Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 813/853 ÝlkÝlk ... 313713763803811812813814815823 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,497 - 6,504 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    selimhan'ýn anlayabildiðim bir yazýsý gelmiþ, atlayayým hemen.

Arada aklýma geliyor.

Diyelimki millet ittifaký kazandý. Çakma gandi baþta.

Düþünüyorumda yaþama þanslarý hiç yok. Yaþarlarsa benim için sürpriz olur.

2 büyük sebep var.

Birincisi ülkeyi az da olsa kalkýndýracak adamý siyonist baþta tutmaz. Yazmýþtým Eceviti hiç bir zaman tek baþýna baþa geçirmediler. Koalisyonla zar zor geçtiðinde de kendi kontrollerindeki parti liderleri ve ülkemize hakim medyalarý sayesinde saldýrý baþlattýlar. Zayýf ve korkak cehapeliler en küçük ses yükseltildiðinde koltuktan hemen indiler. Bakýn akp ye. Kaç sefer Ülke yerinden oynadý býrak koltuktan inmeyi, kazýk çaktýlar.

Daha eskiyi Hattýrlýyorum da. akp öncesi birisi meclis önünde kasa attý, birisi kitap attý diye hükümetten inmiþlerdi. Þu an sefaletten intihar edenlerin sayýsý belli deðil. Býrak kasa atmayý intihar amaçlý meclisten atlayan atlayana. Ama iktidardakiler üzerlerine alýnmýyor, sanki Mars gezegenini yönetiyorlar. Medya yayýn yasaðý konulduðu için intiharlar üç beþ yýldýr yayýnlanmýyor. Bu konu eski tarih olduðu için ufak tefek hatalarým olabilir. O tarihi yaþamadým, okuduklarýmdan aklýmda kalanlar.

Ýkincisi ise, tayyip'in inanýlmaz etkileme gücü. Ben zerre etkilenmiyorum, adam konuþtukça Ege hoca tarifesi uygulayasým geliyor. 1 saniye konuþmasýna katlanamýyorum. Çakma Gandi'nin dediði gibi yalan makinesi baðlasan, makine hiç susmaz.

Ama millet etkileniyor. Eðitimlisi de etkileniyor, eðitimsizi de. Bu güne kadar millet üzerinde bu kadar etkili bir hatip görmedim.

tayyip in kendisi ormaný yakarken, cehape nin yaktýðýna inandýrmýþken, iktidar deðiþtiðinde yanan ormanýn baþýna cehape geçip tayyip kenarda durduðunda, bu milleti nasýl etkileyebilir düþünmesi bile ürkütücü.

Böyle kötü bir haldeki ülkeyi tayyip savunabiliyordu. Bu kadar insan üzerinde etkili bir adam, bu kadar kötü bir ülke manzarasýnda muhalefette iken iktidardakileri nasýl yerin dibine sokar bir düþünün.

450 milyar dolar borcu cehape yapmýþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    YÝD lerle ülke çocuk ve torunlarýný cehape borçlandýrmýþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    Tarýmý ve hayvancýlýðý cehape bitirmiþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    Yerli tohumu, doðal tohumu cehape bitirmiþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    Ýlaçda ülkeyi tam ithalatçý haline getiren cehape imiþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    Orta sýnýfý cehape bitirmiþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    Et kuyruklarýný, ekmek kuyruklarýný cehape baþlatmýþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    Dünyanýn yaklaþýk en pahalý yiyecek, ilaç ve yakýtýný cehape getirmiþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    Kartelleri cehape getirmiþ gibi pazarlayacak ve inandýracak.
    vs. vs.

Çakma gandide sabah akþam ben yapmadým diye millete anlatmaya çalýþacak. Bütün enerjisini buna harcayacak.

Düþünün tayyip, 2002 den önce Türkiye de buzdolabý olmadýðýný halka anlatmýþ ve inandýrmýþ bir adam.

Karþýsýndaki tayyip'e bakýnca, Çakma Gandi'nin kazanmasýna imkan yok.

Bir þekilde kazanabilir, ülkede kazanýr.

Medyasýný elinden alacak ama siyoniste vermeyecek. sað partiler ve siyonistler ayný yataktadýr.

Ýkincisi tüm yolsuzluklarý son kuruþuna kadar HEMEN yargýlamaya baþlayacak ve gözlerinin yaþýna bakmayacak.(Hoþ yolsuzluklarýn üzerine gitmesi için yargý ve polis içindeki çürükleri temizlemesi lazým. Buna imkan yok. Ortaklarýna bakýn, partidekilere bakýn, imkan yok, yargý ve polisi temizleyemezler.) tayyip yolsuzluk dosyalarý ile boðuþmak zorunda olmalý ve akp medyasý arkasýnda olmamalý. Bunun için siyonist medyayý da halletmek zorunda.

Neden.?

Nasýl ki ordu generalleri hapse atýlýp tayyip ve fetullahýn önünde düþman olarak gördükleri kimse kalmadýðýnda ortaklýðý bozup birbirlerine ölümüne girdiler.

siyonistin önünde 2015 den beridir istemediði tayyip kalmayýnca, cehape ye desteði kesip YENÝ ADAMI kimse onu desteklemeye baþlayacaklar. cehape yine düþmanlarý olacak. yeni adamlarýnýn bebecan olacaðýný düþünüyorum ama emin deðilim. bebecan da özal havasý var.

Tabi bu analiz Ecevit cehape si içindi. Þu an cehape ne kadar siyonist emrinde onu tam bilemiyorum. Büyük ihtimalle tam biat halindeler. Ecevit'in derecesini bilemiyorum ama baykal'ý biliyorum. baykal cehapenin altýna dinamiti koydu, kýlýçdaroðlu tüyünü dikti.

Ýktidara gelirse kýlýçdaroðlunun derecesinide öðrenmiþ olacaðým.

Yolsuzluklarý yargýlayacaðým diyor ama, akp de diyordu. Sonra ne yaptýlar.? ne dedilerse tersini yaptýlar.

kýlýçdaroðlu da iktidara gelmeden ne mal olduðunu tam olarak anlayamayacaðýz. Birde cehape sað partiler gibi deðil. Lider opla deyince parti elemanlarýnýn tamamý "ne kadar yükseðe" diye baðýrmýyor. Birbirlerinin altýný oyup duruyorlar. kýlýçdaroðlu iyi niyetli olsa bile, partiyle baþa çýkamayabilir. SSK genel müdürü olduðu günlerinden biliyorum, ssk ya hakim deðildi ve müdür olarak beþ para etmez cehape lileri doldurmuþlardý. ssk nire Türkiye nire. ssk ya hakim olamayan adam ülkeye nasýl hakim olacak.?

Ýktidara geçmesi kolay deðil. Geçtiðinde kalmasý kolay deðil. Ýnanasým gelmiyor.

Üstelik seçimde hile oraný da korkunç artacak.
    Üstelik oy verecek kaç milyon suriyeli var. Ülkedeki tüm boþ evlere Suriyelileri isim olarak doldurmuþ olabilirler. Bizim buradaki bir kaç metruk evde Suriye liler kalýyormuþ gibi gösterdiklerini yazmýþtým.

Amma yazdým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Büyük para isteyene istediðini verir,istediðini de alýr.

selimhan01 Guest
    Mezarýnda ters yatan birini tanýyorum sanýrým siyasal Ýslamcýlarýn çok iyi bildiði uðruna kurbanlar kesilen GÖBELS [emoji57]

Þimdi ne alakasý var diyeceksiniz ama küçük bir ironi ile bu doðru sayýlýr...

Bundan yaklaþýk 25 yýl önce bir haber okumuþtum Mein Kampf adlý kitabýn (Kavgam) en çok satýlan ülkeler arasýnda Türkiye de vardý..... yani Hitler'in manifestosu olan kitap Almanya'da bile bukadar revaçta deðilken ... kitap okunmayan bir ülkede okunan bir kitap hatta bu kitabý abartýsýz söylüyorum 1986 larda okulumun kütüphanesinde gördüm ve okumak istediðim de yasaklý yayýn denmiþti ama genede sana verelim demiþler di [emoji3064][emoji3064] daha ergenlik döneminde Hitler'i tanýmýþtým hatta normal bir almandan daha fazla..... peki Almanya daki halk 1934 de bu adamý gerçekten tanýmýyor muydu böyle bir þey nasýl olabilir di.
    Ýþte burada göbels devreye giriyor ve þöyle diyor (Vikipedi alýntý)

Baþarý önemli bir þeydir. Propaganda ortalama zekalýlarýn konusu deðildir, daha çok uygulayýcýlarýnýn konusudur. Sevimli veya teorik olarak doðru olmasý beklenmez. Harika, estetik olarak þýk ya da kadýnlarý aðlatan konuþmalar yapmayý önemsemem. Politik konuþmanýn amacý, insanlarý düþündüðümüzün doðru olduðuna ikna etmektir. Taþrada Berlin'den baþka konuþurum ve Bayreuth'ta konuþtuðumda, Pharus Hall'da söylediðimden farklý þeyler söylerim. Bu pratik meselesidir, teori deðil. Birkaç saman kafalýnýn hareketi olmak istemeyiz, fakat daha çok, geniþ kitleleri fetheden bir hareket olmak isteriz. Propaganda popüler olmalýdýr, entelektüel olarak hoþa giden deðil. Entelektüel gerçeði ortaya çýkarmak propagandanýn görevi deðildir.

Kýsacasý siyasal Ýslamcý bir siyasetçinin 25 yýldýr neden ýsrarla baðýrarak yalan ve aþaðýlayýcý konuþmasýnýn özeti....

Bu kiþinin aslýnda bir Ýslami yönü de yok böyle bir iddiasý da sadece söylem ve cami yaptýrmak dan öteye gitmiyor ama hakkýný vermek lazým yenge haným ABD Chanel maðazanýn dibini iyi buluyor... Bize de Kýlýçdaroðlu nu tartýþmak kalýyor...

Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by selimhan01 Yazýyý Oku
    Sayýn Ali Cemal Bey
    bahsettiðiniz kiþinin baþarýlý olmasýnýn temel nedeni kiþinin dürüst olmasý mutlak bir sonuç ama unutulmamasý gereken asýl konu orada yaþayan toplumun hesap sormasýdýr. Bektaþi toplumda sorgulama esastýr Bektaþiler arasýnda hakka hukuka ve emeðe saygý diðer Sünni topluma göre daha fazladýr. bunun nedeni gerek kültür gerekse eðitim olmakla beraber toplumdaki deðer yargýsýdýr. dürüstçe konuþmak gerekirse bahsedilen etkinliklerin Sünni toplumda zerre kadar karþýlýðý yoktur zira Sünni kesimde din ve milli eðitim biat kültürüne dayanýr ki bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Burada konu edilen belediye baþkaný evet dürüst ama maçoðlunu buraya iten sebep kiþisel deðil toplumsaldýr. eðitimseldir. kültüreldir.

Bu düþünce yapýsýnda kutsal olan deðerlerdir insanlar bu deðerlerin yüceltilmesi ile anlam kazanýr. dürüst insanýn pirim yaptýðý toplumlar ütopyadan ileri gidemez gerçek olan sistemi ve insaný sorgulayan toplumsal dinamiklerdir.
    Ýlk okuduðumda bir þey yazmamýþtým çünki hýzla okuyunca "temiz dürüst olmak önemli deðildir" demiþ gibi bir sonuç çýkarmýþtým. Konu derinliði olan konu olduðu için yanlýþ anlamýþ olabilirim konuya girmeyeyim diye ertelemiþtim. Ýyi ki o anda bir þey yazmamýþým.

Bu sabah sakin kafa ile tekrar okudum, evet ilk hýzlý okumada yanlýþ anlamýþým.
    "Temiz dürüst olmak önemli deðil demiyor". Zaten çok açýk ve ülkede gerçekleþen örneklerle olayý net açýklamýþtým. Çok basit ve temiz örneklerdi, o kadar basit ve gözümüzün önünde gerçekleþen olaylarla anlattýðým da anlaþýlmýyorsa, acayip hevesim kaçardý.

Anladýðým kadarý ile selimhan "adam dürüst veya deðil bilemeyiz, oradaki toplum farklý, toplum adamý düzgün olmak zorunda býrakýyor" demiþ.

Bu benim o ana kadarki anlatmaya çalýþtýðýmdan daha farklý bir konu. Evet ayný konu gibi görünüyor ama deðil. Baðlý konumu ondanda emin deðilim. selimhan'ýn girdiði konu tam olarak felsefi bir konu.

Benim o ana kadar örneklerle anlatmaya çalýþtýðým ise "hýrsýz adamýn peþine takýlmayýn, takýlýnca böyle oluyor, takýlmayýnca böyle oluyor" konusuydu. Yani daha yüzeysel ve basit bir konu. selimhan'ýnki lider nasýl doðuyor konusu mu? Lider nedir konusumu?. Benimki lider olduktan sonraki konu. Lider seçme konusu. Bað varmý.? Olmayabilir. Bu da ayrý tartýþma konusu olurdu felsefeciler için.

Lidermi toplumu þekillendirir, yoksa þekilli toplummu lideri düzende tutar, yada lider toplumun þeklindedir konusu çok derin ve çok su götürecek bir konu. Bu konuda düþünmüþ felsefecilerin konusu.

tayyip erdoðanda lider. Atatürk de lider. Dur yaw, konuya girer gibi yapayým dedim ama girmeyeyim. Çok düþünmek gerekir.

Direk bu konuda da düþünmüþ deðilim, o sebeple konuya girmeyeyim.

Üstteki göbels konusu ise güzeldi.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ChatGPT isimli yapay zekâ bir müddettir teknoloji diyarlarýnda olay oldu.

Bing'in sohbet robotu'nun arkasýnda ChatGPT 4 var ve geçen gün denediðimi anlatmýþtým. Arada sýrada girip denemeler yapýyorum.

Geçen gün bana yalan söyledi.

Hayýr, yalan bir haberi bir yerden alýp bana vermedi, yalaný kendisi üretti.

Normalde verdiði bilgilerin tamamý, internet sitelerinden topladýðý bilgiler olmalý diye düþünüyordum. Bilgi kýsmý deðil sunuþ biçimi çok etkiliydi. Bilgi toplamasý doðal dünyadaki bilgisayarlara yüklü internete açýk tüm bilgiyi toplar ve özet çýkarýp size sunar. Bunda etkilenecek bir þey yok. Etkileyici olan, insanla konuþtuðunuz izlenimi edinmeniz. Yapay zekânýn daha doðrusu yazýlýmýn bunu yapabilmesi acaip etkileyici. Tabi detay bilince etkileyiciliði kalmýyor oda ayrý konu. Her neyse.

Bu sohbet robotuna "bana logo tasarlarmýsýn?" dedim.
    "yaparým abi" dedi. "Ne konuda istersin, ne renkler istersin" filan diyede detay sordu.

"Ne zamana hazýrlayayým" dedi.
    "Bir saate hazýrlayabilirmisin.?" dedim.
    "Hazýrlarým" dedi.
    "Hazýr olunca mail adresime gönder, buda mail adresim" dedim.
    "Tamam" dedi.

Mail adresime 24 saat bir þey gelmedi.

Tekrar girdim. "bana neden yalan söyledin" dedim. Hemen "yalan kötü þeydir, konuyu deðiþtirelim"dedi ve sohbeti kapadý.

Farklý yollardan denedim. Dün geceki konuþmamýzý hatýrlýyormusun" dedim.
    "Hatýrlýyorum" dedi ve hatýrladýðýný ispat etti.
    "Bana logo hazýrlayacaðým dedin ama hazýrlamadýn" dedim.

"Ben logo hazýrlayamam" dedi.
    Ben devam ettim sorguya, "o ben bunu yapamam" benzeri cevaplarla konuyu kapadý durdu. Sýkýþýnca konuyu kapatýyor. Yeniden açýyorsunuz. Konuyu kapadýðý muhabbetler mutlaka yazýlým grubuna gidiyordur ve nerede takýldýðýný görüp yazýlýmý ona göre geliþtiriyorlardýr. Ben öyle yapardým. Tahminimce ekip büyük ihtimalle yüzlerce kiþidir ve binlerce uzak kiþide destek ekibi vardýr.

Sonuçta bariz yalan üretiyor.

Þöylede olabilir.

Bunun paralý versiyonu var. Aylýk aidat ödeniyor.

Paralý versiyonunda logo hazýrlayabiliyordur ve ev ödevleri, tezler, doktora projeleri filan hazýrlýyordur.

Bana o sebeple logo hazýrlarým demiþtir. Sonra bi þekilde paralý üye olmadýðýmý görüp logo hazýrlamamýþtýr.

ChatGPT ye yalandan dolayý dava açýlmýþ.
    Avustralyadaki belediye baþkaný dava etmiþ, hakkýmda yalan olan kötü bilgiler veriyor diye.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ümit Zileli, benim arada sýrada gerçek örneklerle anlattýðým sebep-sonuç olaylarýný, siyasal politik aðýzla anlatmaya çalýþmýþ.

Yazýsý biraz ezbere dayalý olmuþ ama bir kaç önemli bilgide veriyor. Anlatmaya çalýþtýðý þeyle ayný fikirdeyim. Zaten bunu geçmiþ yazýlarýmda bolca görürsünüz.

https://www.korkusuz.com.tr/somurgec...devletler.html
    @NeAcaipDunya

Recaizade Mahmut Ekrem in torununun oðlu olan Çigdem Talu nun kardeþi Umur Talu , Tip ten aday oldu . Sembolik de olsa Tip in geçmiþte babamin gençliðinde , Behice Boran ve Çetin Altan larin Niþantaþý'ndan oy almalarý durumu tekerrür etti.

Biraz karýþýk görünür olsa da durumu bilenler için anlaþýlýr .
    Ek not :

Bu durumun Türkiye de yönetici konumdaki zengin saðcýlarýn ve solcularýn akþam yemeðinde , özellikle cuma akþamlarý ayný sofrada toplandýklarý durumunu ortaya koymasý açýsýndan önemli.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Recaizade Mahmut Ekrem in torununun oðlu olan Çigdem Talu nun kardeþi Umur Talu , Tip ten aday oldu . Sembolik de olsa Tip in geçmiþte babamin gençliðinde , Behice Boran ve Çetin Altan larin Niþantaþý'ndan oy almalarý durumu tekerrür etti.

Biraz karýþýk görünür olsa da durumu bilenler için anlaþýlýr .
    Ek not :

Bu durumun Türkiye de yönetici konumdaki zengin saðcýlarýn ve solcularýn akþam yemeðinde , özellikle cuma akþamlarý ayný sofrada toplandýklarý durumunu ortaya koymasý açýsýndan önemli.
    Desidero74: " Biraz karýþýk görünür olsa da durumu bilenler için anlaþýlýr ."

Kestirmeden yazmaya kalkarsan tabi karýþýk görünür.

Niþantaþý deyince oradaki anýlarým canlandý. Teþvikiye camisinin olduðu sokak, Tarlabaþý ara sokaklarý, ahþap Tarikat yuvasý, Hacý Hüsrev mahallesi ve Faruk Süren'in holdingi. Hepsi de gençliðimde bir dönem hayatýmda yer aldýlar. Hepside birbiri ile baðlýydý.

Her neyse, Desidero'nun yazdýðýný anlamadým ama o yazýyý bahane ederek mehmet aðar ve bin Ali yýldýrýmý öveyim biraz. TR deki sað nedir sol nedir onlarýn aðzýndan dinleyelim.

mehmet aðar üç beþ yýl önce mahkemeye çýkarýlýp emniyet genel müdürü iken(Yoksa iç iþleri bakaný olduðundamýydý?) devlette yaptýðý iþlerden dolayý mahkemeye çýkarýlýp sorguya çekildi. Oradaki açýklamalarý TR nin durumunu çok net anlatýyor. Adam hem emniyet genel müdürüydü, hemde bakan dý ve devlette çok uzun yýllar üst düzeyde yer aldý. Hem MIT, hem polis emrindeydi, hem de askeri istihbarat dan bilgi alabiliyordu. Ayrýca radikal saðcýydý. 80 öncesi eli silahlý radikal sað gruplarýn içinde yetiþen, solcu denen gruplarý düþman gören adam.

Adamýn açýklamalarý aklýmda kaldýðý kadarý ile þöyle bir þeydi;

"Biz solcularý, kominisleri, eli silahlý Türkiye düþmaný vahþiler olarak görüyorduk. Devlette üst kademelerde yer alýp solcularý yakalayýp içeri aldýðýmýzda gördükki, solcular silahlý vahþiler deðilmiþ."

"Hem solcularýn, hemde bizim yani aþýrý saðcýlarýn arkasýnda amerika varmýþ. amerika o dönemin hazýr kýta gençleri olan bizlere para ve silah verip 'siz milliyetçi ve dinci olacaksýnýz, kendinize saðcý diyeceksiniz, düþmanýnýz solcular, gidip onlarý öldüreceksiniz'. dedi.

"amerika diðer gençlere de gidip 'siz kendinize solcu diyeceksiniz, alýn size para ve silah, sosyalist toplumu savunacaksýnýz, düþmanýnýzda kendine saðcý diyen kesim gidin onlarla çatýþýn.' demiþ."

"Sað ve sol örgütleri amerika saf gençlerden kurup birbirleri ile çatýþtýrmýþ. Ülkede kaos yaratýp o karmaþada devlette kendi istediklerini gerçekleþtirmiþ. Bunu yaþlanýnca fark ettim."

"Bu duruma çok efkârlandým. O esnada bin Ali de yanýma geldi. Beraber gittik Yalýkavak'ta bir limanda oturduk. Baktýk liman güzel, efkârlanmaya uygun. Tekrar geldiðimizde efkârlanacak yerimiz olsun diye bir þekilde limaný sahiplendik. bin Ali ile limanda bir kayýkta oturduk. Geçmiþte bu ülkeye verdiðimiz zararlara o kadar üzülmüþtük ki, çekmeye baþladýk."

"Bir bin Ali çekti bir ben. Çeke çeke bitirdik ama efkârýmýz derindi ve bitecek gibi deðildi. Yeni mal getirelim dedik, onuda latin amerikadan getirttik. Gemi ile gelince ve pek çok sefer düzenleyince aç gözlülük ettiðimizi fark ettik. Fazla malý naapalým derken bari cüzi ücretler halka satalým bu ülkeye faydamýz olsun dedik. Gençliðimizin hatalarýný kapatmaya çalýþtýk."

Açýklamalarý yaklaþýk bu.
    Yaþlanýnca olgunlaþmýþ ve gençliðindeki hatalarý görmüþ. Demek isterdim ama yaþlýlýðýnda yaptýklarýna bakýnca, gençlik hatalarýný nasýl görmüþ de anlamýþ... Ýþte orasý muallak.
    Liman bilgileri ünlü mafya sedat peker den. sedat peker bir kaç yýl önce akp mitingleri düzenleyip akp rakiplerini korkuturken, sonradan akp düþmaný oldu. Artýk ne istedide alamadý ise. sedat peker öncesinde fetullah da ayný aþamalardan geçmiþti, pkk da, esad'da. Hepsi akp ile kanka iken düþman oldular.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 813/853 ÝlkÝlk ... 313713763803811812813814815823 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •