Alıntı Originally Posted by Jango Yazıyı Oku
Tosunpasa dostum selam. Kaygilanmadan hic dokunmadan ele gecen para ile toplamaya devam etmek lazim galiba. Kords zaten elimde senelerdir birakmadan devam. 9 tl civari maliyetim var. Isdmr froto ve otkar da gozum var. Ilginctir seninle ayni kafada devam ediyoruz. Senden extra olarak egeen ve eregl sevdalisiyim. Yillarca parsn gibi hisselere gereksiz zaman harcadim gibi hissediyorum. Neyseki kurtuldum..
Bazen borsaya umit baglamanin dogru olmagini dusunmuyor degilim. Aldigimiz temettuler pek bisey degil. Buyume odakliyiz desek evdir arsadir daha iyi getiri yapiyor. Acaba bagimlilikmi? 15bin tl emekli maasina ek 15bin temettuye ulasabilsem kenara cekilecegim. Yilik 180bin tl temettu gerekli. Yaklasik 3milyonluk bir portfoy yuzde 6, yuzde 7 ort temettu geliriyle hedefime ulasiyorum. Keske sadece 3 kagit secebilsem. Bir yil biri temettu vermese digerleri en azindan ortalama yuzde 7 kesin olsa. Bu konuda bana benzer dusunen varmi merak ettim. Sen nasil dusunuyorsun? Mesala kords iyi temettu surekliligi olsa daha ne isterdim. Eregl Kordsya ek Froto yada tuprs gibi bir hisseyle hedefime ulasirdim. [emoji2772]
Yatirim tavsiyesi degildir.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Alıntı Originally Posted by Jango Yazıyı Oku
Cok sukur emekliyim hocam..
Sektorel ve sahiplik bazinda bakiyorum hisselere. Demir celik, oto sanayi, finans ve bir adette holding aslinda bu isi bitirir gibi geliyor. Hadi 1 tanede buyume olarak kords eklesek yapar sana 5 hisse. Sahiplik olarak; oyak, koc, sabanci. Bunlardan sadece birer hisse. Koc olarak Froto kesinlikle favorim. Aslinda aklima soyle bir fikirde geliyor. Kafayi 2ye bolmek. Buyume ile temettu hisselerini ayri dusunmek. Tamamen 2 ayri portfoy. 5er hisse sececeksin ve fksi pddd si dusenleri ekleyeceksin. Hatirlarmisin basligi actiginda bir arkadas vardi. Ismi Erhanmiydi unuttum simdi. O arkadasi dinleseydik o zaman simdi cok iyi yerdeydik. Hic unutmuyorum yaptigi exceldeki buldugu hisseler inanilmaz ivmeyle deger kazandi. Aradan 4 5 sene gecti sanirim. Kendisine selam eger okuyorsa burayi.
Yatirim tavsiyesi degildir.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Erhan Beyle ne zamandır bende görüşmedim.
En son bmw çekmişti altına, sırada emeklilik.var diyordu ama ne durumda yazarım kendisine.
Bu işi biliyor.
O algotrade yapıyor tamamen farklı bir alan.
Onda ne cevherler var daha
Bilanço odaklı yatırım bizim gibi hisseseverler için biraz daha zor ama yapılamayacak bir iş değil.
Eğer düzgün yatırımlar seçilirse zaten bluechip veya büyüme hissesi de olsa büyük getiriler elde edebiliyorsun.
Ben finans,holding ve banka sigortalara pek bakmıyorum açıkçası, baca olmalı
Benim 5 yılda edindiğim tecrübe düzgün hisse sectiysen beklemek yönünde.
Şu an mesela demir çeliklerin üzerinde cenaze var, onların da sırası gelecek.
Tıpkı 70 tl'den aldığım Tüpraş'ı bu gitmiyor diye sattığım gibi. 3 yılda 8'e katladı bedelsizini de verdi şu an benim aldığım fiyatta. Ama 8 kat fazla lot olacaktı.
Düzgün patron, iyi niyet göstergesi bir temettü, halka yıkılmamış bir hisse ve düzenli büyüme kriterlerine sahip hisseyi al kenarı yat üstüne