
Originally Posted by
selimhan01
Dünya ekonomisinde ABD bonolarından kaçış var Çin le başlayan bu süreç Almanya ile devam edecek gibi...ABD sadece bu gidişatı dünya çapında savaşla engelleyebilir. Arap sermayesi meseleyi çaktı ABD den kaçmaya çalışıyor yada riski azaltmak için Çin le sıkı ilişkiye giriyor ..ilginç şeyler oluyor....kapitalist ABD bankalardaki sermayeye garanti verdi

)
Evet ilginç şeyler oluyor.
Ana konu Rusyaya karşı batı cephesinin açtığı savaş. Doğuda destekleyenler güney kore, japonya gibi ikinci dünya savaşı ve sonrasında abd kontrolune giren ülkelerle ingilizlerin kontrolu altında olan Avustralya.
Yan konular ise Çin'e karşı soft savaşın hard savaşa doğru evriliyor olması.
siyonist kölesi petrol zengini arap ülkesi liderlerinin değişen tavrı.
Afrika ülkelerinin, Afrikayı katlederek sömüren Fransaya karşı birer birer bayrak kaldırması. Arkasında Çin'mi var, başka şeymi var henüz bilemiyorum. tayyip de destek veriyor gibi görünsede onun tek ve biricik amacı kişisel çıkarları olduğundan onu saymaya gerek duymuyorum O konuya girersem çok kötü şeyler yazmam gerekir. Girmeyeyim.
abd nin(siyonistin) dünya savaşı çıkarması gerektiği konusunu epey geçmişte sebepleri ile beraber bende yazmıştım. Geçen aylarda da hatırlatma yapmıştım. Başka yolu yok ve imkansız gibi görünüyor. Tabi abd elinde şu ana kadar duyurulmayan acaip silahlar vardır, onu bilemiyorum.
Akıllı adam, rakibi denk veya kendinden güçlü ise pek çok silahını savaş öncesi gizler.
Aklıma Üniversitedeki bir satranç maçım geldi. Sanırım tek maçımda oydu.
Okulun cafeteryasında bir masada tek oturuyordum. Başka yer sanırım yoktu. Masadada satranç tahtası vardı. Benimde satrançla alakam yoktur. Oynamayı bilirim ama oynamışlığım pek yoktur.
Okuldan bir delikanlı karşıma oturup "oynayalım" dedi. Önümde tahta olduğu için rakip bekliyorum sandı halbuki cafe deki kızları kesiyordum.
Tahta başında oturduğum için ve gidecek başka masa olmadığı için kendimi kabul etme mecburiyetinde hissettim. Maç başladı delikanlı kısa sürede öne geçti, yenmek üzere. Bende bir kaç piyon, bir kale kalmış. Onda vezir kale fil piyonlar filan pek çok şey var. hep savunmadayım, hep saldırıda. Maç benim sahada oynanıyor. Onun Şah başta neredeyse orada kıpırdamadan duruyor. O zaman fark ettimki o tüm elemanları ile hücuma çıkmış Şah'ı savunmasız bırakmış. Nasıl olsa kazandım diye düşünüyor.
Şahı en dipte, önü kendi piyonları ile dolu ve Şahın hattı olduğu gibi bomboş. Kale ile o hattan şah çeksem, önü kendi piyonları ile dolu olduğu için kaçacağı hiç bir yer yok, mat oluyor. Benim Şahla üç-dört piyon dibe dayanık olmadığı için beş altı hamle daha kaçabileceğim yer var ve piyonları yiyip bitirmesi lazım.
O andan itibaren teslim olmuş havasına girdim. Onun tarafına hiç bakmayarak şahının ne kadar kötü durumda olduğunu fark etmesine engel oldum.
Onun zayıf tarafını gizleyip kendi zayıf tarafımı çok abarttım.
Delikanlı kör hale geldi. Tamamen benim şaha odaklı şekilde kendi tarafına hiç bakmadan oynuyor. Bir kaç hamle ile benim kaleyi şah çekebileceğim yere getirdim, oda bu arada bendeki kalan piyonları temizledi. Kale ile Şah çektim ve mat oldu.
Bi dahada satranç tahtası başına oturmamaya dikkat ettim.
abd de bu türden kendi bazı silahlarını gizliyor olabilir. Çünki kendinden çok emin olarak Çin'i savaşa çekmeye çalışıyor. Bunu yapması için hakkaten gerizekalı olmaları lazım veya gizli silahları olması lazım. Belki üçüncü dördüncü seçenek de vardır.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri