Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 804/853 ÝlkÝlk ... 304704754794802803804805806814 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,425 - 6,432 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Ali Cemal dün akþam eski 2008 de yayýnlanan bir teke tek izledim ,Yalçýn Küçük le Murat Bardakçý , da vardý Yalçýn Küçük Talat paþa nin Yahudi olduðu nu söyledi Murat Bardakçý karþý çýktý fakat Talat Paþa , Alliance Israelite okullarýnda öðretmen mýþ ilk kez duydum sence Talat Ýbrani mi bu yüzden Ýsrail bize asalayi bitirme konusunda destek vermismis. Ne diyorsun ?

Ýmamoðlu konusunda son derece haklýsýn ben de çevrede saðda solda yazýyorum konuþuyorum , imamson gelirse 70 yaþýný görür o koltukta bu nedenle çok tehlikeli zaten adamlar herþeyi açýk yapiyor , Rand Corporation yazmýþsa tamam , ayrýca K.K. kendi calmasa da saginin solunun çalmasýna izin veriyor ancak bu dönem de ondan iyisi yok , ben aslýnda dolar topginde Yýlmaz Büyükerþen olsa demiþtim ama yaþý çok gerçekten þimdiden Ýmamoðlu denklemden çýkmalý ve sisteme Max 2.kez secilebilen baþbakanlýk konulmalý .Falan Filan .
    Talat Paþa'yý konusunu bilmiyorum ancak bizim gizli servis MIT'in baþýndan beri abd kontrolunde olduðunu biliyorum. CIA dan dandik bir adam MIT'e gelip emirler yaðdýrýp gidebiliyormuþ. Dönem dönem CIA kontrolu deðiþebiliyordur, bazý dönemler artýyordur bazý partiler döneminde azalýyordur. Kazara abd'nin kontrol edemediði parti baþa geçmiþse kýsa sürede gönderiliyorlar.

Ayný trump gibi. Adam kullanýþlý aptal diye ses çýkarmadýlar, bunu istediðimiz gibi kullanýrýz dediler. Adam baþa geçince kendi kafasýna göre iþler yapmaya baþlayýp ibrani kökenlileri birer birer kilit noktalardan atmaya baþlayýnca, ikinci seçimi kazanmasýna hile ile engel oldular. abd seçimleri zamanýnda hile ye ait belirtileri yazmýþtým.

Peki asala'yý onlarmý bitirdi.?
    Þöyle açýklayayým. pkk'yý abd kurdu ve kullanýyor. pkk daki amaç güçlenmeye baþlayan bölge ülkelerini aþaðý çekmek. Aþaðý çekilen bölge ülkesi, kaynaklarýný kaybediyor, enerjisini pkk ya harcadýðý için sanayiye harcayamýyor filan neticede muhtaç halde kalýyor geliþemiyor. Son 50 yýlda bizim gerimizdeki ülkelerin çoðu bizi geçti.

pkk'yý abd kurdu ve bize saldýrtýyor ama diðer yandan abd ne yapýyor.? 1980 li 90 lý yýllarda ÝHA larýný veriyordu. O ÝHA larla biz pkk yý gözleyip saldýrýyorduk. israil dende ÝHA kiralýyorduk.

Anormalliðe bakarmýsýnýz, abd kendi kurup bize saldýrttýðý pkk yý gözetlememiz ve yok etmemiz için bize ÝHA veriyordu. Ama pkk yok olmadýðý gibi git gide büyüyor güçleniyordu.

Bundan ne çýkarýyoruz.?

abd ve israilin pkk konusunda bize yaptýðý yardým göstermelik. Kamuoyu için, halký kandýrmak için. "Bakýn biz pkk yok edilsin diye size ÝHA saðlýyoruz, o zaman pkk yý biz kurmadýk, bizim kurduðumuzu söyleyenler komplo teorisyenleri."
    abd bunu söylüyordu, medyada pek çok abd den maaþlý uþak da "komplo teorisyenleri" diyebiliyordu. Bizim Medya osmanlýdan beridir TC kimlikli ibrani kökenlilerin elinde. O medya ile halký yönlendiriyorlar. "komplo teorisyenleri" diye diye halk bunu benimsedi ve benim gibilere hep "komplo teorisyenleri" diyorlar. Yönlendirilmiþ halka karþý lafýmýzýn deðeri olmuyor. Ama her olayý 10 - 15 yýl önceden yazýp söylüyorum, gerçekleþiyor. Yinede deðerimiz olmuyor. O TV lerden konuþan abd uþaklarýnýn peþinden gidiyor halk. Sebebi genetik yazmýþtým.

"komplo teorisyenleri" diyebilmek için göstermelik yardým yapýyorlar. Biz ne zaman pkk yý yok ettik. Ýlki akp baþa gelene kadar yani 2001 de pkk saldýrýlarý sýfýrlanmýþtý. abd den baðýmsýz hareket edince pkk yý etkisizleþtirmiþtik. abd nin kurduðu parti akp baþa geçince bir müddet sonra yeniden pkk saldýrýlarý baþladý ve günlük ölümler sýradanlaþtý. Daha sonra tekrar ne zaman baþarý kazandýk ve pkk saldýrýlarý çok azaldý. Kendi ÝHA ve SÝHA larýmýzý kullanmaya baþladýðýmýzda.

Neyse uzatmayayým. asala çok açýkki, pkk dan önce abd nin bize saldýrttýðý örgüt. Zaten ermeniler 100 yýldýr güçlü ülkelerce kullanýlýyorlar. paþinyan gibi liderleri üç beþ milyon dolara satýn alýp zavallý ermeni halkýný kullanýyorlar. asalayý ermenistan devletinin kurmasýnada imkan yok. Azeri savaþýndada gördükki ermenistan batýlý devletlerce saldýrtýldý. Ondan öncede yine Rus kontrolundeydi. asala'yý abd veya israil sayesinde yok etmemize imkan yok. Ýnfaz kararýný kim aldý ise onun baþarýsýdýr ve o ismi büyük ihtimalle bilmiyoruzdur. Büyük ihtimallede kýsa sürede devletten atýlmýþtýr veya pasif göreve getirilmiþtir. 1950 den beridir hangi siyasetçilerin ismi aklýmýzda ise o siyasetçi abd uþaðýdýr. Asýl kahramanlarýn isimlerini bilmeyiz. Örneðin bugün ÝHA ve SÝHA larý uçurmamýzý saðlayan fabrikalarý kuranlarýn isimlerini bilmeyiz. Ama abd ye iyi hizmet eden adanan menderes özal gibilerin isimleri her yerdedir.

Baþka örnek, Türkiyeden her yýl onlarca ton uyuþturucu geçer. Bizim emniyet sistemi ise her yýl bir kaç yüz kile uyuþturucu yakalayarak göstermelik iþ yapar. Bizim emniyet sistemi gerçekten istese bir yýl içinde ülkede gram uyuþturucu býrakmaz ve kaçakçýlýðý sýfýra indirir.
    Çeþitli aptalca sebeplerle uyuþturucu trafiðine göz yumuyorlar ve göstermelik yakalamalar yapýyorlar.

israil'in veya abd nin bize gerçekçi bir yardým yapmasýna imkan yok. Kamuoyuna iyi görünmek için göstermelik yardýmdýr.

---

Büyükerþen gibi birini bir parti baþýna geçirmezler. Geçse büyüyemez. Bizim siyasi partiler tamamen hýrsýzlýk örgütü gibi çalýþýyorlar. Buna devlet çanak tuttu. Siyasi partileri paraya boðdu ve o paraya ulaþmak isteyen her kes hücum etti. Partiyi ele geçirmiþ olanlarda o para ve güç kontrollerinden çýkmasýn diye siyaseti çok paralý kiþilerin iþi haline getirdi. ANA PARTÝLERDE Herkesin ödeyemeyeceði büyük paralarla vekil veya belediye baþkaný oluyorsunuz. O parayý çýkarmak içinde büyük soygunlara giriþiyorsunuz. Siyaset devlet desteði ile zengin ve hýrsýz iþi haline getirildi. tayyip gibi fakirlikten gelip baþa geçenlerin arkasýnda abd vardý o sebeple baþa geçebildiler.

Mesela Tunceli Belediye baþkaný Maçoðlu. Hýrsýz deðil. Þirketlere yaptýrýlan asfalt iþlerini belediye yapmaya baþladý ve görüldüki 9 TL ye yapýlan iþin daha kalitelisi 3 TL ye yapýlabiliyormuþ.
    Belediyenin ihalelerle yaptýrdýðý iþleri ESKÝDEN OLDUÐU GÝBÝ belediye kendisi yapmaya baþlamýþ ve harcamalar üçte iki oranýnda azalmýþ.

Peki bu neyi gösteriyor.? 3 TL lik iþ, belediye baþkanýnca belli bir firmaya 9 TL ye yaptýrýlýyor. 6 TL fazladan veriliyor. Peki o 6 TL ne oluyor. Belediye baþkaný ve ihaleyi alan firma tarafýndan paylaþýlýyor. Tunceli de bu açýkça ortaya çýktý. Kör olanlar bile görebilir hale geldi.

Peki Maçoðlu yükselebilecekmi.? Adam hýrsýz deðil, kendi halkýný soymuyor. Yükselebilecekmi? Bu ülkenin baþýna geçebilecekmi.? Hayýr. Orada kalacak.

Partideki Hýrsýzlarla kol kola yürümezsen, onlara pay vereceðini hissettirmezsen, seni partiden atarlar. Yükselemezsin. Büyükerþen ve Maçoðlu'nun durumlarý farklý. Oraya gelmeleri chp veya tkp sayesinde deðil. Mecbur kaldý bu iki parti o iki kiþiyi partiye almaya. Halk o iki kiþiyi biliyor ve hangi partide olurlarsa o partiye oy veriyorlar. Hali ile chp ve tkp o kiþileri partide tutmasa o þehri alamayacaklar. Bu 2 temiz adam o sebeple belediye baþkanýlar. Ayrýca Maçoðlu hakkýnda detay biliyorum ama Büyükerþen hakkýnda detay bilmiyorum. Detay bilmediðim için biraz teorik ve yüzeysel yazdým.

Belli ölçüde yanýlma apyým olabilir.

Çok yazdým, syntax düzeltip iþime bakayým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tunceli örneði þunuda ortaya koydu.

Önceki belediye baþkaný Maçoðlu'na belediyeyi borçlu teslim etti. Öyle soymuþlarki geleceðide borçlandýrmýþlar. Her halde tüm belediyeler aynýdýr.

Maçoðlu dýþarý ihale vermeyerek ve iþleri belediyeye yaptýrarak %66 oranýnda tasarruf etti. Demekki her yýl belediyenin yani halkýn parasýnýn %66'sý belediye baþkaný ve çevresindeki iþ adamlarý tarafýndan cebe indiriliyormuþ. Bu ülke böyle KORKUNÇ BÝR SOYGUNUN ÝÇÝNDE.

Siyasetçi çalmasa, ödediðimiz vergiler %66 azalacak.

Bu o kadar açýkki, örnekler ortada.

Ne diyorum "Türkiyenin tek sorunu var oda siyasetçinin hýrsýzlýðý". Geri kalan tüm sorunlarýn kaynaðý bu.

Önce deprem ispatladý bu tezimin doðruluðunu ve Tunceli belediye baþkaný ispatladý.

Siyasetçi soymasa, Danimarka veya Norveç gibi oluruz. Kimse açlýktan sefaletten intihar etmez. 20 Yaþýnýza geldiðinizde hem iyi eðitim almýþ olursunuz hemde dünyayý gezmiþ olursunuz.

Tek sorunumuz var oda siyasetçinin hýrsýzlýðý.

Siyasetçi neden hýrsýz onunda temeli 1938 lere dayanýyor. Aslýnda daha eski de 1938 de Atatürk sayesinde doðru yola girmiþtik. O yoldan Atatürk ölünce çýkarýldýk. Bugün Ukrayna ve Rusya nýn çektikleride o sebeple. Onlardada yüzyýllardýr içlerinde yaþayan ve ayrý hareket eden bir ibrani-yahudi azýnlýk var. Bize 1500 yýllarýnda gelmiþler.
    @NeAcaipDunya

Çok doðru söyledin ben de konuþmak istedim sana destek anlamýnda resmen ÝHA vermiþler Ýsrailden bize çok sonra yakalanan bir PKK li anlattý Ýsrail ÝHA lari vizzzz diye bir ses cikarirmis o yüzden gelmeden yani etki sahasýna girmeden teröristler anlýyormus , ona güvenip PKK ile savaþtýk ayrýca harekat yapacaklar ABD ye bilgi veriyorlar þurayý bombalayacagiz diye o gün teröristler kaçýyor , bizim jetler boþ daðlarý son derece pahalý bombalarla dövüyordu.

Askerin bunu bilmemesi mümkün deðil Doðan Güreþ gittik ABD helikopterlerinin motorlarýna baktýk sýcak mý diye demiþti, yani PKK ya yardým eden ABD idi .Dolayýsý ile Ýsrail di haklýsýn.

Maçoglu, Terzi Fikri gibi 100 liralýk iþi 5 liraya 5 yýlda yapýlacak iþi 1 aya indirebilecek bir adam aday olsa mi cb ligina sistem müsaade etmez . Diþi agrisa diþ doktorunun anestezisi dokunup vefat edebilir.

Senin verdiðin Salamon un cam kýran çocuklarý kovalamasý hikayesi , önce çocuklara þeker daðýt su cami kýr diye sonra peþlerinden koþ göya yakalamak için.Osmanlidan beri hep ayný terane . Zaten Osmanlý'nýn nerede ise baþlarýnda baþlamýþlar bu iþlere.
    Son düzenleme : AgAuCu; 09-03-2023 saat: 22:08.

ali cemal þu yýlmaz özdil geliþmeleri hakkýnda ayrýntýlý bi analiz istesem. çok samimiyim daha önce YÖ hakkýnd ayazýlarýn vardý diye hatýrlýyorum
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    ali cemal þu yýlmaz özdil geliþmeleri hakkýnda ayrýntýlý bi analiz istesem. çok samimiyim daha önce YÖ hakkýnd ayazýlarýn vardý diye hatýrlýyorum
    Yýlmaz Özdil'i seven çok kiþi var, zararlý yönlerini yazýnca içten içe kýzýyorlar. Þaþýracaksýnýz ama bende severim kendisini. Onun hakkýnda %70 tespit yaptým. NEYÝ NEDEN YAPIYOR az çok anlayabiliyorum. Yinede kesin konuþamýyorum çünki büyük çeliþki de var. Önce o çeliþkinin sebebini anlamam lazým.

Çeliþki ne.?

Adam yazýlarýnda çok doðru þeyleri yazýyor ve çeliþkileri yakalýyor. Hem zekâ hem akýl gerektirir. Zekâ'nýn çoðu hafýzadýr, güçlü bir hafýzaya sahip olduðu katýldýðý TV programlarýndan belli. Ezbere bir çok bilgiyi sunuyor. Hafýzasý aþýrý güçlü. Zaten zekâ ve çalýþkanlýk kuzey Asya ýrkýnýn özelliðidir, tipine bakýnca kuzey Asya ýrkýndan olduðunu anlýyorsun. Yazýlarýn da hem bilgi hem edebiyat konuþturuyor. Edebi yönü çok güçlü olduðundan kolaylýkla kendi cemaatine okutuyor. Anlatým gücü yönünden din adamlarýnýn tayyip'i yada fetullah'ý gibi. Daha aþaðý deðil.

Çeliþki þuradaki kurtarýcý olarak aydýn doðaný öne sürmesi. Bunu ancak akýllý olmayan biri yapar.

O zaman zekâ nedir akýl nediri bir cümle ile açýklamaya çalýþayým. Zekâ bilgidir, akýl o bilgiyi doðru kullanabilmektir. Akýl doðru ile yanlýþý ayýrd edebilme özelliðidir. Genetiktir. Çok zeki olabilirsin ama seri katilsindir azýlý hýrsýzsýndýr. Akýllý isen iyi insansýndýr, senden kötülük olmaz. Doðruyu yanlýþý biliyorsundur. Zeki kiþi doðruyu yanlýþý bilmez. Yaptýðý iþi zekâ seviyesine göre çok çok iyi yapabilir ama yaptýðý iþ kötü bir iþ olabilir. Örneðin hýrsýzdýr, sürücü'dür, kendi sürüsü için diðer sürülere zarar vermekte sýnýr tanýmýyordur. Burada sürü aile olur meslek grubu olur, hemþehrilik olur, particilik, futbol taraftarlýðý, mezhepçilik olur, gerçekte hepsi sürü grubudur.

Yýlmaz Özdil'in aþýrý zeki olduðu cepte. Neden aydýn doðaný kurtarýcý gördüðü anlaþýlmýyor. Aslýnda onu da anladým da kabullenmek zor oluyor. Sebebi ýrk özelliði. Doðruyu yanlýþý ayýrd edemiyor. Þanslý bir ailede doðduðu için doðru yerde. Yani Atatürk ve laikliði savunuyor. Bu doðduðu aile ile alakalý. tayyip gibi Kasýmpaþa'da doðsaydý, þu an tayyip'in gerçekte uçabildiðini cemaatine anlatmaya çalýþýyor olurdu. Bu zekâ ile herkesi inandýrýrdý.

Kýsa kesmem lazýmdý gereksiz uzattým ama olaylar birbirine baðlý.

Nerede kalmýþtým. Tipik ýrk özelliklerini sergiliyor.

Çok çok büyük bir ego'su var ve bunu dizginleyemiyor. Bendede ayný büyüklükte ego var ama dizginlediðimi sanýyorum. Akýl, belli yaþtan sonra devreye girer ve KENDÝ kötü yönlerini GÖRÜP düzeltmeye yardýmcý olur. Hiç bir zaman tam düzeltemezsin ama her fark ettiðinde telafi etmeye çalýþýrsýn.

Özdil'de bu yok. Ego'sunun kendine verdiði zararý göremiyor o sebeple kendiside farkýnda olmadan çevresine zarar veriyor. Dündar'a geçirmesi bu sebeple, sözcü televizyonu ile baþ edememesi bu sebeple, bu yaþa kadar bir medya grubuna üst yönetici olamamasý bu sebeple. Bu kalitedeki bir adam dünyadaki herhangi bir medya grubunda CEO olur.

Egosunun verdiði zararýn farkýnda deðil çünki ýrk özelliði olan yeterli akla sahip deðil. Yazýlarýndan dolayý aþýrý büyük bir taraftar kitlesine sahip, o taraftar kitlesini yanlýþ yorumladýðý için kendi zararlý yönlerini göremiyor. O taraftar kitlesi Özdil bayrak'lýk yaptýðý için peþindeler. Özdil akýllý ve iyi bir insan olduðu için deðil. Geçici bir dönemin bayraklýðýný yapýyor.

Sürü kývama gelmiþse, en çok baðýranýn peþine takýlýr. Bakýn bu cümlenin anlamý çok önemli. Sürü yeterince dolmuþsa ve ilk kývýlcýmda harekete geçecekse, EN AKILLININ DEÐÝL EN ÇOK BAÐIRANIN PEÞÝNE TAKILIR.

Aþýrý dinci ve hýrsýz baskýsýndan dolup kývama gelmiþ olan eðitimli ve laik kesimde, en çok sesi duyulan Özdil. Laik kesimin bayraktarlýðýný yapan medyada çalýþýyor ve edebi gücü ile en çok okunan kiþi ve eðitimli+ laik kesimin simgesi Atatürk'ü en çok kullanan o.

Hali ile laik sürü Özdil'in peþine takýldý ve Özdil bunu yanlýþ yorumlayarak kendisinin üstün bir kiþi olduðuna karar verdi. Bu sebeple kendini kontrol altýnda tutmuyor. Halkýn bu aþýrý ilgisi onda güç sarhoþluðu yaratmýþ olmalý. Dikkat etti iseniz ki etmemiþsinizdir, Dündar'a geçirmesi aþýrý paraya kavuþtuktan sonra oldu. Atatürk'ü kullanarak kitap bolca sattý ve 10milyon TL lere kavuþtu, sonrasýnda normalde çakmayacaðý þeylere çakmaya baþladý. Dündar mesela. Hem çevresindeki kalabalýk hemde aþýrý paraya kavuþmasý, artýk kendini tutmamasýna sebep oluyor.

Sözcü TV deki baþarýsýzlýðý da EGO sebebi ile. EGOsuna hakim olmadýðý için baþaramadý. Ben kralým dediði için baþaramadý. Mükemmel insan arýyor ve kendisini mükemmel görüyor yani kendsinin týpkýsýný arýyor, halbuki edebi gücü olan sýradan bir insan. Zeki insan çok fazla, Kuzey Asya'nýn yüzmilyonlarca insaný gibi zeki. Sýradanlýðýný yukarý çeken tek þey aþýrý zekâsý. Zekâ yý yukarda yazdým zeki diye iyi insan sanmayýn. Zekâ tek baþýna yeterli deðil. Zekâ yaptýðýnýz iþte baþarý getirir ama sizi iyi insan, faydalý insan yapmaz. Sizi ancak akýllý bir insan yönlendirirse faydalý ve iyi bir insan olursunuz. Atatürk gibi biri mesela. Bu arada en ilginci de Atatürk ama o konuya girmeyeyim zaten Atatürk konusunda arka plan bir þey bilmiyorum. Gerçekte dinlerin çýkma sebebi de budur, kalabalýklarý iyi yöne çekmek ve kontrol altýnda tutup zararlarýný engellemek.

Sözcü TV deki baþarýsýzlýðýný cehape ye baðladý. cehape beni istemediði için sözcü TV den gönderildim dedi ama bu doðru deðil. cehape nin gönderdiði doðru olmalý ama NEDEN cehape seni istemedi.? Suçlu senmisin, yoksa sen iyisinde suçlu cehape mi, yoksa 2 tarafta da suç varmý.?

Çünki esnek deðilsin. AKILLI bir insan kendisi dahil hiç bir insanýn tam doðru ve tam iyi olmadýðýný bilir. Bu sebeple belli esneklik gösterir. Baþkalarý sýnýrlar dahilinde senin zararlý yanlarýný görmez, sen baþkalarýnýn sýnýrlar dahilinde zararlý yanlarýný görmezsin. Akýllý olan, zararlý olaný yeteneði ve isteði ölçüsünde iyi yöne çekmeye çalýþýr, ona hakaret edip aþaðýlamaz. O zaman doðru yöne çekemediðin gibi senden nefret eden düþman yaratmýþ olursun. Özdil hakaret edip aþaðýlýyor, "makarnacýlar, kömüre oy satanlar" deyip aþaðýlýyor. Bu gösterge de akýllý olmadýðýnýn ÇOK AÇIK iþareti. Akýllý kiþi anlamaya çalýþýr, akýllý olmayan kiþi zeki bile olsa anlamaya çalýþmaz yok etmeye çalýþýr, saldýrýr. Özdil gibi.

Özdil halkýn aþýrý ilgisi ve kazandýðý tonlapara yüzünden artýk kimseyi adam yerine koymaz olmuþ. Ya tam benim gibi olacaksýnýz yada düþmanýmsýnýz sizi yok ederim havasýnda. cehape ye zararý büyük. Bu sebeple doðal olarak cehape kendisini istemedi ve göndertti. Buna þaþýrmamasý gerekir.

Kurduðu TV ye göz atayým dedim, kendimi zorladým en fazla 10 dakika dayanabildim. Salaðýn teki program yapýyordu. O salaðý seçen kim? Özdil.(Kiþi ismi vermediðimden rahatça salak dedim. Yoksa demezdim, böylede mükemmelim yaw.) Daha sonra baþka programlarýna da bakarým dedim ama bakamadým, caným istemedi. Aslýnda kendimi zorlayýp biraz daha seyretmeliyim belkide bana en uymayana denk geldim. Hoþ ben 10 yýllardýr siyasi haber seyretmeyi ve okumayý býraktým. Özdil akýllý olsaydý, programlarýnda siyasi bilgi verse bile hazmedilir þekle sokar öyle verirdi. Fark yaratýr ve öne geçerdi.

Amma yazdým yaw, iþimde çok. Birde bu kadar yazýnýn üzerinden defalarca geçip renklendireceðim.

Bu arada son bir þey açýklayayým, neden aydýn doðan kötü. Çünki ülkeyi abd ye ve abd nin kurduðu tarikatlara teslim eden grubun bir parçasý. Ülkeyi bu hale getiren grubun üyesi. Devleti-halký sömürenlerden. Hiç bir akýllý adam aydýn doðaný gibileri kurtarýcý görmez, tersine verdiði zarar için yargý karþýsýna çýkarýr.

.
    Son düzenleme : alicemal; 10-03-2023 saat: 12:07.
    @NeAcaipDunya

6. Özdil ....burjuva oldu....paranýn aðýrlýðýný taþyamýyor.....!!!!!!!!!!!!!

Kýsaca.....manyadý......

çok zeki....zekasýda aklýný almýþ.....

çok zeki insanlr her daim bocalar ve manyar.....!!!!!!!!!!!!!!

Ego paranoya kibir ukala....!!!!!!!!!!!!!

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    baddog güzel yazmýþ, böylece benim yazýnýn aðýrlýðý hissedilmez. Kýzan varsa baddog'a kýzar. Yýrttýk yine.

---

Bu arada eðlendirici bir haber. Rus sitesinden.

https://sputniknews.com.tr/20230310/...068069945.html

Berlin'de kadýnlar yüzme havuzlarýna üstsüz girebilecekmiþ. Ýlgili kurul "erkekler ve eþcinseller üstsüz giriyor, kadýnlar da girmeli" demiþ.

Teoride doðru karar. Eðer Berlinde herkes ortak bir kültürün parçasý ise hiç sorun yok. Burada önemli olan ortak kültür olmasý. Berlin içinde farklý kültür gruplarý varsa iþte o zaman büyük sorun çýkar.

Bir grup fakirse, kültürü farklýdýr, diðer grup iyi eðitim alamamýþsa kültürü farklýdýr, baþka grup baþka ülkeden yeni gelmiþse kültürü farklýdýr, ötekisi grup devlet kurumlarýnda kendilerine ayrýcalýklý sýnýf yaratmýþsa kültürü farklýdýr.

Tüm bu farklýlýklar önemsiz seviyede ise. Devlet herkese eþit davranýyor, gelir daðýlýmý iyi, herkes ortalama iyi eðitim alýyor, dýþarýdan göç almýyorsa üstsüz kararýnda sorun yok. Herkes ayný þekilde karþýlar çünki kararý veren kurulu oluþturan insanlarla o karara muhatab olan kalabalýklarýn yaþam tarzý aynýdýr. Hiç bir sorun çýkmaz.

Sorunlar bizim gibi ülkelerde çýkar. Devlet ve siyasetçi sýnýfýnýn ayrý olduðu, devletin halký ezdiði, belli gruplarýn halký soyup fakirleþtirdiði, göçün aþýrý olduðu, herkesin farklý seviyelerde eðitim aldýðý.

Böyle bir karar ortalýðý karýþtýrýr.

Üstelik köþede iyi yer kapmýþ süzme labunyalarda gazetelerde þunu yazarlar "Ýþte geliþmiþ ülke, bizde de böyle özgür kararlar alýnmalýdýr."

Her neyse, Berlin'lilerin karþýlaþacaðý sorun þurada.

Kadýnlar "erkekler ve eþcinseller üstsüz giriyor" diyerek eþitlik istediler ve haklý olarak aldýlar da.

Peki ya erkeklerde kadýnlar gibi tanga giyerek havuza gelirlerse.???? Bunu düþünen oldumu.? Özellikle eþcinsel erkekler isteyecektir.

Normal biri iseniz erkeklerin tanga giydiði, ipkini giydiði o havuza gidermisiniz.?

Normaller gitmez. Zaten izin de vermezler. O zaman nerede kaldý eþitlik.? Demekki tam eþitlik denen bir þey yokmuþ, baskýn olanýn eþitliði varmýþ.

Du yaw belkide erkeklerde tanga, ipkini giyip giderler ve herkes bunuda normal görür. Netçede benim içinde yaþamadýðým çok farklý bir kültür.

Ýlerde haber duyabiliriz bu konuda.

Batýda bu tür bana ilginç gelen haberler oluyor. Mesela Hollanda bir karar aldý diye hatýrlýyorum, yanlýþ hatýrlýyor da olabilirim, "Sürücü kursuna giden kadýnlar parayý cinsel yöntemle ödeyebilecek" miþ.

Batýda hafif uyuþturucular ve eþcinsel evlilikler normalleþti, haberden sayýlmýyor artýk.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son 2 ankette akþener'in oylarý %10 altýnda çýkýyor. Öncesinde %15 ortalama da geziyordu.

akþener'in son hamlesi, Özdil analizinde bahsi geçen zeki ama aptal insana çok güzel bir örnek oldu. cehape nin gereksiz yardýmlarý ile yükselmiþ, o yüksekliðin sebebini kendi çalýþmalarý zannetmiþ. Oylarý çakma anketlerle hýzla yükseldiði gösterilen akþenerin, olmayan ama var olduðunu sandýðý gücünü kullanarak patron benim havasý atmasý, baþýna bela oldu.

Tam tersi cehape de benzer durumda. Çok fazla gücü olduðu halde kendini fare zannetmesi de cehape mevcut grubunun kapasitesinin çok düþük olduðunu gösteriyor. Nasýl akþener'e 15 vekil verip seçime ve meclise soktu ve kendi tepesine çýkardý ise benzerini hiç oylarý olmayan partileri altýlý masaya alýp 10 -20 milletvekilliði sözü vermesi ile yapýyor. O milletvekilleri cehape kontrolu dýþýnda kendi illerini soyup soðana çevirecektir. Halbuki cehape vekilleri olsa, soygun cehape içinde kalýrdý.

Du yaw, bunu yazýnca arada fark olmadýðý ortaya çýkýyor. O zaman ne halleri varsa görsünler.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 804/853 ÝlkÝlk ... 304704754794802803804805806814 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •