Sayfa 278/472 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 2,217 - 2,224 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Öncelikle Sn. ersunan hayırlı olsun.

Yeni emekli olan bir tanıdığımın ödeme işlemi önce ayın ilk haftası içinde yarım maaş gibi sonrada ayın sonuna doğru maaşını alacağı günde de tam maaş şeklinde gerçekleşti.

Önce yatan yarım maaş, hangi banka şubesini seçti iseniz o şubenin havuz sistemine sizin adınıza yatıyor ama hesabınıza yatmadığı için siz göremiyorsunuz. O yüzden o şubeye bizzat giderek bankanın havuz hesabından kendi hesabınıza aktarmanız gerekiyor. Sonraki maaş ödemeleri direk hesabınıza yatmaya başlıyor.

2. 25 ocakta emeklilik başvurusu yapmıştım. 27 martta (dün) maaşlarımı aldım.
    İşin ilginç tarafı 2 tane tam bir tanede 25 güne denk gelen tutar kadar aldım.
    Ben bu hesaptan birşey anlamadım, fazla verdiler gibi geliyor .
    Ocak 25 başlangıç sayılsa, 25 şubat 1. Maaş, 25 mart 2. Maaş olması gerekmiyormu?
    Bu arada daha önce sistemde, görünen rakamla 1 e 1 bağlandı.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Arkadaşlar bağlanan emekli aylığınıza 2022 büyüme oranın %30'unu da ilave etmişler mi?

2022 yılı büyüme oranı %5,6 oldu.

Bunun %30 u emekli maaşlarına zam olarak geliyor

Yani başvuruyu yapmadan önce sgk robotunda gördüğünüz aylığınıza 5.6 × 0.30 = %1.68 daha eklenmesi gerekiyor.

10 bin lira aylıkta 168 lira daha zam eder.

Bir arkadaşa bağlanan aylık bildirimi geldi. %1.68 ilave etmemişler.

Şimdi itiraz dilekçesi hazırlıyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    25 ocakta emeklilik başvurusu yapmıştım. 27 martta (dün) maaşlarımı aldım.
    Ocak 25 başlangıç sayılsa, 25 şubat 1. Maaş, 25 mart 2. Maaş olması gerekmiyormu?

Çalışanlar önce çalışıp sonra maaş almaya alışık olduğundan hep yaşayacağız sanırım bu kafa karışıklığını.

1 Şubat'tan geçerli olarak emekli sayıldığınızdan 1-27 Şubat için 27 günlük,
    27 Şubat-27 Mart için 1 Aylık
    27 Mart-27 Nisan için 1 Aylık maaş almış olmanız normal.

Hayırlı olsun. Sağlıkla...
    Darısı başımıza.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

5.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bağlanan emekli aylığınıza 2022 büyüme oranın %30'unu da ilave etmişler mi?

2022 yılı büyüme oranı %5,6 oldu.

Bunun %30 u emekli maaşlarına zam olarak geliyor

Yani başvuruyu yapmadan önce sgk robotunda gördüğünüz aylığınıza 5.6 × 0.30 = %1.68 daha eklenmesi gerekiyor.

10 bin lira aylıkta 168 lira daha zam eder.

Bir arkadaşa bağlanan aylık bildirimi geldi. %1.68 ilave etmemişler.

Şimdi itiraz dilekçesi hazırlıyoruz.
    O iş biraz karışık sanırım. SGK hesaplama robotunda gördüğünün üzerine zam oranı kadar fazla aldığını söyleyen de var,
    SGK'da gördüğü kadar aldığını söyleyen de.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

6.  Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    25 ocakta emeklilik başvurusu yapmıştım. 27 martta (dün) maaşlarımı aldım.

Emeklilik başvurusunu yaptığınız aydan sonraki ayın başı (1 Şubat) itibariyle emeklisiniz. Emekli aylığı peşin ödeniyor.

Toplam: 1-25 Şubat arası biriken aylık + ilk aylık(25 Şubat) + ikinci aylık(25 Mart) aldınız, yani doğru. Güle güle harcayın.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by mrt3441 Yazıyı Oku
    Öncelikle Sn. ersunan hayırlı olsun.

Yeni emekli olan bir tanıdığımın ödeme işlemi önce ayın ilk haftası içinde yarım maaş gibi sonrada ayın sonuna doğru maaşını alacağı günde de tam maaş şeklinde gerçekleşti.

Önce yatan yarım maaş, hangi banka şubesini seçti iseniz o şubenin havuz sistemine sizin adınıza yatıyor ama hesabınıza yatmadığı için siz göremiyorsunuz. O yüzden o şubeye bizzat giderek bankanın havuz hesabından kendi hesabınıza aktarmanız gerekiyor. Sonraki maaş ödemeleri direk hesabınıza yatmaya başlıyor.
    Sn. mrt3441 öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Zaten benim de aklıma yatan ve mantıklı olan da öylesi, birikmiş tutar dediği ilk yatacak maaş, yani ayın 1-20 arası yarımdan biraz fazla miktar oluyordur.

Banka konusunda da büyük ihtimal dediğiniz gibi, "tebliğ mektubunuz elinize ulaştığı tarihten itibaren ilgili banka şubesine müracaatınız halinde Merkezi Ödeme kapsamında T.C. Kimlik numaranız ile sorgulama yapılarak tarafınıza ödenecektir." yazdığına göre otomatik bir hesap açılma veya internet şubesinden görme durumu olmuyordur. İlk maaş gidip elden çekilecek büyük ihtimalle.

Bir de sağlık provizyon durumu biraz garip. İş yerinden ayrılalı 2,5 yıl oldu, ilk 6 ay kadar gss primi geldi ödedim, ondan sonra borç çıkmaz oldu, sağlık provizyon sistemini sorgulayınca "Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir." yazıyordu, şimdi yine öyle yazıyor, emekli olunca düzelir diyordum fakat düzelmemiş, belki de biraz daha beklemek gerekiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Çalışanlar önce çalışıp sonra maaş almaya alışık olduğundan hep yaşayacağız sanırım bu kafa karışıklığını.

1 Şubat'tan geçerli olarak emekli sayıldığınızdan 1-27 Şubat için 27 günlük,
    27 Şubat-27 Mart için 1 Aylık
    27 Mart-27 Nisan için 1 Aylık maaş almış olmanız normal.

Hayırlı olsun. Sağlıkla...
    Darısı başımıza.
    ) peşin ödendiğini bilmiyordum, ilk defa emekli oluyorumda
    İyi dilekleriniz ve Bilgi için teşekkürler.
    Aklımda senaryolar kurmaya başlamıştım, yıllar sonra hata yaptıklarını anlayıp faiziyle geri isterlermi diye )

Sayfa 278/472 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •