Sayfa 250/709 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350 ... SonSon
Arama sonucu : 5666 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Son üç yılın şubat ayı ilaç sektörü ihracat verileri 105, 109, 197 Milyon usd. Üstelik ülke ihracat rakamları da atmamışken oluyor bu durum. Yani toplam ihracat yerinde sayarken sektör ihracatı geçen sene aynı aya göre ikiye katlamış. Eğer özel bir durum yok ve sektör genel olarak bu ihracatı yapmışsa(bir kurum özel bir durum gereği bu artışa neden olmamışsa), tek başına bu gelişme bile sektör için bomba bir haber.
    hep ters köşeyiz, fk nın öneminin olmadığı günlerdeyiz. inatla biri sürekli satıyor. yüzde 50 düştü, endeks yüzde 20 düştü. 2007 yılında kağıt 7 tl di şimdi sadece 5 kat artmış görünüyor. ev fiyatları 30-40 arttı 2007-2023 arası. bir gariplik var. bu adamlar hangi yüzle genel kurul yapacaklar. hiç güven vermiyor kağıt, tekrar 70 tl ye kim durur burada.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    Hisse fiatı normal düşmüyor ki bilerek düşürülüyor. Biz k.yatırımcılara da güle güle diyorlar anlayabildiğim kadarıyla.
    Aynı sektördeki Genil ilaçla verilerine bakalım.

Şirket......F/kz......D/Dğ.......Sermayesi......22.4.karı.......22.yılsonu karı...En yük.hisse fiatı..En düş.his.fiatı
    Deva......5.46......1.89............200........... .377.000........1.360.224...........70.70......... ........37.16.bugünkü.
    Genil il...13.1.......5.09...........300............415. 000........1.080.447...........60.00.............. ....43.40.dan tepki görüp 47.40 olmuş.

Adamların gn.kurulda kımseye ihtiyaçları yokki. nasıl olsa çoğunluk ellerinde. Dediğin doğru 70.i gördüğünde herhalde ilk gidenlerden biri de ben olurum.artık ne zaman görebilirse../ytd..

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    @valurinvestor arkadaşımızdan da bu yazdıklarım doğrultusunda bir analiz bekliyorum...yani hep borçlanma maliyetlerine vurgu yapılıyor, finansman gideri konuşuluyor...peki şirket bu gider karşılığında ne kadar faaliyet karı üretiyor...gören de finansman gideri tüm karı silip süpürüyor sanır. yok öyle bir tablo.
    Değerli abim ,

Geçen yıl ilk çeyrek 884 mio tl ciro , 475 mio tl brüt kar , % 53 brüt kar marjı vardı . Kur karı hariç faaliyet karı 253 mio tl ve %28 faaliyet kar marjı vardı . 1.510 bin tl kısa vadeli banka kredisi +ihraç ın ortalama faizi %17,80 idi ve 82 mio tl finansman gideri ödeyerek net kurdan arındırılmış vergi öncesi net karı %19 seviyesinde gerçekleşti.

Dediğin ciro rakamları çok güzel . Eğer 2023 ilk çeyrek 2 mia tl bir ciro , %50 brüt kar 1 mia tl ve , %30 faaliyet karı 600 mio tl oldukça iyi rakamlar olur. Bu sene kısa vadede 2.893 bin tl kısa vadeli banka kredisi +ihraç var , faize bağlı olarak ödeyeceği finansman gideri her ne olursa olsun vergi öncesi net karı güzel olur...

Sevgilerimle

4. bu kadar baskı amacı ne olabilir, 3-5 hisse daha baskı kurup alma derdinde spec, birkaç farklı kurumdan yapıyor bu işlemleri. düşünün 1milyon adet sahibi olsa ve 35 milyon tl parası olsa istediği gibi baskı kuruyor bu kadar sığ bir kağıt maalesef. diyorsunuzki kar şu kadar gelecek öyle olacaksa bu tüm seneye yayılır. 2 mlyar gelir temmuz gibi yine ilaca zam gelse bu kar 2,5 milyar olur tahminen. bist100 den çıkartıldı ama temettü endeksine eklendi. bilmediğimiz farklı planlar dönüyor genelde kurulda adamların yerinde olmak istemem.

5. Deva hakkında kesinlikle net kar tahmini yapmam...kur zaten önemli bir etken, ayrıca satış pazarlama giderleri de yeni ürün lansmanlarına bağlı olarak ciro artış oranından çok artabiliyor.

Bu nedenle benim odağım ciro tahmini, brüt kar, en fazla kur etkisi hariç efk(buna net faaliyet karı deniyor sanırım). Sektör verilerinden ilk çeyrek 2 milyar ciro geleceğini ön görebiliyorum, bir de godot u bekler gibi ihracat tarfında sürpriz bekliyoruz...işin ilginç yanı, bu yıl ilk üç ay sektörde ihracat rakamları da iyi gidiyor.

Ben hep orta vade yatırımcılığı savundum, bist ve bistteki çoğu hisse zaten döngüsel..çok güzel istisnai bir kaç şirket hariç, dolar bazlı bir yere gidebilen pek yok...bu nedenşe orta vade yatırımı savunuyorum bistte.

Bunun tek istisnası bu kağıt...buna da 2023 sonuna kadar süre verdim..oldu oldu, olmadı çay demler içeriz...sonuçta buradan elde edeceğim kar ya da zarar hayatımı değiştirmez...bir noktada olmayacak demek ki diyip çıkarım...o noktayı da 2023 sonu olarak belirledim. bekleyip göreceği artık.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Deva hakkında kesinlikle net kar tahmini yapmam...kur zaten önemli bir etken, ayrıca satış pazarlama giderleri de yeni ürün lansmanlarına bağlı olarak ciro artış oranından çok artabiliyor.

Bu nedenle benim odağım ciro tahmini, brüt kar, en fazla kur etkisi hariç efk(buna net faaliyet karı deniyor sanırım). Sektör verilerinden ilk çeyrek 2 milyar ciro geleceğini ön görebiliyorum, bir de godot u bekler gibi ihracat tarfında sürpriz bekliyoruz...işin ilginç yanı, bu yıl ilk üç ay sektörde ihracat rakamları da iyi gidiyor.

Ben hep orta vade yatırımcılığı savundum, bist ve bistteki çoğu hisse zaten döngüsel..çok güzel istisnai bir kaç şirket hariç, dolar bazlı bir yere gidebilen pek yok...bu nedenşe orta vade yatırımı savunuyorum bistte.

Bunun tek istisnası bu kağıt...buna da 2023 sonuna kadar süre verdim..oldu oldu, olmadı çay demler içeriz...sonuçta buradan elde edeceğim kar ya da zarar hayatımı değiştirmez...bir noktada olmayacak demek ki diyip çıkarım...o noktayı da 2023 sonu olarak belirledim. bekleyip göreceği artık.
    Abi söylediklerinde tek çekincem, şirketin cirosunda tahmin edebileceğimizin çok çok üstünde büyüme olursa ve şirketin işletme sermayesi ihtiyacı, beklenen kardan çok daha fazla büyür ise ne olacak ?
    Firmanın alacak tahsil süresinin 125 gün olduğunu biliyoruz , ciro alacağa dönüşüyor buda bize işletme sermaye açığı olarak dönüyor , bunu finanse etmek için de kısa vade yabancı kaynaklara başvuruluyor...
    Bu ciro artışı olacaksa piyasa önden bunu fiyatlamaz mıydı tam tersi yıl başından itibaren 70 tl lerden buraya geldik , bizim bilmediğimiz neyi fiyatlıyor piyasa ?

Tam bu noktada %100 üzerinde ciro artışı nın finansı acaba 1,5 mia tl tahvil ihracında gizli olabilir mi diye aklıma geliyor...

Sevgilerimle.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Deva hakkında kesinlikle net kar tahmini yapmam...kur zaten önemli bir etken, ayrıca satış pazarlama giderleri de yeni ürün lansmanlarına bağlı olarak ciro artış oranından çok artabiliyor.

o halde son 4 çeyrek kağıdın geleceği için, devlet bir zam daha yapsa tüm ilaç sektörü olumlu etkilenir. bilanço ederininn 68 tl olan kağıdın 38 tl de sürünmesi çok anlamsız. ayrıca sen ben biz siz dışıdna hiç ky yok alacak. grafiğini gören girmiyor maalesef. alanında elinde kalıyor uzun vadeci oluyor. usd bazlı grafiği diyorki benim ortalamam buralar. çok uçup kaçmaya gerek yok.

8.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Abi söylediklerinde tek çekincem, şirketin cirosunda tahmin edebileceğimizin çok çok üstünde büyüme olursa ve şirketin işletme sermayesi ihtiyacı, beklenen kardan çok daha fazla büyür ise ne olacak ?
    Firmanın alacak tahsil süresinin 125 gün olduğunu biliyoruz , ciro alacağa dönüşüyor buda bize işletme sermaye açığı olarak dönüyor , bunu finanse etmek için de kısa vade yabancı kaynaklara başvuruluyor...
    Bu ciro artışı olacaksa piyasa önden bunu fiyatlamaz mıydı tam tersi yıl başından itibaren 70 tl lerden buraya geldik , bizim bilmediğimiz neyi fiyatlıyor piyasa ?

Tam bu noktada %100 üzerinde ciro artışı nın finansı acaba 1,5 mia tl tahvil ihracında gizli olabilir mi diye aklıma geliyor...

Sevgilerimle.
    Ben olaya şöyle bakıyorum..Sektörde alacakların tahsilinde sıkıntı varsa(ana müşteri devlet sonuçta), bu sıkıntıyı tüm üreticiler yaşıyor. Finansal olarak en rahat durumda olan şirketlerden biri deva, özellikle yerli üreticiler arasında, bu durum pazar payı artışı demek. Kaldı ki seçime kadar herkes bir şekilde durumu idare edelim modunda, seçimden sonra kim gelirse gelsin bu tür alacakların geç tahsili sorunu azalacaktır. Zaten böyle giderse pek çok üretici finansal dar boğaza girer ve üretim yapamaz hale gelir.

Bu nedenle ne olursa olsun ciro büyümesi en önemli kalem, sektörün üzerinde bir büyüme, üstüne bir de ihracatta kyda değer artışlar...bakmamız gereken ana kalemler bunlar. ana müşteri devlet olmasa, bu alacak tahsili vs soru işareti de oluştururdu(batık vs)..dolayısıyla finansal ek yük dışında, bu kalemi çok da önemsemiyorum ben.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 250/709 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •