Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 814/853 ÝlkÝlk ... 314714764804812813814815816824 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,505 - 6,512 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Desidero74: " Biraz karýþýk görünür olsa da durumu bilenler için anlaþýlýr ."

Kestirmeden yazmaya kalkarsan tabi karýþýk görünür.

.
    Þöyle açýklayayým , bir yazý da 60 larin iþçi partisi nin o zemanýn , bu arada zeman demem Münir Nurettin e atýftýr, gecekondu iþçi kesimlerinden oy alamayýp gidip Niþantaþý cemaatinden oy almasýndan bahsedilmiþti .
    Niþantaþý ni bildiðine göre Niþantaþý Sabetaylarin Pangaltý ve Þiþli daha çok Ermeni yurttaþlarýmýzýn ikamet ettiði bolgelerdi þimdi daha kozmopolit bugünkü iþçi partisi baþkan yardýmcýsý Barýþ Atay kendi tiyatrocu olmakla birlikte Mehmet Aslantuð , irfan deðirmenci yi sanýyorum ege sahillerinden bodrum çeþme vb aday göstermiþ bir de umur Talu var ki zaten buyukdedesi Sabetaycý .
    Þimdi bu abilerin durumu 60 larda Behice Apla ile az biraz örtüþtü veya bayaðý örtüþtü bu kadar yýl sonra ayný noktada olmak ne ilginç .
    Solcu gerçek iþçi abilerim 80 lerin baþýnda , en pahalý gazete olan Cumhuriyet alýrdý hergün kýt butceleriyle evde bir kase az çorba içip Genco Erkal in Asiye nasýl kurtulur una öðrenci olan bizleri bilet paramýzý ödeyerek götürmüþler di þu fedakarlýða bak . Ancak tiyatro herhangi bir indirim hiç yapmazdý Zeliha Berksoy ve Genco Erkal i Beyoðlu'nda ilk oyuna gittiðim zemandan hatýrlarým . Edip Akbayram da yanan San tiyatrosunda konser vermiþti . Bunlara beni o yýllarda gerçek disk üyesi saðlam eski tüfenk ler götürdü . Bugün ne kadar farklý bir noktadayiz , ilginç Zülfü abi de Ey Özgürlük þarkýsýný 100 000 dolara Vodafone a verdi .Ýþçilerde aç kalýp konsere gitmiþti veya kisinti yapýp bitmeyen kavga kitabýný alýp bedava gençlere dagitmisti.
    Nostalji yaptým çenem düþtü . Kaçýyorum.

selimhan01 Guest
    BU ÜLKEDEKÝ TARÝKATLAR CEMAATLER VE ÇEÞÝTLÝ SÝYONÝST VE SABETAYCILAR

evet bu ülkenin gerçekleri ekonomide faizde siyasette milliyetçilikte muhafazakarlýk' ta ve seks iþlerinde bu yapýlarýn tamamýnýn etkin olduðunu biliyorum anlýyorum ve de kabul ediyorum lakin???

çok fazla anlam verilmiyor mu? bu yapýlara bakýnýz ABD bile bu yapýlarýn Nirvana'sý var... ABD gidin kendinizi Mesih peygamber ilan edin yetmezse seks tarikatý kurun ne devletin umurunda olur nede toplumun ama vergi borcunuz varsa sizi Akdeniz'den 5 filo ile alýrlar Reza zarap ve Sezgin Baran Korkmaz bunun en iyi örnekleridir. buradaki sistem oturmuþtur ve hesabý sorulur. sistemde saat gibi çalýþýr. ABD ile kendimizi küçükçe kýyaslayayým, Reza bu devletin çok muhteremleri tarafýndan ödül aldý liyakatli bir iþ adamý imiþ Sezgin Baran Korkmaz da bakanlarýn sevgili arkadaþlarý olmuþtu ve ne hikmetse þimdi 2 si ABD ile çalýþýyor. dikkat ediniz vergi suçundan dolayý ABD tarafýndan alýndýlar ama ABD hukuk sistemi bizimkileri kucaða alarak sevgi gösterisi yaptý bazen zorla bazen de sevgi ile ama itina ile yaptýlar bu iþi sonuç nedir kim itiraz edebildi edemezlerdi de zaten durum delilli ispatlý....hepsi sus pus oldu ......hadi bunu hükümet konuþamýyor anlýyorum su ç üstü hali de ya muhalefet onlar neden sessiz.....bunlar mý bizi yönetecek....

farklý bir konu bugün iþ yerinde bir mevzu oldu konu Ýnönü'ye geldi tarikatçý bir arkadaþ saydýrýyor yanlýþ bilinen deli kadirin sözlerinipek doðrulara girmedim zira yýllarca tecavüze uðrayan zihinlerin fikirlerini elinizdeki yara bandý ile pansuman bile yapamazsýnýz. tam bunlarý konuþurken yolun karþýsýnda Furkan vakfýnýn müritleri Alpaslan kuytu'la özgürlük için yürüyorlardý.....güldüm sizin adam hala içerdemi? dedim boynu büküldü garibimin.. siz gene baþ örtülü bacýlarýmla 25 yýl öncede hala özgürlük için yürüyordunuz ilginç halbuki fikirleriniz iktidarda ama siz gene sokakta adalet arýyorsunuz......... Kiþi yaptýðýný görmeden ölmüyormuþ derler ne garip...... bana hitaben adalet yok diye söylendi..

Ýnsan deðiþiyor deðiþmeyen tek þey deðiþim derler ya doðruymuþ
    90lý yýllarda yakýn bir arkadaþýmla fanatik derecede Ýslamcý idik bize göre ülkedeki tüm suçlarýn nedeni Atatürk, Ýnönü ve onlarýn devamý olan devlet anlayýþý idi.. arkadaþým islami ticaret yaparak çok zengin oldu, kendine en pahalýsýndan arabalar evler ve bir sürü varlýk edindi ama onu en çok metresleri nedeniyle onu kýskandým ve ben ise biraz Kemalist Ulusalcý-sosyal demokrat oldum... dedim ya insan yaptýðýný görmeden ölmüyormuþ.....

3. Sayýn Alicemal;

Turkiye iþçi partisi hakkýnda ne düþünüyorsunuz?

Ýlginç isimler bu partiden milletvekili adayý oldu.Ýlk bakýþta samimi bir parti gibi görünüyor tabi günümüz þartlarýnda ne kadar samimi olunabilecekse.Sizin bakýþ açýnýzý öðrenmek isterim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by dealer35 Yazýyý Oku
    Sayýn Alicemal;

Turkiye iþçi partisi hakkýnda ne düþünüyorsunuz?

Ýlginç isimler bu partiden milletvekili adayý oldu.Ýlk bakýþta samimi bir parti gibi görünüyor tabi günümüz þartlarýnda ne kadar samimi olunabilecekse.Sizin bakýþ açýnýzý öðrenmek isterim.

Geçmiþte TÝP'i araþtýrmýþtým. Detay hatýrlamýyorum ama oy vermemeye karar vermiþtim. Neden o kararý aldýðýmý hatýrlamýyorum. O sebeple sen sorunca oturdum tekrar araþtýrdým.

Erkan Baþ'ý saatlerce araþtýrdým. Biyografisini okudum, bir kaç videosunu seyrettim. Yabancý ülke baðlantýsýný bulmaya çalýþtým. Tipinden ve geçmiþ yaptýklarýndan bir yerlere varmaya çalýþtým. Konuþma tarzý ve fikirlerinden kapasitesini anlamaya çalýþtým. Radikal bir þey bulamadým.

Þüpheli þeyler ise var. abd nin Türkiyeyi bölmek için kurdurduðu ve desteklediði hadep'le sýký fýký olmasý, Kürt'ler konusunda abd görüþlerine yakýn olmasý, birleþtirici gibi görünüp aslýnda ayrýþtýrýcý görüþ savunmasý.

Diðer yandanda yine abd nin ülkeyi güçsüz düþürmek için kurdurup desteklediði akp'yi "kesinlikle yargýlayacaðýz" demesi. "yargýlayacaðýz ve bu kesin, bunun geri dönüþü yok" demesi. Yani abd nin ayný amaçla kurduðu iki örgütten biri ile sýký fýký, diðeri ile kanlý býçaklý görüntü veriyor.

Kökeni, gençliði, iþ hayatý hakkýnda kötü bir þey görmedim. Ýyi bir þeyde görmedim. Bomboþ bir adam, hiç üretmemiþ beleþ yaþamýþ onu gördüm. Üretmeden hýzlý yükselmiþ. Saðdan soldan ordan burdan destek almýþ. Ýþ hayatýmda bu tür adamlarla çalýþtým, iyi biliyorum. Þimdi özgeçmiþini gördüyseniz "yaa þunu yapmýþ bunu yapmýþ öðretmenmiþ, kitap yazmýþ filan fýstýk" diyeceksiniz. Hayýr ne tam öðretmenlik yapmýþ nede üretici bir kitap yazmýþtýr. Kitabýný okumadým ama adama bakýnca ne yazabileceðini tahmin edebiliyorum. Bu tür adamlarýn içinde büyüdüm.

Genç yaþlarda hýzla yükselip bir yerlerin baþýna oturmuþ. Bir dahada inmemiþ.

Bu yazdýklarýmý kötü algýlamayýn. Diðer siyasilerle karþýlaþtýrýnca adam melek kalýr çünki soymamýþ, yalan söylememiþ, ülkeyi satmamýþ, halký sömürmemiþ, baþka ülkelere saldýrmamýþ, verdiði emirlerle katil olmamýþ.

Hali ile, Erkan Baþ'ý bizim önde gelen partilerle karþýlaþtýrýnca adam melek kalýyor.

Meclise devekuþu koysan, diðerlerinin yanýnda melek kalýr. O sebeple melek derken adamý övmüyorum da. Meclisimizin o kadar rezil ki, taþ koysan melek kalýr.

Melek olmasý þimdilik. Güç ele geçince ne olur bilemem. Ama bir kaç saatlik araþtýrmamdan anladýðým kadarý ile þu anki vekillere dönmez. Tipik sosyalist görüntüsü var. hayatým onlarla geçti. Bu adamýn ne yapabileceðini, ne yapamayacaðýný biliyorum.

Þunu kesin söyleyebilirim, meclisdeki her partiden 100 kat daha iyi görünüyor. Ama 100 kat derken büyütmeyin, meclisteki partilerin hepsi cehennemlik. Dediðim gibi meclise taþ koysan meclistekilerden 100 kat iyi olur.

Yanlýz þunu unutmayalým, görüþlerim benim standartlarýmý yansýtýyor. Herkesin standardý farklý. Bataklýkta büyümüþ biri için çamur içinde yaþamak onun için iyi hayattýr. Kuru zeminde yaþamadan veya gübre yýðýnýnda yaþamadan daha iyi ve daha kötüyü bilmez. Benim içinde geçerli. Hýrsýz mahallesinde doðanýn normali odur, ne kadar çok çalarsa o kadar iyi standarttýr filan. Kimsenin çalmadýðý, herkesin güle oynaya çalýþtýðý ve ayný oranda eðlendiði bir yerde yaþamadan, o adamýn iyi standardý ne kadar çok çalarsan o kadar iyidir dir. Tunus da çölde yaþayan her gün kök ve yýlan bulduðunda harikadýr. Antalyaya gelip meyve bahçelerinde gezdiðinde Tunus da yaþadýðý yerin harika olmadýðýný düþük standard olduðunu görür. Antalyada yaþayýp önüne gelenle düþüp kalkan, kýstýrdýðýna tecavüz eden lavuk, Tunus da çölde yaþayýnca, ahlaki açýdan Antalya da yaþadýðýnýn düþük standard olduðunu görür. Bu örnekde yerler konusunda iyi seçici olamadým ama demek istediðim belki anlaþýlmýþtýr. Du yaw, konudan saptým.

Sonuçta adamýn karakteri standard sosyalist karakteri yani epey düzgün. Kapasitesi de standard sosyalist kapasitesi yani vasat. Ama meclisle kýyaslayýnca çok üstün kalýyor.

En önemlisi yolsuzluklara hesap soracaðýz diyor. En önemlisi bu.

Geçmiþ yazýlarýmý hatýrlayýn, "özal yargýlanmadý akp geldi. özal dönemi yargýlanýp gerçek suçlular cezalandýrýlsaydý, akp olmazdý" benzeri yazýlar bolca yazdým ve TR nin tek sorunu yolsuzluk diye sýk sýk yazdým. Erkan Baþ da ýsrarla akp dönemi suçlularý yargýlanacak diyor. cehape de bu yok. kýlýçdaroðlu yargýlayacaðým dedikçe cehape li baþkalarýnda ayný görüþ olmadýðý gibi ortaklarý akp nin kopyasý zaten.

TÝP yöneticisi ararsa, ona ülke durumu ve nasýl kalkýnacaðý konusunda görüþ ve projelerimi anlatabilirim. Yanlýz akýllý biri arasýn ki anlatabileceklerimi kavrasýn. Akýllýyý nasýl bulacaklar oda ayrý mesele.

Çok fazla inceleyince ilgisiz bir þeyleride fark ettim. Gözleri biraz problemli gibi, saçýnýnda üst kýsmý takma gibi görünüyor.

.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    dealer sayesinde iyiki tekrar Erkan Baþ'ý araþtýrmýþým. Seçimlere kadar TÝP'de aykýrý bir þey görmezsem, TÝP e oy vereceðim.

Yanlýz bu abd'nin kurdurduðu hadep'le sýký fýký olmasý olayýný anlamadým. Yine abd nin kurdurduðu, görevi hadeple ayný olan akp için, "akp'yi kesin yargýlayacaðým" demese, hadep olayýný anlayacaktým.

Zamanla anlarým belki.

.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Google, Bing, Firefox gibi yaygýn arama motorlarý(browser) bazen bazý sitelere giriþ mümkün olmuyor.
    Aradýðýnýz bazý þeyler internette olduðu halde bu arama motorlarý size göstermiyorlar. Google, Bing, Firefox gibi çoðu arama motoru abd kontrolundeler. abd çýkarýna olmayan önemli bazý bilgileri size göstermiyorlar.

Örneðin az önce bir haber okudum. Ýran, kendi üretmediði bir füze yakýtý kimyasalýný baþka ülkelerden almaya çalýþýyormuþ. O kimyasal Türkiye'de üretiliyormu diye kimyasal ismi ile arama yaptým, hiç bir sonuç çýkmadý.

O zaman epey eskiden indirdiðim tor browser'ý kullanarak arama yaptým ve bazý sonuçlar gördüm.

abd zararýna olacak araþtýrmalar yapýyorsanýz ve arama motorunun size gösterdiði sonuçlar konusunda þüpheleriniz varsa, tor browser'ý kullanmanýz bir seçenek. Tor'da arama motoru olarak duckduckGo yüklü oluyor. Aslýnda epey eskiden yüklemiþtim tam hatýrlamýyorum. Tor browser kontrolsüz olduðundan, bilmediðiniz ve þüpheli sitelere girmemenizi(por no siteleri dahil), banka ve resmi iþlemlerinizi Tor'dan yapmamanýzý öneririm. Ayrýca ayarlarýndan(settings) Privacy & security ye girerek en kontrollu olacak þekilde seçimlerinizi yapýn. Herþeyi size sorsun, çerezleri(cookie) her seferinde silsin vb.

Buradan indiriliyor.

https://www.torproject.org/download/
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Almanya, mRNA aþýsýnýn verdiði kalýcý zararlar yüzünden insanlara ömür boyu maaþ baðlamaya baþlamýþ. sputniknews'in haberi burada.

https://sputniknews.com.tr/20230415/...069704493.html

Almanyada yüzbinlerce kiþi mRNA aþýsýnýn yan etkileri yüzünden müracaat etmiþ, 301 kiþiye ömür boyu maaþ baðlanmýþ. Diðer mahkemelerde devam ediyormuþ.

Diðer bir araþtýrma Avrupada pandemi sonrasý ölümlerde, belirlenemeyen sebeplerle ölenlerin sayýsý %30 oranýnda artmýþ. mRNA aþýsýndan olduðu söyleniyor.

Covid pandemisi sonrasý mRNA aþýlarý çýktýðýnda herkes bu aþýlara hücum etmiþti. Ben ise muhalif olmuþtum. Aþýnýn doðal deðil sentetik olduðunu, dünyada ilk kez denenen aþý olduðunu söylemiþ ve aþý olmak zorunda kalýrsam sentetik Alman aþýsý deðil geleneksel aþý olan Çin aþýsýný olacaðýmý söylemiþtim.

Aþý olma maceramýda anlatmýþtým. Millet mRNA aþýsýnda kuyruklardaydý Çin aþýsý olan tek kiþiydim koca hastahanede. Tabi benim orda olduðum 10 dakika içinde. Birde aþý olmadan önce form doldurtuyorlardý, "ölür, sakat kalýrsanýz sorumlusu deðiliz" anlamýna gelen. Ýnsan sýrf o formu görse aþý olmaz demiþtim ama millet TV hipnozu etkisinde kuyruktaydý. Birde mRNA aþýsý geliþmiþ havalý ülke Almanya'nýn, diðer aþý ise Almanya nýn yanýnda havasý olmayan Çin'in. Buda insanlarý etkilemiþtir muhakkak.

Ayrýca Alman aþýsýný üretenler Türk densede Türk olayý hikâye. Kadýn büyük ihtimalle ibrani kökenli adam Afrika melezi. Zaten ana firmalarý pfizer siyonist ibrani firmasý. Aþýyý içimizdeki ibrani TV ler parlattýda parlattý. Devlet malum. TV, gazete ve internet yayýnlarý ile halký etkileyip sürü haline soktular ve kendi aðýllarýna aldýlar. O kadar kolayki medya ile halký kendi aðýllarýna almalarý.

Ýþin ilginç yaný bizdede yan etkilerden zarar görmüþ yüz binlerce insan vardýr ama devletin umrunda deðil. Aþýyý üreten Almanya kabul etmiþ aþýnýn zararýný, o aþýyý para ile satýn alan Türkiye yönetimi halinden memnun. Halkýný korumuyor.

Aynýsý dizel wolkswagen otomobillerde oldu. Biz Almanya dan wolkswagen otomobilleri ibrani kökenli ferit þahenkin holdingi vasýtasý ile ithal ediyoruz. wolkswagen fabrikasý sahte verilerle dizel arabalarýn satmýþ bunun üzerine amerika devleti 10 milyar dolar ceza kesmiþti wolkswagen firmasýna. Ayný otomobilleri ithal eden Türkiye ise yine halkýný korumamýþtý.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
    Gene iþ halkýn deðer yargýlarýna geliyor... canlýnýn da ölünün de kýymeti yok bu coðrafyada
    Sürü hâlinde yaþamýþtýr bu coðrafyanýn insaný
    O çok sevdikleri Osmanlý'nýn son dönemindeki frengi salgýnýn toplumun %50 sini vurduðu pek bilinmez
    Ya tifüs kolera sýtma 1914/1918 yýlýnda 1 Dünya savaþý sýrasýnda cephe gerisinde savaþtan daha çoktur kaydedilen insan sayýsý

Rahmetli dedem anlatýrken dinledim köye ulaþan salgýn köyünde %90 insaný öldürüyor bunlarýn arasýnda annesi ve babasý da var ne ailesi kalýr ne akrabasý

Tüm bu yaþananlar ilahi Kader denir toplumun ileri gelenleri tarafýndan aslýnda yaþanan olaylarý en güzel Ali þeriati açýklar

Derki....
    Camide olup ayakkabýlarýmý düþünmektense, yolda yürüyüp Allah'ý düþünmeyi tercih ederim. Þimdiki köleler taksitle yaþayýp borçlu ölüyor. Sonradan ilahi adalet diye adaleti göklere çýkardýlar ki, yeryüzünde ondan söz edilmesin. Sadece devletin konuþma hakkýna sahip olduðu bir memlekette hiçbir söze inanmayýn.
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Almanya, mRNA aþýsýnýn verdiði kalýcý zararlar yüzünden insanlara ömür boyu maaþ baðlamaya baþlamýþ. sputniknews'in haberi burada.

https://sputniknews.com.tr/20230415/...069704493.html

Almanyada yüzbinlerce kiþi mRNA aþýsýnýn yan etkileri yüzünden müracaat etmiþ, 301 kiþiye ömür boyu maaþ baðlanmýþ. Diðer mahkemelerde devam ediyormuþ.

Diðer bir araþtýrma Avrupada pandemi sonrasý ölümlerde, belirlenemeyen sebeplerle ölenlerin sayýsý %30 oranýnda artmýþ. mRNA aþýsýndan olduðu söyleniyor.

Covid pandemisi sonrasý mRNA aþýlarý çýktýðýnda herkes bu aþýlara hücum etmiþti. Ben ise muhalif olmuþtum. Aþýnýn doðal deðil sentetik olduðunu, dünyada ilk kez denenen aþý olduðunu söylemiþ ve aþý olmak zorunda kalýrsam sentetik Alman aþýsý deðil geleneksel aþý olan Çin aþýsýný olacaðýmý söylemiþtim.

Aþý olma maceramýda anlatmýþtým. Millet mRNA aþýsýnda kuyruklardaydý Çin aþýsý olan tek kiþiydim koca hastahanede. Tabi benim orda olduðum 10 dakika içinde. Birde aþý olmadan önce form doldurtuyorlardý, "ölür, sakat kalýrsanýz sorumlusu deðiliz" anlamýna gelen. Ýnsan sýrf o formu görse aþý olmaz demiþtim ama millet TV hipnozu etkisinde kuyruktaydý. Birde mRNA aþýsý geliþmiþ havalý ülke Almanya'nýn, diðer aþý ise Almanya nýn yanýnda havasý olmayan Çin'in. Buda insanlarý etkilemiþtir muhakkak.

Ayrýca Alman aþýsýný üretenler Türk densede Türk olayý hikâye. Kadýn büyük ihtimalle ibrani kökenli adam Afrika melezi. Zaten ana firmalarý pfizer siyonist ibrani firmasý. Aþýyý içimizdeki ibrani TV ler parlattýda parlattý. Devlet malum. TV, gazete ve internet yayýnlarý ile halký etkileyip sürü haline soktular ve kendi aðýllarýna aldýlar. O kadar kolayki medya ile halký kendi aðýllarýna almalarý.

Ýþin ilginç yaný bizdede yan etkilerden zarar görmüþ yüz binlerce insan vardýr ama devletin umrunda deðil. Aþýyý üreten Almanya kabul etmiþ aþýnýn zararýný, o aþýyý para ile satýn alan Türkiye yönetimi halinden memnun. Halkýný korumuyor.

Aynýsý dizel wolkswagen otomobillerde oldu. Biz Almanya dan wolkswagen otomobilleri ibrani kökenli ferit þahenkin holdingi vasýtasý ile ithal ediyoruz. wolkswagen fabrikasý sahte verilerle dizel arabalarýn satmýþ bunun üzerine amerika devleti 10 milyar dolar ceza kesmiþti wolkswagen firmasýna. Ayný otomobilleri ithal eden Türkiye ise yine halkýný korumamýþtý.
    Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 814/853 ÝlkÝlk ... 314714764804812813814815816824 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •