Originally Posted by
hs37
Bu satırları Brave den yazıyorum.
''Microsoftun sahibi olan yahudi, iş hayatına büyük hırsızlıkla başladı''
.İlk yazılımı aşağı mahalleden bir kaç dolara alıp sattığı hikayesini öğrendikten sonra
MS DOS 6.0 idi sanırım Microsoft'u boşadım.
Tamda bu konuyu konuşurken Edge kapsamlı bir güncelleme yaptı. Sanırım tüm dünyada yapmıştır.
Arama motorlarının en ünlüsü ve en çok kullanılanı son dönemde hangisi.? Google.
Peki sebebi ne.?
Benim gördüğüm 2 ana sebebi var. Birincisi arama motoru çok başarılı. Diğerlerinden daha faydalı sonuçlar döndürüyor. Son yıllarda yapay zekâ desteğide çok arttı gibi. İkincisi ise haritalar özelliği. Haritaları diğer browserlardan da kullanabiliyorsunuz ama haritalar özelliğinin sahibi ve ilk kull***** Google.
Yandex de benzer yolda ilerliyor, hem arama kısmı Google kadar olmasada faydalı sonuç üretiyor hemde haritaları var. bazı yönlerden Google haritalardan daha geri, bazı yönlerden ileri. Tabi bana göre. Yüzeysel kullanan birine göre demek istiyorum.
Microsoftun arama motorları epey geriden geliyordu. ie artık desteklenmiyor, sonradan çıkan Edge ise gerideydi. Edge in arama kısmına Bing ismi verilmiş.
Edge şimdi atağa kalkmış görünüyor. Haritalar kısmında Yandex uydularının kullanıldığı Yandex haritalar uygulaması karşınıza çıkıyor. Bu çok ilginç, Microsoft siyonist Yahudi, nasıl olurda şu an düşmanları gibi görünen Rusya nın yandex'ini kullanır.? Yandex Rus yahudilerinin olabilir, bunu sonra incelerim.
Microsoftun ChatGPT isimli yapay zekânın üreticisi OpenAI şirketine 11 milyar dolar yatırım yaptığını biliyordum. Microsoft hep geriden gelir. kendisi bir şey üretmez, üreten şirketin elemanlarını yüksek paralarla transfer eder, yıllar sonra aynı şeyi üretmeye başlar. hep böyle olmuştur. Sahibi bill gates, yaratıcı beyne sahip değil. Söylediğim gibi adam adi bir hırsız. Windows'u Apple dan tam olarak çaldı, MS SQL 'i ise Oracle ın yazılımcılarını apartarak üretti, yazılım dileri de hep geriden gelir. Diğer şirket yazılımcılarını apartıyor olmalı.
Şimdide kendisi üretmeyip zaten var olan OpenAI şirketine abanmış.
bayraktar ailesi aklıma geldi. Onlarda devlet firması olan TUSAŞ mühendislerini ve devlet parasını kullanarak baykar'ı kurdular. Şimdi windows gibi acaip satıyorlar. Tabi bayraktar ailesi hırsız değil, ülkede çok saygın ve ismi bir çok cadde ve okula verilecek yüksek şahsiyetler. Devlet erkanı onların önünde düğme ilikler, halk hayranlıkla yalanır.
Neticede OpenAI nin yapay zekâ sını EDGE monte etmiş gibi görünüyor. Bir kaç arama denedim, alâkalı içerik ve detay bulma konusunda geçmişe nazaran çok çok iyi. Türkçe sonuç az üretmiş ama yapay zekânın özelliği kullanıldıkça artıyor. Türkler kullandıkça Türkçe sonuçların miktarı artacaktır.
Bugün ilk kullandım bakalım nasıl devam edecek.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri