Originally Posted by
VADE YOK
Ereğli sayfasında yazmıştım ama kimse oralı olmadı.Bilgili olan birkaç sayfaya yazayımda belki cevaplanır.Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar biraz farklı bi soru olabilir ama aklıma takılan bi konu var aydınlatabilirmisiniz.
Üzerime kayıtlı ev araba ve hisse senetlerini bi şirket kurup orada yönetsem Temettü alırken yatan temettüler net ten mi brüttenmi yatacak.Kurumsal firmalarda kaynağından direkt mi kesinti yapıyolar.Artı eksi leri ne olur.Bireysele göre çok uygun kredi vb. şartları olabiliyor.
Muhasebe gideri dışında ne tür ekstralar çıkacak acaba
Bazı muhasebecilerle görüştüm temettü meselesinin kurumsalda nasıl değerlendirdiğini pek bilmiyorlar. Dediğim gibi garip bi soru gelebilir ama öyle işte kafamda deli sorular.
Konuyu net olarak bilmiyorum ama aklımın erdiği kadarı ile açıklamaya çalışayım.
Bizler 140 bin tl nin üzerinde temettü alırsak yarısı olan 70 bin tl (bu yıl için) üzerinden vergi veriyoruz. Vergi verirken de bürüt temettü ile net temettü arasındaki farkı vergiden düşersin. Ama bu vergilendirme esnasında kira geliri gibi diğer gelirleri de birleştirmen gerekiyor. (Bu sıkıntılı bir iş olduğu için ben temettü almamaya gayret ediyorum)
Sen söyleyince bende kendim için merak ettim.
Şirket olursan elde ettiğin gelirlerden kurumlar vergisini ödemek durumunda kalırsın. Tabi gider göstererek bunu azaltabilirsin. Şirket harcamalarında arabaya aldığın benzini bile düşebilirsin.
Sonuç olarak haklı bir düşünce içindesin. Salak gibi gereksiz yere vergi ödüyoruz.
Bu konuya detaylı bir açıklama yapacak arkadaş olabilir ya da bir örnek bulursak çok iyi olur. Konu netleşir.
Bol kazançla diliyorum.
AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....
Yer İmleri