Tesadüfe bakın ki tamda seçime 15-20 gün kala böyle ucube bir karar çıkıyor ..
Tesadüfe bakın ki tamda seçime 15-20 gün kala böyle ucube bir karar çıkıyor ..
KAYNAK:
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/abd...-buldu-6441602
GİRİŞ TARİHİ: 20.04.2023
YTD
KAYNAK:
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...verdi-42254471
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 07:00
RAZİ CANİKLİGİL
ALINTI:
ABD Yüksek Mahkemesinden Halkbank için bir olumlu bir de olumsuz karar çıktı.
Yüksek Mahkeme, Halkbankın İranın Amerikan ekonomik yaptırımlarından kurtulmasına yardım ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, Yabancı Dokunulmazlık Yasasının Halkbanka yargı muafiyeti tanımadığına hükmetti. Halkbank, ABD yaşalarına göre yabancı bir devlet kurumu olan bankanın ABDde yargılanamayacağını savunuyordu. Mahkeme bu iddiayı reddetti. Ancak içtihat hukuku bakımından yargı muafiyeti tanınıp tanınmadığı açısından eksik inceleme yapıldığına hükmeden Yüksek Mahkeme, New York 2nci Bölge Temyiz Mahkemesiden davanın New York Federal Mahkemesinde devam etmesi yönündeki önceki kararını gözden geçirmesini istedi.
TEMYİZ MAHKEMESİ BAKACAK
Yargıç Brett Kavanaughnın kaleme aldığı karar metnine göre yargıçlar, 2nci Bölge Temyiz Mahkemesinin kovuşturmanın New York Federal Mahkemesinde devam etmesine izin veren kararını bozmuş oldu. Yargıçlar, 2nci Temyiz Mahkemesine Halkbankın yabancı dokunulmazlık yasası gereği genel hukuk davasında yargılanamayacağı itirazını yeniden gözden geçirme talimatı verdiler. Karara göre Temyiz Mahkemesi şimdi Yabancı Dokunulmazlık Yasasını dikkate almadan sürecin nasıl işleyeceğine dair bir karar alacak.
OLUMLU BİR KARAR
Ancak Yüksek Mahkeme, Halkbankın bu argümanlarını reddederek, New Yorktaki Federal Bölge Mahkemesinin Halkbankın kovuşturulması konusunda yargı yetkisine sahip olduğunu, ayrıca Yabancı Ülke Dokunulmazlıklar Yasasının cezai kovuşturmaya karşı koruma sağlamadığını kaydetti. Yüksek Mahkemenin bu kararı sonrası Halkbank tarafından ileri sürülen dokunulmazlık itirazı kabul görmezken, 2. Bölge Temyiz Mahkemesinden genel hukuk bakımından daha ayrıntılı inceleme yapılması ve kararın yeniden gözden geçirilmesi talebi, davayı takip eden hukukçular tarafından Halkbanka savunma için daha geniş zaman sağlayacağı için olumlu bir karar olarak nitelendirildi.
YTD
Halkbank eşleşme tavan. Bu 1 yıldır sahte hesaplarla yazan kahırlı ve pozitif nerelerde, yorum dahi yapamıyorlar.
Sayın Pozitif; insan gibi benimle muhattap olmamanı kaç kez yazayım.Elimde hisse yok diyorsun git kazancını başka yerde ara.Neden bu hissede pislik yapıyorsun-gereksizlik yapıyorsun.YTD
Gerçekten sağlıklı insan bulmak zor,arkadaş kazancını başka yerde ara diyoruz yok,benimle muhattap olma diyorum yok.Belamısın POZİTİF
Yer İmleri