Sayfa 252/709 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352 ... SonSon
Arama sonucu : 5666 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1,95 cent 0,236 fibo seviyesi ile tam destek noktaslarındayız.

Olası kur artışı aşağı yönlü kırılım olacak mı ? 1 cent ihtimali var mı ?

Elimde nakit var , yeni poziyona girme şartım 3,80 cente başlayan bitişi daha belli olmayan ,aşağı yönlü kısa vade trend çizgisinin kırılımı .

Daha evvel 4,98 cent den başlayan 1,95 cent de biten düşen trendin kırılımı gerçekleşince (1,95 cent) , nerelere gittiğini gördük (3,77 cente kadar ) .

Sevgilerimle

2.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku

Elimde nakit var , yeni poziyona girme şartım 3,80 cente başlayan bitişi daha belli olmayan ,aşağı yönlü kısa vade trend çizgisinin kırılımı .

Daha evvel 4,98 cent den başlayan 1,95 cent de biten düşen trendin kırılımı gerçekleşince (1,95 cent) , nerelere gittiğini gördük (3,77 cente kadar ) .

Sevgilerimle
    1 cent olsa desek 20 tl ye düşer, fk olur 2.75 bize paralı bir spec lazım götürecek,

Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    1 cent olsa desek 20 tl ye düşer, fk olur 2.75 bize paralı bir spec lazım götürecek,
    Kur hiç gitmeyecek o zaman

TL olarak oraya düşmesi temel olarak imkansız .. Tabi 2008 yılında ben ne hisseleri hangi fiyatlarda görmüştüm o da ayrı konu.

Sevgilerimle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    Piyasa Gündem ✰
    @PiyasaTurkiye
    ·45d
    ��#DEVA Yüksek potent üretim binası tamamlanıp üretim faaliyetine başladı.
    https://twitter.com/search?q=Piyasa%...rc=typed_query

5.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Piyasa Gündem âÅ“°
    @PiyasaTurkiye
    ·45d
    Şirket yine %1,7 kapasite artacak demiş�� Aman heyecan yapmayın, fazla beklentiye girmeyin diyorlar. Gerçi hiç kap atmayabilirlerdi de��
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Piyasa Gündem âÅ“°
    @PiyasaTurkiye
    ·45d
    hayırlı olsun.. firma yine; yatırımcı algısında, firma tarafından yapılan işi minimize etmek için elinden geleni yapmaya devam ediyor (benim kanaatim böyle).. kutu (miktasal) olarak %1.7 olan kapasite etkisinin parasal olarak potansiyeline dair bilgi vermiyor.. bunu maksatsız bir eylem olarak görmüyorum. tabi ki bu tesisi kısa zamanda tam kapasiteye getirmek mümkün değil (3 vardiyada 6 milyon kutu üzeri eder).. ancak, tesisler inşa edilirken on yıllar boyunca, %10luk falan kapasite ile çalışacak şekilde planlanmazlar.. aşırı atıl kapasite ile tesis planlanması yapılmaz...bir güvenlik marjı bırakılır ama bu yüksek bir oran olmaz.. böyle bir yatırım anlayışı feasible/tantable değildir. tesis tek vardiyada 2 milyondna fazla kutu üretecek diyor (3 vardiya 6 milyon kutu).. hadi diyelim, tek vardiya kalsın.. üretilecek ilaca deva portföyündne bir örnek:

https://www.ilacrehberi.com/v/riveli...t-kapsul-f8a8/

15-20 kutusu ile C segmentinde yeni bir otomobil alınacak ürünlerden söz ediyoruz..

solid onkoloji (hedef yönelik kanser tedavileri, akıllı ilaçlar) yeni jenerasyon ürünlerdir. firmanın, ar-ge çalışmasında ileri derecede derinleştiği ürün gruplarındandır.. geçen yıl bu sayfalarda, ordan-burdan, tamamı halka açık kaynaklardan, derlediğimiz ve üzerinde çalıştıkları moleküllerin pazar potansiyeli hk bilgi vermiştik. nerede ise tamamı bu segment ürünlerdir.

tek vardiyada 2 milyon üstü kapasite ve kutu başı raf fiyatı 36.000 TLye ulaşan ilaçlar.. hayırlı olsun..

tekrar edelim, bu kapasite tabi ki hemen bir kaç ayda dolmaz.. 1 yılda da dolması mümkün olmaz.. ama hedefin ne olduğunu anlamıza yardımcı olur..

bu yatırımla beraber alınan teşvik belgesi ve anons edilen yatırım içinde hayvan sağlığı tesisi ve biyoteknoloj tesisi de var..

bilgime göre biyoteknoloji tesisi de tamamlandı..

Deva, bistte son 5 yılda en çok yatırım teşviği alan firmalardan biridir.

https://www.ekonomim.com/finans/habe...-haberi-671883

(dikkat: rakamlara enflasyon etkisi eklendiğinde bugünün parası ile 3-4 katını düşünmek gereklidir)

cirosuna rölatif bir endekslema yapsak (cesamitine orantılasak); deva için; muhtemelen, yatırım/ciro endeksi ilk sıralarda olur..

ar-ge yatırımları da ayrı fasıldır.

tahmin ederim; makina yatırımında firma oldukça olgunlaştı (doyum seviyesine yakın olabilir).. ar-ge ise hiç durmayan bir yeni ürün geliştirme makinası olarak kalmaya devam edecek.. beklentim hiç de mütevazi değil.. eski yazılarımda yazmıştım..

şimdi bu fabrika yatırımları (akıllı ilaç onkoloji, biyoteknoloji ve hayvan sağlığı) ar-geden çıkacak yeni ürünlerle desteklencek.. iş kurgusunun özeti budur.

bist fiyatlamasını da adil seviyeden tabi ki bekliyor olacağım.. "bu hisssenin fiyatı artmaz" şeklinde bir çok hissede zaman zaman olan, "öğrenilmiş çaresizlik" yanılgısında hiç olmadım.. hisse 3-5 arasında defalarca gitti geldi.. 21-35 arasında harekletler yaptı. şimdi 70ten hemen hemen yarı yarıya düşmesi de şirketin adil değerini ve iş performansını yansıtmıyor.. aritmetiği net olan bir şeyi detay yazmaya da hacet yok..

firmaya burdan yazılı olarak, mutlaka resmi bir açılış yapmasını ve en azından bakanı davet etmesini önermiştim. aynı önerimde ısrarcıyım. PR değeri yüksek işler yapıyorsunuz. bunu da cesaretle ve gururla tüm paydaşlara (bakanlıklar, SGK, hekimler, hastalar, eczacılar, depocular, halk) medya aracılığı ile bildirme fırsatını kaçırmayın.. parasız reklam yapmış olacaksınız gayet de etik ve ulvi amaca matuf bir reklam olmuş olacak..

firmanın iş iletişiminde bizler KY olarak hedef kitlede değiliz.. yeri ve zamanı gelince tüm bu fabrika, ar-ge , yeni nesil işleri firmayı sattıklarında potanşiyel alıcılara anlatacaklar.. o zamana kadar şirket, iş hikayesini zenginleştirmeye devam ediyor.. oldukça da olgunlaştı..

hayırlı olsun..

7.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku

Sevgilerimle
    bist100 dışı yatırım fonlarından çıkış nedeni ile artık haziran 2022 fiyatlarındayız
    son bir panik satışı bekliyor olsam da mevcut seviyede zorunda satıcı haricinde bence yeni satıcı biraz zor ..
    perfom edemedi diye buradan satacak olan yatırım fonu satışı
    relatif diplere yakın buradan alayım belki bir miktar alfa yaratır diye düşünen yatırım fonu ile notr olur..
    yeni dönem de borsanın flash hissesi olmaz belki ama buradan relatif kayıp bence çok mümkün değil..,ancak sorun deva özelinde değil bist genelinde,yeni para girişine ihtiyaç var bunu da ancak yabancı yatırımcı sağlayabilir (onlar da bence kurda daha iyi bir nokta bekliyor,bu olursa domino etkisi ile deva da faydalanır,)

8. 5.04.2023 Çar 11:44
    onkoloji fabrikası
    Gulseren Mahmutoglu <gmahmutoglu@deva.com.tr>
    Gülseren hanım merhaba,

Yapımı tamamlanan onkoloji fabrikasının onayları tamamlanıp üretime başladı mı başlamadı ise ne zaman açılacağı tahmin edilmektedir.

İyi çalışmalar.

dün kendilerine sabah 11 de bu maili atmıştım maile geri dönmediler akşam kap attılar muhtemelen kap atmayı unutmuşlardı benim maili görünce unuttuk deyip kap attılar cimer bilgi edinmeden sağlık bakanlığından izinin hangi tarihte verildiği ile ilgili bilgi edinmeye çalışacağım izinin hangi tarihte verildi merak ediyorum. Bu kapta da gördük ki huylu huyundan geçmiyor kapı atmak zorunda oldukları için değersizleştirmeye çalışmışlar kutu bazında tek vardiyada % 1,7 katkı yapacak diyor onkoloji ürünleri kutu bazında % 1 lik satış ciro bazında % 15 etki yapıyor tek vardiyada bu kapasitenin ciroya etkisi % 25,5 olur. 3 vardiyada ciroya etkisi % 76,5 olur ciro olarak tesisin rakamsal karşılığı böyle onlar açıklarken kutu bazında vurgulamaya ısrarla devam ediyorlar ilginç.

Sayfa 252/709 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •