Sayfa 814/853 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,505 - 6,512 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Desidero74: " Biraz karışık görünür olsa da durumu bilenler için anlaşılır ."

Kestirmeden yazmaya kalkarsan tabi karışık görünür.

.
    Şöyle açıklayayım , bir yazı da 60 larin işçi partisi nin o zemanın , bu arada zeman demem Münir Nurettin e atıftır, gecekondu işçi kesimlerinden oy alamayıp gidip Nişantaşı cemaatinden oy almasından bahsedilmişti .
    Nişantaşı ni bildiğine göre Nişantaşı Sabetaylarin Pangaltı ve Şişli daha çok Ermeni yurttaşlarımızın ikamet ettiği bolgelerdi şimdi daha kozmopolit bugünkü işçi partisi başkan yardımcısı Barış Atay kendi tiyatrocu olmakla birlikte Mehmet Aslantuğ , irfan değirmenci yi sanıyorum ege sahillerinden bodrum çeşme vb aday göstermiş bir de umur Talu var ki zaten buyukdedesi Sabetaycı .
    Şimdi bu abilerin durumu 60 larda Behice Apla ile az biraz örtüştü veya bayağı örtüştü bu kadar yıl sonra aynı noktada olmak ne ilginç .
    Solcu gerçek işçi abilerim 80 lerin başında , en pahalı gazete olan Cumhuriyet alırdı hergün kıt butceleriyle evde bir kase az çorba içip Genco Erkal in Asiye nasıl kurtulur una öğrenci olan bizleri bilet paramızı ödeyerek götürmüşler di şu fedakarlığa bak . Ancak tiyatro herhangi bir indirim hiç yapmazdı Zeliha Berksoy ve Genco Erkal i Beyoğlu'nda ilk oyuna gittiğim zemandan hatırlarım . Edip Akbayram da yanan San tiyatrosunda konser vermişti . Bunlara beni o yıllarda gerçek disk üyesi sağlam eski tüfenk ler götürdü . Bugün ne kadar farklı bir noktadayiz , ilginç Zülfü abi de Ey Özgürlük şarkısını 100 000 dolara Vodafone a verdi .İşçilerde aç kalıp konsere gitmişti veya kisinti yapıp bitmeyen kavga kitabını alıp bedava gençlere dagitmisti.
    Nostalji yaptım çenem düştü . Kaçıyorum.

selimhan01 Guest
    BU ÜLKEDEKİ TARİKATLAR CEMAATLER VE ÇEŞİTLİ SİYONİST VE SABETAYCILAR

evet bu ülkenin gerçekleri ekonomide faizde siyasette milliyetçilikte muhafazakarlık' ta ve seks işlerinde bu yapıların tamamının etkin olduğunu biliyorum anlıyorum ve de kabul ediyorum lakin???

çok fazla anlam verilmiyor mu? bu yapılara bakınız ABD bile bu yapıların Nirvana'sı var... ABD gidin kendinizi Mesih peygamber ilan edin yetmezse seks tarikatı kurun ne devletin umurunda olur nede toplumun ama vergi borcunuz varsa sizi Akdeniz'den 5 filo ile alırlar Reza zarap ve Sezgin Baran Korkmaz bunun en iyi örnekleridir. buradaki sistem oturmuştur ve hesabı sorulur. sistemde saat gibi çalışır. ABD ile kendimizi küçükçe kıyaslayayım, Reza bu devletin çok muhteremleri tarafından ödül aldı liyakatli bir iş adamı imiş Sezgin Baran Korkmaz da bakanların sevgili arkadaşları olmuştu ve ne hikmetse şimdi 2 si ABD ile çalışıyor. dikkat ediniz vergi suçundan dolayı ABD tarafından alındılar ama ABD hukuk sistemi bizimkileri kucağa alarak sevgi gösterisi yaptı bazen zorla bazen de sevgi ile ama itina ile yaptılar bu işi sonuç nedir kim itiraz edebildi edemezlerdi de zaten durum delilli ispatlı....hepsi sus pus oldu ......hadi bunu hükümet konuşamıyor anlıyorum su ç üstü hali de ya muhalefet onlar neden sessiz.....bunlar mı bizi yönetecek....

farklı bir konu bugün iş yerinde bir mevzu oldu konu İnönü'ye geldi tarikatçı bir arkadaş saydırıyor yanlış bilinen deli kadirin sözlerinipek doğrulara girmedim zira yıllarca tecavüze uğrayan zihinlerin fikirlerini elinizdeki yara bandı ile pansuman bile yapamazsınız. tam bunları konuşurken yolun karşısında Furkan vakfının müritleri Alpaslan kuytu'la özgürlük için yürüyorlardı.....güldüm sizin adam hala içerdemi? dedim boynu büküldü garibimin.. siz gene baş örtülü bacılarımla 25 yıl öncede hala özgürlük için yürüyordunuz ilginç halbuki fikirleriniz iktidarda ama siz gene sokakta adalet arıyorsunuz......... Kişi yaptığını görmeden ölmüyormuş derler ne garip...... bana hitaben adalet yok diye söylendi..

İnsan değişiyor değişmeyen tek şey değişim derler ya doğruymuş
    90lı yıllarda yakın bir arkadaşımla fanatik derecede İslamcı idik bize göre ülkedeki tüm suçların nedeni Atatürk, İnönü ve onların devamı olan devlet anlayışı idi.. arkadaşım islami ticaret yaparak çok zengin oldu, kendine en pahalısından arabalar evler ve bir sürü varlık edindi ama onu en çok metresleri nedeniyle onu kıskandım ve ben ise biraz Kemalist Ulusalcı-sosyal demokrat oldum... dedim ya insan yaptığını görmeden ölmüyormuş.....

3. Sayın Alicemal;

Turkiye işçi partisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlginç isimler bu partiden milletvekili adayı oldu.İlk bakışta samimi bir parti gibi görünüyor tabi günümüz şartlarında ne kadar samimi olunabilecekse.Sizin bakış açınızı öğrenmek isterim.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by dealer35 Yazıyı Oku
    Sayın Alicemal;

Turkiye işçi partisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlginç isimler bu partiden milletvekili adayı oldu.İlk bakışta samimi bir parti gibi görünüyor tabi günümüz şartlarında ne kadar samimi olunabilecekse.Sizin bakış açınızı öğrenmek isterim.

Geçmişte TİP'i araştırmıştım. Detay hatırlamıyorum ama oy vermemeye karar vermiştim. Neden o kararı aldığımı hatırlamıyorum. O sebeple sen sorunca oturdum tekrar araştırdım.

Erkan Baş'ı saatlerce araştırdım. Biyografisini okudum, bir kaç videosunu seyrettim. Yabancı ülke bağlantısını bulmaya çalıştım. Tipinden ve geçmiş yaptıklarından bir yerlere varmaya çalıştım. Konuşma tarzı ve fikirlerinden kapasitesini anlamaya çalıştım. Radikal bir şey bulamadım.

Şüpheli şeyler ise var. abd nin Türkiyeyi bölmek için kurdurduğu ve desteklediği hadep'le sıkı fıkı olması, Kürt'ler konusunda abd görüşlerine yakın olması, birleştirici gibi görünüp aslında ayrıştırıcı görüş savunması.

Diğer yandanda yine abd nin ülkeyi güçsüz düşürmek için kurdurup desteklediği akp'yi "kesinlikle yargılayacağız" demesi. "yargılayacağız ve bu kesin, bunun geri dönüşü yok" demesi. Yani abd nin aynı amaçla kurduğu iki örgütten biri ile sıkı fıkı, diğeri ile kanlı bıçaklı görüntü veriyor.

Kökeni, gençliği, iş hayatı hakkında kötü bir şey görmedim. İyi bir şeyde görmedim. Bomboş bir adam, hiç üretmemiş beleş yaşamış onu gördüm. Üretmeden hızlı yükselmiş. Sağdan soldan ordan burdan destek almış. İş hayatımda bu tür adamlarla çalıştım, iyi biliyorum. Şimdi özgeçmişini gördüyseniz "yaa şunu yapmış bunu yapmış öğretmenmiş, kitap yazmış filan fıstık" diyeceksiniz. Hayır ne tam öğretmenlik yapmış nede üretici bir kitap yazmıştır. Kitabını okumadım ama adama bakınca ne yazabileceğini tahmin edebiliyorum. Bu tür adamların içinde büyüdüm.

Genç yaşlarda hızla yükselip bir yerlerin başına oturmuş. Bir dahada inmemiş.

Bu yazdıklarımı kötü algılamayın. Diğer siyasilerle karşılaştırınca adam melek kalır çünki soymamış, yalan söylememiş, ülkeyi satmamış, halkı sömürmemiş, başka ülkelere saldırmamış, verdiği emirlerle katil olmamış.

Hali ile, Erkan Baş'ı bizim önde gelen partilerle karşılaştırınca adam melek kalıyor.

Meclise devekuşu koysan, diğerlerinin yanında melek kalır. O sebeple melek derken adamı övmüyorum da. Meclisimizin o kadar rezil ki, taş koysan melek kalır.

Melek olması şimdilik. Güç ele geçince ne olur bilemem. Ama bir kaç saatlik araştırmamdan anladığım kadarı ile şu anki vekillere dönmez. Tipik sosyalist görüntüsü var. hayatım onlarla geçti. Bu adamın ne yapabileceğini, ne yapamayacağını biliyorum.

Şunu kesin söyleyebilirim, meclisdeki her partiden 100 kat daha iyi görünüyor. Ama 100 kat derken büyütmeyin, meclisteki partilerin hepsi cehennemlik. Dediğim gibi meclise taş koysan meclistekilerden 100 kat iyi olur.

Yanlız şunu unutmayalım, görüşlerim benim standartlarımı yansıtıyor. Herkesin standardı farklı. Bataklıkta büyümüş biri için çamur içinde yaşamak onun için iyi hayattır. Kuru zeminde yaşamadan veya gübre yığınında yaşamadan daha iyi ve daha kötüyü bilmez. Benim içinde geçerli. Hırsız mahallesinde doğanın normali odur, ne kadar çok çalarsa o kadar iyi standarttır filan. Kimsenin çalmadığı, herkesin güle oynaya çalıştığı ve aynı oranda eğlendiği bir yerde yaşamadan, o adamın iyi standardı ne kadar çok çalarsan o kadar iyidir dir. Tunus da çölde yaşayan her gün kök ve yılan bulduğunda harikadır. Antalyaya gelip meyve bahçelerinde gezdiğinde Tunus da yaşadığı yerin harika olmadığını düşük standard olduğunu görür. Antalyada yaşayıp önüne gelenle düşüp kalkan, kıstırdığına tecavüz eden lavuk, Tunus da çölde yaşayınca, ahlaki açıdan Antalya da yaşadığının düşük standard olduğunu görür. Bu örnekde yerler konusunda iyi seçici olamadım ama demek istediğim belki anlaşılmıştır. Du yaw, konudan saptım.

Sonuçta adamın karakteri standard sosyalist karakteri yani epey düzgün. Kapasitesi de standard sosyalist kapasitesi yani vasat. Ama meclisle kıyaslayınca çok üstün kalıyor.

En önemlisi yolsuzluklara hesap soracağız diyor. En önemlisi bu.

Geçmiş yazılarımı hatırlayın, "özal yargılanmadı akp geldi. özal dönemi yargılanıp gerçek suçlular cezalandırılsaydı, akp olmazdı" benzeri yazılar bolca yazdım ve TR nin tek sorunu yolsuzluk diye sık sık yazdım. Erkan Baş da ısrarla akp dönemi suçluları yargılanacak diyor. cehape de bu yok. kılıçdaroğlu yargılayacağım dedikçe cehape li başkalarında aynı görüş olmadığı gibi ortakları akp nin kopyası zaten.

TİP yöneticisi ararsa, ona ülke durumu ve nasıl kalkınacağı konusunda görüş ve projelerimi anlatabilirim. Yanlız akıllı biri arasın ki anlatabileceklerimi kavrasın. Akıllıyı nasıl bulacaklar oda ayrı mesele.

Çok fazla inceleyince ilgisiz bir şeyleride fark ettim. Gözleri biraz problemli gibi, saçınında üst kısmı takma gibi görünüyor.

.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    dealer sayesinde iyiki tekrar Erkan Baş'ı araştırmışım. Seçimlere kadar TİP'de aykırı bir şey görmezsem, TİP e oy vereceğim.

Yanlız bu abd'nin kurdurduğu hadep'le sıkı fıkı olması olayını anlamadım. Yine abd nin kurdurduğu, görevi hadeple aynı olan akp için, "akp'yi kesin yargılayacağım" demese, hadep olayını anlayacaktım.

Zamanla anlarım belki.

.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Google, Bing, Firefox gibi yaygın arama motorları(browser) bazen bazı sitelere giriş mümkün olmuyor.
    Aradığınız bazı şeyler internette olduğu halde bu arama motorları size göstermiyorlar. Google, Bing, Firefox gibi çoğu arama motoru abd kontrolundeler. abd çıkarına olmayan önemli bazı bilgileri size göstermiyorlar.

Örneğin az önce bir haber okudum. İran, kendi üretmediği bir füze yakıtı kimyasalını başka ülkelerden almaya çalışıyormuş. O kimyasal Türkiye'de üretiliyormu diye kimyasal ismi ile arama yaptım, hiç bir sonuç çıkmadı.

O zaman epey eskiden indirdiğim tor browser'ı kullanarak arama yaptım ve bazı sonuçlar gördüm.

abd zararına olacak araştırmalar yapıyorsanız ve arama motorunun size gösterdiği sonuçlar konusunda şüpheleriniz varsa, tor browser'ı kullanmanız bir seçenek. Tor'da arama motoru olarak duckduckGo yüklü oluyor. Aslında epey eskiden yüklemiştim tam hatırlamıyorum. Tor browser kontrolsüz olduğundan, bilmediğiniz ve şüpheli sitelere girmemenizi(por no siteleri dahil), banka ve resmi işlemlerinizi Tor'dan yapmamanızı öneririm. Ayrıca ayarlarından(settings) Privacy & security ye girerek en kontrollu olacak şekilde seçimlerinizi yapın. Herşeyi size sorsun, çerezleri(cookie) her seferinde silsin vb.

Buradan indiriliyor.

https://www.torproject.org/download/
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Almanya, mRNA aşısının verdiği kalıcı zararlar yüzünden insanlara ömür boyu maaş bağlamaya başlamış. sputniknews'in haberi burada.

https://sputniknews.com.tr/20230415/...069704493.html

Almanyada yüzbinlerce kişi mRNA aşısının yan etkileri yüzünden müracaat etmiş, 301 kişiye ömür boyu maaş bağlanmış. Diğer mahkemelerde devam ediyormuş.

Diğer bir araştırma Avrupada pandemi sonrası ölümlerde, belirlenemeyen sebeplerle ölenlerin sayısı %30 oranında artmış. mRNA aşısından olduğu söyleniyor.

Covid pandemisi sonrası mRNA aşıları çıktığında herkes bu aşılara hücum etmişti. Ben ise muhalif olmuştum. Aşının doğal değil sentetik olduğunu, dünyada ilk kez denenen aşı olduğunu söylemiş ve aşı olmak zorunda kalırsam sentetik Alman aşısı değil geleneksel aşı olan Çin aşısını olacağımı söylemiştim.

Aşı olma maceramıda anlatmıştım. Millet mRNA aşısında kuyruklardaydı Çin aşısı olan tek kişiydim koca hastahanede. Tabi benim orda olduğum 10 dakika içinde. Birde aşı olmadan önce form doldurtuyorlardı, "ölür, sakat kalırsanız sorumlusu değiliz" anlamına gelen. İnsan sırf o formu görse aşı olmaz demiştim ama millet TV hipnozu etkisinde kuyruktaydı. Birde mRNA aşısı gelişmiş havalı ülke Almanya'nın, diğer aşı ise Almanya nın yanında havası olmayan Çin'in. Buda insanları etkilemiştir muhakkak.

Ayrıca Alman aşısını üretenler Türk densede Türk olayı hikâye. Kadın büyük ihtimalle ibrani kökenli adam Afrika melezi. Zaten ana firmaları pfizer siyonist ibrani firması. Aşıyı içimizdeki ibrani TV ler parlattıda parlattı. Devlet malum. TV, gazete ve internet yayınları ile halkı etkileyip sürü haline soktular ve kendi ağıllarına aldılar. O kadar kolayki medya ile halkı kendi ağıllarına almaları.

İşin ilginç yanı bizdede yan etkilerden zarar görmüş yüz binlerce insan vardır ama devletin umrunda değil. Aşıyı üreten Almanya kabul etmiş aşının zararını, o aşıyı para ile satın alan Türkiye yönetimi halinden memnun. Halkını korumuyor.

Aynısı dizel wolkswagen otomobillerde oldu. Biz Almanya dan wolkswagen otomobilleri ibrani kökenli ferit şahenkin holdingi vasıtası ile ithal ediyoruz. wolkswagen fabrikası sahte verilerle dizel arabaların satmış bunun üzerine amerika devleti 10 milyar dolar ceza kesmişti wolkswagen firmasına. Aynı otomobilleri ithal eden Türkiye ise yine halkını korumamıştı.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
    Gene iş halkın değer yargılarına geliyor... canlının da ölünün de kıymeti yok bu coğrafyada
    Sürü hâlinde yaşamıştır bu coğrafyanın insanı
    O çok sevdikleri Osmanlı'nın son dönemindeki frengi salgının toplumun %50 sini vurduğu pek bilinmez
    Ya tifüs kolera sıtma 1914/1918 yılında 1 Dünya savaşı sırasında cephe gerisinde savaştan daha çoktur kaydedilen insan sayısı

Rahmetli dedem anlatırken dinledim köye ulaşan salgın köyünde %90 insanı öldürüyor bunların arasında annesi ve babası da var ne ailesi kalır ne akrabası

Tüm bu yaşananlar ilahi Kader denir toplumun ileri gelenleri tarafından aslında yaşanan olayları en güzel Ali şeriati açıklar

Derki....
    Camide olup ayakkabılarımı düşünmektense, yolda yürüyüp Allah'ı düşünmeyi tercih ederim. Şimdiki köleler taksitle yaşayıp borçlu ölüyor. Sonradan ilahi adalet diye adaleti göklere çıkardılar ki, yeryüzünde ondan söz edilmesin. Sadece devletin konuşma hakkına sahip olduğu bir memlekette hiçbir söze inanmayın.
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Almanya, mRNA aşısının verdiği kalıcı zararlar yüzünden insanlara ömür boyu maaş bağlamaya başlamış. sputniknews'in haberi burada.

https://sputniknews.com.tr/20230415/...069704493.html

Almanyada yüzbinlerce kişi mRNA aşısının yan etkileri yüzünden müracaat etmiş, 301 kişiye ömür boyu maaş bağlanmış. Diğer mahkemelerde devam ediyormuş.

Diğer bir araştırma Avrupada pandemi sonrası ölümlerde, belirlenemeyen sebeplerle ölenlerin sayısı %30 oranında artmış. mRNA aşısından olduğu söyleniyor.

Covid pandemisi sonrası mRNA aşıları çıktığında herkes bu aşılara hücum etmişti. Ben ise muhalif olmuştum. Aşının doğal değil sentetik olduğunu, dünyada ilk kez denenen aşı olduğunu söylemiş ve aşı olmak zorunda kalırsam sentetik Alman aşısı değil geleneksel aşı olan Çin aşısını olacağımı söylemiştim.

Aşı olma maceramıda anlatmıştım. Millet mRNA aşısında kuyruklardaydı Çin aşısı olan tek kişiydim koca hastahanede. Tabi benim orda olduğum 10 dakika içinde. Birde aşı olmadan önce form doldurtuyorlardı, "ölür, sakat kalırsanız sorumlusu değiliz" anlamına gelen. İnsan sırf o formu görse aşı olmaz demiştim ama millet TV hipnozu etkisinde kuyruktaydı. Birde mRNA aşısı gelişmiş havalı ülke Almanya'nın, diğer aşı ise Almanya nın yanında havası olmayan Çin'in. Buda insanları etkilemiştir muhakkak.

Ayrıca Alman aşısını üretenler Türk densede Türk olayı hikâye. Kadın büyük ihtimalle ibrani kökenli adam Afrika melezi. Zaten ana firmaları pfizer siyonist ibrani firması. Aşıyı içimizdeki ibrani TV ler parlattıda parlattı. Devlet malum. TV, gazete ve internet yayınları ile halkı etkileyip sürü haline soktular ve kendi ağıllarına aldılar. O kadar kolayki medya ile halkı kendi ağıllarına almaları.

İşin ilginç yanı bizdede yan etkilerden zarar görmüş yüz binlerce insan vardır ama devletin umrunda değil. Aşıyı üreten Almanya kabul etmiş aşının zararını, o aşıyı para ile satın alan Türkiye yönetimi halinden memnun. Halkını korumuyor.

Aynısı dizel wolkswagen otomobillerde oldu. Biz Almanya dan wolkswagen otomobilleri ibrani kökenli ferit şahenkin holdingi vasıtası ile ithal ediyoruz. wolkswagen fabrikası sahte verilerle dizel arabaların satmış bunun üzerine amerika devleti 10 milyar dolar ceza kesmişti wolkswagen firmasına. Aynı otomobilleri ithal eden Türkiye ise yine halkını korumamıştı.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 814/853 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •