Türkiye'nin tek sorunu vardýr oda devletin yolsuzluða batmýþ olmasý diyordum. Geri kalan tüm sorunlarýn sebebi budur.
Bunu destekleyen bir örnek daha açýkladýlar.
Yine Tunceli belediyesi. Aslýnda chp belediyelerinden de bu tür bilgiler beklersin ama gelmez. En baþarýlýsý Eskiþehir denir, ama bu tür haberler oradan da gelmiyor.
Haber ne.?
Tunceli belediye baþkaný ilgili sendika ile anlaþýp iþçilerine %85 zam yapmýþ.
Nasýl yaptý bu zammý.? Belediyeyi büyük borçla devir aldý, belediyenin tüm iþlerinide hýzla yapýyor, para basma yetkisi de yok.
Nasýl yaptý.?
SOYMADI. Hepsi o. Soymadý. kendi halkýný soymadý. Kendi halkýnýn içinde dayak yeme yada öldürülme korkusu olmadan, KORUMALARI olmadan gezebiliyor. Hakaret yeme, kovalanma korkusu yok.Geçen ay bizim belediye baþkaný pazara gelmiþti kovaladýlar. Siyasetçi halk arasýna giremez. Artýk cehapelilerde giremiyor.
Þirketlere ihale vermedi. Belediye asfalttý binaydý iþleri kendisi yaptý. Önceki belediyenin 3 TL ye ihale ile yaptýrdýðý iþleri 1 TL ye belediye yaptý. Ýþlerin kalitesini bilmiyorum büyük ihtimalle malzemeden çalmayýp doðru yeterli malzeme kullanacaklaroý için daha kalitelidir.Orada yaþayanlar bilir.
Belediyenin her 3 TL de 2 TL si cebinde kaldý. Borçlar kapandý ve maaþlara zam yapabildi.
Sonuç?
Hýrsýzlarýn cebine giren parayý engelleyince, para fazlasý ile yetti. Artýk çalýþanlara daha çok para verebilir hale geldi. Zamanla dahada çok verecektir. O para cepte kalmayacaktýr, maaþlarý Tuncelide harcayan iþçiler Tunceli halkýnýnda daha çok kazanmasýna sebep olacaktýr. para Tunceli halkýna daðýlmaya baþladý.
DAHA ÖNCE.
Para belediye yöneticileri ile ihale alan iþ adamlarý arasýnda paylaþýlýyordu. Sadece on enbeþ kiþinin cebine giriyordu. Hesap soran olmayýnca iyice azarlar, halktan belediye hizmet ve vergileri için daha çok para toplamaya baþlarlar, daha az ve kalitesiz hizmet sunarlar. Bolca yaðan para ile bu kiþiler servet yapýyordu. Ya faizde tutuyor, ya yurt dýþýna çýkarýyordu. para halka yayýlmýyordu. veya tonla daire alýp daire fiyatlarýný artýrarak halka ikinci kazýðý atýyorlardý. Düþük maaþlý iþçiler kendi evlerini alamýyordu belediye yöneticilerinin ve onlarla iþ yapan iþ adamlarýnýn bolca satýn aldýðý dairelerde kiracý olarak yaþýyorlardý. Modern köleler haline gelmiþlerdi.?
Son 1 yýlda yaþanan bu kaçýncý örnek.?
Önce depremle gördük soymayan belediye baþkanýnýn yönettiði belediyenin avantajýný.
Bir kaç yýldýrda Tunceli belediye baþkaný Maçoðlu ile görüyoruz.
Türkiyenin tek sorunu soyan siyasetçiler.
Tabi o siyasetçilerde tarlada yetiþmiyor. Bilinçli bir planla yetiþtirildiler. Kim yetiþtiriyor anladýnýz siz onu.!
Son not: Bu adamýn kapasitesinin yüksek olduðunuda sanmýyorum. Sadece hýrsýz deðil, temiz biri. Sadece soymamasý yetti. Belliki belediyedeki yetkili kiþilerede soydurmuyor.
Birde kapasitesinin büyük olduðunu düþünün. Benim belediye baþkaný olduðumu hayal edin. Hem püri pak hem aþýrý yüksek kapasiteli. O þehir uçar giderdi yaw.
Kuralýda hatýrlatayým.
Üretmeden birileri zenginleþiyorsa, o para üreten kalabalýklarýn cebinden çýkýyordur.
Tuncelide önceden 1 üretip üç alýyorlardý. Bu sebeple çalýþanlar düþük maaþ alýyordu, çalýþanlarýn cebinden çýkýyordu o ikiler. Artýk 1 üreten 1 alýyor. 3 üreten 3 alýyor. çalýnmayan 2 birimler hak edenlerin cebine giriyor.
.
Son düzenleme : alicemal; 01-04-2023 saat: 13:23.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bu arada bugünki Uður Dündar yazýsýný okuyun derim. Bir cripto para pazarý yöneticisinin çalýþma þeklini hayattan gerçek örnekle anlatýyor.
https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarl...yorum-7639624/
@NeAcaipDunya
Sayýn Ali Cemal Bey
bahsettiðiniz kiþinin baþarýlý olmasýnýn temel nedeni kiþinin dürüst olmasý mutlak bir sonuç ama unutulmamasý gereken asýl konu orada yaþayan toplumun hesap sormasýdýr. Bektaþi toplumda sorgulama esastýr Bektaþiler arasýnda hakka hukuka ve emeðe saygý diðer Sünni topluma göre daha fazladýr. bunun nedeni gerek kültür gerekse eðitim olmakla beraber toplumdaki deðer yargýsýdýr. dürüstçe konuþmak gerekirse bahsedilen etkinliklerin Sünni toplumda zerre kadar karþýlýðý yoktur zira Sünni kesimde din ve milli eðitim biat kültürüne dayanýr ki bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Burada konu edilen belediye baþkaný evet dürüst ama maçoðlunu buraya iten sebep kiþisel deðil toplumsaldýr. eðitimseldir. kültüreldir.
Bu düþünce yapýsýnda kutsal olan deðerlerdir insanlar bu deðerlerin yüceltilmesi ile anlam kazanýr. dürüst insanýn pirim yaptýðý toplumlar ütopyadan ileri gidemez gerçek olan sistemi ve insaný sorgulayan toplumsal dinamiklerdir.
Biþeyler yazmak için girmiþtim, selimhan'ýn yazýsýný okuyup anlamaya çalýþýnca ne yazacaðýmý unuttum. selimhan'ýn yazýsýný daha sonra kafam serinken anlamaya çalýþayým.
Ben ne yazacaktým onu düþüneyim.
Ha.
---
Ege Cansen hoca yine teorik doðrularý yazmýþ. Teorik doðrular anormal ülkelerde geçerli deðiller. Siyonistler ve onlara çalýþanlar bilerek bu hatayý düzenli olarak yapýyorlar. Biliyorlarki o teori uygulandýðýnda, bizim ülkede ipler birilerinin eline geçecek.
Örnek vereyim.
Teori þu.
Evde beþ kiþisiniz. Ortada birilerinin çok çalýþarak üretip getirdiði 1 kg peynir var. Bir yönetici seçilmeli ve bu peynir yöneticinin eþliðinde adil olarak beþe bölünmeli ve eþit olarak yenilmeli. Geliþmiþ ülkelerde böyledir.
Teori harika, uygulamaya geçiliyor.
Peynir yeniyor bakmýþsýn 2 kiþi tüm peyniri yemiþ, kalan üç kiþi nin kaþý gözü daðýlmýþ.
Fiziksel olarak diðerlerin den çok güçlü bir kiþi var ve onun doðal yardakçýsý var. Bunlar Irakta büyümüþler kavga dövüþe alýþýklar, biat sistemi var, adalet bunlarýn bildiði kelime deðil bildikleri kelime GÜÇ.
Kalkýpta bunlara kendi aranýzda eþit paylaþýn dersen ya kötü niyetlisin güçlüler senin adamýn, yada safsýn kafan basmýyor.
Türkiye'yi dýþarý açýn herkes açýyor dendi. Hýrsýzlarýn hakim olduðu ülkeyi KURALSIZ dýþarý açtýn halkýn tüm malý mülkü madeni siyonistin oldu.
Türkiye'nin gümrüklerini dýþarý açýn herkes açýyor dedin. Hýrsýzlarýn hakim olduðu ülkenin gümrüklerini açtýn ihracattan çok ithalat oldu. Ýthal ettikleri malý ihraç ettiler. Ucuz ithalat sebebi ile ülke 120 milyar dýþ borcunu 450 milyar dolara çýkardý. Torunlarýný borçlandýrdýn.
Dünyayla rekabet için þirketler büyümeli, tüm dünya böyle yapýyor dedin, Hýrsýzlarýn hakim olduðu ülkenin þirketlerini büyütmeye kalktýn tüm küçük þirketleri yabancý büyük þirketler aldý, Türkiye de karteller oluþturdular, fiyatlar bizim sevimizdeki ülkelerin üç beþ katýna çýktý. rekabet kalmadý, yerli sahipli firma kalmadý. Tüm kâr her yýl yurt dýþýna çýkarýlýyor.
Bu tür teorileri kötü niyetli TV kiþileri Türk halkýna empoze ettiler, geldiðimiz noktada halk modern köleler haline geldi. Ýyi eðittiklerimiz yurt dýþýna çýkýyor, dýþarýdan kara cahil eðitimsizleri dolduruyoruz.
50 kere örneklerle anlatmýþýmdýr, zemine uygun olmayan kurallar, teoriler, iþlemler, teoride elde ettiðin sonuçlarý doðurmaz.
Küreselleþmenin baþý abd ve ingiltere nin, küreselleþmeden anladýklarý, DÝÐER ÜLKELERÝN GELECEÐÝ OLAN ÞRKET VE ARAZÝLERÝNÝ KURALSIZ VE SINIRSIZCA SATIN ALMAK.
Bastýklarý para tüm dünyada geçerli olduðu için onlarýn yararýna çalýþan bir sistem. Ayrýca dünya medyasý da onlarýn kontrolunde.
Ne zamanki Çin bir þekilde siyonist lehine çalýþan bu sistemi kullanmayý baþardý. Güçlendi, iþte o zaman küreselleþmeyi savunanlar birden bire Çin þirketlerinin düþmaný olmaya baþladýlar. Küreselleþme, serbestlik kendi lehlerine rafa kaldýrdýlar.
Ege Cansen çakalý da bunlarý bilmeyecek kadar salak olabilirmi.? HAYIR. yazarýn da dediði gibi çakal olabilir. yazar ben oluyorum bu arada.
50-60 yýldýr bunlarý söyleye söyleye halkýn gözünde normalleþtirdiler. Avrupa ve asya ülkelerinin büyük çoðunluðu gerimizdeydi þimdi büyük çoðunluðu önümüze geçti. Bu arada þirketlerimiz, arazilerimiz, madenlerimiz siyonistin eline geçti ve ürün fiyatlarýmýz gelirimize oranla korkunç rakamlara çýktý.
Yazdýkça sinirleniyorum, Ege hocaya dalasým geliyor... Yazmayý keseyim en iyisi. Birleþik kaplar kuramýndaki dikey borularla dalacaksýn zibidiye.
---
Baþka ne yazacaktým.
Geçende elektrikli arabalar konusu açýlmýþken, elektrik sýnýrsýz demiþtim. Evet elektrik sýnýrsýz ama pilde kullanýlan madenler sýnýrlý. Bu okuduðum bir yazý sebebi ile aklýma geldi.
Arabalarda kullanýlan pillerin içindeki Lityum madeni problemmiþ. Büyük araba firmalarý Lityum madeni satýn almaya çalýþýyorlarmýþ.
TOGG üretildiðinde yazdýðým þeyler aklýma geldi.
Pili ve motoru Türkiye'den alabilecekken dýþ firmalardan alýyorlar. Demiþtim. Ayrýca piyasada tutunmak istiyorsan ilk yapman gereken þey pil fabrikaný kurmak demiþtim. Otomobil fabrikalarý harýl harýl pil fabrikasý kuruyorlar, hatta Lityum madeni iþletenler varmýþ. Bu sebeple TOGG için halkýn kanýný emen bir þirket daha kuruldu demiþtim.
Normalde TOGG için verdiðimiz vergilerle o arabanýn yarý fiyatýna satýlacak ayný kalitede üç beþ marka elektrikli araç fabrikasý doðardý. Kartel olan Türkiye'deki otomobil firmalarý da fiyat düþürmek zorunda kalýrlardý. Bizde vergi sebebi ile araba fiyatlarý yüksek ama tek sebebi vergi deðil. Elektrikli arabada vergi normal ama yine de bizden ortalama 3 kat zengin Avrupa ile ayný hatta daha pahalý fiyata elektrikli araba alýyoruz.
---
Birde devletin elindeki tapu bilgilerinin birazý veya tamamý mafya kýlýklý birilerinin eline geçmiþ. Sahipsiz yerlere el koyup zayýf güçsüz savunmasýz kiþilerin elindeki yerleride zorla alýyorlarmýþ.
https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarl...gecti-7640662/
---
Siyasetçi ve devlet hakkýnda yazdýðým yazýyý hatýrlayýn. Siyasetçin buysa, sonuç budur demiþtim.
Tapu olayý, kazýk fiyatlar olayý, düþük gelirler olayý hepsi sonuçdur. Ege Cansen gibilerde sonuçdur.
Benim yönettiðim ülkede Cansen ler pastanede hamur açar, altaylýlar bulaþýk yýkar, muratoðlu paket servisi yapar. Aslýnda hepsini robotlar yapar, geri kalan ne yapar.? Onlara iþ bulmak lazým.
Aslýnda Cansen sebebe de giriyor. Ýçinde olduðu siyonist grup bu ülkeyi bu hale getirenler. Hem sebep hem sonuça girdi Cansen hoca. Rahat durmaz zaten.
Son düzenleme : alicemal; 02-04-2023 saat: 14:17.
@NeAcaipDunya
Bu alicemal bir gün sahilde yürüyüþ yaparken ege hocaya denk gelirse kafa göz dalacak gibi bir his var içimde. Ýnþallah denk gelmezler.
bir halt olacaðý yok.
Fiziksel þiddete karþýyým. Psikolojik olarak çökertsek iþe yarayabilir.
Birgün toplanýr daire kurarýz. Ege hocayý ortaya koyarýz. Suçlayýcý gözlerle yarým saat dik dik bakarýz. "Niye yaptýn tombik" diye baðýrýrýz.
Yarým saat çok, 10 dakka bakar, 20 dakka çay ve lahmacun arasý veririz. Zibidiye çay yok.
Ege hocanýn cebindeki para bitene kadar çay lahmacun ve suçlayýcý bakýþlar.
Ege hocanýn Parasý bitince göndeririz. Bu sefer ortaya fatih altaylýyý alýp çay puaça olayýna gireriz. Pardon Altaylýyý yola getirme olayýna gireriz. Cebindeki para bitince yallah.
Sýrayla medyayý hallederiz ülke ayaða kalkar.
Boðaz manzaralý bir yer biliyorum, orada ülkeyi kurtarmak lazým. Çayý da iyi. Lahmacunu getirtmek lazým.
Keyfim yerine geldi, bu ülkede hâlâ umut var gibi.![]()
@NeAcaipDunya
KILÇDARÐOLU namazlaða ayakkabý ile basmýþ
cumhurbaþkaný ve iktidara oy verenler seviniyor ülkenin gündemi yapýlýyor.......
Allah aþkýna bu ülkede depremde ölen insan sayýsý bile daha netleþmemiþken ve bunun sorumlularý kim diye medyada hesap sorulamýyorsa, Halk ekonomik krizi dibine kadar hissediyorken togg yapýldý diye Showlar yapýlýyorsa boka battýðýmýzýn en iyi emaresidir. dünyanýn en iyi ekonomistleri Türkiye bu borçlanmayý çeviremez diyerek acil önlem alýnmalý derken bizim darphane karþýlýðý olmayan mesailer yapýyor......
Bakýn yazýn bir kenara seçim kim kazanýrsa kazansýz büyük ekonomik krizler büyük toplumsal eylemler doðurur. BU durum hitler, musoloni, Franco gibi diktatörlerin doðmasýna neden olmuþtur. olacaktýr da. zira kargaþa kendi kurallarýný ve yasalarýný oluþturur buda deðiþmeyen bir kuralý hatýrlatýr. DÜÞENÝ YERLER.
Yer Ýmleri