Bu satýrlarý Brave den yazýyorum.
''Microsoftun sahibi olan yahudi, iþ hayatýna büyük hýrsýzlýkla baþladý''
.Ýlk yazýlýmý aþaðý mahalleden bir kaç dolara alýp sattýðý hikayesini öðrendikten sonra
MS DOS 6.0 idi sanýrým Microsoft'u boþadým.
Bu satýrlarý Brave den yazýyorum.
''Microsoftun sahibi olan yahudi, iþ hayatýna büyük hýrsýzlýkla baþladý''
.Ýlk yazýlýmý aþaðý mahalleden bir kaç dolara alýp sattýðý hikayesini öðrendikten sonra
MS DOS 6.0 idi sanýrým Microsoft'u boþadým.
Hayat rutin, belirli bir döngüde akýp gidiyor.
Sabahýn kör karanlýðýnda uyanýyoruz. Çocuklar zifiri karanlýkta kapý önlerinde, uykulu endiþeli gözleriyle servislerini bekliyorlar.
Okula gidecekler. Hiç bir þey öðrenemedikleri, beyinleri yýkansýn uyuþturulsun, kalýba sokulsun ve devþirilsinler diye.
Gerçekten eðitim diye bir þey olsaydý bunu vündelik yaþantýmýzda fark ederdik.
Çocuklarla beraber çalýþanlar, bir iþi olanlar da yollarda. Serviste yarý uykulu gözlerle etrafý seyrederken kilitlenmiþ trafikte; yanda bir otobüs, balýk istifi yolcular; kadýnlar, erkekler, genç kýzlar, mutsuz öfkeli yüzler.
Her sabah ayný zifiri karanlýkta ayný trafiðin içinde baþlayan, ofislerde baskasýnýn emeðini çalan, sömüren silsileler hiyerarþiler, riyakar mesai arkadaþlarý arasýnda geçen ömürler. Ya iþsiz kalýrsam, çocugum ne yapar?
Sonra ayný kesmekeþin içinde, korna sesleri, sirenler, öfkeli sesler, týklým týklým dolu otobüsler ve kocaman binalar arasýnda umarsýzca evlerine ulaþmaya çalýþan insanlar.
Bütün bunlar ne için? Hiç bir zaman kapýsýndan içeri giremeyeceðimiz gökdelenler, plazalar. En pahalý arabaya da sahip olsan bir türlü ilerlemeyen trafik.
Bütün bunlar, burada ve dünyanýn baþka yerlerinde; yine bir amerikan bankasý iflas etsin ve küresel finans sistemini hortumlayan aç gözlü para babalarýnýn getide býraktýklarý ifrazatlar temizlensin diye yaþanýyor
Oysa insan hayatta sadece barýnmak ister, güvende olmak, karnýný doyurmak ve bir aile kurmak. Ve tüm bu koca sehirler, ambulans sirenleri, gökyüzünde uzanan heybetli binalar, pahalý arabalar, teknolojik oyuncaklar, cok az insanýn mutluluðu pahasýna, kör karanlýkta balýk istifi otobüslerde uykulu, mutsuz ve bedbaht milyonlar, milyonlar, milyonlar.
Bu yaþam tarzý insan doðasýna hiç uygun deðil ali cemal ve doða bu konuda kimbilir kaç kez uyarýyor insanoðlunu.
konuþtuðum insanlarýn geneli deðiþim istiyor
Sanki hükümetin deðiþmesi bir deðiþim olacak gibi algýlanýyor
Belki doðru bazý tespitlere katýlýyorum da
Ama asýl mesele halký nasýl deðiþtirebilirsiniz bu mümkün mü
Yaþanan bunca olaylarý 21 yýl boyunca en bilgili olanýndan en cahil olanýna kadar bilmiyor muydu
Kimisi milletin bir tarafýna bir þey yapacaðýz diyenden biz ihanet ettik diyene kadar bu toplum bu insanlara destek vermesini nasýl unutacaðýz
Namuslu bir ülkede 20 yýlda kaç defa tutuklu ve hükümlüler için af çýktý biliyor musunuz yâda bu ülkede kaç defa imar affý çýktý ya vergi aflarý , öðrenci aflarý ,orman vasfýný kaybetmiþ imar aflarý,....
. Osmanlý yýkýlmaya baþladýðý dönemlerde de durum farklý deðil di..
Namuslu bir ülkede bukadar af olmaz namuslu bir toplumda da bu aflar kabul görmez.
Týpký namuslu bir muhalefetin her bir þeyi çözeceðiz diyerek,,.tutamayacaðý sözleri vermesi gibi...
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamda bu konuyu konuþurken Edge kapsamlý bir güncelleme yaptý. Sanýrým tüm dünyada yapmýþtýr.
Arama motorlarýnýn en ünlüsü ve en çok kullanýlaný son dönemde hangisi.? Google.
Peki sebebi ne.?
Benim gördüðüm 2 ana sebebi var. Birincisi arama motoru çok baþarýlý. Diðerlerinden daha faydalý sonuçlar döndürüyor. Son yýllarda yapay zekâ desteðide çok arttý gibi. Ýkincisi ise haritalar özelliði. Haritalarý diðer browserlardan da kullanabiliyorsunuz ama haritalar özelliðinin sahibi ve ilk kull***** Google.
Yandex de benzer yolda ilerliyor, hem arama kýsmý Google kadar olmasada faydalý sonuç üretiyor hemde haritalarý var. bazý yönlerden Google haritalardan daha geri, bazý yönlerden ileri. Tabi bana göre. Yüzeysel kullanan birine göre demek istiyorum.
Microsoftun arama motorlarý epey geriden geliyordu. ie artýk desteklenmiyor, sonradan çýkan Edge ise gerideydi. Edge in arama kýsmýna Bing ismi verilmiþ.
Edge þimdi ataða kalkmýþ görünüyor. Haritalar kýsmýnda Yandex uydularýnýn kullanýldýðý Yandex haritalar uygulamasý karþýnýza çýkýyor. Bu çok ilginç, Microsoft siyonist Yahudi, nasýl olurda þu an düþmanlarý gibi görünen Rusya nýn yandex'ini kullanýr.? Yandex Rus yahudilerinin olabilir, bunu sonra incelerim.
Microsoftun ChatGPT isimli yapay zekânýn üreticisi OpenAI þirketine 11 milyar dolar yatýrým yaptýðýný biliyordum. Microsoft hep geriden gelir. kendisi bir þey üretmez, üreten þirketin elemanlarýný yüksek paralarla transfer eder, yýllar sonra ayný þeyi üretmeye baþlar. hep böyle olmuþtur. Sahibi bill gates, yaratýcý beyne sahip deðil. Söylediðim gibi adam adi bir hýrsýz. Windows'u Apple dan tam olarak çaldý, MS SQL 'i ise Oracle ýn yazýlýmcýlarýný apartarak üretti, yazýlým dileri de hep geriden gelir. Diðer þirket yazýlýmcýlarýný apartýyor olmalý.
Þimdide kendisi üretmeyip zaten var olan OpenAI þirketine abanmýþ.
bayraktar ailesi aklýma geldi. Onlarda devlet firmasý olan TUSAÞ mühendislerini ve devlet parasýný kullanarak baykar'ý kurdular. Þimdi windows gibi acaip satýyorlar. Tabi bayraktar ailesi hýrsýz deðil, ülkede çok saygýn ve ismi bir çok cadde ve okula verilecek yüksek þahsiyetler. Devlet erkaný onlarýn önünde düðme ilikler, halk hayranlýkla yalanýr.
Neticede OpenAI nin yapay zekâ sýný EDGE monte etmiþ gibi görünüyor. Bir kaç arama denedim, alâkalý içerik ve detay bulma konusunda geçmiþe nazaran çok çok iyi. Türkçe sonuç az üretmiþ ama yapay zekânýn özelliði kullanýldýkça artýyor. Türkler kullandýkça Türkçe sonuçlarýn miktarý artacaktýr.
Bugün ilk kullandým bakalým nasýl devam edecek.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Evet ilginç þeyler oluyor.
Ana konu Rusyaya karþý batý cephesinin açtýðý savaþ. Doðuda destekleyenler güney kore, japonya gibi ikinci dünya savaþý ve sonrasýnda abd kontrolune giren ülkelerle ingilizlerin kontrolu altýnda olan Avustralya.
Yan konular ise Çin'e karþý soft savaþýn hard savaþa doðru evriliyor olmasý.
siyonist kölesi petrol zengini arap ülkesi liderlerinin deðiþen tavrý.
Afrika ülkelerinin, Afrikayý katlederek sömüren Fransaya karþý birer birer bayrak kaldýrmasý. Arkasýnda Çin'mi var, baþka þeymi var henüz bilemiyorum. tayyip de destek veriyor gibi görünsede onun tek ve biricik amacý kiþisel çýkarlarý olduðundan onu saymaya gerek duymuyorum O konuya girersem çok kötü þeyler yazmam gerekir. Girmeyeyim.
abd nin(siyonistin) dünya savaþý çýkarmasý gerektiði konusunu epey geçmiþte sebepleri ile beraber bende yazmýþtým. Geçen aylarda da hatýrlatma yapmýþtým. Baþka yolu yok ve imkansýz gibi görünüyor. Tabi abd elinde þu ana kadar duyurulmayan acaip silahlar vardýr, onu bilemiyorum.
Akýllý adam, rakibi denk veya kendinden güçlü ise pek çok silahýný savaþ öncesi gizler.
Aklýma Üniversitedeki bir satranç maçým geldi. Sanýrým tek maçýmda oydu.
Okulun cafeteryasýnda bir masada tek oturuyordum. Baþka yer sanýrým yoktu. Masadada satranç tahtasý vardý. Benimde satrançla alakam yoktur. Oynamayý bilirim ama oynamýþlýðým pek yoktur.
Okuldan bir delikanlý karþýma oturup "oynayalým" dedi. Önümde tahta olduðu için rakip bekliyorum sandý halbuki cafe deki kýzlarý kesiyordum.![]()
Tahta baþýnda oturduðum için ve gidecek baþka masa olmadýðý için kendimi kabul etme mecburiyetinde hissettim. Maç baþladý delikanlý kýsa sürede öne geçti, yenmek üzere. Bende bir kaç piyon, bir kale kalmýþ. Onda vezir kale fil piyonlar filan pek çok þey var. hep savunmadayým, hep saldýrýda. Maç benim sahada oynanýyor. Onun Þah baþta neredeyse orada kýpýrdamadan duruyor. O zaman fark ettimki o tüm elemanlarý ile hücuma çýkmýþ Þah'ý savunmasýz býrakmýþ. Nasýl olsa kazandým diye düþünüyor.
Þahý en dipte, önü kendi piyonlarý ile dolu ve Þahýn hattý olduðu gibi bomboþ. Kale ile o hattan þah çeksem, önü kendi piyonlarý ile dolu olduðu için kaçacaðý hiç bir yer yok, mat oluyor. Benim Þahla üç-dört piyon dibe dayanýk olmadýðý için beþ altý hamle daha kaçabileceðim yer var ve piyonlarý yiyip bitirmesi lazým.
O andan itibaren teslim olmuþ havasýna girdim. Onun tarafýna hiç bakmayarak þahýnýn ne kadar kötü durumda olduðunu fark etmesine engel oldum.
Onun zayýf tarafýný gizleyip kendi zayýf tarafýmý çok abarttým.
Delikanlý kör hale geldi. Tamamen benim þaha odaklý þekilde kendi tarafýna hiç bakmadan oynuyor. Bir kaç hamle ile benim kaleyi þah çekebileceðim yere getirdim, oda bu arada bendeki kalan piyonlarý temizledi. Kale ile Þah çektim ve mat oldu.
Bi dahada satranç tahtasý baþýna oturmamaya dikkat ettim.![]()
abd de bu türden kendi bazý silahlarýný gizliyor olabilir. Çünki kendinden çok emin olarak Çin'i savaþa çekmeye çalýþýyor. Bunu yapmasý için hakkaten gerizekalý olmalarý lazým veya gizli silahlarý olmasý lazým. Belki üçüncü dördüncü seçenek de vardýr.
@NeAcaipDunya
ChatGPT ile kýsa bir sohbet yaptým. Gerçekten etkileyici.
Bir konuda yardým rica ettim. Konu ile baðlantýlý bilgiler vermeye baþladý. Konuyu daðýttý derken ana konuya döndü ve devam etti. Özne konuyu kaybetmedi.
Kýsa sohbetti ancak çok etkilendim. Normal bir insanla sohbet gibi ama her þeyi bilen bir insanla. Sýnýrlarý denemedim, laubalilik yapmadým. Bu kadarý bile etkileyici.
Konu uzmaný deðilim ancak yabancýda deðilim. Geçmiþte bir kaç kez yapay zeka yazmýþlýðým oldu. Ýlk yazdýðým bir dili öðrenmek amaçlýydý. Öðrenme yeteneði yoktu, basit bir þeydi. Bir sürü eðer þartý ve puanlamaya dayanýyordu. Bir oyun için yazmýþtým ve oyun bitince iþ bitiyordu. Amatörleri yenebilecek düzeydeydi.
Geçen yýl yazdýðým ise ChatGPT yöntemi içeren öðrenebilen bir temel yapýydý. Bir projenin içine gömmem gerekiyordu. Onaylý öðrenme þeklindeydi. Sonra onaysýzýný yazarým geliþtiririm diye düþündüm ama baþlamadým.
Benim yazdýðýmla ChatGPT yi kýyaslamayýn. ChatGPT yi yüzlerce o konuda uzmanlaþmýþ mühendis, onlarca yýlda tam mesai ile yazýyorlar. Hâlâ da tüm dünyadan katký alýyorlar. Sýnýrsýz kaynaklarý var. Yüzlerce geliþmiþ server destekleri var.
Ben bu konuda hiç eðitim almadan bir kaç günlük kendi tasarýmýmla 3 ayda, kendi bilgisayarýmda tek baþýma yazdým. Sadece basit temel kýsýmlarý oluþturdum. Üstelik benimki ile ChatGPT arasýndaki büyük fark. O tamamen internet dünyasýndaki trilyonlarca bilgiyi alýp sýnýflayýp, baðlar kuruyor ve hazýrda özet bilgiler ve bu bilgilerin kaynaðýna ait linkler tutuyor. Dýþarýdan gördüðüm kadarý ile böyle yapýyordur diye düþünüyorum. Zor kýsmý bu deðil. Zor kýsmý dili anlamasý ve uygun baðlar sýnýflar kullanmasý, önem derecelerini ayarlamasý filan.
Ben sýnýrlý kaynak olduðundan olabildiðince akýllý yapmam gerekiyordu, onlarda kaynak sorunu olmadýðýndan koymuþlar gitmiþ.
Aslýnda biraz düþünürseniz, insan nasýl öðreniyorsa, karar veriyorsa, yapay zekâ da ayný yöntemi kullanýyor. Ýnsan aslýnda inanýlmaz bir yaratýk deðil. Çok basit bir yaratýk. Bebeklikten itibaren sürekli bilgileri stoklayýp, o bilgiler içinden seçim yapýyoruz. Yapay zekâ da aynýsýný yapýyor.
Her neyse, epey etkileyiciydi.
Bu arada: OpenAI nin sitesindeki ChatGPT ile muhabbet etmek isterseniz sýra var. Ben o GPT ile muhabbet ettim ama orada deðil. Edge'in güncellendiðini önceki yazýda söylemiþtim. Sohbet kýsmý var. O kýsmýn arkasýnda ise ChatGPT var. Bing de sohbet ettiðinizde aslýnda ChatGPT 4 ile sohbet ediyorsunuz. En azýndan ben öyle anladým. Sohbet Türkçe buda inanýlmaz. 3 ayda yazýlaný anlayan yapay zekâ yazdým dedim ama ikibuçuk ayý bizim dili anlama kýsmýný yazarken geçti. Asýl zekâ kýsmýna 2 hafta yetti çünkü çok basit. ChatGPT nin Türkçeyi anlamasý ve ayný dilde cevap vermesi de bir o kadar etkileyici.
Bing de sohbeti seçmelisiniz, orada bir yeri týkladým beni sýraya soktu. Ama hemen sýra geldiðine dair mail aldým. Yani sýra yok sayýlýr.
Acaba Türkçeyi arka planda ingilizce'ye çevirip sonra ingilizce cevap hazýrlayýp sonra Türkçeyemi çeviriyor. Sanmam. Türkçesinde google translete deki gibi hatalar hiç yoktu. Türk'le konuþur gibisiniz.
@NeAcaipDunya
Yaklaþýk 1 yýldýr piyasalarý takip etmediðimden neler dönüyor bilmiyorum.
abd de bir kaç küçük banka battý ve avrupada isviçreli credit suisse zor duruma düþtü.
Geçmiþte pek çok kez yazmýþtým, batý dünyasý tembelleþti ve beyinleri obezleþti diye. Sebeplerinide yazmýþtým. Gitgide daha kötüye gittiklerinide yazmýþtým. Fiziksel çalýþma gerektiren iþleri göçmenlere ve kendi avamlarýna yaptýrýyorlar, geri kalan kesim ise mevcut sistemin geldiði yerde oturduklarý yerden haketmedikleri bol paralarla yaþýyorlar.
2008 krizinde anlatmýþtým geldikleri yeri ve beyin obezliklerini.
Pandemide tekrar hatýrlattým. Her çýkan sorunda ülkeye hakim gruplara trilyonlar yaðdýrdýklarýný anlattým. Bu onlarý dahada tembelliðe dahada beyin obezliðine itti.
ARTIK DEVLETTEN BELEÞ PARA ALMADAN YAÞAYAMAZLAR dedim.
Pandemi bitince yeni bir kriz çýkarýrlar yine kendilerine devlet kasasýndan bolca para daðýtýrlar dedim.
Bastýklarý kaðýtlar para olarak dünyada kabul edildiði için, özellikle abd sýnýrsýz para basýp dünyada her þeyi bu paralarla satýn alabiliyorlar. Onlara maliyet sýfýr. Sonra dünyada satýn aldýðý þirketlerin iþçileri hayat boyu onlara çalýþýyor. Dünya ülkelerinde bedavaya satýn aldýklarý tonla þirketleri oluyor.
Bir tek ÇÝN buna izin vermedi. Belli sýnýrlar dahilinde tuttu. Çin bunu yapabildi çünki içlerinde Çin'li gibi görünen, Çin'li kimliðine sahip, Çin'li zannedilen yahudi ve ibrani kökenli azýnlýk yoktu.
Biz yapamadýk, Rusya yapamadý, Ukrayna yapamadý, Almanya yapamadý, Fransa yapamadý çünkü hepsinin içlerinde gizli ibrani kökenli azýnlýklar var.
ibranilere çaktýktan sonra beynim yeniden iþlemeye baþladý yine ana konuya döneyim.
Batý dev þirketleri devlet yardýmý olmadan yaþayamaz haldeler. 2008 yýlýndan beridir bu açýkça görülüyor.
Þimdi bu batýda batan küçük bankalar ve zor duruma düþen credit suisse acaba büyük krizin habercisi mi.?
Milyonluk soru bu.
Piyasalarý takip etmediðimden elimde veri yok. Veri olmadan konuþmak aptalca olur o sebeple bilmediðim konuda konuþmayacaðým. Merak ediyorum ama fikir sahibi olmam için tonla araþtýrma yapmam gerekir.
Özellikle abd banka ve büyük þirket bilançolarýný incelemeliyim, sonra ingiliz ve almanlara sýra gelmeli. O kadar çabayýda gözüm yemiyor zaten para piyasalarýnda deðilim.
Baþka ip uçlarýda var, abd li dev teknoloji þirketleri aylardýr büyük miktarlarda personeli iþten çýkarýyorlar. Sebeplerini bilmiyorum. banka zora düþmeleri ile baðlantýlýmý?
Hiç bilgim yok.
Ama dikkat edilmesi gereken bir husus. Batý krize girerse normal bir ekonomik krizden çok farklý sonuçlarý olacaktýr. Çünki dev rakipleri Çin ve Rusya ile, henüz tam sýcak savaþa dönüþmese de savaþ halindeler. Daha sýcak savaþa dönüþmeden krize girerlerse, sýcak savaþa dönüþtüðünde çabuk teslim olurlar.
Ýlginç zamanlar yaþýyoruz. Batýnýn(ibrani kökenlilerin hakimiyetinin) yavaþ yavaþ yýkýlýþýna tanýk oluyor gibiyiz.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri