Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 823/853 ÝlkÝlk ... 323723773813821822823824825833 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,577 - 6,584 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    snkleyp'in yazýsý uzun sonra okuyacaðým.

---

selimhan la farklý bakýyoruz. O toplum kötü diyor. Bense farklý görüyorum. Evet toplum kötü ama bize özel deðil.

Tüm dünya az yada çok ayný. Bir toplumu iyiye yada kötüye doðru KOLAYLIKLA sürebilirsin. pek çok gerçek hayattan örnek verdim.

Çok kolay olarak tüm toplumu bir nesilde kötü yaparsýn veya bir nesilde iyi yaparsýn. Belki yarým nesil.

Bir ülke toplumunun iyi veya kötü görünmesinin sebebi var. Detay bilmek gerekiyor.

---

sanbeg'in deðindiði konuya girmeyeyim, kendince haklý.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Muhalif kesim, imamoðlunu isteyen ermeni ve siyonistler, ikinci tur geçene kadar bekler kýlýçdaroðluna çakmazlar demiþtim ama çakmaya baþlamýþlar. Tüm günahý yýkýyorlar üzerine.

Halbuki seçim öncesi aðýr þekilde kýlýçdaroðlunu aþaðý çekenler onlardý. Ýkinci en büyük zararý akþener verdi o görmezden geliniyor. ermeni akþenerin %5 oyu, mhp ye geçmiþ gibi görünüyor.

Her neyse bir kötü yüzünden diðer kötüyü savunuyor duruma düþmeyeyim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "cehape seçimde neden kaybetti" konulu üç beþ analiz okudum. Aslýnda "kýlýçdaroðlu neden kaybetti" diye herkes yorumlamýþ. Tek suçlu olarak kýlýçdaroðlu gösteriliyor. Sanki cehape parti örgütü yok, altý partide yok, kýlýçdaroðlu tek baþýna girdi tek baþýna kaybetti gibi.

Açýk olarak cehape, dolayýsý ile kýlýçdaroðlu'nun seçimde yanýnda olmasý gereken muhalif medya, daha seçim bitmeden adamý idam etmeye çalýþýyor.

Ana akým medyanýn muhalif olanlarý tamamen siyonist ve siyonist emrindeki ermeni medya. kýlýçdaroðlu abd ye biat edeceði halde ve bunu pek çok kez ispatladýðý halde yinede kýlýçdaroðlu'nu medya yemeye çalýþýyor. Anladýðým kadarý ile HIRSIZ OLMADIÐI ÝÇÝN. "Bu heriften beslenmesi zor olur" diye düþünüyor olabilirler veya imamoðlu daha çok garanti vermiþtir bilemiyorum.

Daha 2 gün önce kýlýçdaroðlu "nato'nun emirlerine uyup Rusya ya yaptýrýmlara katýlacaðým" dedi.
    cehape li veya fetö lü birilerinin amatörce yaptýðý Maarem Ýnce videosunda hemen Rusya yý saldýrgan þekilde suçladý.

Çok açýk þekilde abd ye mesaj bunlar. Bakýn kapýnýzda bilmem neyim mesajlarý. Adam ne yaparsa yapsýn, siyonist medya ve medyadaki ermeniler kendisini istemiyorlar. Üvey evlat yerine öz evlat imamoðlu'nu istiyorlar.

Du yaw, bu þekilde yazýnca saðcýlar beni saðcý veya dinCÝ sanýyorlar. Kucaklamaya geliyorlar.

Bakýyorlar sað tarafa da geçirmiþim o zaman þoka giriyorlar. Ne yapsam bilemiyorum bende þaþýrdým. Sað tarafa aðýr geçiremiyorum çünkü ölçüsüzce ve mantýksýzca saldýrganlar. Sol tarafa istediðin kadar geçir, saldýrgan deðiller. Tabi "bunun neresi adalet" diyorsunuz. Doðrusu 2 tarafa da geçirmemem lazým ama solcu olduðumdan, kendine solcu diyenlerin yamuðunu görünce daha çok sinirleniyorum. Beni az kiþi okuduðun danda ölçüsüz yazýyorum. Saðcýdan zaten beklediðimiz þeyleri yaptýklarý için onlara sinirlenmiyorum.

Her neyse bunlarý yazmak için girmedim.

Takip ettiðim medyada bir kýsým Köþeden yazarýn analizini okudum. Hepsi de düþük oylarýn sebebini ideolojiye baðlamýþlar.
    Kimisi kýlýçdaroðlu'nun Alevi'liðine vurgu yapmýþ, kimisi halký tanýmýyor demiþ, kimisi hadep i yanýna çekmesine vurgu yapmýþ, kimisi "imamoðlunun yanýnda hýyar gibi kalýr" demeye getirmiþ filan.

Tamamen kýlýçdaroðlu suçlanmýþ. akþener'in oylarý 5 puan düþüp rakibi mhp'nin oylarý 5 puan artmýþ, bunu kimse görmemiþ.(Benim okuduðum yazarlar içinde.) akþener oylarýný mhp ye kaybetmese anketlerde çýkan gerçekleþecek ilk turda kýlýçdaroðlu kazanacak.

Seçim öncesi muhalif gurubun kýlýçdaroðlu'na ne kadar saldýrdýklarýný ve aþaðý çektiklerini unutmuþlar.

Bunlarý yapmasalar, akþenerde o çýkýþý yapmasa, cehape kazanýyor. kýlýçdaroðlu'nun hatalarýna raðmen kazanýyor. Çünki rakip çok kötü.

Üzerine tayyip seçim öncesi herkese para saçmýþ. Bununda çok çok önemi var. Tuzunuz kuru ise önemini anlamazsýnýz ama borçluysanýz ve geliriniz borcunuzu kýsa sürede ödemeye yetmiyorsa. Zorluklarla boðuþuyorsanýz, daðýtýlan para sizin için çok çok önemlidir. kýlýçdaroðlu'da tayyip kadar olmasada daðýtacaðým dedi ama tayyip son anda para saçmasa, belki oylarý üç beþ puan daha aþaðý çýkacak. Dediðim gibi halkýn %60'ý maddi sorunlarla boðuþuyor.

kýlýçdaroðlu nunda bir sürü geçmiþ hatasý var. Ama bu hatalarla beraber anketlere göre önde gidiyordu. Son anda yaptýðý hata ise durup dururken Rusya ya saldýrmasý. Bunun etkisi olmuþmudur. cehape liler solcudur ve abd yi siyonisti sevmezler. Tabi bilinçli olanlarý. Son anda Rusya ya aðýr saldýrmasý pek çok gönülü kýrsada oy kaybettirmemiþtir. Çünki oylar akþener'den gitti. Zaten solcunun alternatifi yok. erdoðan'amý versinler.?

akþener altýlý masayý bozmadan önce %15 - 17 civarýydý. Aldýðý oy %9 küsür.
    mhp seçime kadar %5 civarýydý aldýðý oy %10 küsür. Sanki blok olarak iyi partiden bahçeliye geçmiþler gibi.

sinan ogan da mehape nin 2 kere kovaladýðý adam. Niye %5 almýþtýr. Günde 3-6 saat okuyan ben adamý ilk defa duydum, birde okumayan büyük kalabalýklarý düþünün. BÝLMEDÝKLERÝ biri diye oy vermiþlerdir. Adam saðcýmýdýr solcumudur bilinmiyor.(Siyasetle ilgilenmeyen %70- 80 i kast ediyorum. Bunlarýn %5'i belki iyi adamdýr diye sinan ogan'a oy vermiþlerdir.

Cumhurbaþkanlýðý seçimine hiç bilinmeyen düzgün görünen, iyi giyimli medeni, diksiyonu düzgün birini koy. %5 çok rahat alýr. Tabi rakipleri bu akp ve bu cehape ise.

akp den çýkan %7 nin %5i sinan've diðerlerine gitmiþtir. Adaylardan diðer ikisi tayyip ve kýlýçdaroðlu her þeyleri ile biliniyorlar. Bilinmeyen sinan ogan. O sebeple herkes hayra yorup vermiþtir.

---

Ýkici turu da büyük ihtimalle kýlýçdaroðlu kaybedecek. Kazanma ihtimali yokmu.? Kafasý çalýþsaydý yinede kazanabilirdi. Zor deðildi. Ama çalýþmýyor.

2. turda kaybedince parti baþýnda artýk kalamaz. Sonrasýnda büyük ihtimalle bu partiyide siyonist destekli ermeniler ele geçirecekler. Zaten içi abd üretimi saðcý dolu. Çok az bir iyi adam kýrýntýsý vardý, onlarda sepetlenecek. Atatürk o partiden tamamen silinecek.

Ýyi parti, mehape ne kadar Atatürk'çü ise, cehape de o kadar Atatürkçü olacak. Atatürk resmini asýp, dillerinde Atatürk ismini bolca dolandýrýp, Atatürkün kurduðu elde kalan somut, soyut her þeyi, abd üretimi tarikatlarla beraber "Atatürk'ü seviyoruz" diye diye yýkýp geçecekler.

10 sene sonra cehape denince aklýmýza yobazlar, abd, hýrsýzlar filan gelecek. Tabi benim aklýma belediyelerinden ve belediye baþkanlarý ile iþ tutan vekiller dolayýsý ile yine hýrsýzlar geliyor da, ileride bilinçli olmayan okumayan halkýnda aklýna bunlar gelecek.

Þimdi bunlarý yazýnca saðcýlar beni kucaklamaya gelecekler. cehape ye çaktýðýmda Aklýma hep saðcýlarýn bu sebeple bana duyacaðý ilgi geliyor. Yüzüm buruþuyor. Kaç sefer kaza ile geldiler. En son sanbeg geldi, kýzdýrmadan kurtuldum sanýyorum. Daha önce çok kiþi gelmiþti.

Her neyse. kýlýçdaroðlu kapasitesi düþük olmasýna raðmen cehape de kalan belkide son temiz adam. Temiz deyince Eskiþehir belediye baþkaný aklýma geldi. Ama kendisini tanýmam, faaliyetlerini bilmem o sebeple onun hakkýnda iyi veya kötü yorum yapamýyorum. Gazeteciler çok iyi yorumlar yapýyorlar ama gazeteciler sabah akþam baykal'ý da yýkayýp yaðlýyorlardý. Çünkü baykal cehape belediyeleri aracýlýðý ile BOLCA halkýn malýný mülkünü vererek gazeteci besliyordu.

.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Kirli olaydý da bizim olaydý seçim...gerisinden bana ne...Beceriksiz..[emoji20]

Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

5. ''Ýyi parti, mehape ne kadar Atatürk'çü ise, cehape de o kadar Atatürkçü olacak. Atatürk resmini asýp, dillerinde Atatürk ismini bolca dolandýrýp, Atatürkün kurduðu elde kalan somut, soyut her þeyi, abd üretimi tarikatlarla beraber "Atatürk'ü seviyoruz" diye diye yýkýp geçecekler.''
    CHP öncelikle ne olacaðýna deve mi kuþ mu karar vermeli.

bundan muradým yöneteceði yönetmeyi hedeflediði toplumun kültür kodlarýný fransýz gözü ile deðil.Bu topraklarýn kodlarýna uygun stratejiler geliþtirerek ona göre hareket etmeli.

Toplum nasýlsa onun seçtikleri de öyle olacaktýr.Önemli olan devlet çarkýný sokataki vatandaþa dönük yüzü düzgün çalýþýyor mu?!Devlet gündelik hayatta adaleti foseptiðin içine týkýp týkýp vatandaþýn karþýsýna çýkýyorsa ,vatandaþ da istemese de öyle ise al ben den de böyle diyecektir.Bu yaklaþýma en bilinçli en dürüst dediðiniz vatandaþ bile en fazla iki bilemediniz üç vakadan sonra pes edip misli ile mukabele edecektir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz kafa daðýtayým diyerek bir Fizik sitesine girdim. Batarya haberi vardý. Oradan batarya türlerini araþtýrayým dedim. Daha önce okuduðum bir yazýda LFP tipi batarya aklýmda kalmýþtý. Birde elektrikli araba ve yangýn konusunda rahatsýz edici söylentiler var.

Bir kaç yýl önce elektrikli araba yanýnca söndürülemiyor deniyordu. Sebebi arabanýn altýna yerleþtirilen büyük miktardaki piller olsa gerek. Hâlâ söndürülemiyor mu bilmiyorum. En az 2 Tesla aracýnýn da yandýðýný ve söndürülmediðini okumuþtum. Ýkinci yangýnda içindeki 2 yolcu, emniyet kemerleri sýkýþtýðý için çýkamamýþ yanarak ölmüþlerdi(Özür dilerim). Bu sebeple, arabam elektrikli deðil ama korktuk bi kere arabada torpidoda küçük maket býçaðý saklýyorum. Yalnýz polis bulursa el koyar oda ayrý konu. Baþka amaçla taþýdýðýmý düþünecektir.

LFP türü Lityum iyon pillerin yanma riski çok daha azmýþ. Hem de daha ucuz. Bu iyi tarafý. Kötü tarafý ise bu pillerde elektrik yeterince yoðun yüklenemiyor. Yani diðer tip pillerle ayný menzili elde etmek için daha büyük pil gerekiyor.

NMC ve NCA tipi Lityum Ýyon piller ise LFP ye göre daha yüksek enerji depolanabiliyor. Daha küçük pille daha büyük menzil. Bu pillerin sorunu ise LFP ye göre daha kolay patlayýp alev almasý. Ayrýca üretimi pahalý. Kullandýkça kapasitesi düþüyor. Asýl ilgimi çeken þu oldu bu pili Farasis üretiyor.

Farasis sizin aklýnýza ne getirdi.? Tanýdýnýzmý firmayý.?

TOGG pillerini bu fabrikadan almak için anlaþtý.

Farasis TR de fabrika kurdu, süper delikanlý altaylý ve efsane yalama güntay'da TOGG'un pilleri dahil her þeyini halk gözünde normalleþtirip hazým etmelerini saðladý. Kazýðý yerken sýzlanmayalým diye. Çünkü parasý bizden çýkarken, verilen paralar kimin cebine giriyor malum.

TOGG bizim teþviklerimizle ÝTHAL Avrupa arabalarý seviyesi fiyatý ile satýlýyor. Teþvik almasa sanýrým %50 daha pahalý olur.

Tesla TOGG un kullandýðý pil tipini baþta kullanmýþ ama terk etmeye baþlamýþ. Tesla uzaklaþýrken TOGG üzerine atlamýþ. hem daha pahalý, hem daha tehlikeli. Menzil konusunda avantajlý ama diðer dez avantajý þarj ettikçe kapasite düþüyor ve ömrü en fazla 10 yýl. LFP tipi pilde ise kapasite düþmüyor ve ömrü çok daha fazla.

Þimdi eðer bu bilgiler sizde varsa hangi pil türünü tercih edersiniz.?

Daha ucuz, daha güvenli, daha uzun ömürlü, kapasitesi kullandýkça düþmeyen LFP tipi pilmi.?
    Pahalý, tehlikeli, kýsa ömürlü, kullandýkça kapasitesi düþen NMC, veya NCA türü pillerimi.?

LFP yi seçerseniz tek dezavantajýnýz, diðer pillerle ayný menzili elde edebilmek için daha büyük yer kaplayan pil yerleþtireceksiniz. Yani araba altýna 1m2 yer kaplayan pil yerine 1,5 m2 yer kaplayan pil koyacaksýn.

Dert mi, dert. Ama diðer pilin kötü yanlarýný görünce LFP yi tercih edersin.

Peki LFP varken diðer pili neden TOGG fabrikasý genel müdürü seçmiþ.? O müdür oraya geliyorsa o konudaki her þeyi kabataslak biliyordur. Bilmiyorsa ki bilmek zorunda deðil, bilen kaliteli elemanlarý toplayýp öðrenmiþtir. netçede para kendisinden çýkmýyor bizden çýkýyor istediði kadar harcayabilir. tabiiki benim 10 dakikada öðrendiðim durumu oda biliyor veya öðrendi.

Yinede LFP yi tercih etmedi. Neden.?

Ne yazmýþtým.? Bu proje devletten beslenme projesi. Devlet(yani cebimiz) destek verdikçe yaþayacak. Müdür bunu biliyor, belli zaman sonra orada olmayacaðýný hesaplýyordur. Kaldýðý sürece ne kadar çok ihya olursa o kadar kazançlý.

Kýzýlay yöneticileri gibi. Kýzýlay hayýr kurumu. Ya bedava çalýþýrsýn yada çok az maaþ alýrsýn. Adam kendine aylýk 79 bin TL maaþ baðlamýþ. Üzerine kýzýlay adýna 11 þirket kurup onlarýn yönetim kurullarýna kendini yazýp her birinden maaþda oralardan almýþ. Bu kafadaki adam her ay kendilerine ikramiyede yazýyordur. Ek ödemelerde yazýyordur. Tüm masraflarýný ödetip lüks araba kiralayýp onun masraflarýný da ödetiyordur. Kýzýlay'ýn baþýnda emekli olana kadar kalamayacaðýný biliyor. Kaldýðý müddetçe cebini doldurmalý. Maaþlar yasal kýsmý, yasal olmayan kýsým varmý henüz bilmiyoruz. Ama bu kafa diðer tarafa geçmeye çok müsait.

Kýzýlay örneðini TOGG a uyarlayýn.

Neden LFP yi seçmedi.?

NOT: Farasis ve NMC, NCA tip üretimini sadece bir yerde okudum. Henüz, baþka yerlerden de okuyup doðrulamadým. Eðer farklý bilgi çýkarsa bu yazýyý sildirtmeye çalýþýrým ve yeni durumu yazarým.
    Sonuçta elektrikli araba üreten büyük firmalarýn ilk iþi kendi pil fabrikalarýný kurmak. Pil araba maliyetinin %40 ýndan fazlasýný oluþturuyor. TOGG bunu yapmadý, siyonist medyada bu iþi onayladý. daha önemlisi pil üretmek zor ama elektrik motoru üretmek TR için kolay. Onu bile ithal etti. Kýzýlay örneðini hatýrlayýn neler döndü ilerde ortaya çýkar.

TOGG ÝTHAL ürün tercihi yaptýðý için araba çok pahalý. Ama bizim cebimizden çýkan teþviklerle þimdilik normal fiyattan satýlýyor. Hangi fiyattan. Yaklaþýk Avrupa ithal arabalarý fiyatýndan.

Geçmiþte ne yazmýþtým. TR de otomobil firmalarý kartel oluþturmuþlar milleti soyuyorlar. hepsinin benzer özellikleri benzer fiyatlarla satmasý SERBEST PÝYASA OLAN NORMAL ülkelerde imkansýz.

Türkiye piyasasýnda geniþ bir yelpaze yok. Alt ve alt orta gelir grubuna kimse araba üretmiyor. Bir arabanýn %80 ninden fazlasýný üretebilecek teknolojimiz varken üretilmiyor.

Üretsek Avrupa'dan çok daha ucuza üreteceðiz. Üretmiyoruz. Bir þekilde ürettirmiyorlar.

Türkiyede hammadde Avrupadan daha ucuz, iþçilik ÇOK DAHA UCUZ ama ürettiðimiz arabalar Avrupa dan ithal arabalarla ayný fiyatta. NORMAL bir Serbest piyasada bunun olmasý imkansýz.

Çin den elektrikli ithal araba geliyor. Çindede maliyetler ucuz ve arabalar ucuz. Ama araba gelirken bakýyorsun Avrupa ile ayný fiyatta.? Neden.?

Devlet Çin'den ithal elektrikli arabalara ilave %40 vergi koyarak Avrupa arabalarý fiyatýna çekmiþ. KARTEL'e destek olmuþ.

Ayný kartel'in üyelerine birine 4 yýl önceki para ile 3.2 milyar TL, diðerine 3 yýl önceki para ile 10 milyar TL teþvik vermiþ.

Yine yazý uzun oldu. Yazdýkça aklýma geliyor.

Kýsa keseyim, soyuluyoruz abicim. Biliyorsunuz soyulduðunuzuda detay vererek iyice sinirlerinizi bozayým diyorum. Sadece benim sinirlerim bozulmasýn.

Çok okumanýn böyle lanet bir tarafý var. Okuyunca insanoðlunun pisliklerini görüyorsunuz.

Yapay zekâ için yazmýþtým ya. Yapay zekâ'ya "baðýmsýz olarak öðren" dediðiniz anda sapýtýyor. Çünki öðrenebileceði tek kaynak var insan. Ondan da ne öðrenilir malum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada elektrikli araba alacak kiþilere de batarya konusunda üç beþ bilgi vermiþ oldum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üç ülkenin hipersonik füzesi var diye yazmýþtým. Rusya, Çin ve en son Ýran. Ýran'a insanýn inanasý gelmiyor ama kader ortaklarý gibi görünen Rusya ve Çin de varsa, teknolojiyi neden vermesinler.

Rusya hipersonik füzesine Kinzhal adýný vermiþ. Türkçesi Hançer. Bu füzeyi dünyaya duyurduktan sonra Ukrayna ya girdi.
    Sonra Çin Hipersonik füze ürettiðini açýkladý. Daha sonrasýnda abd ye karþý daha sert açýklamalar yapmaya baþladý.
    Ýran ayný Ýran.

Peki bu füzeleri ürettikten sonra neden daha cesur davranmaya baþladýlar.?

Çünki bu füzeler durdurulamýyor. Fýrlattýnmý gidip hedefi vuruyor. Savunma sistemleri hiç bir þey yapamýyor çünki gördükleri anda füze tepelerine iniyor.

Bu füzeler önce atmosferin üzerine çýkýyor, orada hipersonik hýzda hedefin üzerine kadar geliyor, sonra atmosfere girip hedefe dimdik tam tepeden yine hipersonik hýzda düþüyor. Füzenin ýþýðýný gördüðün anda tepene inmiþ oluyor o kadar hýzlý.

Savunma sistemi kendi füzesini ateþlemeye fýrsat bulamýyor.

Hipersonik hýz, ses hýzýnýn 5 katý veya daha üzeri demek. Buda saatte en az 6200 km hýz demek. Kinzhal ses hýzýndan 10 kat daha hýzlý yani 12300 km hýzla atmosfer üzerinde seyrediyor, aþaðý inerken büyük ihtimalle daha hýzlý iniyor.

Bu füzelerden bir tanesini dün sabah ilk defa Ruslar Ukrayna'da kullandý. Kiew'e konuþlandýrýlmýþ ünlü amerikan Patriot savunma sistemini vurdular.

Gürüntüyü seyrettim insanýn tüyleri diken diken oluyor.

Birde komik tarafý var. Patriot sistemi uzun menzilli savunma sistemi. Patriotun radarý 170 km uzaða sinyal göndererek hedef arýyor. Ukrayna Patriotu Kiew'e kurmuþ. Radarýný aktif hale getirmiþler. Rakip Ruslar ise patriotlarýn sinyallerini yakalayýp orada bir patriot sistemi olduðunu anlýyor. Yerini tam olarak tespit ediyorlar. Ukrayna Patriot'u aktif hale getirmese Rus balistik ve seyir füzelerine karþý savunmasýz kalacak. Aktif hale getirse Ruslar yerini öðrenecek. Açsan bir türlü, açmasan bir türlü.

Neticede Patriotu aktif ediyorlar, sinyallerden Ruslar yerini öðreniyor ve bir Kinzhal gönderiyorlar. Kinzhal tepelerine inip Patriotu kullanýlmaz hale getiriyor. Böylece Kinzhal bildiðim kadarý ile ilk defa savaþ alanýnda kullanýlýyor ve baþarýlý oluyor. Savunma sistemlerinin iþe yaramadýðý ispatlanýyor. Patriot füze bile fýrlatamýyor o kadar hýzlý tepesine biniyor. Füzeyi fýrlatsa yine vuramaz, ayrý dünyalarýn füzeleri.

Sivillerin çektiði görüntüler burada. Videonun Sesi açýk seyredin.

https://twitter.com/ThomasBavaria1/s...56715763023872
    https://twitter.com/OstNah/status/1505657428813172736

Bu füzeye nükleer baþlýk takýlabiliyor.
    Ukrayna pek çok Kinzhal geldi biri hariç hepsini düþürdük diyor ama yalan. Algý operasyonu. Videoyu seyrettiðinizde atmosfer üzerine çýktýktan sonra vurulamaz olduðunu göreceksiniz. Hele inerken imkansýz. Ukraynanýn düþürdük dedikleri normal seyir füzeleri. Rusya Ayný saatlerde 12 tanemi ne 3 yönden seyir füzesi gönderiyor. Ukrayna onlarýn bir kýsmýný savunma sistemleri ile vuruyor. Belki onun üzerine Rusya Kinzhal ý göndermiþtir.

.
    Son düzenleme : alicemal; 17-05-2023 saat: 02:52.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 823/853 ÝlkÝlk ... 323723773813821822823824825833 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •