Sayfa 330/1009 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430830 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Finans tarihimize ile ilgili ilginç bir bilgi var. Ben de bugün öğrendim ve paylaşmak istedim. Hatalı bilgi varsa kusura bakmayın. Hata varsa düzeltme yapan olursa sevinirim.

Abdülhamid darbeyle tahttan indirildikten tam 5 gün sonra şahsı üzerindeki bütün ortadoğu petrol arsaları özel kanunla Londra da kurulan yeni bir bankaya (NATIONAL BANK OF TURKEY) devrediliyor.

Bu banka ile ilgili ilginc olan bilgi; banka Londra da İttihat ve Terakki liderleri tarafından kuruluyor, Abdülhamid in tahttan indirildikten 5 gün sonra hakları bu bankaya devrediliyor, bankanın finansörleri de bazı yabancı bankerler. Yani yurtdisinda kuruluyor. Banka yonetim kurulu Ittihat ve Terakki liderlerinden onemli kisiler var. Sonra zaman icinde, takip eden seneler içinde bu banka bütün petrol arsalarını ve haklarını, bildiğimiz büyük 7 kızkardeşler denilen meşhur İngiliz petrol şirketlerine devrediyor. Sonra bu banka içi boşaltıldıktan sonra aniden kapanıyor ve bugünkü TCMB kuruluyor.

İnkilap Tarihi kitaplarımızda bu yabancı bankadan ve bu geçişten nedense hiç bahsedilmiyor. Veya bahsediliyorsa ben okumamış olabilirim, hatalı bilgi varsa affınıza sığınıyorum.

Görünüşe göre Osmanlı ve modern Türkiye nin petrol kaynakları bu adı Türk olan fakat aslında yabancı olan banka aracılığı ile sessizce yabancılara aktarılmış gibi görünüyor.

Tarihçilerin detaylı araştırması gereken modern tarihimizin en önemli finansal konusu.

National Bank of Turkey
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/National_Bank_of_Turkey

THE NATIONAL BANK OF TURKEY
    ESTABLISHED IN 1909
    DISMISSED IN 1931
    50 CORNHILL, CITY OF LONDON

https://twitter.com/robottomedia/sta...624993282?s=20

Işıl Sağlam
    Pamukkale Üniversitesi

EMPERYALİST REKABET ORTAMINDA BİR İNGİLİZ BANKASI: THE NATIONAL BANK OF TURKEY

http://acikerisim.pau.edu.tr/xmlui/h...e-attribute=en
    Sayın kastırsef , bilgiler hatalı olabilir.

Wiki adresine bakarsanız Gülbekyan ailesini görürsünüz. Gülbekyan ailesi Osmanlı da petrol çıkaran ve padişaha borç veren zengin bir aile. Ayrıca rotschild ve contador aileleri de Osmanlı padişahlarını finanse eden aileler ve karşılığında imtiyazlar alıyorlar. Halen ırakta rotschild ailesinin petrol kuyuları vardır ve bir Türk şirketi ile birlikte (genel enerji olması lazım) petrol çıkarır.

Portekiz in tamamını rehber eşliğinde gezdim (Portekiz rehber tutma zorunluluğu vardı). Lizbon da Gülbekyan müzesi vardır. Osmanlı padişahları borçlar altında ezildikçe ve güçleri zayıflamaya başlayınca bu zengin aile Portekiz e yerleşmiş ve bir süre petrol işini oradan yürütmüş. Aynı şekilde contador ailesi de ispanya ya dönmüş. Rotschild ailesi işleri hep yurtdışından idare etmiş yani osmanlı topraklarında hiç yaşamamış. (Bu portekizli rehberin anlatıkları, doğru mu araştırmadım).

1906 da kurulan banka daha çok Osmanlı da yaşayan yabancıların paralarını yurtdışına çıkarmak için kullandıkları bir banka. Çünkü Osmanlı da padişah zayıfladıkça imtiyaz sahibi aileler (yukarıda yazdığım gibi olanlar) paralarını yurtdışına kaçırma derdine düşmüşler.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sayın kastırsef , bilgiler hatalı olabilir.

Wiki adresine bakarsanız Gülbekyan ailesini görürsünüz. Gülbekyan ailesi Osmanlı da petrol çıkaran ve padişaha borç veren zengin bir aile. Ayrıca rotschild ve contador aileleri de Osmanlı padişahlarını finanse eden aileler ve karşılığında imtiyazlar alıyorlar. Halen ırakta rotschild ailesinin petrol kuyuları vardır ve bir Türk şirketi ile birlikte (genel enerji olması lazım) petrol çıkarır.

Portekiz in tamamını rehber eşliğinde gezdim (Portekiz rehber tutma zorunluluğu vardı). Lizbon da Gülbekyan müzesi vardır. Osmanlı padişahları borçlar altında ezildikçe ve güçleri zayıflamaya başlayınca bu zengin aile Portekiz e yerleşmiş ve bir süre petrol işini oradan yürütmüş. Aynı şekilde contador ailesi de ispanya ya dönmüş. Rotschild ailesi işleri hep yurtdışından idare etmiş yani osmanlı topraklarında hiç yaşamamış. (Bu portekizli rehberin anlatıkları, doğru mu araştırmadım).

1906 da kurulan banka daha çok Osmanlı da yaşayan yabancıların paralarını yurtdışına çıkarmak için kullandıkları bir banka. Çünkü Osmanlı da padişah zayıfladıkça imtiyaz sahibi aileler (yukarıda yazdığım gibi olanlar) paralarını yurtdışına kaçırma derdine düşmüşler.
    Bu bankanın diğer amaçları olabilir. Onlarla ilgilenmiyorum. İşin petrol tarafına baktığımızda bu banka NATIONAL BANK OF TURKEY alt şirket olarak Türkiye Petrol Şirketi ni kurmuş, petrol haklarını sonra da yabancı dev petrol şirketlerine devretmiş. Adı Türk ama kendisi herşeyi yabancı. Petrol arsalarını ve imtiyazlarını yabancılara sessiz sedasız devretmiş. Bu arsalar ve imtiyazlar Abdülhamid in şahsi malıymış. Ancak 1909 da darbenin 5 gün sonrası, Abdülhamid in şahsi bütün haklarını bu yabancı bankaya ve alt şirketine devretmişler.

OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E TÜRKİYE’DE YABANCI BANKALARIN ÇALIŞMALARI: TÜRKİYE MİLLİ BANKASI ÖRNEĞİ

Bankanın kuruluşunda yer aldığı en önemli şirket ise Türkiye Petrol Şirketi idi. TMB grubu petrol sahaları ile yakından ilgilenmekteydi. TMB’ın yönetim kurulunda petrol kariyeri ile ünlü Gulbenkian’ın bulunması bankanın petrole olan ilgisini kaçınılmaz kılmaktaydı.

https://asosjournal.com/?mod=makale_...akale_id=36252

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Kucak tapesi.

Yasaklanmadan izleyin.

https://www.youtube.com/watch?v=bsMu...nnel=BoldMedya

5.58 dk.
    Haberi yapan sitede linki yok muydu hocam?

Bu bold medya denen avşaklar bildiğim kadarıyla fettuhi..

4. Bu fettuhilere doğru yazsa bile itibar etmemek lazım gelir..

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Bu fettuhilere doğru yazsa bile itibar etmemek lazım gelir..
    savcı kısmının tamamı doğru konuşmlarda 17-25 aralık tapeleri tamamı fetöcü hesapların kendilerine yamamaya kendilerinin ak pak olduğu imajını yayma dertleri
    oysa ikiside aynı kaba işiyordu
    bir halt olacağı yok.

6. Gülbenkyan Kuzey Irak petrollerinden hala %10 pay aldığını biliyorum.

Hakkından vazgeçmemiş veya devretme ihtiyacı hasıl olmamış .

Zamanında paranın verdiği güç ile iyi bir anlaşma imzalamış arabuluculuk yaparak .

Tıpkı Amerika’da çıkartan bir zengin ailede ortak olmuş vesile olduğu için oda yüksek miktarda petrole ortak oluyor .

Bu petrol fonlarının çok büyük özelliği var dünyada hemen hemen her ülkeye eğitime destek veriyorlar ama sistemleri çok sıkı sosyal yardım gibi çok muhtaç olmak gerekiyor .

Benim başvuruma babamın emekli maaşı bağlı olduğu için o zaman Red yemiştim bu vakıftan .

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Bu bizimkileri de etkileyebilir:

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik hazırlanan 11. paketinin yaptırımların delinmesi veya çevresinden dolaşılmasını önleyecek yeni unsurlar içereceğini söyledi.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,882
    Japon Yeni - JPY

AL 0.14858 TL
    SAT 0.14602 TL

En sonunda 1385 cıvarından 1485 cıvarına çıktı,dolar ile uğraşırlarken diğerlerini unuttular

Sayfa 330/1009 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •