Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 811/853 ÝlkÝlk ... 311711761801809810811812813821 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,481 - 6,488 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Sývý yakýtlý araçlarýn önümüzdeki en az 20 30 yýl daha kullanýmda kalacaðýný söyleyebiliriz.Kendi adýma Hidrojen yakýtlý araçlar kullanýma sunuluncaya kadar elektrikli araca geçiþ düþünmüyorum.Mecbur býrakýlýrsam hibrid alýr devam ederim.

2. Ali Cemal abi selamlar

Konudan baðýmsýz ama sormak istedim bu elon falan yapay zeka çalýþmalarýný aðýrlaþtýrma bir ES verme tavsiyesinde bulunmuþ anladýðým kadarýyla chat GPT olayýna aslýnda ayný iradeyi bizim diyanetten de beklerdim abi bu yapay zekadan sonra bizim müftü vaiz takýmý kime nasihat edip vaaz verip ilmihal anlatacak yapay zeka çok daha doyurucu cevap verecek daha fazla veriye eriþip hatta halk arasýnda bazý atkafalarýn anlatýrken dahi fark etmediði çeliþkileri bile bertaraf edecektir. Diyanette istihdam etseler ya bi versiyonunu zýrhlý merso ya da gerek kalmaz.

saygýlarýmla.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    Sývý yakýtlý araçlarýn önümüzdeki en az 20 30 yýl daha kullanýmda kalacaðýný söyleyebiliriz.Kendi adýma Hidrojen yakýtlý araçlar kullanýma sunuluncaya kadar elektrikli araca geçiþ düþünmüyorum.Mecbur býrakýlýrsam hibrid alýr devam ederim.
    Bencede Türkiyede en az 20 yýl daha sývý yakýtlý araç satýlýr. Kullanýmý belki 40 yýl sürer. Bir ihtimalle 10 yýl içinde nükleer savaþ olursa araba derdimiz kalmayacak. Nükleer savaþ ihtimali artarak devam ediyor. abd-ingiltereyi yöneten siyonistler duraklamýyor, Çin ve Rusya'yý kýþkýrtmaya dozu artýrarak devam ediyorlar.

Elektriðe karþý Hidrojeni neden tercih ediyorsun pek fikrim yok doðrusu?
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    Ali Cemal abi selamlar

Konudan baðýmsýz ama sormak istedim bu elon falan yapay zeka çalýþmalarýný aðýrlaþtýrma bir ES verme tavsiyesinde bulunmuþ anladýðým kadarýyla chat GPT olayýna aslýnda ayný iradeyi bizim diyanetten de beklerdim abi bu yapay zekadan sonra bizim müftü vaiz takýmý kime nasihat edip vaaz verip ilmihal anlatacak yapay zeka çok daha doyurucu cevap verecek daha fazla veriye eriþip hatta halk arasýnda bazý atkafalarýn anlatýrken dahi fark etmediði çeliþkileri bile bertaraf edecektir. Diyanette istihdam etseler ya bi versiyonunu zýrhlý merso ya da gerek kalmaz.

saygýlarýmla.
    Batman, olay din adamlarýnda deðil.
    Problem ne.? Büyük kalabalýklarýn din adamlarý tarafýndan kullanýlmasý deðilmi.?

En önemli soru NEDEN?

Bu insanlar neden din adamý denen kiþilerin peþine takýlýyor.?

Normalde talep varsa yerden bulduðun taþý para ile satarsýn. Yolda yürüyorsun, sað taraf toprak ve devlet arazisi. Birisi geldi senden o topraktan bir avuç ver sana para vereyim dedi. Sen bedava verirsin ama kötü yetiþtirilmiþ kiþiler hemen durumu görüp oraya doluþurlar.

Baþkalarýda geldi ve bir avuç topraða para vermeye baþladýlar. Kötü yetiþtirilen kiþiler seni oradan atarlar, kendileri orayý çevirir sahiplenir ve para ile satmaya baþlarlar. Talep geldikçe fiyat artar.

Yani insanlar bir þeyi talep ediyorsa, orada bir sürü satýcý oluþur.

Din de ayný.

Talep olduðu için din adamlarý var.

Asýl soru neden talep var ve din'i pazarlayanlar neden kötü ler.

Peygamberleri demiyrum, onlar o dönemki kötü toplumlarý düzenlemeye çalýþan iyi insanlar. Gerçek din adamlarýnýda kast etmiyorum. Ýnsanlara nefret aþýlayan, birbirlerinden ayýran, cemaatlerini kullanan, cemaatleri ile güçlenince diðer insanlarý soyan zarar veren din adamlarýndan bahsediyorum. Yani kötü olanlardan. abd nin ürettiði din adamlarýnýn hepsi kötü. Zaten amaçta o, kötü olmalarý ve ülkeye zarar vermeleri için ingiltere ve abd tarafýnda üretilip destekleniyorlar.

Gerçekte onlar ayný pkk gibi terör örgütleri. pkk nasýl Kürtçülüðü kullanýyorsa onlarda dini kullanýyorlar. pkk nýn nasýl Kürtçülük Kürtler umrunda deðilse tek amaçlarý abd ye hizmet ve abd sayesinde para güç sahibi olmaksa, ingilterenin abd nin ürettiði din adamlarýda ayný, din umurlarýnda deðil, onlar için araç.

Her neyse bu aslýnda uzun konu kýsa kesmem lazým. Bu konuda kitap yazarým çünki aslýnda konu din'i deðil insan doðasýný ilgilendiriyor.

Kýsa kesersem nasýl anlatabilirim. Buraya kadar abd ye dolayýsý ile siyoniste giydirdiðimden biraz stres attým kýsa kesebilirim.

Soru cevapla geçeyim.

Din' e talep var.

Neden var.?

Güçsüz insan dine talep duyar. Güçsüz insan korunmak için güçlü birilerini arar. Din adamlarýnýn sunduðu Allah dan daha büyük bir güç varmý.? Hem güç vaad ediyorlar hemde psikolojik rahatlama sunuyorlar. "Evet adam çaldý, ezdi, öldürdü ama öbür dünyada belasýný bulacak. Senin azýna ediyorlar ama ses çýkarma öbür dünyada acaip rahat edeceksin."

Güçsüz insanýnda alternatifi yok.

Normalde alternatif DEVLET dir. Ama bizde olduðu gibi bizzat devlet seni eziyorsa, devlet seni soyuyorsa.? din adamlarýndan baþka alternatifin kalmýyor, din adamlarýna yöneliyorsun.

Din demiyorum din adamlarý. Güçlü görünen en yakýndaki cemaate yöneliyorsun.

Devletin halkýný soymadýðý ve desteklediði ülkelerde din yaygýn deðildir ve belirleyici deðildir.
    Devletin halkýný ezdiði ülkelerde din yaygýndýr ve belirleyicidir.

Buraya kadar anlattýðým þu.

Bin yýlda geçse, dünya robotikleþip uzay çaðýný yaþasa, talep varsa din adamlarý olacaktýr.

Din'in þekli deðiþecektir ama güçsüzün din adamlarý tarafýndan kullanýlmasý devam edecektir.

Olay din de deðil. Ýnsanlar neden din talep ediyorlar, olay orada.

Güçsüz olduklarý için.

Neden güçsüzler, kime karþý güçsüzler.?(Du yaw baþa dönmüþüm burada)

Devlet onlarý eziyor, devlete karþý güçsüzler. Devlet organlarý, siyasetçi eziyor, belediyeler eziyor, polis eziyor, resmi kurumlar durmadan para isteyip eziyor. mahallede sorun yaþasan karþýndaki devlette güç sahibi ise eziliyorsun. Karþýndaki çok zenginse devlet de adam satýn alýyor yine eziyor. Seni korumasý gereken insanlar seni eziyor.

Devlete karþý güçsüzler. O sebeple din adamýna gidiyorlar.

Nereye vardýk.?

Devletin düzgün olacak.

Ne söylüyorum. Ülkemizdeki tüm sorunlarýn kaynaðý siyasetçilerin hýrsýzlýðý. Yani devletin yolsuzluðu. Ýþte yine oraya geldik.

Ülkemizde din adamlarýnýn egemenliði bitsin istiyorsak, sokaðýnda, mahallende, ilçende, þehrinde, ülkende HIRSIZ KATÝL OLDUÐUNU BÝLDÝÐÝN SÝYASETÇÝYÝ DESTEKLEMEYECEKSÝN.

Tabi sana demiyorum Batman, bir politika söylüyorum.

Hýrsýzý destekliyorsan, baþýna gelecekler bellidir. Eni sonu bataða saplanýrsýn. Yavaþ yavaþ herþey çürür bozulur batman. Yapma etme hýrsýzýn peþine takýlma diyorum.

Tabi sana demiyorum yaw... Her neyse cývýmaya baþladým. O zaman soruyoruz bana. "Neden cývýyorsun emþerim.?"
    En önemli soru neydi Neden.?

Çünki boþa yazýyorum hiç bir þey deðiþmez, sadece tesbit benimkisi.

Baþka soru da var, bizdeki din adamlarýnýn çoðu neden kötü.?
    Çünki yüzyýllardýr önce ingiltere sonra abd tarafýndan dünya ve ortadoðu þekillendirilmiþ. Dünyayý geri býrakmak için bulduklarý yöntemlerden biri din adamlarýný kullanmak. Bizdeki önde gelen Sunni din adamlarýnýn ve çok azda olsa bazý Alevi olduðunu söyleyen ama gerçekte Alevi olmayan din adamlarý-dernekler ingiltere abd üretimi. Alevi dedeleri Peygamber soyundandýr. Tipleri huylarý bellidir. Alevi derneðiyim diyor ama hýrsýzlýða bulaþmýþ. Baþýndaki Alevi dedesine bakýyorsun tipi Peygamber soyundan olmadýðýný açýkça gösteriyor. Huyuna bakýyorsun hýrsýzlýða bulaþmýþ. Gerçekte Alevi dedesi deðil ama "Peygamber soyundan geliyorum" deyip cahil milleti peþine takmýþ. Bir ara tayyip bile Peygamber soyundaným diyordu. Adamýn tipine bakýyorsun uzaktan yakýndan geçmiyor. Kendisi Afrika Asya melezi bir Gürcü(Bunu kendisi söyledi, sonra inkar etti). Ne tipi ne huyu Peygamber soyuna yaklaþmýyor bile.

Du yaw nereye geldim.

Batman iþte böyle.

Hýrsýz siyasetçi belediye baþkaný seçmeyeceksin devlet düzgün olacak. Devlet düzgün olunca din adamlarýnýn yavaþ yavaþ geriye çekildiðini ve hýrsýz din adamlarýnýn ortadan kaybolduðunu göreceksin.

Hýrsýz siyasetçiyi seçmemek içinde halkýn küçük yaþtan itibaren beyinlerinin geliþtirilmesi gerekiyor. Yine eðitime geldik. Bu arada ibrani azýnlýðýda ülkeden göndereceksin, yada konuþup anlaþacaksýn. "Neden yapýyorsun Moiz" diyeceksin. Oda "ben üstünüm sen maymunsun" diyecek. Ýþte bu argümana cevap bulmak lazým.
    @NeAcaipDunya

5. ''Elektriðe karþý Hidrojeni neden tercih ediyorsun pek fikrim yok doðrusu?''
    Kýsaca elektikten daha temiz ve uzun yýllar kullaným maliyeti daha düþük.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    ''Elektriðe karþý Hidrojeni neden tercih ediyorsun pek fikrim yok doðrusu?''
    Kýsaca elektikten daha temiz ve uzun yýllar kullaným maliyeti daha düþük.
    Ýlginçmiþ. Hidrojen motorlarý hakkýnda çok çok az bilgim var. Demekki denk gelirsem okumam gerekiyor. O konuda biraz bilgi edinmeliyim gibi.
    @NeAcaipDunya

7. Toyota mirai Bmw x5 araþtýrabilirsiniz.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Donald Trump'dan son abd seçimlerinden beridir arada sýrada bahsederim.

Özetle ne diyordum.?

Gerçekte bu adam geri zekâlý. Hakaret etmiyorum tesbit yapýyorum. hakikatende geri zekâlý. Ölçsünler 80 çýkmaz. 80 derece orta zekânýn alt sýnýrý. Yunanistan ortalamasý 72. Trump'ýn 72 çýkacaðýný bile sanmýyorum. Görüldüðü gibi geri zekâ lý biri dünyanýn en güçlü ülkesinin baþýna geçebiliyor. Servetleri dedesinin kadýn satýcýlýðýndan, sonrasýnda da inþaat dan geliyor.

Tipi ve huyuna bakýnca ibrani olmadýðýný görüyorsun.

"abd ve ingiltereyi yönetenler ibrani soyundan diyordun, abd yi yöneten trump'a da ibrani deðil diyorsun.?" dediniz.

abd nin baþýna ibrani kökenli olmayan siyahi melez obama da geçti. Ama yönetmedi. Yöneten abd kurumlarýydý, abd baþkanlarý göstermelik.

Kilit abd kurumlarýnýn hepsi ibrani kökenlilerin elinde. CIA, Pentagon, FED, senato en önemlisi abd nin dev þirketleri ve medyasý. Hepsi ibrani kökenlilerin elinde ve kontrolunde.

obama baþa geçti ama ibraniler ne istedi ise onu yaptý.

ibranilerin istemediði þeyleri yapmaya çalýþan abd baþkanlarý, halk tabanýnda fazla güçlülerse hemen öldürüldüler. Örneðin Kenedy ibrani kökenli deðildi, halk çok seviyordu, tekrar seçilmesi kesindi, ondan sonrada kardeþi büyük ihtimalle geçecekti. Öldürdüler. Sebebini okumuþtum unuttum. Farklý yerlerde farklý þeyler yazýyorlardý. Büyük ihtimalle trump gibi ibrani kökenlilerin devletteki gücünü azaltmaya çalýþmýþtýr.

trump'da TV þovlarý sayesinde ünlü oldu, parasý ile siyasette bir yerlere geldi. Büyük ihtimalle ibranilerin gülüp oynayýp þaklaban niyetine kullandýklarý biriydi. Ayrýca damadý ibrani kökenli.

Ama iþ ciddileþti, trump TV yüzü sayesinde baþkanlýða bile yükseldi. TV lerin insanlarýn %80'i üzerinde hipnoz etkisi var demiþtim.

abd halkýnýn zekâ seviyesini ölçsek onlarda büyük ihtimalle Yunanistan kadar çýkar. Belki daha az. O sebeple trump lar, Boris'ler, Yeltsin'ler bu tür ülkelerde kolaylýkla yükselebiliyorlar.

Baþta ibraniler önemsemediler, kullanýþlý aptal olarak kullanýrýz dediler, zaten trump'ýn damadý ibrani. Ancak onlar açýsýndan iþler sarpa sardý.

trump baþkanlýðý sýrasýnda ibranilerin istemediði þeyleri yapmaya baþladý. Adam geri zekâ lý her zaman kontrol edemezsin. Hele geri zekâ'lýnýn eline güç geçmiþse o zaman kaç. Mesela baþka ülkelerde de oluyor bunlar, örneðin Libya-Kaddafi. Baþka hangi ülke olabilir.? Irak Saddam, selman-suudiArabistan gibi. Her neyse abd ye dönelim.

trump baþkanlýðý döneminde birer birer kilit noktalarda ki ibrani kökenlileri iþten atmaya baþladý. O zaman ibraniler uyandýlar. Bu adamla devam edemeyiz dediler.

Baþkanlýðý döneminde adamýn yasa dýþý küçük düþürücü þeylerini ortaya çýkardýlar. Ortaya çýkarýnca halkýn desteði azalýr sandýlar. Hiç bir þey fark etmedi, halk yine arkasýndaydý. Bu baþka hangi ülkede oldu? Meselaaaaa suudi arabistan. Adamýn gazeteciyi kýtýr kýtýr kestirttiði ortaya çýktý. Her neyse.

trump'ý baþkanlýðý döneminde yýpratamadýlar. Sonraki seçimdede kýl payý trump kazanýyordu, seçimde hile ile Biden'ý baþa geçirdiler. Seçim sýrasýnda burada þüphelerimi yazmýþtým. Baþkanlýðý trump'ýn elinden aldýlar.

Ancak ibraniler açýsýndan sorun ortadan kalkmadý. trump hala mecliste ve yine baþkan adayý olacak. Eðer seçime girerse de kazanma olasýlýðý yüksek. Adam New York meydanýnda 10 kiþiyi öldürse yinede seçecekler. Sürü böyle birþey. Birini lider görmüþlerse, o lider onlarý kurtlarýn inine bile götürse giderler.

Hali ile trump dan seçimden öce kurtulmalarý lazým.

Mahkemeye vermiþler. Mutlaka deliller gerçektir ve trump suçludur. Eðer suçlular siyasetten çekilselerdi herhalde dünyadaki siyasetçilerin %80'i siyaset yapamazdý. En az %30u hapislerde olur, en az %10 u idam edilirdi.

trump'ý baþa geçirmemeye çalýþýyorlar. Bakalým baþarabileceklermi.!
    @NeAcaipDunya

Sayfa 811/853 ÝlkÝlk ... 311711761801809810811812813821 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •