Originally Posted by
Desidero74
Recaizade Mahmut Ekrem in torununun oğlu olan Çigdem Talu nun kardeşi Umur Talu , Tip ten aday oldu . Sembolik de olsa Tip in geçmişte babamin gençliğinde , Behice Boran ve Çetin Altan larin Nişantaşı'ndan oy almaları durumu tekerrür etti.
Biraz karışık görünür olsa da durumu bilenler için anlaşılır .
Ek not :
Bu durumun Türkiye de yönetici konumdaki zengin sağcıların ve solcuların akşam yemeğinde , özellikle cuma akşamları aynı sofrada toplandıkları durumunu ortaya koyması açısından önemli.
Desidero74: " Biraz karışık görünür olsa da durumu bilenler için anlaşılır ."
Kestirmeden yazmaya kalkarsan tabi karışık görünür.
Nişantaşı deyince oradaki anılarım canlandı. Teşvikiye camisinin olduğu sokak, Tarlabaşı ara sokakları, ahşap Tarikat yuvası, Hacı Hüsrev mahallesi ve Faruk Süren'in holdingi. Hepsi de gençliğimde bir dönem hayatımda yer aldılar. Hepside birbiri ile bağlıydı.
Her neyse, Desidero'nun yazdığını anlamadım ama o yazıyı bahane ederek mehmet ağar ve bin Ali yıldırımı öveyim biraz. TR deki sağ nedir sol nedir onların ağzından dinleyelim.
mehmet ağar üç beş yıl önce mahkemeye çıkarılıp emniyet genel müdürü iken(Yoksa iç işleri bakanı olduğundamıydı?) devlette yaptığı işlerden dolayı mahkemeye çıkarılıp sorguya çekildi. Oradaki açıklamaları TR nin durumunu çok net anlatıyor. Adam hem emniyet genel müdürüydü, hemde bakan dı ve devlette çok uzun yıllar üst düzeyde yer aldı. Hem MIT, hem polis emrindeydi, hem de askeri istihbarat dan bilgi alabiliyordu. Ayrıca radikal sağcıydı. 80 öncesi eli silahlı radikal sağ grupların içinde yetişen, solcu denen grupları düşman gören adam.
Adamın açıklamaları aklımda kaldığı kadarı ile şöyle bir şeydi;
"Biz solcuları, kominisleri, eli silahlı Türkiye düşmanı vahşiler olarak görüyorduk. Devlette üst kademelerde yer alıp solcuları yakalayıp içeri aldığımızda gördükki, solcular silahlı vahşiler değilmiş."
"Hem solcuların, hemde bizim yani aşırı sağcıların arkasında amerika varmış. amerika o dönemin hazır kıta gençleri olan bizlere para ve silah verip 'siz milliyetçi ve dinci olacaksınız, kendinize sağcı diyeceksiniz, düşmanınız solcular, gidip onları öldüreceksiniz'. dedi.
"amerika diğer gençlere de gidip 'siz kendinize solcu diyeceksiniz, alın size para ve silah, sosyalist toplumu savunacaksınız, düşmanınızda kendine sağcı diyen kesim gidin onlarla çatışın.' demiş."
"Sağ ve sol örgütleri amerika saf gençlerden kurup birbirleri ile çatıştırmış. Ülkede kaos yaratıp o karmaşada devlette kendi istediklerini gerçekleştirmiş. Bunu yaşlanınca fark ettim."
"Bu duruma çok efkârlandım. O esnada bin Ali de yanıma geldi. Beraber gittik Yalıkavak'ta bir limanda oturduk. Baktık liman güzel, efkârlanmaya uygun. Tekrar geldiğimizde efkârlanacak yerimiz olsun diye bir şekilde limanı sahiplendik. bin Ali ile limanda bir kayıkta oturduk. Geçmişte bu ülkeye verdiğimiz zararlara o kadar üzülmüştük ki, çekmeye başladık."
"Bir bin Ali çekti bir ben. Çeke çeke bitirdik ama efkârımız derindi ve bitecek gibi değildi. Yeni mal getirelim dedik, onuda latin amerikadan getirttik. Gemi ile gelince ve pek çok sefer düzenleyince aç gözlülük ettiğimizi fark ettik. Fazla malı naapalım derken bari cüzi ücretler halka satalım bu ülkeye faydamız olsun dedik. Gençliğimizin hatalarını kapatmaya çalıştık."
Açıklamaları yaklaşık bu.
Yaşlanınca olgunlaşmış ve gençliğindeki hataları görmüş. Demek isterdim ama yaşlılığında yaptıklarına bakınca, gençlik hatalarını nasıl görmüş de anlamış... İşte orası muallak.
Liman bilgileri ünlü mafya sedat peker den. sedat peker bir kaç yıl önce akp mitingleri düzenleyip akp rakiplerini korkuturken, sonradan akp düşmanı oldu. Artık ne istedide alamadı ise. sedat peker öncesinde fetullah da aynı aşamalardan geçmişti, pkk da, esad'da. Hepsi akp ile kanka iken düşman oldular.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri