yabancı lise ve ardından yurtdışı üniversite benim için daha mantıklı.

Robot gibi yetişmiş, düşünmesini öğrenememiş, vizyonu dar test skoreri mantığı benim istediğim eğitim sistemi değil.
    Koç Sabancı özyeğin ve bilkent gibi kaliteli özel üniversiteler yabancı isimli liselere ayrıca burs veriyor ve okula girişlerde avantaj sağlıyor. Galatasaray üniversitesinin fransız okullarından mezun olanlara sağladığı avantaja denk biruygulMa

Bu sene bir arkadaşımın kızı Robert ten mezun oluyor öyle okulun incisi falanda değil yani 2000 sıralama yaptı.

Robert te kontenjan 250 erkek 250 kadın öğrenci olarak ayrılıyor. Neredeyse hepsi 500 tam puanlık çocuklar. Hepsi de p

6. Başta Robert kolej olmak üzere belirli liselerin yanlış tanındığını görüyorum.

Bu okullarda sınav başarısından çok öğrenciler hayata ilişkin bilgilendirilir ve sorgulama yeteneği kazandırılır öğrencilere. ( Bu nedenle de pek çok iyi vakıf üniversitesi !alacağı düşük sınav puanını tolore etmek için ayrıcalıklı özel burs sağlar bu okullardan mezun olanlara.

Düşünme analitik değerlendirme konusunda esas eksik olanlar fen liseleridir. Yüksek puan ve mühendislik veya tıp hedefleniyordu en iyiydi fen liseleri dır tabii ki!!! Laboratuvarlarda parlayan yildizdirlar. Ama 3 kişiye bir sunum yap dediler mi birden sönerler.

Kısacası okul ve sınav başarısı için fen liseleri hayat başarısı için yabancı kolejler öndedir.

İsteyen arkadaşla konuyu daha da tartışabilir veya sorularını cevaplandirmaya çalısırım.

7.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    LYS puanları açıklandı. Yeğenim ilk 250 de. Cerrahpaşa tıp istiyor. Ama babası tek emekli maaşlı. Burs durumlarına göz atayım dedim. Şaka gibi. TUBİTAK ; ilk 20000 bine girenlerden Matematik, fizik, kimya ve biyoloji okuyacaklara aylık 2000 tl. burs veriyor. Karatay ünv. gıda okuyana 5000 tl. burs veriyor.

Ama, ilk 300 - 500 de olsana da tıp, mühendislik okusan da devletten destek yok. Kısaca başarıya ceza kesiliyor.
    İlk 1000 e girenlere devlet eğer başarı gösterdiği bölümü seçerse burs veriyor başbakanlık bursu. Kaldı ki o sıralama ile koç tıp a gitsin cerrah paşa ile ne uğraşacak. Okul bedava yurt bedava üste para da alır.

( Tübitak bursu oldukça mantıklı temel bilimlere burs vermesi doğru dediğim gibi başbakanlık bursu var ayrıca o sıralama ile burs hiç sorun olmaz.)

8. Bu arada isterse bir yıl sonra yeni bir sınava girmeden Cerrahpaşa ya da geçiß yapabilir. LYS puanı ile. ( Cerrahpaşa da öyle pek bir cacıkta yok. GS hukukta olmadığı gibi. Fransızca dışında)

Sayfa 107/1009 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •