Sayfa 104/207 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204 ... SonSon
Arama sonucu : 1651 madde; 825 - 832 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1.  Alıntı Originally Posted by VADE YOK Yazıyı Oku
    Ereğli sayfasında yazmıştım ama kimse oralı olmadı.Bilgili olan birkaç sayfaya yazayımda belki cevaplanır.Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar biraz farklı bi soru olabilir ama aklıma takılan bi konu var aydınlatabilirmisiniz.
    Üzerime kayıtlı ev araba ve hisse senetlerini bi şirket kurup orada yönetsem Temettü alırken yatan temettüler net ten mi brüttenmi yatacak.Kurumsal firmalarda kaynağından direkt mi kesinti yapıyolar.Artı eksi leri ne olur.Bireysele göre çok uygun kredi vb. şartları olabiliyor.
    Muhasebe gideri dışında ne tür ekstralar çıkacak acaba
    Bazı muhasebecilerle görüştüm temettü meselesinin kurumsalda nasıl değerlendirdiğini pek bilmiyorlar. Dediğim gibi garip bi soru gelebilir ama öyle işte kafamda deli sorular.
    Konuyu net olarak bilmiyorum ama aklımın erdiği kadarı ile açıklamaya çalışayım.

Bizler 140 bin tl nin üzerinde temettü alırsak yarısı olan 70 bin tl (bu yıl için) üzerinden vergi veriyoruz. Vergi verirken de bürüt temettü ile net temettü arasındaki farkı vergiden düşersin. Ama bu vergilendirme esnasında kira geliri gibi diğer gelirleri de birleştirmen gerekiyor. (Bu sıkıntılı bir iş olduğu için ben temettü almamaya gayret ediyorum)

Sen söyleyince bende kendim için merak ettim.
    Şirket olursan elde ettiğin gelirlerden kurumlar vergisini ödemek durumunda kalırsın. Tabi gider göstererek bunu azaltabilirsin. Şirket harcamalarında arabaya aldığın benzini bile düşebilirsin.

Sonuç olarak haklı bir düşünce içindesin. Salak gibi gereksiz yere vergi ödüyoruz.
    Bu konuya detaylı bir açıklama yapacak arkadaş olabilir ya da bir örnek bulursak çok iyi olur. Konu netleşir.
    Bol kazançla diliyorum.
    AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....

2.  Alıntı Originally Posted by Laozi Yazıyı Oku
    Sabancı ailesinin mevcut kuşağını savunmaya hiç niyetim yok. Aşikar ki pek çok hata yapan üyeleri var.

Bununla beraber halihazırda Sabancı ailesinin etkisi ilsa da Sabancı Holding' in Sabancı ailesinden büyük olduğunu düşünüyorum. Sabancı ailesinin yönetimi ellerinde bulunduranlarına belki bir övgü olarak her şeye karşın holdingde liyakat ve profesyonelliğe önem veriyorlar.

Şahsi düşüncem olarak memleketin üretiminde bu kadar söz sahibi olan bir kurumun zaten aklı başında olmayan kişilere devredilemeyeceğidir.

Yani Sahol' ü kendi adıma Sabancı ailesinin çöplüğü yerine (etkileri halihazırda az olmasa da),memlekete değer katan bir kurum olarak görüyorum ve bu kadarını da hakettiklerini düşünüyorum... Sabancı ailesinin idealist üyelerini bu kusurlardan hariç tutarım ve diğer üyelerinin de bu memleketin aydınlık geleceğine saygıli olmalarını dilerim...
    Sn.Laozi,

Sabanci ailesinin uyelerinin hatalarini bulmak, konusmak, yargilamak la bizim hic isimiz olmaz.
    Bizim dedigimiz, kucuk ortagina hicbir donemde, hicbir deger vermedi bunlar, yonetim mi, aile uyeleri mi onemli degil.

Dedigimiz, bunlar gecmiste de boyleydi.

O nedenle 1984 ten beri islem yaptigim borsada asla Sabanci hissesi almadim, almam.

KORDS 3.TL.ken de almadim. Hic te pisman olmadim cunku, bu gunku degere varmasi o kadar uzun surdu ki, uzulmeye degmez.

Bizlerin onceligi, sinirli sermayemiz ile daha cok para kazanmak olmali.

Sabanci ailesini konusmakla bizim ne kar'imiz olacak ki.

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sn.Laozi,

Sabanci ailesinin uyelerinin hatalarini bulmak, konusmak, yargilamak la bizim hic isimiz olmaz.
    Bizim dedigimiz, kucuk ortagina hicbir donemde, hicbir deger vermedi bunlar, yonetim mi, aile uyeleri mi onemli degil.

O nedenle 1984 ten beri islem yaptigim borsada asla Sabanci hissesi almadim, almam.

KORDS 3.TL.ken de almadim. Hic te pisman olmadim cunku, bu gunku degere varmasi o kadar uzun surdu ki, uzulmeye degmez.

Sn. Tinaz, yazdıklarınızın benzerini daha önce ben de yazmıştım. Sahol yönetimi ve Sabancı ailesinin bazı üyelerinin ortak tavrı ne yazık ki belirttiğiniz üzere hisse fiyatları üzerinde baskı yapıyor. Bu konuda hem fikiriz.

Bunun yanında Sahol almak veya almamayı tercih etmek ayrı konu. Malum bir hissenin karakterini bilirseniz ve o karakter genel olarak tutarlı ise, o hisse yükselse de düşse de para kazanabilirsiniz.

Kendi adıma kimseye yatırım tavsiyesi veremem, bu kinu beni aşar. Bununla birlikte itiraf etmeliyim ki Sahol bana makul kazandırdı ve daha da kazandıracağını umuyorum. Tabii ki alıp almamak herkesin kendi tercihi...Sahol özelinde konuşmak gerekirse en beğendiğim tarafı kafamı meşgul etmemesi. Uğraşırsam kazandırıyor ama mesela bir ay hiç borsa ile ilgilenmesem de gözüm arkada kalmıyor🙂 Tabii tahmin edileceği üzere uzun vadeci ve hırslara ihtiyacı kalmamış yatirımcı tipiyim ben. Daha önce de al satçı ve kisa vadeci arkadaslara bu hissenin uygun olmadigini düsündüğümü ifade etmiştim. Kendi adıma bir misyonum da yabancının bu borsada etkisizleşmesi icin uzerime düseni yapmaktir. Karinca kararinca tabii🙂

Sabancı ailesinin bazı üyelerinin yaptıklarını siz yazmiş olduğunuz için ben de o konuda yazmıştım aksi halde tabii ki benim de Sabancı ailesini konuşmakta bir karım yok.

Size ve bütün arkadaşlara güzel günler dilerim.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sn.Laozi,

Ne garip almadigin satmadigin bir hissenin forumunda yazı dizelemek
    Üzerine vazife olmayan ise burnunu sokmak gibi.
    Nedir derdin ben haklıyım güdü sunu tatmin etmek mi
    Tamam o zaman sen haklısın şimdi mutlu olabilirsin. Git başka yerlerde yaz. Senin yazdıklarını bu hissenin 5-10 yıllık dolar grafiğine bakan birisi de görür engin ve derin olmayan bilgilerine hiç ihtiyaç yok. Varsa kimsenin bilmediği bir iki kelam yazarsın yoksa susmak ta bir erdemdir

G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Biraz akıllı olsaydık soğan alır atardık. Geçen yıl 150 kuruş olan soğan 30 tl ye çıktı. 30 ü kırarsa 100 olacakmış.
    Hadi soğanı kaçırdık başkabirşey bulalım. Saman ya da tezek biriktirmek akıllıca olacak görünüyor. sahol den güzel tezek olmaz
    Son düzenleme : arpaci55; 11-04-2023 saat: 11:26.
    AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....

6. Belediye binası asansörü gibi fiyat 37-46 arası gidip geliyor. Birazda 46 üzerine atıp 46-56 arası bizleri kıyma yap ona da razıyım.

7. f/k su 1 e düştü daha debeleniyor.
    ÇöpSA idi artık tezekSA oldu.
    Hayırlı olsun.
    Sabır sabır Elbet birgün altınSA olacak….

8. 1 değil yaklaşık 2.
    Gerçekten aklım almıyor ama. Bir dükkan düşünün yıllık geliri 500k adam diyor ki gel sana dükkanı 2 yıllık karına satayım. Yatırıyorsun parayı 2 senede amorti ediyorsun. Muhteşem değil mi

Alıntı Originally Posted by arpaci55 Yazıyı Oku
    f/k su 1 e düştü daha debeleniyor.
    ÇöpSA idi artık tezekSA oldu.
    Hayırlı olsun.
    Sabır sabır Elbet birgün altınSA olacak….

Sayfa 104/207 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •