Sayfa 23/1003 İlkİlk ... 1321222324253373123523 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 177 - 184 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Off off kaldıraçlı fışkırtma
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Kurban da bir tosunu 1milyona keseriz a.q ...Daha ne olsun 1 tosun = 1 ev maaşallah
    o değil de algı oluşmasın diye yeni banknot da basılmıyor artık bozuklara hiç ihtiyaç yok dilenci bile beğenmiyor zaten onları da hurdacılar toplayıp eritiyor üstünde yazandan daha çok kazanıyor, sütçü bile 10 ar el zam yapıyor 5 tl yi kullanan da kalmadı.

500 lükler lazım 5 tl nin bozuk olması lazım

50 tl ile dışarı çıkıyorum hemen bitiyor paranın hükmü kalmamış

2.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    İşin doğrusu şu şekilde;

Bireysellerde yani şahıslarda süre sınırı yok. Kiralık kasandan, yastık altından çıkardığın dövizi bugün bankaya yatır aynı gün DDKKM yapabilirsin.
    Firmalarda ise 31.12.2022 tarihi ve öncesinde Döviz Tevdiat Hesabında mevcut olan dövizler ile yapabiliyorsun.
    teşekkürler egeduk üstadım mevzuata hakimsiniz biz kullanmayınca unutuyoruz.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    o değil de algı oluşmasın diye yeni banknot da basılmıyor artık bozuklara hiç ihtiyaç yok dilenci bile beğenmiyor zaten onları da hurdacılar toplayıp eritiyor üstünde yazandan daha çok kazanıyor, sütçü bile 10 ar el zam yapıyor 5 tl yi kullanan da kalmadı.

500 lükler lazım 5 tl nin bozuk olması lazım

50 tl ile dışarı çıkıyorum hemen bitiyor paranın hükmü kalmamış
    Sayko bey 50 TL ile dışarı çıktığında elleri kolları torba ile doluyor. Tek başına zor taşıyabiliyor.
    [emoji3]

4.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Finans tarihimize ile ilgili ilginç bir bilgi var. Ben de bugün öğrendim ve paylaşmak istedim. Hatalı bilgi varsa kusura bakmayın. Hata varsa düzeltme yapan olursa sevinirim.

Abdülhamid darbeyle tahttan indirildikten tam 5 gün sonra şahsı üzerindeki bütün ortadoğu petrol arsaları özel kanunla Londra da kurulan yeni bir bankaya (NATIONAL BANK OF TURKEY) devrediliyor.

Bu banka ile ilgili ilginc olan bilgi; banka Londra da İttihat ve Terakki liderleri tarafından kuruluyor, Abdülhamid in tahttan indirildikten 5 gün sonra hakları bu bankaya devrediliyor, bankanın finansörleri de bazı yabancı bankerler. Yani yurtdisinda kuruluyor. Banka yonetim kurulu Ittihat ve Terakki liderlerinden onemli kisiler var. Sonra zaman icinde, takip eden seneler içinde bu banka bütün petrol arsalarını ve haklarını, bildiğimiz büyük 7 kızkardeşler denilen meşhur İngiliz petrol şirketlerine devrediyor. Sonra bu banka içi boşaltıldıktan sonra aniden kapanıyor ve bugünkü TCMB kuruluyor.

İnkilap Tarihi kitaplarımızda bu yabancı bankadan ve bu geçişten nedense hiç bahsedilmiyor. Veya bahsediliyorsa ben okumamış olabilirim, hatalı bilgi varsa affınıza sığınıyorum.

Görünüşe göre Osmanlı ve modern Türkiye nin petrol kaynakları bu adı Türk olan fakat aslında yabancı olan banka aracılığı ile sessizce yabancılara aktarılmış gibi görünüyor.

Tarihçilerin detaylı araştırması gereken modern tarihimizin en önemli finansal konusu.

National Bank of Turkey
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/National_Bank_of_Turkey

THE NATIONAL BANK OF TURKEY
    ESTABLISHED IN 1909
    DISMISSED IN 1931
    50 CORNHILL, CITY OF LONDON

https://twitter.com/robottomedia/sta...624993282?s=20

Işıl Sağlam
    Pamukkale Üniversitesi

EMPERYALİST REKABET ORTAMINDA BİR İNGİLİZ BANKASI: THE NATIONAL BANK OF TURKEY

http://acikerisim.pau.edu.tr/xmlui/h...e-attribute=en
    Sayın kastırsef , bilgiler hatalı olabilir.

Wiki adresine bakarsanız Gülbekyan ailesini görürsünüz. Gülbekyan ailesi Osmanlı da petrol çıkaran ve padişaha borç veren zengin bir aile. Ayrıca rotschild ve contador aileleri de Osmanlı padişahlarını finanse eden aileler ve karşılığında imtiyazlar alıyorlar. Halen ırakta rotschild ailesinin petrol kuyuları vardır ve bir Türk şirketi ile birlikte (genel enerji olması lazım) petrol çıkarır.

Portekiz in tamamını rehber eşliğinde gezdim (Portekiz rehber tutma zorunluluğu vardı). Lizbon da Gülbekyan müzesi vardır. Osmanlı padişahları borçlar altında ezildikçe ve güçleri zayıflamaya başlayınca bu zengin aile Portekiz e yerleşmiş ve bir süre petrol işini oradan yürütmüş. Aynı şekilde contador ailesi de ispanya ya dönmüş. Rotschild ailesi işleri hep yurtdışından idare etmiş yani osmanlı topraklarında hiç yaşamamış. (Bu portekizli rehberin anlatıkları, doğru mu araştırmadım).

1906 da kurulan banka daha çok Osmanlı da yaşayan yabancıların paralarını yurtdışına çıkarmak için kullandıkları bir banka. Çünkü Osmanlı da padişah zayıfladıkça imtiyaz sahibi aileler (yukarıda yazdığım gibi olanlar) paralarını yurtdışına kaçırma derdine düşmüşler.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

sizce ddkm+prim yapılırmı ?temmuza geliyor geri donusu?bir rısk olurmu?

6.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sayın kastırsef , bilgiler hatalı olabilir.

Wiki adresine bakarsanız Gülbekyan ailesini görürsünüz. Gülbekyan ailesi Osmanlı da petrol çıkaran ve padişaha borç veren zengin bir aile. Ayrıca rotschild ve contador aileleri de Osmanlı padişahlarını finanse eden aileler ve karşılığında imtiyazlar alıyorlar. Halen ırakta rotschild ailesinin petrol kuyuları vardır ve bir Türk şirketi ile birlikte (genel enerji olması lazım) petrol çıkarır.

Portekiz in tamamını rehber eşliğinde gezdim (Portekiz rehber tutma zorunluluğu vardı). Lizbon da Gülbekyan müzesi vardır. Osmanlı padişahları borçlar altında ezildikçe ve güçleri zayıflamaya başlayınca bu zengin aile Portekiz e yerleşmiş ve bir süre petrol işini oradan yürütmüş. Aynı şekilde contador ailesi de ispanya ya dönmüş. Rotschild ailesi işleri hep yurtdışından idare etmiş yani osmanlı topraklarında hiç yaşamamış. (Bu portekizli rehberin anlatıkları, doğru mu araştırmadım).

1906 da kurulan banka daha çok Osmanlı da yaşayan yabancıların paralarını yurtdışına çıkarmak için kullandıkları bir banka. Çünkü Osmanlı da padişah zayıfladıkça imtiyaz sahibi aileler (yukarıda yazdığım gibi olanlar) paralarını yurtdışına kaçırma derdine düşmüşler.
    Bu bankanın diğer amaçları olabilir. Onlarla ilgilenmiyorum. İşin petrol tarafına baktığımızda bu banka NATIONAL BANK OF TURKEY alt şirket olarak Türkiye Petrol Şirketi ni kurmuş, petrol haklarını sonra da yabancı dev petrol şirketlerine devretmiş. Adı Türk ama kendisi herşeyi yabancı. Petrol arsalarını ve imtiyazlarını yabancılara sessiz sedasız devretmiş. Bu arsalar ve imtiyazlar Abdülhamid in şahsi malıymış. Ancak 1909 da darbenin 5 gün sonrası, Abdülhamid in şahsi bütün haklarını bu yabancı bankaya ve alt şirketine devretmişler.

OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E TÜRKİYE’DE YABANCI BANKALARIN ÇALIŞMALARI: TÜRKİYE MİLLİ BANKASI ÖRNEĞİ

Bankanın kuruluşunda yer aldığı en önemli şirket ise Türkiye Petrol Şirketi idi. TMB grubu petrol sahaları ile yakından ilgilenmekteydi. TMB’ın yönetim kurulunda petrol kariyeri ile ünlü Gulbenkian’ın bulunması bankanın petrole olan ilgisini kaçınılmaz kılmaktaydı.

https://asosjournal.com/?mod=makale_...akale_id=36252

7.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    sizce ddkm+prim yapılırmı ?temmuza geliyor geri donusu?bir rısk olurmu?
    Önemli soru, olur mu?

8.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Batan banka, batan mevduat, batan iktidar, batan gemi kesinlikle kurtarılmamalı. Doğal seleksiyon olarak akışına bırakılmalı. Yükselirken, yüzerken bize payımızı veriyorlar mı ? O halde batarken de '' kendim ettim kendim buldum '' şarkısıyla avunmalıdırlar.
    Video ve resimlerde görüyoruz. Depremde evi yıkılmış, aşağıda park ettiği son model mercedes duruyor.

Adam sağlam yeni yapılmış bir ev almak yerine mercedes almayı tercih etmişse, veya evini sigorta ettirmemişse bunun konut zararını 1 kilo et almak için sabah 4 de kuyruk bekleyen halk neden ödesin?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 23/1003 İlkİlk ... 1321222324253373123523 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •