Sayfa 1006/1312 İlkİlk ... 650690695699610041005100610071008101610561106 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,041 - 8,048 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Daha önce kiracı yüzünden iki kez ev sattım.Kötü niyetli kiracı ile uğraşmak ne demek en iyi bilen insanlardanımdır.Bu evleri de kiraya vermek amacı ile almadım.Bunların hikayesi uzun ,ama forumu özel işlerimle meşgul etmiyeyim.Bir konuda hemfikirim kiracı yerine boş tutmak aslında daha mantıklı.
    heh işte tahahütname alsaydınız o evleri satmak zorunda kalmazdınız. ben niye kiracı yüzünden malımı satmak zorunda kalıyorum arkadaş bu hangi ahlaka, örfe, yasaya uygun? (sorum size değil) istenmediğiniz yerde durmazsınız biraz gururu olan birisi anlaşamadığı birinin evinde oturmaz zaten.

Kendi yaşadıklarım inandırıcı gelmiyebilir.Genelde forumda yazdıklarıma güvenirler ama gene de güvenmiyenler olabilir.Burda başka örneklerden alıntılar yaptım,bu işler kötüye gidiyor.Giderek çözümsüz bir hale geliyor,barınma krizi çok ciddi bir sorun,mevcut yönetim de çözülsün diye uğraşmıyor,aksine aldıkları kararlarla sorunu içinden çıkılmaz hale getiriyorlar.

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    heh işte tahahütname alsaydınız o evleri satmak zorunda kalmazdınız. ben niye kiracı yüzünden malımı satmak zorunda kalıyorum arkadaş bu hangi ahlaka, örfe, yasaya uygun? (sorum size değil) istenmediğiniz yerde durmazsınız biraz gururu olan birisi anlaşamadığı birinin evinde oturmaz zaten.
    Tekraren yazıyorum ,o iş legal değil,o açıdan sakıncaları olabilir.Karşı tarafın yapabileceklerine örnekler verdim.Hoşunuza gitmedi.Misal o gün taahhütnameyi alırken sizin konuşmalarınızı kayda aldı.O taahhütnamenin tarihi sözleşmeden önce diye ispatladı.Bana bir ton laf ettiniz,o adama ne yapacaksınız dövecekmisiniz,ya adam farklı biri çıkarsa sizi döverse ne olacak.Neyse dediğim gibi bence genç bir forumdaşsınız,burası türkiye dikkatli olmak lazım.

Yanlış anlaşılmasın burada sistemi savunmuyorum.Mevcut uygulama çok yanlış.Kiracının eve 12 yıl ortak olması ne demek.Böyle saçmalık olur mu.Yüzde 25 üstü zam yapamazsın en demek.E sen benim emlak vergime ,gelir vergime yüzde 25 yapmıyorsun,onu da yüzde 25 yap.Adil olan ne hukuki olan ne bunlar farklı şeyler.Bir şey adil olmayabilir ama hukukidir.Bunları bilmeden aksiyon alınırsa olmadık işler olur.Ev sahibi kiracı ilişkilerinde mevcut hukuki uygulama kesinlikle adil değil,hukuk kiracıyı koruyor mal sahibini eziyor.Biri sarhoş araba kullansın gelsin benim evladımı ezsin bence bu adamı idam etmek lazım,ama hukuk etmiyor adam 10 15 yıl yatıyor çıkıyor.Adil mi değil,hukuki mi maalesef hukuki.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Tekraren yazıyorum ,o iş legal değil,o açıdan sakıncaları olabilir.Karşı tarafın yapabileceklerine örnekler verdim.Hoşunuza gitmedi.Misal o gün taahhütnameyi alırken sizin konuşmalarınızı kayda aldı.O taahhütnamenin tarihi sözleşmeden önce diye ispatladı.Bana bir ton laf ettiniz,o adama ne yapacaksınız dövecekmisiniz,ya adam farklı biri çıkarsa sizi döverse ne olacak.Neyse dediğim gibi bence genç bir forumdaşsınız,burası türkiye dikkatli olmak lazım.
    tüm bunlara gerek yokki adam imzaya itiraz ediyor 1.5 yıl sürüyor dava

7. Sn hkm nin yazdıkları konusundaki samimiyetine inanıyorum. Yıllardır kirada oturdum ilk defa kendi evime 18 ay önce çıktım ama benimki bir tercihti. Hani dünyayı gezip, kirada yaşarım diyenler var ya işte ben bunu hayalde değil bizzat uygulayan kişiydim.

Ve ben öyle bir kiracıydım ki, evin içini kendi cebimden restore eder, tüfe oranı neyse o oranın bile çok üzerinde oranla mal sahibiyle konuşmadan kendim otomatik zam yapardım. Oturduğum her mülkün sahibi ben evden çıkmayayım diye neredeyse bana yalvarıyorlardı. Ben daha çok birikimlerimi finansal piyasalarda değerlendiriyordum. O dönemler kiracı olmanın kral olduğu dönemlerdi. Hatta bazı lüks siteleri vardı ki ev sahipleri "aman aidatını bari ödesin yeter ki kiracım çıkmasın" dönemleriydi. Çünkü arz inanılmaz boldu. Ama bunlar 2 yıl önceydi.
    Ve burada her şeyi unutun konutlarda barınma krizi olacak, kirada kalayım parayı finansal piyasalarda değerlendireyim dönemi an itibariyle bitti bunu ben bile artık yapamam dediğimde şimdi herkes daha iyi anlamaya başladı.

Ben portföyümdeki konutları ilk günden beri kiraya vermiyorum, içinde mobilyaları var ve ambalajlarını bile sökmedim. ama bu yaz belki airbnb yapabilirim çünkü aile çevrem tarafından inanılmaz bir baskı var boş tutma konusunda ben de bari turistlere airbnb yaparım diye düşünüyorum ama insanlarla uğraşamam en az aylık olacak şekilde kiraya veririm diye düşünüyorum turistlere. en fazla da 6 aylık.
    Aksi takdirde İstanbul vb yerlerdeki gibi uzun sürekli kiralık ev verme dönemi bence bitmiştir. Zaten hiperenflasyonda siz ne yaparsanız yapın 3-4 yıl sonra o kira parasıyla marketten zor çıkarsınız.

İlla ki pasif gelir olsun diyorsanız yazlık evler gibi yerlerde şans denenebilir. Bence evi boş tutmak çok daha mantıklı. Banka kasasında altın koyarken kira geliri mi alıyorsunuz? hatta bankaya kasa kirası ödüyorsunuz üzerine. Ben biraz o şekilde düşünüyorum hem böylece konut yatırımını daha likit hale getirmiş oluyorum çünkü olur da gelecekte rüzgar tersine döndüğünde yada likite ihtiyaç duyduğunuzda evin içinde kiracı varken o evi satmak inanılmaz zor. Kiracı yıllarca emlakçıya göstermediği bile olabiliyor

-------------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Son düzenleme : vivatrader; 10-04-2023 saat: 11:40.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bunlarla uğraşacağına temettü hisselerinden sepet yapsaydı şimdi hala keyfine bakıyordu vatandaş belki de...

ytd

15 yıllık temettü yatırımcısı olan biri olarak eğer bu ekonomi yönetimi bu seçimde değişmezse temettü yatırımcılığımı sonlandırıyorum.

---------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 1006/1312 İlkİlk ... 650690695699610041005100610071008101610561106 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •