Sayfa 345/439 ÝlkÝlk ... 245295335343344345346347355395 ... SonSon
Arama sonucu : 3511 madde; 2,753 - 2,760 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

1.  Alýntý Originally Posted by uzunvade87 Yazýyý Oku
    Üretim devam etmeyecek mi?
    Üstüne satýþ haklarý da almýþ.
    Ben mi yanlýþ anladým.
    Çok iyi bir anlaþma.
    Modeller bantlardan inince piyasa fiyatlamaya baþlar.
    Fabrikayý satma hikayesi mi olur hiç?Bu adamlar bunu düþünmemiþ bile.
    Tofas yatýrýmcýsý deðilim eski yatýrýmcýsýyým.
    Syg
    Ýyi bir anlaþma. Eskiden sadece Fiat grubu için araba üretiyordu (istisnalar dýþýnda).
    Artýk 3 marka (Fiat, Pejo, Citröen) için yapýlan ortak platformlardan da pay alacak.
    K0 dedikleri proje bu þekilde 3 markaya araba çýkacak. Araba ayný logolar farklý olacak.
    Tofaþ, Fiat'ýn en uygun maliyete en kaliteli üretimi yapan fabrikasýydý. Ortak platformda maliyet daha da düþecek.
    Uzun vadede fabrikanýn üretim adetini yükselteceklerdir.

Ýkinci konu Satýþ haklarý iþinde ciddi kazançlar var. Stelantis grubunun çoðu markasýnýn Türkiye'de az çok pazarý var.
    Pazarýn ciddi bir kýsmý Tofaþ'ýn eline geçecek. Buradan da ciddi bir ciro ve kar gelir.

Tofaþ'ýn geleceði güzel görünüyor. Fakat fiyatý þuan hem USD hemde TL olarak zirvesinde.
    Fiyat olarak bana cazip gelmiyor. Onun dýþýnda herþey güzel.

2.  Alýntý Originally Posted by Rj16 Yazýyý Oku
    Ýyi bir anlaþma. Eskiden sadece Fiat grubu için araba üretiyordu (istisnalar dýþýnda).
    Artýk 3 marka (Fiat, Pejo, Citröen) için yapýlan ortak platformlardan da pay alacak.
    K0 dedikleri proje bu þekilde 3 markaya araba çýkacak. Araba ayný logolar farklý olacak.
    Tofaþ, Fiat'ýn en uygun maliyete en kaliteli üretimi yapan fabrikasýydý. Ortak platformda maliyet daha da düþecek.

Ýkinci konu Satýþ haklarý iþinde ciddi kazançlar var. Stelantis grubunun çoðu markasýnýn Türkiye'de az çok pazarý var.
    Pazarýn ciddi bir kýsmý Tofaþ'ýn eline geçecek. Buradan da ciddi bir ciro ve kar gelir.

Tofaþ'ýn geleceði güzel görünüyor. Fakat fiyatý þuan hem USD hemde TL olarak zirvesinde.
    Tesekkür ederim.

3.  Alýntý Originally Posted by Rj16 Yazýyý Oku

Ýyi mal ucuza olmaz. Ki bence pahalý da deðil bugünün 11 yýllýk karýna satýlýyor þirket ki hikaye yeni baþlýyor gibi.. Zart zurt þirketleri 50 yýllýk 100 yýllýk karýna satýlýyor. Ytd… froto kalp tofaþk

4. Bilançoya anlaþmanýn sonucu ne zaman yansýmaya baþlar bilgisi olan ?

5. Bence þu anda ki fiyatýn içinde bir çok kiþinin kaçýrmýþ olduðu Ocak Þubat satýþlarý yok diye düþünüyorum (2 Mart tarihinde açýklandý)

Sayýn Barýþ Yýlmaz'ýn yaptýðý çalýþma gayet güzel (Tweet in orjinalinin linkini býrakýyorum aþaðýda)
    https://twitter.com/brs_ylmz/status/1631348480953180174

Aylýk satýþlarýna model model ulaþabileceðiniz bir site var, bende Barýþ YILMAZ sayesinde öðrenmiþ bulundum. (https://www.odmd.org.tr/web_2837_1/index.aspx) Kendisinin Tweetinden alýnmýþ Ocak 2023 ve Þubat 2023 satýþlarý azýmsanmayacak bir artýþý gösteriyor TOFAS özelinde

Adetsel anlamda incelediðinde tablo aþaðýda ki gibi, (Yýlmaz Bey tüm Stellantis grubu markalarýný aylýk ve yýllýk bazda üþenmeden çýkarmýþ ve bize bir projeksyon saðlamýþ)

6. Hemen yanýmýzda bir DOAS örneðii var.Üretim yapmayýp sadece yedek parça ve araç satýþýndan muhteþem bilançolar getiriyor.Elde ettiði karlar ortada. Tofaþta bu anlaþmadan çok karlý çýkacaktýr...

7. Yolu açýk tofaþkýmýn
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.

8. Diðer sayfalara da bakýyorum, buraya da bakýyorum. Buraya Ölü topraðý serpmiþler gibi.

O kadar güzel yatýrým yaptý þirket, söz edilmedi neredeyse.

Elime beklemediðim bir yerden gelen para geçti, ortaklýðý artýrýyorum.

Önünün açýk olacaðýna inanýyorum.

Sayfa 345/439 ÝlkÝlk ... 245295335343344345346347355395 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •