Sayfa 449/1009 İlkİlk ... 349399439447448449450451459499549949 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 3,585 - 3,592 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

seçimler yaklaşırken Trabzon Araklı'da son durum nedir ?

Trabzon'da seçim röportajı: "Bu dünyada Tayyip Erdoğan'dan başkasına oy veren haramdır vallahi"

Kuzey Ekspresi adlı Trabzon yerel yayın organı, Trabzon'un 48 bin 500 nüfuslu Araklı ilçesinde seçim röportajı yaptı.Mikrofon uzatılan 58 kişiden 56'sı "Adayım Recep Tayyip Erdoğan" dedi. Bir kişi Kemal Kılıçdaroğlu'na, bir kişi ise Muharrem İnce'ye oy vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğini beyan eden kişilerin, "Zaten başka aday yok. Erdoğan'dan başkasına oy vermek haramdır" tarzı ifadeleri dikkat çekti.

https://www.odatv4.com/digerhaberler...vallahi-278687

Peki Trabzonun bu güzel kasbası Araklı nasıl bir yerdir...

Araklı ilçe - Araklı - Trabzon
    1928 ��: Karadere (idari bölge)
    1913a ��: Türkyuvası (idari bölge)
    1902hb ��: Sürmene | Herakli
    1876s ��: Ereğli [ Yunanca hêráklia "Heraklios yeri" ]
    â–* Eski Sürmene kazasının merkezi idi. Cumhuriyet döneminden ilçenin `Hemşinli` nüfus barındıran Karadere vadisi Araklı adıyla ayrı idari birim oldu. 1819’da yazan Trabzonlu Pjişkyan’a göre `Hepsi Rum ve Ermeni mühtedisi olan Sürmeneliler [yani Araklı vadisi halkı - SN] haydut insanlardır. Ermeni olanlar Hemşin’den gelmiş olup bugüne kadar Ermenice konuşurlar, Ermeni lakaplarını da muhafaza etmişlerdir. İçlerinde Hıristiyan ibadetlerini bilen, haça hürmet eden ve kiliselere gizlice yardım eden ihtiyarlar mevcuttur.` 1847’de Sultan Abdülmecid tarafından tetkik gezisine gönderilen Feruhan Bey’e göre Sürmene ahalisi 1715 yılında Müslümanlığı kabul etmiş olup çoğu halen [19. yy ortalarında] Ermenice konuşmaktaydı. İttihat ve Terakki yönetimi tarafından 1913’te verilen Türkyuvası adı, bu hususların dolaylı teyidi niteliğindedir. â–* Bryer ve Winfield’e göre Araklı adı Bizans imp. Heraklios’un 626 yılında ordusuyla konakladığı yere işaret ediyor olabilir. SN
    â–* Koord: 40° 55' 59'' D, 40° 3' 16'' K

https://nisanyanmap.com/?y=arakl%C4%...=&cry=TR&ua=10

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Sinan Ateş suikastına bakan savcının dosyadaki yetkileri kaldırıldı

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında MHP'li Kılavuz'un bulunduğu evde yakalanan Tolgahan Demirbaş’ı ikinci kez gözaltına almak isteyince izne çıkarılan savcı Ay, yetkileri kaldırılıp dosyadan alındı.

https://www.gazeteduvar.com.tr/sinan...-haber-1611577
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Twitter, Instagram, Facebook vb. sosyal ağlarla ilgili detaylı düzenlemeler getirdi. Buna göre kullanıcı bilgileri Türkiye'de barındırılmak ve gerekli görüldüğü takdirde savcıya verilmek zorunda. Hakim kararıyla, yüzde 90'a kadar bant daraltma cezası verilebilecek. Karar 4 saat içinde uygulanacak.

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...enleme-2067008
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Arakli, eski Sürmene kazasının merkezi idi. Cumhuriyet döneminden ilçenin Hemşinli nüfus barındıran Karadere vadisi Araklı adıyla ayrı idari birim oldu.

1819 da yazan Trabzonlu Pjişkyan a göre Hepsi Rum ve Ermeni mühtedisi ( sonradan musluman olan ) olan Sürmeneliler haydut insanlardır.

Ermeni olanlar Hemşin den gelmiş olup bugüne kadar Ermenice konuşurlar, Ermeni lakaplarını da muhafaza etmişlerdir. İçlerinde Hıristiyan ibadetlerini bilen, haç'a hürmet eden ve kiliselere gizlice yardım eden ihtiyarlar mevcuttur.

1847 de Sultan Abdülmecid tarafından tetkik gezisine gönderilen Feruhan Bey e göre Sürmene ahalisi 1715 yılında Müslümanlığı kabul etmiş olup çoğu halen Ermenice konuşmaktaydı.

İttihat ve Terakki yönetimi tarafından 1913 te verilen Türkyuvası adı, bu hususların dolaylı teyidi niteliğindedir.

Bryer ve Winfield e göre Araklı adı Bizans imp. Heraklios un 626 yılında ordusuyla konakladığı yere işaret ediyor olabilir.

https://nisanyanmap.com/?y=arakl%C4%...=&cry=TR&ua=10

Turkce'ye cevirdum oni.

5. 280 milyar dolar toplam yükümlülük...

Eksi rezerv...

Rekor kıran dış ticaret açığı...

Seçim sonrası değişmesi kesin para politikası...

Bankalarımızın realize olacak tahvil zararları...

Gelecek olan yabancı paranın ülkeye girerken emniyetle hissedeceği (çıkışını garantileyeceği) dolar kuru...

Serbest bırakılacak fx piyasanın, ekonomiyi fiyatlayacağı denge....

Bakıyorum, bakıyorum, çok uçuk rakamlar görüyorum...

Sonra bu rakamlara göre ithal malların fiyat artışından dolayı fışkıracak enflasyon görüyorum...

Bi de bu enflasyonun doğru hesaplandığını düşünün...

Sonra bu fışkıran enflasyona göre artması, reel pozitif bölgeye geçmesi gereken faizi hesaplamaya çalışıyorum...

Uzatmadan...bu mevzu yani kurun/faizin/enflasyonun dengelenmesi 2-3 yıl sürer...

Yabancının gireceği kur da bu fiyatların en az 2X üstü ve yukarısı olur.

Bu hayal aleminde yaşayan Polyannayı dağa kaldırırlar abilerim..ve acımazlar...

Kaçenzi..

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Uzatmadan...bu mevzu yani kurun/faizin/enflasyonun dengelenmesi 2-3 yıl sürer...

Yabancının gireceği kur da bu fiyatların en az 2X üstü ve yukarısı olur.

Bu hayal aleminde yaşayan Polyannayı dağa kaldırırlar abilerim..ve acımazlar...
    Eger bu soygun durdurulur, ve yapilmasi gerekenler, millete dogru anlatilirsa, 2-3 yil sureye kimse itiraz etmez bence.

Yukarda Damga Matbasi ile ilgili anlatilan bir soygun var, ornek, kimbilir bunun gibi ne soygunlar var ve suruyor.

Bu durdurulsun.

Bir de bilerek ve isteyerek, emekli ac birakilmasin, kadin cinyateleri durdurulsun, millet 2-3 yili cok rahat bekler.

Beklerken de, eger, bakin sunu yaptik, bu kadar tasarruf sagladik aciklamalari yapilsin.

TUIK gibi kurumlarin vatan hainligi durdurulsun.

Bunlar yapildiginda umut olacaktir, beklenti olacaktir.

Saniyorum en onemli olan da bu.

7. Cuma namazina gidiyor, ardinda 300 arac koruma, yakit, vatandasin cebinden gidiyor.

Aslinda onlar bunu boy gostermek icin yapiyor. Sirf bunun durdurulmasi bir umuttur.

Takip ettigim kadariyla, milletin tarikatlere, huda-parciya, menzilciye tahammulu yok.

Adliyelerde, zabit katibinden, en kidemli yargica kadar tek tarikat mensubu birakilmamalidir.

Ve bunlarin nasil tespit edildigi, hangi suclardan derdest edildigi aninda aciklanmalidir.

TCK'da dogru duzeltmeler yapilmali, eski kocasi ya da erkek arkadasindan kacan, devletten polisten yardim isteyen kadin korunmalidir, oyle 6 aya eve gitmeyeceksin gibi komik cezalar kaldirilmali, polis gorev bolgesinde, oldurulen tek bir kadin icin, ilgili karakol amiri dahil, ilce kaymakami, Vali derhal is'ten el cektrilmelidir.

Ceza Kanun'da gerekli degisiklik gun gecirmeden yapilmali, kadin katilleri ile uyuysturucu baronlari idam edilmelidir. Hem de derhal,zamana birakip, yasanin ciddiyetten uzaklasmasina izin verilmemlidir.

Eger ikide bir cikip kadin haklari diye nutuk cekiyorsan, secimden sonra geregini yapacaksin.

O kadinlar bizim kadinlarimiz, es'lerimiz, cocuklarimizin anneleridir.

Oldurulen bir kadin icin, ya benim evladim olsaydi diye dusunmek cok mu zor.

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Eger bu soygun durdurulur, ve yapilmasi gerekenler, millete dogru anlatilirsa, 2-3 yil sureye kimse itiraz etmez bence.

Yukarda Damga Matbasi ile ilgili anlatilan bir soygun var, ornek, kimbilir bunun gibi ne soygunlar var ve suruyor.

Bu durdurulsun.

Bir de bilerek ve isteyerek, emekli ac birakilmasin, kadin cinyateleri durdurulsun, millet 2-3 yili cok rahat bekler.

Beklerken de, eger, bakin sunu yaptik, bu kadar tasarruf sagladik aciklamalari yapilsin.

TUIK gibi kurumlarin vatan hainligi durdurulsun.

Bunlar yapildiginda umut olacaktir, beklenti olacaktir.

Saniyorum en onemli olan da bu.
    Ne diyordu üst düzey birisi; seçmen öğrenim düzeyi arttıkça oy oranımız düşüyor, o yüzden eğitim sistemini yerle yeksan ettiler, ki gelecek nesli garantiye alalım.

Geçenlerde bir bakanın müşavirinin lise mezunu ortaya çıktı, adam daire başkanı, apar topar emekliliğini istemiş...dedikodu tabi fazla da doğrulayamadık.

Bu enflasyona, bu talana, soyguna, bu adam kayırmacılığa, bu çarşaf çarşaf mülakata gireceklerin hizasında torpilli olduğu adamların yazdığı excel listelerinin deşifre olmasına rağmen hala bu oyu alabiliyorlarsa 'bunnar' iyice bu meseleleri baştan sonra yine yeniden düşünmek lazım.

Neredeyse 2 yıl öncesinde yazdık, seçimlere bir kaç ay kala asgari ücrete, emekli kitlesindeki en alt tabana görece yüksek zam yapıp oy verme davranışlarını etkileyecekler dedim, arasam gönderi geçmişimden bulurum, aynısını yaptılar işte.

Sefasını sürmek bunnara, cefasını çekmek normallere kalacak, seçim döneminin çoğu mücadeleyle yoklukla kemer sıkmakla geçecek...sonra diyecekler ki gördünüz mü, bizim zamanımızda bolluk bereket vardı, geldiler ekonomiyi mahvettiler.

Kasaba kurnazı, şark kurnazı bunlar.

Bakın Mete Yarar, Hakan Bayrakçı her akşamki gibi Ahmet Hakanın programında yerlerini aldılar, her akşam en az 1000-2000 dolar alsalar...aylık 20-30 bin dolar...Mete Yarar o parayı emekli ikramiyesi olarak bile almamıştır. Nerden 1000-2000 dolar diyorum, bu TV programlarında biz para almıyoruz diyenlerin minimum otel, yol, yemek, uçak harçlığı 1000 dolar falanmış. Enflasyon %100 olsa ne olmasa ne, aylık 30 bin dolar alan adama...

Arkadaş emekli olunca Fethiye'ye yerleşti, dedim nasıl hayat Fethiye'de, abi dedi, her yer Ukrayna Rusya plakası, Türk yok burada dedi. Dedim savaş halindeler orda kavga mavga etmiyorlar mı dedim, yooo dedi, zengin adam kavga eder mi, savaş çıkınca zenginler yükte hafif pahada ağır varlıklarıyla arabalarına binmişler gelmişler, bi yat limanı vardı boştu şimdi Ukrayna Rus yatları full bi kısmı da orada yatında takılıyor dedi.

Şu an evi kiraya versem 15-20 bin TL, ara ara düşünüyoruz hanımla, ulan evi kiraya versek de memlekette de evleri var 3500 TL kirada, oraya mı dönsek, nerden baksan 12-15 bin TL ekstra gelirimiz olacak diye söyledi, çocukları tıpta okuyor o aradaki farkı da çocuğa maaş gibi direk bağlarız gibi düşünmüşler. Her şey çok pahalıymış, dışarıda yemek yemek lüks oldu, gelen öğretmen, polis, memur ilk iş dilekçe yazıyormuş alın beni buradan diye..

Hülasa...vatanı sevmek fakirlerin tekelindedir.

Tersten ifade edersek, fakir vatanını niye sever, başka çaresi yoktur da onun için. (Vizonteleye atıf)

Sol-sağ diye ortadan tepeden dikey bölmeyeceksiniz bu milleti, yandan yatay böleceksiniz, zenginler-fakirler. Evet AVM ler full, oteller full, sıfır araba kuyrukları full, çünkü 85 milyonluk ülkenin %10 luk zengin kısmı 8,5 milyon kişi, bu 8.5 milyon kişi ne AVM ye sığar, ne otele, ne de sıfır araba yeter bunlara.

Geldik gidiyoruz, parayı bulmak lazım, paran yoksa adam değilsin bu ülkede....hakikat bu maalesef, siyaset böyle çünkü aslında halk böyle..

Cevap yazamayabilirim Sn Tınaz mazur görün...saygılar..

Sayfa 449/1009 İlkİlk ... 349399439447448449450451459499549949 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •