Sayfa 144/1003 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244644 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

konuyu tam hatirlamiyorum acaba konu hangi fon idi...

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Servetbey, geçen çok geride kalmıştı fark ettiğimde gönderiniz, şu bahsettiğiniz fon nasıl işliyor, incelediniz mi hangi kuru fiyatlıyor, makası nasıl fiyatlıyor.

Borsadaki bir miktar parayı boşta kalınca USDTRF ile değerlendiriyordum, temelli kademe mademe kalmadı, 4 lot 6 lotla kademe yapıyorlar, evet grafik çiziyor sanki artmış gibi, ama satmaya kalkınca asıl alış kademesi çok aşağıda, ben de bu tek çubukluk iğneler grafikte ne arıyor diyordum. Pasife satış yazınca da hemen iki-üç-beş kademe tahtayı aşağıya çekiyorlar, orayı da hallettiler yani..

Saygılar
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

iscilik maliyetleri, dukkan kirasi, vergiler, lokanta sahibinin bol para hirsi

hepsini topla dostum cevap o

Alıntı Originally Posted by Varyemez Amca Yazıyı Oku
    Dün Taipei'de ayıptır söylemesi 10oz (285g) Angus Beef Sirloin Steak yedim. Çorbası, salatası, meşrubatı, dondurması fiyata dahil toplam 350TWD (220TL) verdim (bahşiş kültürü de yok). Sonra İstanbul Maltepe'deki mahalle kebabpçımıza baktım Yemeksepeti'nden ,180g biftek 220TL , yani 285g'ı 350TL ediyor ve daha yanına çorba, ayran, salata falan eklersen*500TL... bahşişle en az 530-550TL bırakacaksın yani...

Eskiden gurbetçilere veya turistlere Türkiye'de yeme-içme gayet ucuz gelirdi, burada makarnaya vereceğimin yarı fiyatına kebapları gömerdim. Şimdi Türkiye'de özellikle etli yemekler 2 katı pahalıya geliyor... Kişi başı milli gelir Tayvan'ın 4'te biri, yeme içme fiyatları ise olmuş iki katı. Ne saçma iştir bu.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Hande kazanova , Nisan dan sonra amerikan borsasi göçük dedi 😀

4.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    konuyu tam hatirlamiyorum acaba konu hangi fon idi...
    Doviz mevduat dan veya usdtr den daha verimli olan tasidiginiz doviz fonlarini soruyor sn. Achiles. Forumu surekli okudugum icin konuya hakimim

GPC , GAS . GPL , NBZ , ODS gibi fonlar. Bazilari dolar ile islem goruyorlar , bazilari hem tl hem dolar ile.

Euro tarafinda ise ; OLA , MJL , EUZ gibi fonlar mevcut. Hem euro hem tl ile islem goren cesitleri mevcut.

Bir ornek vereyim NBZ fonu hem dolar ile alinip - satiliyor , hem tl ile. Ama dolar ile islem gorenin hesaplamasi farkli yapiliyor. Tefas da yazan hesaplanan degerler NBZ fonunun TL bazli performansini gosteriyor.

NBZ fonunun dolar bazli performansini gormek icin Kap dan performans sunum raporunu incelemeniz gerekli.

Belki TL bazli performansini dolar bazli performansa ceviren bir formul vardir ama benim matematigim yetmez

5.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Doviz mevduat dan veya usdtr den daha verimli olan tasidiginiz doviz fonlarini soruyor sn. Achiles. Forumu surekli okudugum icin konuya hakimim

GPC , GAS . GPL , NBZ , ODS gibi fonlar. Bazilari dolar ile islem goruyorlar , bazilari hem tl hem dolar ile.

Euro tarafinda ise ; OLA , MJL , EUZ gibi fonlar mevcut. Hem euro hem tl ile islem goren cesitleri mevcut.

Bir ornek vereyim NBZ fonu hem dolar ile alinip - satiliyor , hem tl ile. Ama dolar ile islem gorenin hesaplamasi farkli yapiliyor. Tefas da yazan hesaplanan degerler NBZ fonunun TL bazli performansini gosteriyor.

NBZ fonunun dolar bazli performansini gormek icin Kap dan performans sunum raporunu incelemeniz gerekli.

Belki TL bazli performansini dolar bazli performansa ceviren bir formul vardir ama benim matematigim yetmez
    Sn Servetbey, Sn Blackmirror,

Teşekkür ederim, topiğin sabit müşterisi olmadığım için yine geç fark ettim.

Korkarım, artık her şeyi inine dibine kadar inceleyecek enerjiyi kendimde bulamıyorum o kadar çok şey var ki, belki hazır bir çalışma, fikir, hap halinde hazır vardır diye sordum.

Bi fırsatta bakarım, MB dolar kuru alış satış ortalamasıyla rasyo yapıp bakmak lazım datası varsa, çekmek lazım.

Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal